Silverblade Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2013 Καλησπέρα σε όλους,έχω σύνδεση HOL και ως τώρα την έβγαζα μια χαρά με το παλιό μου router από Conn-X. Δυστυχώς, όμως, τώρα μου βγάζει προβλήματα και αναγκαστικά το έχω γυρίσει στο router της HOL το οποίο γενικά δεν τα πάει πολύ καλά με το Xbox Live (αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που δεν το χρησιμοποιούσα). To Xbox χαρακτηρίζει το πρόβλημα ως "moderate NAT" και η Microsoft συστήνει να ενεργοποιήσω το DMZ. Σύμφωνα με οδηγίες που βρήκα σε forum, η λύση ήταν να απενεργοποιήσω εντελώς το NAT και στη συνέχεια να ενεργοποιήσω το DMZ, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορώ να μπω ούτε καν στις ρυθμίσεις του Alcatel και, τελικά, να το κάνω reset. Έχει κανείς καμιά ιδέα αν έκανα κάτι λάθος ή κάποιον τρόπο για να ξεπεραστεί το πρόβλημα; :nada: Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 6, 2013 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2013 Το ΝΑΤ πρέπει να είναι ενεργοποιημένο. Δοκίμασε να κάνεις DMZ την IP του Xbox ή άνοιξε τις πόρτες που χρειάζονται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silverblade Αύγουστος 6, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2013 Το ΝΑΤ πρέπει να είναι ενεργοποιημένο. Δοκίμασε να κάνεις DMZ την IP του Xbox ή άνοιξε τις πόρτες που χρειάζονται.To port που συστήνει η MS είναι ανοιχτό. Θα δοκιμάσω μήπως η ρύθμιση του DMZ δεν προϋποθέτει να απενεργοποιηθεί το NAT, γιατί οι οδηγίες που διάβασα αυτό έλεγαν ή τουλάχιστον αυτό κατάλαβα. Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 6, 2013 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2013 To dmz είναι στην ουσία ένα port forward όλων των πορτών σε μία συγκεκριμένη ip, αλλά προϋποθέτει να γίνεται nat. Aλλιώς μάλλον δε θα παίζει τίποτα στο δίκτυό σου εκτός από το xbox. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silverblade Αύγουστος 6, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2013 To dmz είναι στην ουσία ένα port forward όλων των πορτών σε μία συγκεκριμένη ip, αλλά προϋποθέτει να γίνεται nat. Aλλιώς μάλλον δε θα παίζει τίποτα στο δίκτυό σου εκτός από το xbox. Εντωμεταξύ διάβασα ότι τα αρχικά ουσιαστικά δεν είναι τεχνικός όρος, αλλά προέρχονται από το DeMilitarizedZone (σαν αστείο). Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 6, 2013 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2013 Ναι γιατί υποτίθεται ότι δουλεύει ως ενδιάμεση ζώνη ανάμεσα στην ανασφαλή (ιντερνετ) και την ασφαλή (λαν) ζώνη στο ρούτερ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silverblade Αύγουστος 6, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2013 Χμ... υπάρχει επιλογή "Advanced DMZ" αλλά είναι ανενεργή. Ο μόνος τρόπος να ενεργοποιηθεί είναι να επιλέξω "PPP IP extension" το οποίο απενεργοποιεί αυτόματα το "Enable NAT"...Alcatel setup Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Αύγουστος 7, 2013 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2013 Άστο μπλέκεται πολύ. Πάρε ένα τηλέφωνο τη HOL να τους πεις τι θέλεις να κάνεις να σου προτείνουν λύση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
To_Ergaleio Αύγουστος 7, 2013 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2013 Εγώ, βλέποντας ποστ σου σε μπόλικα φόρουμ και δουλειά να μην γίνεται με οσους τρόπους σου προτάθηκαν και δοκιμασες, θα έβγαζα το ρουτερ από την πρίζα, θα έπαιρνα τηλέφωνο τη hold και θα έλεγα ότι ξαφνικά νεκρωσε και δεν δουλεύει καθόλου και θα ζητούσα να μου στείλουν άλλο επιμένοντας όχι στο ίδιο αλλά σε netfaster (προτίμησε μάλλον το iad2 γιατί το 3 έχει θεματακια με το WiFi).Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.