ΣτοΠαραΠεντε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2013 Έχω ένα φορητό DELL Inspiron 1721 με κάρτα ATI Radeon x 1270 ενσωματωμένη στο northbridge, με ΛΣ Ubuntu 12.10. Εδώ και καιρό μού κάνει διάφορα, πχ περίεργες κάθετες γραμμές και διάφορες παραμορφώσεις στην επιφάνεια αργασίας, ιδίως κατά την εκκίνηση του ΛΣ. (Για περαιτέρω πληροφορίες εδώ, συγκεκριμένα στις τελευταίες συνημμένες φωτό: http://www.thelab.gr/linux-macintosh-ktl/xrisimes-plirofories-gia-to-ubuntu-12-10-a-118507-2.html ). Πριν μέρες, οι κάθετες γραμμές επανήλθαν, έκανα επανεκκίνηση κι έκτοτε η οθόνη δε λέει να λειτουργήσει. Δοκίμασα οθόνη σταθερού, αλλά ουδέν σήμα. Οι σκληροί δοκιμάστηκαν σε σταθερό και δεν εμφάνισαν κανένα σφάλμα κατά τον έλεγχο. Όποτε βγάζω τις μνήμες, το συστημα αντιδρά, που σημαίνει ότι αναγνωρίζει πως δεν υπάρχουν μνήμες. Άρα ο επεξεργαστής είναι εντάξει. Αν είχε πάθει βλάβη η μητρική, λογικά δε θα δούλευε τίποτα. Πώς μπορώ να εξακριβώσω αν έχει πάθει ζημιά η κάρτα γραφικών και όχι κάτι άλλο; Δυστυχώς αμέλησα να κάνω δοκιμή με ζωντανό cd και τώρα δεν ξέρω τι να αντικαταστήσω.Μήπως από τις πολλές ώρες χρήσης και τη ζέστη υπερθερμάνθηκε κάτι; Δε μύρισα κάτι καμμένο. Μήπως πρέπει να μετακινήσω τους ανεμιστήρες τις βάσεις από τους ανεμιστήρες του φορητού στα σημεία που ζεσταίνονται πολύ; Η αριστερή πλευρά του φορητού θερμαίνεται πολύ, εδικά κάτω αριστερά.
ΣτοΠαραΠεντε Αύγουστος 6, 2013 Author #2 Αύγουστος 6, 2013 Ρε παιδιά, μια απάντηση κανείς; Επείγομαι και [εχω παρατήσοι ανοιχτό το φορητό μου στο έλεος της σκόνης. Τουλάχιστον να μην αγοράσω άδικα μεταχειρισμένη κάρτα γραφικών. Κατά 99% είναι δικό της ζήτημα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
vasi Αύγουστος 6, 2013 #3 Αύγουστος 6, 2013 δοκίμασε μια άλλη έκδοση ubuntu που να είναι λιτή !! το καμένο δεν μυρίζει !! η 12.4 έχει πολλά εφέ που σου καταστρέφουν την gpu
ΣτοΠαραΠεντε Αύγουστος 7, 2013 Author #4 Αύγουστος 7, 2013 δοκίμασε μια άλλη έκδοση ubuntu που να είναι λιτή !! το καμένο δεν μυρίζει !! η 12.4 έχει πολλά εφέ που σου καταστρέφουν την gpuΝα δοκιμάσω το Linux Mint; Εδώ όμως όλα συνηγορούν σε βλάβη της κάρτας, όχι σε ζήτημα ΛΣ.
ΣτοΠαραΠεντε Αύγουστος 7, 2013 Author #6 Αύγουστος 7, 2013 Μα, αν είναι ζήτημα Ubuntu, γιατί δεν ανταοκρίνεται η οθόνη; Ελπίζω να μην τον συναρμολογήσω άδικα. Οι βίδες είναι λιγάκι ύπουλες.
vasi Αύγουστος 7, 2013 #7 Αύγουστος 7, 2013 στην οθόνη του bios σε κάνει αυτά τα σφάλματα?.Επίσης δες για αναβάθμιση της gpu σε ποιο νεα αν είναι εφικτό.
ΣτοΠαραΠεντε Αύγουστος 7, 2013 Author #8 Αύγουστος 7, 2013 Ποια σφάλματα; Η οθόνη δε λειτουργεί καν, δε δίνει σήμα. Όσο δούλευε ο φορητός, έβγαζε διάφορα προβλήματα στην οθόνη εισόδου του χρήστη. Και μετά όταν έμπαινε στο λογαριασμό μου. Υπάρχει η δυνατότητα να συνδέσω την κάρτα γραφικών στο σταθερό μου, είτε εξωτερικά είτε εσωτερικά; Κι αυτός επεξεργαστή της AMD έχει.
SirGeorge Αύγουστος 8, 2013 #10 Αύγουστος 8, 2013 οχι βέβαια reflow να τον καταστρέψεις θέλεις τον άνθρωπο, reballing ή αντικατάσταση.....
Avatar_GR Αύγουστος 8, 2013 #11 Αύγουστος 8, 2013 Για reflow εισαι...κλασσικη περιπτωση βλαβης.Reflow μόνο σαν τελευταία λύση και μόνο αν έχει λήξει η εγγύηση και έχουμε δοκιμάσει τα πάντα.
CmoS Αύγουστος 8, 2013 #12 Αύγουστος 8, 2013 οχι βέβαια reflow να τον καταστρέψεις θέλεις τον άνθρωπο, reballing ή αντικατάσταση.....Θα καταστραφει με reflow αλλα οχι με reball...μαλιστα...Avatar αν βλεπεις αλλη λυση μη την κρυβεις.
ΣτοΠαραΠεντε Αύγουστος 9, 2013 Author #13 Αύγουστος 9, 2013 Αν είναι να πειραματιστώ με την κάρτα και το φούρνο μου, καλύτερα να αγοράσω μια μεταχειρισμένη μαζί με το chipset. Κι άλλη φορά θα φροντίσω να πάρω φορητό με αυτόνομη κάρτα γραφικών, ώστε να μη δεσμεύομαι από το chipset και να μπορώ να την αντικαταστήσω με καλύτερο μοντέλο.
CmoS Αύγουστος 9, 2013 #14 Αύγουστος 9, 2013 Δεν ειπε κανεις τιποτα για γουρνο και ψησταρια. Το reflow ή το reball πρεπει να γινεται απο ηλεκτρονικο και με τα σωστα εργαλεια...
ΣτοΠαραΠεντε Αύγουστος 10, 2013 Author #15 Αύγουστος 10, 2013 Κι επειδή θα κοστίσει όσο μια μεταχειρισμένη μητρική, ίσως και περισσότερο, ας πάω στην εύκολη λύση. Είχα την αίσθηση ότι εκτός από τα ειδικά εργαλεία. χρησιμοποιείται και κάποιο είδος μικρού φούρνου, κάτι σαν κουζινάκι. Άραγε όλοι οι φορητοί έχουν θέμα με την ενσωμάτωση της κάρτας γραφικών στη μητρική; Αληθεύει ότι μόνο στους σταθερούς είναι ανεξάρτητες;
CmoS Αύγουστος 10, 2013 #16 Αύγουστος 10, 2013 Υπαρχουν και φορητοι με ανεξαρτητες καρτες σε θυρα, αλλοι με την καρτα πανω στην μητρικη (το τσιπ δλδ) με δικια τους μνημη ή shared, αλλοι την εχουν στο chipset και αλλοι στο cpu που για μενα ειναι και η καλυτερη λυση (ειδικα η τελευταια γενια ειναι και πολυ δυνατες). Βεβαια ειναι αναλογα και τι απαιτησεις εχεις.
ΣτοΠαραΠεντε Αύγουστος 10, 2013 Author #17 Αύγουστος 10, 2013 Η καλύτερη λύση είναι οι σταθεροί, αν θέλουμε σοβαρές επιδόσεις. Αυτό που με καίει είναι μήπως πρέπει να συναρμολογήσω το φορητό ή έστω να συνδέσω την μπαταρία στο ρεύμα. Το έχω παρατήσει διαλυμένο εδώ και τουλάχιστον μία βδομάδα. Αύριο θα μπω να κάνω την παραγγελία, αλλά το σκέφτομαι.
ΣτοΠαραΠεντε Σεπτέμβριος 5, 2013 Author #18 Σεπτέμβριος 5, 2013 Έκανα αντικατάσταση της κάρτας με στοκ από την Κίνα, αλλά δεν ξέρω με ποιον τρόπο να τη δοκιμάσω στο 100% της, ώστε να δω εγκαίρως μήπως είναι ελαττωματική και να το αναφέρω στον πωλητή. Για κάποιο λόγο το Windows 7 κολλάει, παρόλο που αναβάθμισα της μνήμες από τα 2 στα 4GB. Μήπως πρέπει να πάω στην έκδοση 8 ή να γυρίσω στο Vista;
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.