Jump to content

Όριο διαθέσιμης RAM σε windows 7

Occultist

Recommended Posts

Υπάρχει κάποιο όριο στη χρήση 16GB RAM από τα windows 7 home premium x64; Χρειάζεται να κατεβάσω κάποιο update ή να κάνω κάποιες ρυθμίσεις για να αξιοποιηθεί η ram στο σύνολό της;

Ευχαριστώ...

Μπορεις να απενεργοποιησεις το swap file των windows για να εκμεταλευτεις 100% την αποδοση της ram.

Γιατι ακομη και με τα 16gb χρησιμοποιει ενα μερος του δισκου σαν εικονικη μνημη που η ταχυτητα του ειναι κατα πολυ μικροτερη απο αυτη της ram

Βεβαια υπαρχει μια πολυ μικρη πιθανοτητα καποιο προγραμμα που εχεις να απαιτει να υπαρχει εστω και ενα μικρο μεγεθος εικονικης μνημης (πραγμα σπανιο) ,γιαυτο μπορεις να το κανεις δοκιμαστικα στην αρχη και μετα αν δεν υπαρχει προβλημα το αφηνεις ετσι

Εγω με 8 gb ram εχω απενεργοποιησει τελειως την εικονικη μνημη των windows τωρα και μηνες χωρις κανενα προβλημα

Είναι αυτό που λες, ότι μερικές εφαρμογές θα στραβώσουν...Γρήγορα γρήγορα στο νου μου έρχεται το adobe photoshop και το doom3 που ξέρω ότι θέλουν οπωσδήποτε swap...

Οπότε καλύτερα automanage.

Απλώς σκεφτόμουν μήπως υπάρχει κανας τρόπος για καλύτερη αξιοποίηση της μεγάλης ποσότητας ram, αν και δεν το νομίζω - όχι, δε θέλω ramdisk :p

• 2 weeks later...
...Το OS ξέρει καλύτερα.

NOT

Το OS ακολουθά ένα μπούσουλα εδώ και πάνω από 10 χρόνια. Οι καιροί αλλάξανε, ο μπούσουλας παρέμεινε και κατέστη παρωχημένος. Γι'αυτό δεν πρέπει να τον ακολουθούμε πιστά ανεξαρτήτως συστήματος

[...]

Απλώς σκεφτόμουν μήπως υπάρχει κανας τρόπος για καλύτερη αξιοποίηση της μεγάλης ποσότητας ram, αν και δεν το νομίζω - όχι, δε θέλω ramdisk :p

Τρέξε πολλές βαριές εφαρμογές αν θέλεις να φορτώσεις τη μνήμη σου :smoke:

Seriously όμως, μη μπερδεύεσαι, αν νομίζεις πως όσο φορτώνεις/αξιοποιείς τη ram το σύστημα σου δουλεύει πιο γρήγορα είναι λάθος. Είναι σαν να περιμένεις κάτι παρόμοιο επειδή γεμίζεις το δίσκο.

Εκτός από τη περίπτωση που αποκλείεις -ramdisk-

Αυτή θα σου έδινε αυξημένες επιδόσεις όπου το αξιοποιούσες, αφού έχεις "μεγάλη ποσότητα ram" που κάθεται.

Αν αντί να swap-άρει από το δίσκο, το έχω να διαβάζει ram, τότε κερδίζω σε επιδόσεις. Απλώς ρωτούσα να δω αν με κάποιον τρόπο το έχουν κάποιοι υλοποιήσει εδώ αυτό. Να κλείσω το page file τελείως δεν το διακινδυνεύω, καθώς υπάρχουν εφαρμογές/παιχνίδια που ακόμα το απαιτούν. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος;

Ναι αυτο του ειπα κι εγω , ειμαι χωρις swap file ενα χρονο τωρα και καμια εφαρμογη ή παιχνιδι δεν μου χτυπησε.

Βασικα εγω το εκανα γιατι ο 80αρης intel ssd ειχε γεμισει στο οριο και καθε mb που κερδιζα μου ηταν χρησιμο

Με 32GB Ram στο pc μου, έχω ορίσει swap στα 800MB-1024MB. Απλά και μόνο για τη περίπτωση που έχει προαναφερθεί, κάποιο πρόγραμμα να είναι κακογραμμένο (γιατί περί bad coding πρόκειται όταν το πρόγραμμα ζητάει να αλωνίσει σε μέρη που δε πρέπει) ή για να γίνει write κάποιο dump file.

Δεν είχα μέχρι τώρα ποτέ πρόβλημα.

καλα το swap file έχει ξεμείνει από κάτι εποχές που η μνήμη ήταν πανάκριβη και τα περισσότερα συστήματα στο όριο των ελάχιστων απαιτήσεων μνήμης. Με 16GB μνήμη που τυχαίνει να έχω και εγώ σε 3 συστήματα μου και το swap file off δεν συνάντησα προβλήματα. Τουλάχιστον όχι σε photoshop και με την χρήση που του κάνω.

doom 3 δεν είναι λίγο παλιό σαν παιχνίδι; :crazy_pilot:

Δυο πρόχειρα παραδείγματα χρησιμοποίησα - μην κολλάς εκεί. Σημασία έχει η πιθανότητα του να αρχίσω να βλέπω μπλε οθόνες χωρίς swap...

Δεν θα δεις , αλλα αν (λεμε αν) τυχει και συμβει ,απλα βαλτο. Δεν προκειται παθει τπτ .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.