Jump to content

Olympus C-460 ZOOM

Recommended Posts

Τι λέτε για αυτή τη μηχανή. Την έχει κανένας; Τη βρίσκω στο Πλαίσιο με 298 μαζί με μπαταρίες, φορτιστή και card reader της μαμάς. Αξίζει;

Ουσιαστικά δηλαδή είναι η κλασική C-460 ZOOM συνοδευόμενη από διαφημιστικά μπιχλιμπίδια; Ευχαριστώ δεν θα πάρω. Οπότε παραμένουμε στην κανονική C-460 ZOOM. Ξέρει κανείς τι παίζει με το service και τις εγγυήσεις της Olympus;

Η del Sol εκτός από τα διαφημιστικά συνοδευτικά έχει και μια ουσιαστική διαφορά. Η οθόνη της έχει ειδική επίστρωση για να παραμένει ευδιάκριτη κάτω από τον ήλιο.

Απ'ότι ξέρω με την διετή εγγύηση δεν θα συναντήσεις κανένα πρόβλημα.

Τις άλλες επιλογές τις έχεις κοιτάξει σε αυτή την κατηγορία? Το λέω γιατί νομίζω ότι υπάρχουν ποιοτικότερες επιλογές σε αυτή την κατηγορία. Αν το έχεις ψάξει και αποφάσισες καλως αλλιώς δώσε ποιο πολλές λεπτομέρειες για το τι θέλεις σε μια μηχανή.

Γενικά η C-460 είναι αργή μηχανή και σαν ποιότητα φακων θα μπορούσε να είναι καλύτερη και απ'ότι βλέπω η τιμή που λες δεν είναι και τόσο χαμηλή. Σίγουρα σε αυτά τα λεφτά ή ελάχιστα παραπάνω παίρνεις καλύτερη μηχανή

Όπως; Εγώ βασικά θέλω μια μηχανή που να μη με αφήσει στον ένα χρόνο (όπως η προηγούμενη) και να είναι 3-4 MP. Θέλω φυσικά να τραβάει καλλές φωτογραφίες και να είναι σχετικά μικρή. Δεν με ενδιαφέρει να είναι και σαν αυτές τις λεπτές απλώς να μεταφέρεται. Το βίντεο με ήχο δεν με χάλασε καθόλου στη HP και θα το ήθελα. Θέλω να αποφύγω ανώνυμες μάρκες, τις Minolta, τις Pentax, τις Casio και τις SONY καθώς επίσης και τις HP (αυτές ειδικά). Οπότε καταλήγουμε σε Canon-Nikon-Olympus. Και επειδή η τελευταία έχει τη 2ετή εγγύηση θέλω Olympus κι ας δώσω άλλα 30-50 για καινούρια κάρτα. Η μηχανή δεν θέλω να ξεπαιρνάει τα 300 οπότε έχουμε C-360, C-460 και μία mju κάτι, λίγο πάνω από τα 300. Η C-360 απορρύπτεται λόγω του οτι είναι σχεδόν 1MP παρακάτω από την C-460 η οποία κάνει μόνο 20 παραπάνω και άρα παίζουμε μεταξύ C-460 και mju. Η mju είναι πιο ακριβή και αν προσθέσουμε και την κάρτα έχουμε ξεφύγει τελείως. ’σε που η C-460 πάει πακέτο με μπαταρίες, φορτιστή και Card reader...

Πήγα σήμερα σε ένα μεγάλο φωτογραφείο εδώ στο Ηράκλειο (υποκατάστημα της αλυσίδας photo way) και είδα την C-360 η οποία έχει το ίδιο σώμα με την C-460. Μπορώ να πώ οτι με ξίνησε λίγο το μέγεθος μιας και την περίμενα να είναι σαν τη mju περίπου. Τέλος πάντων δεν θα κολλήσουμε εκεί τώρα. Ρώτησα τον πωλητή και μου είπε οτι γι'αυτό που ψάχνω οι Olympus είναι οι καλύτερες και μάλιστα η C-460 η οποία λέει τραβάει αρκετά καλλές φωτογραφίες. Αυτός είχε μόνο την del sol έναντι περίπου 320. Παράξενο μιας και συνήθως έχει καλύτερες τιμές από τους άλλους. Την Olympus θα την πάρω μάλλον ωστόσο θα δώσω την άλλη σε ένα γνωστό του πατέρα μου ηλεκτρονικό μπας και κάνει τίποτα... Έχει αναστήσει λέει 2-3 ψηφιακές. Τώρα...

Πρόσεχε θα πέσει κανένας κεραυνός!! Η Minolta κυρίως δεν έχει να ζηλέψει τπτ σαν όνομα από την Olympus ίσως και η Pentax μέχρι ένα σημείο! Anyway στο θεμα μας:

Η C-460 υστερεί κατά πολύ από την mju που αναφέρεις. Είναι πολύ πιο αργή και σαν ποιοτητα κατασκευής σαφως κατώτερη. Θα σου πρότεινα δλδ να μείνεις μακριά. Εναλλακτικά:

Αν θες να μείνεις σε olympus:

mju 300----->269euro

mju 400------>311 euro

Σε Nikon:

Nikon 4100---->269euro

και η πολύ καλή

Nikon 4200---->329euro

Αν σε βολεύει σε μέγεθος η καλύτερη μηχανή της κατηγορίας:

Canon A-85----->289euro

εκτος αν βρεις την Α80 που για εμένα είναι ακόμα καλύτερη αλλα βγαίνει απο την παραγωγή. Έχουν το πλεονέκτημα των χειροκίνητων ρυθμίσεων.

Η δευτερη επιλογή μου θα ήτανε η Minolta G400 ή ακόμα καλύτερα KD 420Z(που να τη βρεις τη δευτερη) αλλα μιας και δε σου αρέσει σαν μαρκα δεν επεκτείνομαι άλλο

Όλες αυτες πιστεύω είναι πιο ποιοτικές επιλογες από τη C460 εκτός ίσως της 4100 που είναι ελάχιστα καλύτερη

Οι τιμές είναι τελικές από www.digitalo.gr

• 3 months later...

Τελικά πήρα σήμερα την Olympus C470 ZOOM πακέτο με τον printer Ρ10 και επιπλέον μια κάρτα των 128MB 370 τελική. Είναι πάρα πολύ ωραία η μηχανή και δεν έχει ουδε μία σχέση με την 735 που είχα πριν. Όποιος θέλει να δεί καμιά φωτογραφία, ας μου στείλει το mail του να του περάσω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.