Jump to content

Αγορά νεου φορητου. Ποιο?

NikosGr

Recommended Posts

Τα Lenovo είναι αξιόπιστα;

Εγω θα σου πρότεινα άνετα Lenovo. Ειναι όντως σε καποια καταστήματα σε ευκαιρίες αλλα συνήθως ειναι πολυ πεσμένη η τιμή επειδή ειναι freedos και δεν έχουν άδεια windows. Κάτι που θεωρώ αρκετα καλο για έμπειρο χρήστη

τα Lenovo και Asus τι λένε από τεχνική υποστήριξη, έχουν εδώ στην Ελλάδα. Τα Dell λένε ότι έχουν πολύ καλό service, ισχύει;

Γιατι τετοια ματαιοδοξία, οτι και καλα το laptop που θα πάρεις πρέπει να χαλάσει, αρα να εχει καλο service.

Γνωριζω απο φίλους τουλαχιστον 10 φορητα που δεν εχουν παθει τιποταα για τα χρονια τους, και ειναι διαφορες μαρκες, Dell, HP, Vaio

Εγω θα σου πρότεινα άνετα Lenovo. Ειναι όντως σε καποια καταστήματα σε ευκαιρίες αλλα συνήθως ειναι πολυ πεσμένη η τιμή επειδή ειναι freedos και δεν έχουν άδεια windows. Κάτι που θεωρώ αρκετα καλο για έμπειρο χρήστη

Απο service πως ειναι; Γίνεται Ελλάδα; Καποια μοντελα που ειδα μου φανηκε καπως φτηνο το υλικο κατασκευης, υπαρχουν μοντελα καπως ποιο προσεγμενα;

Sent from my LT26i using Tapatalk 4 Beta

Δεν έχει τύχει να φύγει κάτι για σέρβις για να σου πω . Το υλικό όντως ειναι πλαστικό αλλα καλή κατασκευή. Έχω δει πολυ χειρότερα πλαστικα. Τωρα αν πας σε κάτι ακριβό ίσως βρει και κάτι πολυ καλύτερο σε υλικό.

να απθει κατι το dell παιρνςι ηλεφωνο καπου και ερχονται στο σπιτι να το παραλαβουνε, στο φτιαχνουνε καισ τγο επεστρφουνε?

Ετσι γινεται?

Αν φτιάχνεται εύκολα, φέρνουν ανταλλακτικά κ στο φτιάχνουν στο χώρο σου. Έτσι φτιάχνεται κ πιο γρήγορα. Να φανταστείς μου άλλαξαν σε παλιό laptop, με προβληματικό chipset της Nvidia, μια μητρική σε 10 λεπτά.. :o

wooooow!!!

κοτα εγω αγορασα το dell inspiron 7720 απο Aμερικη εχω 2 χρονια εγγυση?

Ισχυει αυτη η εγγυση στην Ελλαδα?

Χρειαζεται καποια διαδικασια, κατι να κανω?

Αααααααν χτύπα ξύλο χρειαστείς κάτι, παίρνεις την τεχνική υποστήριξη της Dell, 00800 44149 518 - 210 8129 810 και σου ζητάνε ένα service tag που έχει το laptop σου από κάτω.. έτσι βλέπουν τα πάντα γι'αυτό.. κι αν το υποστηρίζουν φυσικά. Νομίζω πως υποστηρίζεται κανονικά.

Χαιρομαι που το ακους αυτο γιατι καποιος μου ελεγε σε ενα αλλο φορουμ οτι πρεπει να ακνεις μεταβιβαση εγγυσησε στην Ελαλδα και οτι στην αμερικη εχιε μονο1 χρονο εγγυση,

Χαιρομαι που το ακους αυτο γιατι καποιος μου ελεγε σε ενα αλλο φορουμ οτι πρεπει να ακνεις μεταβιβαση εγγυσησε στην Ελαλδα και οτι στην αμερικη εχιε μονο1 χρονο εγγυση,

Ο φίλος παραπάνω κάνει λάθος.

Πρέπει να κάνεις μεταβίβαση στην ντελλ Ελλάδος για να ισχύει η εγγύηση.

Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Ο φίλος παραπάνω κάνει λάθος.

Πρέπει να κάνεις μεταβίβαση στην ντελλ Ελλάδος για να ισχύει η εγγύηση.

Πρώτον είπα νομίζω.. Δεύτερον, μια και φαίνεται πως το ξέρεις αυτό, ισχύει για συσκευές από Αμερική ή και για Ευρωπαϊκές; Κι επίσης, κοστίζει αυτή η "μεταβίβαση";;

Πρώτον είπα νομίζω.. Δεύτερον, μια και φαίνεται πως το ξέρεις αυτό, ισχύει για συσκευές από Αμερική ή και για Ευρωπαϊκές; Κι επίσης, κοστίζει αυτή η "μεταβίβαση";;

Και εγώ δεν το ήξερα. Το πήρα από Γερμανία και πήρα τηλ. Στην ντελ εδώ στην Ελλάδα και ρώτησα τι ισχύει με την εγγύηση, η απάντηση τους ήταν πως για κάθε συσκευή αγορασμενη από το εξωτερικό πρέπει να γίνει αυτή η μεταβίβαση. Απλά έδωσα το κωδικό που βρίσκεται κάτω στην βάση του λάπτοπ και κάναν την μεταβίβαση.

Προσοχή σε ό,τι αγοράσεις να έχει α) αποσπώμενη μπαταρία β) bays για εύκολη αλλαγή δίσκου και μνήμης.

Τα bays για σκληρο και μνημες δε λενε κατι.

Εχω πετυχει ελαχιστα χωρις αμεση προσβαση αλλα και παλι ειναι δουλεια 5 λεπτων.

Το θεμα ειναι να εχεις αμεση προσβαση στο συστημα ψυξης που χρειαζεται πολυ συχνα καθαρισμα

να απθει κατι το dell παιρνςι ηλεφωνο καπου και ερχονται στο σπιτι να το παραλαβουνε, στο φτιαχνουνε καισ τγο επεστρφουνε?

Ετσι γινεται?

τι ειναι τα bays? κια ποσο συχνα χρειαζεται καθαρισμα εν αλπτοπ?

Θα σε παρακαλούσα να γράφεις ΣΩΣΤΑ ελληνικά. Αυτά δεν είναι ούτε ΚΑΝ ανορθόγραφα. Το forum δεν είναι τόπος εξάσκησης "τυφλού" συστήματος πληκτρολόγησης. Πριν πατήσεις το κουμπί για την καταχώρηση ξαναδιάβαζε μια φορά τι έγραψες ή τι προσπάθησες τέλος πάντων να γράψεις και διόρθωσέ το.

Χρησιμοποιήσε Firefox ή Chrome browser με κάποιο add-on σαν το Greek Spelling Dictionary για να σε βοηθήσει !

Τα bays ειναι τα καπακια ας πουμε που εχει απο κατω το λαπτοπ τα οποια αφαιρωντας τα εχεις προσβαση σε σκληρο,μνημες και πιο σπανια ψυκτρα.

Αν εχει λοιπον bay για την ψυκτρα τοτε το καθαρισμα ειναι δουλεια 10 λεπτων.

Αλλιως πρεπει να αποσυναρμολογησεις ολο το λαπτοπ που ειναι καπου μιση ωρα δουλεια και αλλη μιση να το επανασυναρμολογησεις.

Το προβλημα λοιπον που εμφανιζουν ολα τα λαπτοπ ειναι οτι φραζει ητο ψυγειο της ψυκτρας με σκονη με αποτελεσμα να μην απομακρυνεται αποτελεσματικα η ζεστη οπως φαινεται στην εικονα που ακολουθει.

t4sm.jpg

Mλαιστα ευχαριστω, ομολογω πως δεν την γνωριζα την ορολογια.

Καθε ποσο συχνα πρπεει να καθαριζουμε ενα λαπτοπ?

Εγω για παραδειγμα αγορασα εδω και 15 ημερες ενα ολοκαινουργιο Dell απο Αμερικη, ποτε θα πρεπει να ειναι η πρωτη φορα που πρεπει να επειχιερησω να το καθαρισω?

Α΄πο κατα φαινεται πως ανοιγει ενα μεγαλο bay με 4 βιδες.

Dell Inspiron 7720 ειναι.

Επισης την μπαταρια δοκιμασα να την βγαλω και δεν την καταφερa, θ υπαρξει προβλημα να την εχω συνεχως κουμπωμενη ενω το δουλευω αποκλειστικα στην μπριζα?

Mλαιστα ευχαριστω, ομολογω πως δεν την γνωριζα την ορολογια.

Καθε ποσο συχνα πρπεει να καθαριζουμε ενα λαπτοπ?

Α΄πο κατα φαινεται πως ανοιγει ενα μεγαλο bay με 4 βιδες.

Dell Inspiron 7720 ειναι.

Επισης την μπαταρια δοκιμασα να την βγαλω και δεν την καταφερa, θ υπαρξει προβλημα να την εχω συνεχως κουμπωμενη ενω το δουλευω αποκλειστικα στην μπριζα?

Αν έχεις Dell, σε μερικα μοντελα και στο 7720 σιγουρα

μπες στα power options και επέλεξε 1.desktop mode ή 2.longevity mode

1. Aν δεν έχεις μόνιμα το τροφοδοτικό πάνω στο laptop

2. Αν κάνεις πολύ συχνά αποσυνδέσεις. Δηλαδή τέτοιες ώστε να μην επιτρέπουν την μπαταρία να χάνει πανω απο 30%.

Η λογική του παραπανω ειναι να μην ανοιγοκλεινει συνέχεια το κύκλωμα τροφοδοσίας της μπαταρίας για μικρές φορτισεις της μπαταρίας και να την κρατάει οσο πιο φρέσκια γίνεται. Να μην τις προσμετράει σαν charge cycle. Να μην φορτιζει την μπαταρια στο πραγματικο 100% της μπαταριας.

Οι 1. και 2. επιλογες θα "αρχισουν" μετα απο κάποιο αριθμο φορτισματων αποσυνδέσεων μόνες τους και οχι με το που τις επιλεξεις, με ενα σχετικο αλγόριθμο(που προσμετράει χρόνο και φορες αποσυνδέσεων), θα σου εμφανιστει και σχετικο μήνυμα

Η μπαταρία στα win θα δείχνει οτι κάνει charge στο 100% αλλα στην πραγματικοτητα δεν θα κάνει,

θα παραμένει σε ένα ποσοστό, και μόνο αν πατήσεις την επιλογή charge battery one time 100% θα φορτίσει πλήρως,

ή φυσικά αν ξετικαρεις τις επιλογές της dell 1. και 2. (και φυσικά θα φορτίζει κάθε φορά)

Εγω για παραδειγμα αγορασα εδω και 15 ημερες ενα ολοκαινουργιο Dell απο Αμερικη, ποτε θα πρεπει να ειναι η πρωτη φορα που πρεπει να επειχιερησω να το καθαρισω?

αυτο εξαρτάται και από σένα,αλλα ειναι πολυ καινουριο να ανησυχεις για σκονη.

αν δεις οτι η θερμική συμπεριφορά αλλάζει με τις ιδιες εξωτερικές συνθήκες αερισμου θερμοκρασιας τοτε ισως να σχετιζεται και με την σκονη που μαζεψει.

Σου συνιστώ να διατηρείς καθαρες τις επιφάνειες πανω στο οποιο το βαζεις, και οχι πανω σε καναπεδες ρουχα κουβερτες κτλ. Καλύτερα πανω σε καθαρό γραφειο - τραπεζι και πανω σε βαση.

Η βαση αν εχει fan δεν χρειάζεται να ριχνει αερα συνέχεια (και επιπλεον σκονη στην εισαγωγή του fan του λαπτοπ) ειδικα αν δεν το ζορίζεις. Η απαγωγή θερμότητας στο 7720 δουλευει πολυ καλα απο μονη της και το fan την περισσότερη ώρα παραμένει τελείως κλειστό, και οταν δουλευει δεν παει πανω 2600rpm και ριχνει πολυ γρηγορα τις θερμοκρασίες.

θ υπάρξει προβλημα να την εχω συνεχως κουμπωμενη ενω το δουλευω αποκλειστικα στην μπριζα?

την μπαταρία εγω την έχω εκει που ειναι σχεδιασμένη να είναι, δηλαδή μονίμως πάνω. Δεν παίζω παιχνίδια και είναι κρυα, παρακολουθώ και το wear level και μετα απο το 1ο calibrate επεσε απο το 6.8% στο 2.5% μετά απο 3μηνες και προς το παρών εχει σταθεροποιηθει εκει οποτε νομιζω δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν παίζεις παιχνίδια και δεις οτι ζεσταίνεται πολυ θα μπορούσες να την βγάζεις κατά την διάρκεια.

post-4508-1416077675,6208_thumb.jpg

Εεμνα η μπαταρια τωρα αναφερει οτι ειναι φορτισμενη στο 75% διαθεσιμοτητα και συνεχως φορτιζεται. Αφου ηταν στο 100% λογε συνεχης φορτισης πως επεσε στο 75%?

Δεν ξερω γιατι αλλα νομιζω οτι φθειρετε με συνεχεις επαναφορτισεις.

Το wear level τι ακριβως ειναι?

Επισης εχιε εμσα το λαπτοπ ανεμιστηρακι? εγω νομια οτι εχει μονο κατι χαλκινους σωληνες ψυξης η οποιοι παρινουν την θερμοτητα απο τον cpu & gpu μεσω των θερμοαγωγιμων παστων.

Το ανεμιστηρακι σε τι χρησιμευει?

"αν δεις οτι η θερμική συμπεριφορά αλλάζει με τις ιδιες εξωτερικές συνθήκες αερισμου θερμοκρασιας τοτε ισως να σχετιζεται και με την σκονη που μαζεψει."

Εδω εννοεις φιλε οτι πρεπει να παρακολουθω με το Core Τemp την θερμοτητα που ανεβαζει για να καταλαβω ποτε πρεπει να το καθαρισω?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.