Snips Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2004 Λοιπόν αγόρασα έναν καινούργιο δίσκο Seagate SATA 160GB 7200.7 (και αποφάσισα να μάθω αν το partioning σε ένα δίσκο είναι ωφέλιμο ή όχι.. Ειδικά. 1. Είναι ωφέλιμο για τα μηχανικά μέρη του δίσκου σε βάθος χρόνου? (Γνωρίζω πως αν γίνει με σωστο τρόπο είναι ωφέλιμο για τα δεδομένα μας ) 2. Υπάρχει μεταβολή στην ταχύτητα του? 3. Κάθε πόσο πρέπει να γίνεται defrag και αν πρέπει να γίνεται σε όλα τα partitions. Nα σημειώσω ότι στο σύστημα μου έχω ήδη έναν με 3 partitions. 1. primary OS-XP 2 secondary OS- 98 3. MAIN PROGRAMS and FILES και έχω να πώ πως αν και το partion 1 kai 2 φάγαν format πάνω από 10 φορές εδώ και 2 χρόνια για τις γνωστές μα***ίες των WINDOWS ή για αναβάθμιση μητρικής, το 3ο παραμένει ευτυχώς:clap: ως έχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Σεπτέμβριος 26, 2004 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2004 Βασικα το partition με εχει ωφελησει παρα παρα πολυ διοτι ακριβως οι γνωστες :fist: της micro..με αμαγκασαν να κανω format μερικες φορες και αναγκαστικα χωρις να εχω τη δυνατοτητα να κρατησω οποια αρχεια επιθυμουσα....Αρα 1+.Οσο για την ταχυτητα νομιζω πως ειναι σα να εχεις ξεχωριστους δισκους & defrag κανε συχνα αν γραφεις σβηνεις πολλα πραγματα στο σκληρο συνεχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Σεπτέμβριος 26, 2004 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2004 το πρόβλημα με τα partition είαναι η ταχύητητα.οι δίσκοι διαβάζουν από έξω προς τα μέσα,οπότε τα partition στο εσωτερικό του δίσκου είναι πιο αργά.στον 120gb είχα 3, 50 50 και 12 giga. το 12 πολλές φορές αν δεν ήταν από defrag δεν προλάβαινε την 8x του plextor.τώρα για τα μηχανικά μέρη δεν ξέρω, δεν νομίζω να χει ιδιαίτερο πρόβλημα, απλά κάποιες περιοχές ίσως να μην καταπονούνται ομοιόμορφα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Σεπτέμβριος 27, 2004 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2004 πρέπει να προσέξω κάτι σχετικά με το o/c και την χρήση SATA δίσκου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Σεπτέμβριος 27, 2004 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2004 οχι δε νομιζω!!!!!δεν εχουν καποια σχεση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.