CapsLock Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2013 Θα ήθελα τη γνώμησας για την αναβάθμιση του υπολογιστή μου για να μπορέσω να παίξω κάνα σύγχρονο παιχνιδάκι σαν άνθρωπος. Λόγω έλλειψης ρευστότητας και ενασχόλησης με flash παιχνίδια έμεινα αρκετά χρόνια με την ίδια σύνθεση και βλέπω ότι δεν τραβάει πλέον. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μπορώ να τρέχω παιχνίδια στην ανάλυση της οθόνης μου 1920χ1200 στην καλύτερη ποιότητα και ρυθμούς ανανέωσης. Το σύστημα έχει ως εξής:PSU 600WM/B P45CPU C2Q 9450RAM 8GB DDR2VGA 9800GT 512SSD 60GBHDD 2TBΟ προβληματισμός μου είναι αν αξίζει να τα αλλάξω όλα ή απλά να πάρω μια καλή vga αφού γενικά στις υπόλοιπες λειτουργίες τοpc πάει μia χαρά. Δεν τρέχω benchmarks - δεν είμαι fanboy - είμαι ελεύθερος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Ιούλιος 30, 2013 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2013 Εξαρτάται το budget σου και πόσες απαιτήσεις έχεις. Με μια νέα κάρτα γραφικών θα είσαι σχετικά καλά. Αν ανεβάσεις τον πήχη και βάλεις πολύ δυνατή κάρτα γραφικών τότε θα σε φρενάρει ο επεξεργαστής και το υπόλοιπο σύστημα. Αν και έχω καιρό να τσεκάρω την αγορά νομίζω ότι μια αξιοπρεπή και οικονομική λύση είναι η 7770 από AMD κοντά στο κατοστάρι και απο εκεί ανεβαίνουμε ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikeasdf Ιούλιος 31, 2013 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2013 Λίγο overclock στον cpu, μια 650ti boost στα 150 ευρω και είσαι μια χαρά για λίγο ακόμα.Γράψε όμως και το μοντέλο του τροφοδοτικού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CapsLock Ιούλιος 31, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2013 Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο budget για αγορά. Περισσότερο με ενδιαφέρει ο δείκτης εμπειρία - κόστος. Για παράδειγμα η μετάβαση από τον pentium 4 σε c2d μου έδωσε μια χαοτική διαφορά σε όλους του τομείς και άξιζε κάθε δεκάρα. Βλέπω όμως σήμερα συστήματα πχ με i5 τρίτης γενιάς που ηλικιακά έχουν αντίστοιχη διαφορά από τον δικό μου σύστημα και δεν έχουν τόση διαφορά στην εμπειρία χρήσης. Τα ενσωματωμένα γραφικά μου είναι εντελώς αδιάφορα, κωδικοποιήσεις μουσικής και ταινίες δεν κάνω, σερφάρισμα μόνο κάνα open office και περιστασιακά download είναι η χρήση πέρα των παιχνιδιών. Θα σκεφτεί κανείς πως το ιδανικό θα ήταν μια κονσόλα αλλά στο pc υπάρχει πληθώρα αξιόλογων free to play παιχνιδιών καθώς και ...πώς μπορούν να παίξουν ορισμένοι fps με pad δεν μπορώ να το καταλάβω. Σχετικά με το bottleneck θα έχω καλύτερα αποτελέσματα με μια 7770 ή 650ti στο υπάρχων σύστημα ή απλά δεν θα εκμεταλλευτώ την παραπάνω ισχύ μιας ποιο δυνατής κάρτας; Αν δηλαδή βάλω μια 760 ή 7950 θα πάει χαμένη; Να βάλω μια κάρτα τώρα και να περιμένω να βγει κάτι ποιο εντυπωσιακό σε πλατφόρμα cpu ή το “μέλλον “είναι τώρα και άδικα χάνω χρόνο περιμένοντας; Η απαίτηση μου είναι αποκλειστικά είναι να μπορώ να παίζω όλα τα “blockbuster” παιχνίδια αξιοπρεπώς (όχι με 200 frames αλλά και όχι στο όριο του playable) με όλα τα εφέ ενεργοποιημένα στην ανάλυση της οθόνης. Το τροφοδοτικό είναι silverstone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Ιούλιος 31, 2013 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2013 Βάση αυτών που λες, πάρε μια 770, η μια 7970 και βλέπεις αν σε φρενάρει τόσο η πλατφόρμα ώστε να πας σε άλλη. Με λίγο oc θα είσαι οκ πιστεύω. Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
virus777 Αύγουστος 1, 2013 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2013 Για να πάρεις μια "σοβαρή" κάρτα από 760 και πάνω πρέπει να αλλάξεις πλατφόρμα, αλλιώς θα τρως bοttleneck με το κιλό, ακόμα και αν ανεβάσεις το cpu σου. Και βάσει αυτών που λες, δε θα σε καλύψει μια λύση του στυλ 7770/650ti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CapsLock Αύγουστος 18, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2013 Βάση αυτών που λες, πάρε μια 770, η μια 7970 και βλέπεις αν σε φρενάρει τόσο η πλατφόρμα ώστε να πας σε άλλη. Με λίγο oc θα είσαι οκ πιστεύω. Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Επανέρχομαι στο θέμα με νέο δεδομένο. Βάζοντας την κάρτα και σε περίπου μισής ώρας παιχνιδιού σε dx11 με σχεδόν όλα στο max πέρνω το εξής γράφημα. Μπορέι απο αυτό να βγεί συμπέρασμα για bottleneck CPU - VGA; Δεδομένου οτι οι βυθίσεις είναι σε σημεία reload του παιχνιδιού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Αύγουστος 18, 2013 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2013 Από το γραφημα φαίνεται πως ούτε η κάρτα γραφικών ζορίζεται, ούτε ο επεξεργαστής.Πάντως dx11 και 9800GT δεν συμβαδίζουν. Η 9800GT δεν υποστηρίζει directX 11.Όταν λες Η απαίτηση μου είναι αποκλειστικά είναι να μπορώ να παίζω όλα τα “blockbuster” παιχνίδια αξιοπρεπώς (όχι με 200 frames αλλά και όχι στο όριο του playable) με όλα τα εφέ ενεργοποιημένα στην ανάλυση της οθόνης.Κάποια τελευταία παιχνίδια (crysis 3, bf3) παίζουν με όλα φουλ σε λογικά fps με i5,i7 τρίτης γενιάς και GTX Titan! Link to comment Share on other sites More sharing options...
CapsLock Αύγουστος 18, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2013 Το γράφημα είναι με την 7970 με το υπόλοιπο σύστημα του πρώτου post. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Αύγουστος 19, 2013 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2013 Δεν ανέφερες οτι πήρες 7970. (μόνο ένα "ξερό" "Βάζοντας την κάρτα").Χωρίς να είμαι ειδικός, όπως είπα και πιο πάνω. δεν φαίνεται να ζορίζεται κάποιο απο τα 2 για να πεις οτι έχεις bottleneck. Εκτός αν αλλάζει κάτι από το "σχεδόν".και σε περίπου μισής ώρας παιχνιδιού σε dx11 με σχεδόν όλα στο max πέρνω το εξής γράφημα.Κάνε δοκιμές και με άλλα παιχνίδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 19, 2013 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2013 Βλέπω όμως σήμερα συστήματα πχ με i5 τρίτης γενιάς που ηλικιακά έχουν αντίστοιχη διαφορά από τον δικό μου σύστημα και δεν έχουν τόση διαφορά στην εμπειρία χρήσης.Όταν έχεις SSD στο σύστημα και γράφεις ότι δεν κάνεις βαριές multithreaded εργασίες (π.χ. video editing/rendering), λογικό είναι να μην βλέπεις διαφορά στο desktop σε σχέση με π.χ. i5 συστήματα που αναφέρεις.Εφόσον πήρες 7970 -απ' ό,τι κατάλαβα- , δες τι frames έχεις στα παιχνίδια που σε ενδιαφέρουν. Αν είσαι σε επίπεδα που σε ικανοποιούν, τότε όλα καλά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
virus777 Αύγουστος 21, 2013 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2013 Επανέρχομαι στο θέμα με νέο δεδομένο. Βάζοντας την κάρτα και σε περίπου μισής ώρας παιχνιδιού σε dx11 με σχεδόν όλα στο max πέρνω το εξής γράφημα. Μπορέι απο αυτό να βγεί συμπέρασμα για bottleneck CPU - VGA; Δεδομένου οτι οι βυθίσεις είναι σε σημεία reload του παιχνιδιού. Σε ποιό παιχνίδι είναι αυτό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.