zoom Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2013 Καλησπερα σε ολους, θα ηθελα τιν βοηθεια σας στιν επιλογη υδροψυξης.Εχοντας στα χερια μου καποια κομματια μιας αλλοτε καλης υδροψυξης δεν ξερω αν θα επρεπε να επισκευασω αυτη η να παρω μια ετοιμη. Εχω στα χερια μου λοιπον 1 blackice ψυγειο με 2*120 ανεμηστιρες, μια αντλια με τανκ την waterchill απο asetecΚ θεωρητικα μου λειπει μπλοκ σωληνες κ υγρο. Λεπτομερεια πρωτη: εχει να παιξει 6+ χρονια.Κ ειχε παιξει ελαχιστα. Δευτερον το συστημα που θα πατισει ειναι 2500k σε gigabytw υλοποιηση. Κ ρωταω τωρα αξιζει να φτιαχτει η να παω σε καποια ετοιμη λυση π.χ. corsair h100i?? Ευχαριστωγια τον χρονο σας κ περιμενω τα φωτα σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolom Αύγουστος 4, 2013 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2013 εξαρταται απο το κουτι που εχεις , μονο το ψυγειο μπορεις να κρατησεις ποιο μοντελο ακριβως ειναι , υπαρχουν πολλα black ice , αν το κουτι που εχεις δεν εχει χωρο για ψυγεια παρε ενα η100ι καλυτερα , θα βγει πολυ φτηνοτερα απο μια αντλια d5[67e] το δοχειο της[55ε] και ενα καλο μπλοκ [40ε] σωληνες ρακορ [35ε] αλλο ενα διπλο ψυγειο [50ε]. ολα αυτα για καινουρια και στο περιπου οι τιμες Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoom Αύγουστος 5, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2013 Το κουτι χωραει ανετα κ παραπανω απο αυτα απλα δεν καταλαβαινω absolom γιατι να μην χρησιμοποιησω την αντλια που εχω, δεν θα με καλυψει για απλη χρηση??? σωληνες ρακορ κ λοιπα εχω ηδη μονο μπλοκ μου λειπει γι αυτο ρωταω, ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolom Αύγουστος 5, 2013 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2013 Δε τη γνωριζω τη συγκεκριμενη αντλια ,αλλα λες οτι εχει να χρησιμοποιηθει,μπορεις να τη δοκιμασεις και αν ειναι οκ χρησιμοποιησε την.για ενα μπλοκ θα ειναι μια χαρα πιστευω, απλα σου προτεινα καποια που μπορει να σε καλυψει σε περιπτωση που θελεις να βαλεις και καρτα γραφικων στο νερο, σωληνες παρε καινουριους Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Αύγουστος 5, 2013 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2013 H αντλία είναι αυτή που είχε πίσω usb ή η πιο παλιά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoom Αύγουστος 6, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2013 Absolom δυστυχως για να μπουν σε νερο οι 6870 το κοστος ξεφευγει αρκετα οποτε για τωρα δεν το σκεφτομαι... Ppkstat ειναι αυτη με το usb πισω αν βλεπω καλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Αύγουστος 6, 2013 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2013 Tην δούλευα αυτή την αντλία καμμιά 3ετια και την ξέρω. Προφανώς δεν είναι d5 αλλά δεν είναι κακή αντλία σε καμμία περίπτωση. Είναι ικανή να μανατζάρει 2 μπλοκ με μικρό restriction πολύ άνετα. Το μόνο πρόβλημα που έχει είναι οτι σε μερικά pcb δεν δουλεύει καλά η εκκίνηση μερικές φορές. Αν δεν το κάνει η δικιά σου δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Πές μας και πιο black ice έχεις να έχουμε μια πιο συνολική εικόνα.Γνώμη μου μην πας στην corsair, τουλάχιστον οχι απο τώρα. Με πολύ λίγα λεφτά και με αυτά που έχεις μπορείς να δοκιμάσεις κάτι custom.Πάρε barbs αν δεν έχεις για οικονομία. Βγάλε και άλλαξε τα push fit της αντλίας δεν ήταν ποτέ καλή ιδέα. Πάρε ένα φθηνό cpu block χαμηλού restriction και δοκίμασε. Καλή περίπτωση είναι το raystorm, μακριά απο koolance, phobya κτλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PainkiLer Αύγουστος 12, 2013 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2013 Καλησπέρα και από εμένα. Γενικά έχω καιρό ν'ασχοληθώ με το ζήτημα της υδρόψυξης. Έχω ένα παρόμοιο θέμα, με ανάστηση υδροψύξεων και δεν νομίζω ότι χρειάζεται ν'ανοίξω καινούριο. Η μία(παλία 2004-5) έχει: 1) 2) EHEIM 1250 3) 4) Tank: είχα ένα τάπερ Η άλλη ("καινούρια" 2007-8) έχει: 1) 2) EHEIM 1250 3) Black ice GTS 360 4) Tank: νομίζω φαίνεται στο παρακάτω link. Είχα γράψει εδώ για ένα πρόβλημα που είχα, με τη δεύτερη http://www.thelab.gr/water-cooling/katharismos-water-block-meta-apo-5-xronia-72711.html#post1063535756 Η πρώτη θα μπει μόνο σε επεξεργαστή intel 3820 (2011 socket), με προοπτική να πάρει, όταν βγει, τον 4930. Αξίζει; Μπορεί να μπει το μπλοκ σε αυτόν τον επεξεργαστή; Επίσης θέλει να μπει όλο το σύστημα μέσα στο HAF-X. Οπότε πρέπει να δούμε το θέμα της αντλίας και του tank. Η άλλη θα πάει θα μπει σε κουτί εξωτερικά. Κάτι τελευταίο, τι καθάρισμα πρέπει να κάνω στα ψυγεία και τι άλλο πρέπει να προσέξω για τέτοια παλιά εξαρτήματα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolom Αύγουστος 12, 2013 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2013 επειδη ετυχε να εχω δοκιμασει και τα 2 μπλοκ που εχεις , ειναι πολυ κατω σε αποδοση σε σχεση με τα καινουρια [της ταξης 5+ βαθμων] Link to comment Share on other sites More sharing options...
PainkiLer Αύγουστος 12, 2013 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2013 Μάλιστα. Τα καινούρια, αυτά με το νίκελ ή γενικά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolom Αύγουστος 13, 2013 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2013 ειναι θεμα εμφανισης , καποιο απο τα Aquatuning - Der WasserkAquatuning - Der WasserkAquatuning - Der WasserkAquatuning - Der WasserkAquatuning - Der WasserkAquatuning - Der Wasserkθα κανουν μια χαρα τη δουλεια , βεβαια δεν ξερω πως τα παει η αντλια σου με το θεμα πιεσης γιατι τα συγκεκριμενα μπλοκ αποδιδουν καλυτερα με πιεση παντως καλο θα ηταν να χρησιμοποιησεις σωληνες και ρακορ 13/10 3/8.ακομα καλυτερα αν βρεις καποιο απο τα παραπανω μπλοκ μεταχειρισμενο με 25-35ε Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwerty Αύγουστος 13, 2013 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2013 Επίσης μπορείς να δεις και κάτι σε EKWB όπωςeworld Ο κόσμος της Πληροφορικήςeworld Ο κόσμος της Πληροφορικήςeworld Ο κόσμος της Πληροφορικήςeworld Ο κόσμος της ΠληροφορικήςΤα Phobya είναι καλά αλλά αρκετά παρουσιάζουν πρόβλημα με το σπείρωμα του Top τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GnF Αύγουστος 13, 2013 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2013 Επίσης μπορείς να δεις και κάτι σε EKWB όπωςeworld Ο κόσμος της Πληροφορικήςeworld Ο κόσμος της Πληροφορικήςeworld Ο κόσμος της Πληροφορικήςeworld Ο κόσμος της ΠληροφορικήςΤα Phobya είναι καλά αλλά αρκετά παρουσιάζουν πρόβλημα με το σπείρωμα του Top τους.ειδικά τα πολύ φτηνά στο επάνω σπείρωμα που το τοίχωμα απο την επάνω πλευρά είναι πολύ λεπτό, ραγίζει πολύ εύκολα ακόμα και αν σφίξεις με το χέρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
madg Αύγουστος 13, 2013 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2013 Φιλέ το ψυγείο σου είναι απλα κορυφαίο για διπλό, (eleven αν θυμάμαι καλά)Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolom Αύγουστος 13, 2013 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2013 το ψυγειο ειναι το alphacool nexxxos extreme pro 2 rev 1 Alphacool NexXxos Xtreme Pro II - Price Comparison - Buy Cheap in Australia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iraklis Αύγουστος 15, 2013 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2013 Αποψη μου..Να παρεις μπλοκ με πολυ χοντρο παχος χαλκου, οτι πιο χοντρο υπαρχει στην αγορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Αύγουστος 22, 2013 #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 22, 2013 Με τα λεφτά που θα δώσεις για τα parts ή για την Η100, δίνεις τον 2500K και παίρνεις3770Κ. Ακόμα και να μην τον χρειάζεσαι, μεγαλύτερο νόημα θα έχει από τα νερά απ όλεςτις απόψεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.