Jump to content

επιλογη υδροψυξης

zoom

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους, θα ηθελα τιν βοηθεια σας στιν επιλογη υδροψυξης.

Εχοντας στα χερια μου καποια κομματια μιας αλλοτε καλης υδροψυξης

δεν ξερω αν θα επρεπε να επισκευασω αυτη η να παρω μια ετοιμη. Εχω στα χερια μου λοιπον

1 blackice ψυγειο με 2*120 ανεμηστιρες, μια αντλια με τανκ την waterchill απο asetec

Κ θεωρητικα μου λειπει μπλοκ σωληνες κ υγρο. Λεπτομερεια πρωτη: εχει να παιξει 6+ χρονια.

Κ ειχε παιξει ελαχιστα. Δευτερον το συστημα που θα πατισει ειναι 2500k σε gigabytw υλοποιηση.

Κ ρωταω τωρα αξιζει να φτιαχτει η να παω σε καποια ετοιμη λυση π.χ. corsair h100i?? Ευχαριστω

για τον χρονο σας κ περιμενω τα φωτα σας.

εξαρταται απο το κουτι που εχεις , μονο το ψυγειο μπορεις να κρατησεις ποιο μοντελο ακριβως ειναι , υπαρχουν πολλα black ice , αν το κουτι που εχεις δεν εχει χωρο για ψυγεια παρε ενα η100ι καλυτερα , θα βγει πολυ φτηνοτερα απο μια αντλια d5[67e] το δοχειο της[55ε] και ενα καλο μπλοκ [40ε] σωληνες ρακορ [35ε] αλλο ενα διπλο ψυγειο [50ε]. ολα αυτα για καινουρια και στο περιπου οι τιμες

Το κουτι χωραει ανετα κ παραπανω απο αυτα απλα δεν καταλαβαινω absolom γιατι να μην χρησιμοποιησω την αντλια που εχω, δεν θα με καλυψει για απλη χρηση??? σωληνες ρακορ κ λοιπα εχω ηδη μονο μπλοκ μου λειπει γι αυτο ρωταω, ευχαριστω.

Δε τη γνωριζω τη συγκεκριμενη αντλια ,αλλα λες οτι εχει να χρησιμοποιηθει,μπορεις να τη δοκιμασεις και αν ειναι οκ χρησιμοποιησε την.για ενα μπλοκ θα ειναι μια χαρα πιστευω, απλα σου προτεινα καποια που μπορει να σε καλυψει σε περιπτωση που θελεις να βαλεις και καρτα γραφικων στο νερο, σωληνες παρε καινουριους

Tην δούλευα αυτή την αντλία καμμιά 3ετια και την ξέρω. Προφανώς δεν είναι d5 αλλά δεν είναι κακή αντλία σε καμμία περίπτωση. Είναι ικανή να μανατζάρει 2 μπλοκ με μικρό restriction πολύ άνετα. Το μόνο πρόβλημα που έχει είναι οτι σε μερικά pcb δεν δουλεύει καλά η εκκίνηση μερικές φορές. Αν δεν το κάνει η δικιά σου δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Πές μας και πιο black ice έχεις να έχουμε μια πιο συνολική εικόνα.

Γνώμη μου μην πας στην corsair, τουλάχιστον οχι απο τώρα. Με πολύ λίγα λεφτά και με αυτά που έχεις μπορείς να δοκιμάσεις κάτι custom.

Πάρε barbs αν δεν έχεις για οικονομία. Βγάλε και άλλαξε τα push fit της αντλίας δεν ήταν ποτέ καλή ιδέα. Πάρε ένα φθηνό cpu block χαμηλού restriction και δοκίμασε. Καλή περίπτωση είναι το raystorm, μακριά απο koolance, phobya κτλπ.

Καλησπέρα και από εμένα.

Γενικά έχω καιρό ν'ασχοληθώ με το ζήτημα της υδρόψυξης.

Έχω ένα παρόμοιο θέμα, με ανάστηση υδροψύξεων και δεν νομίζω ότι χρειάζεται ν'ανοίξω καινούριο.

Η μία(παλία 2004-5) έχει:

1) IMG_0539.jpg

2) EHEIM 1250

3) tumblr_mrfc5pfVtx1sf3hplo1_1280.jpg

4) Tank: είχα ένα τάπερ

Η άλλη ("καινούρια" 2007-8) έχει:

1) eleven.jpg

2) EHEIM 1250

3) Black ice GTS 360

4) Tank: νομίζω φαίνεται στο παρακάτω link.

Είχα γράψει εδώ για ένα πρόβλημα που είχα, με τη δεύτερη http://www.thelab.gr/water-cooling/katharismos-water-block-meta-apo-5-xronia-72711.html#post1063535756

Η πρώτη θα μπει μόνο σε επεξεργαστή intel 3820 (2011 socket), με προοπτική να πάρει, όταν βγει, τον 4930.

Αξίζει; Μπορεί να μπει το μπλοκ σε αυτόν τον επεξεργαστή;

Επίσης θέλει να μπει όλο το σύστημα μέσα στο HAF-X. Οπότε πρέπει να δούμε το θέμα της αντλίας και του tank.

Η άλλη θα πάει θα μπει σε κουτί εξωτερικά.

Κάτι τελευταίο, τι καθάρισμα πρέπει να κάνω στα ψυγεία και τι άλλο πρέπει να προσέξω για τέτοια παλιά εξαρτήματα;

ειναι θεμα εμφανισης , καποιο απο τα

Aquatuning - Der Wasserk

Aquatuning - Der Wasserk

Aquatuning - Der Wasserk

Aquatuning - Der Wasserk

Aquatuning - Der Wasserk

Aquatuning - Der Wasserk

θα κανουν μια χαρα τη δουλεια , βεβαια δεν ξερω πως τα παει η αντλια σου με το θεμα πιεσης γιατι τα συγκεκριμενα μπλοκ αποδιδουν καλυτερα με πιεση παντως καλο θα ηταν να χρησιμοποιησεις σωληνες και ρακορ 13/10 3/8.ακομα καλυτερα αν βρεις καποιο απο τα παραπανω μπλοκ μεταχειρισμενο με 25-35ε

Επίσης μπορείς να δεις και κάτι σε EKWB όπως

eworld Ο κόσμος της Πληροφορικής

Τα Phobya είναι καλά αλλά αρκετά παρουσιάζουν πρόβλημα με το σπείρωμα του Top τους.

Επίσης μπορείς να δεις και κάτι σε EKWB όπως

Τα Phobya είναι καλά αλλά αρκετά παρουσιάζουν πρόβλημα με το σπείρωμα του Top τους.

ειδικά τα πολύ φτηνά στο επάνω σπείρωμα που το τοίχωμα απο την επάνω πλευρά είναι πολύ λεπτό, ραγίζει πολύ εύκολα ακόμα και αν σφίξεις με το χέρι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.