Jump to content




Sitios

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ρε παιδιά, επειδή έχει γίνει αρκετός ντόρος τον τελευταίο καιρό με το ASIC quality στις κάρτες γραφικών, έχει διαβάσει κανείς αρκετά ώστε να διαφωτίσει επί του θέματος?

Βασικά, το πινακάκι του GPU-Z είναι αρκετά κατατοπιστικό, αλλά υπάρχει κάποια επιβεβαιωμένη ένδειξη ότι αν μια κάρτα έχει ψηλότερο ASIC quality θα κλοκάρει περισσότερο με το default ρεύμα?

Για παράδειγμα, πριν από κανένα μήνα, πήρα μια Gigabyte HD7950 3GB Windforce. Πριν μάθω περί ASIC quality, άρχισα να την κλοκάρω (default clocks: GPU@1000MHz , MEM:1250MHz) και έτρεχα 3DMark11 προς ένδειξη σταθερότητας και αύξησης επιδόσεων για να δω πως τα πάει. Εν τέλει, την έχω για 24/7 στα GPU:1150MHz και MEM:1500MHz όπου βγάζει P Score 10221. Πιστεύω ότι είναι μια χαρά αυτό το περιθώριο έξτρα κέρδους σε GPU και MEM. Μόλις όμως άνοιξα να τσεκάρω τι ASIC έχει, το GPU-Z μου βγάζει 56.7% μόνο... Εκεί ξενέρωσα λίγο και με έκανε να αναρωτιέμαι σε τι ρολόγια δουλεύουν αντίστοιχες κάρτες (HD7950) με ASIC quality πάνω από 80%. Αν έχει κανείς και μπορεί να ποστάρει, θα το εκτιμούσα...

Δεν ξέρω επίσης αν θα ήταν χρήσιμο να γίνει κάποιος sticky thread στο οποίο θα υπάρχουν πίνακες με clocks και ASIC από διάφορες κάρτες γραφικών μαζί με validated results από 3DMark11 (ή κάποιο άλλο μετροπρόγραμμα) έτσι ώστε να μπορέσει να υπάρξει κάποια συσχέτιση μεταξύ αυτών.

ASIC σημαίνει ολοκληρωμένο κύκλωμα σχεδιασμένο για να εκτελεί συγκεκριμένες λειτουργίες αντί για ποιο γενικές λειτουργίες όπως ένα ολοκληρωμένο γενικής χρήσης.

Δεν ξέρω τι ακριβώς ψάχνεις να μάθεις και που το είδες, αν το ποστάρεις εδώ ίσως μπορέσω να σου πω περισσότερα πράγματα.

αυτό που έχω καταλάβει από forum του εξωτερικού και τον πινακα του GPU-Z είναι πως υψηλότερο asic quality η κάρτα ανεβαζει ρολογια με λιγότερο ρεύμα μέχρι ενός σημείου από εκεί και πάνω δεν ακούσει καλα στο ρευμα για να ανεβει περισσότερο καλο με αέρα γιατί κλοκαρει ποιο κοντά στα μέγιστα της με μικρότερη τάση οποτε και χαμηλότερες θερμοκρασίες

χαμηλότερο asic η κάρτα ακούσει σε ποιο πολύ ρεύμα αλλα με αέρα τα ρολόγια δεν ανεβαίνουν πολύ οσο μιας με υψηλότερο asic λόγο θερμοκρασίας, με νερό η ποιο extreme ψυχή με δεδομένο ότι ακούει σε ποιο πολύ ρεύμα ανεβαίνει ποιο πολύ από μια με ποιο υψηλό asic

είχα δει ενα post από κάποιον που έλεγε πάνω κατω για αυτές τις τιμές

50%-60% καλη για extreme cooling

70%-80% καλη για water cooling

80%+ και πανω καλη για αερα/stock

ολα αυτα χωρίς να είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα σωστά η αν όντως ισχύει στην πραξη και δεν ειναι θεωρητικά

Μάλλον εννοούν, το πόσο καλό είναι το τσιπ (από άποψη φυσικής κατασκευής, πυρίτιο). Δηλαδή, η διαφορετικότητα από παρτίδα σε παρτίδα. Κάποια παρτίδα μπορεί να βγει καλύτερη από κάποια άλλη. Φυσικά, όλες είναι ΟΚ σε τυπική χρήση.

Οπότε, εάν μια παρτίδα είναι λίγο καλύτερη (ας πούμε ότι το πυρίτιο είναι 99.99% καθαρό αντί για 99.98% <- παράδειγμα δίνω) τότε θα μπορείς να το κλοκάρεις λίγο παραπάνω δίνοντας του περισσότερο ρεύμα.

Απο κει και πέρα (εφόσον είναι αυτό) δεν μπορείς να κάνεις και πολλά, αφού οι παρτίδες είναι πολλές, και φυσικά δεν μπορείς να τις ξέρεις.

Μου ακούγεται πάντως για μαρκετινιστικο κόλπο αυτό.

Χωρις να ειμαι expert επι του θεματος, μπορω να βεβαιωσω αυτο που λεει απο πανω ο Deus. Οσο μεγαλυτερο asic quality εχει μια καρτα τοσο λιγοτερο ρευμα χρειαζεται για να ανεβασει ρολογια, οχι απαραιτητα οτι θα κλοκαρει ψηλοτερα απο καποια με μικροτερο asic quality.

Εμπειρικα μου ειχε τυχει μια 7970 με asic quality 94%, και με πολυ λιγοτερο ρευμα, επιανα clocks που αλλοι ειχαν με πολυ περισσοτερο.

Για μενα προσωπικα ειναι καλο να εχει υψηλο asic quality , γιατι λιγοτερο ρευμα=χαμηλοτερα temps και σε αερα τουλαχιστον παιζει πολυ σημαντικο ρολο αν το δεις και απο αποψη θορυβου.

Τωρα σε νερο μπορει και να μην εχει τοσο σημασια!

Έχει δοκιμάσει κανείς να δει asic πριν/μετά από o/c να δει άμα αλλάζει το νούμερο;

Αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, στην 460 που χα παλιά, τον Ιανουάριο ήταν 76,5% και τον Οκτώβρη 74,1%

Εκτός και ήταν bug του gpuz

Για μενα προσωπικα ειναι καλο να εχει υψηλο asic quality , γιατι λιγοτερο ρευμα=χαμηλοτερα temps και σε αερα τουλαχιστον παιζει πολυ σημαντικο ρολο αν το δεις και απο αποψη θορυβου.

Τωρα σε νερο μπορει και να μην εχει τοσο σημασια!

Κοίτα, με τη συγκεκριμένη κάρτα που έχω, δεν έχω θέμα θερμοκρασίας. Ακόμα και κλοκαρισμένη που την δουλεύω, δεν πάει ποτέ πάνω από 65 βαθμούς, τόσο σε gaming όσο και σε 3DMark11...

Ξέρει κανείς πως μπορώ να την ξεκλειδώσω σε ρεύματα για να την ανεβάσω κι άλλο από τα 1150MHz που είναι τώρα το GPU ή δεν αξίζει?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.