chriscoolermaster Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2013 Γεια σας παιδια καλως σας βρήκα ..είμαι νέο μέλος και σκέφτομαι να κάνω μια αναβάθμιση στο pc διότι είμαι λίγο καμένος gamer εχω την msi gtx 560 Η ερώτηση είναι η εξής να πάρω μια νεα κάρτα Amd 7950 η να βρω άλλη μια 560 για sli ? συγνώμη εαν σας κούρασα ελπίζω να μου απαντήσετε ευχαριστώ για τον χρόνο σας
Volrath Ιούλιος 29, 2013 #4 Ιούλιος 29, 2013 Άμα μπορείς να αποφύγεις το sli να το προτιμήσεις. Είμουν με sli 3-4 χρόνια και από τους ευχαριστημένους χρήστες κι'όλας. Παρ'αυτά, 1 κάρτα > 2 κάρτες άμα μπορείς να το αποφύγεις.Τώρα θα σου πρότεινα την gtx 760 με 254€ της gigabyte άμα θες από εγχώρια, αλλιώς βρίσκεις και πιο φτηνά από έξω. Η 7950 - αν και καλή κάρτα- στα 280 δεν είναι και τόσο καλή αγορά πλέον. Επίσης μπορείς να βρεις και μεταχειρισμένη καλή, άμα το ψάξεις. Στα ~300€ (ίδια τιμή πάνω κάτω με την νέα 7950) βρίσκεις 7970 / 680 με εγγύηση.
chriscoolermaster Ιούλιος 29, 2013 Author #5 Ιούλιος 29, 2013 Παδια ειδα και την 760 brand msi Ομως εχω και μια αλλη απορια αυττη η καρτα θα την βαλω αρχες σεπτεμβριου ποσα χρονια θα ειναι στα High της ?
Volrath Ιούλιος 29, 2013 #6 Ιούλιος 29, 2013 Παδια ειδα και την 760 brand msi Ομως εχω και μια αλλη απορια αυττη η καρτα θα την βαλω αρχες σεπτεμβριου ποσα χρονια θα ειναι στα High της ? Δε μπορεί να κάνει κανείς τέτοια πρόβλεψη. Άμα δεν έχεις πρόβλημα να παίζεις με χαμηλότερα φίλτρα/graphical options μπορεί να σε κρατήσει καιρό. Άμα έχεις όμως απαιτήσεις για τρελά ΑΑ και όλα στο full, ήδη υπάρχουν παιχνίδια που δε μπορεί να τα τρέξει. Και φαντάζομαι τώρα με τις νέες κονσόλες θα ανέβουν ίσως οι απαιτήσεις στα γραφικά. Παρ'αυτά, 2-3 χρονάκια θα μπορέσεις να παίζεις τα πάντα σε λογικά (med/high) επίπεδα γραφικών.
vagsk Ιούλιος 29, 2013 #7 Ιούλιος 29, 2013 Γενικά το SLI είναι η τελευταία λύση όταν θες επιδόσεις σε γραφικά. Να έχεις υπόψη σου ότι θα ανέβει αρκετά η θερμοκρασία στο case και ότι θα ρουφάει το pc περισσότερο ρεύμα. Αν μπορείς να βρεις μεταχειρισμένη 560 σε καλή τιμή go for it αλλιώς πουλάς αυτήν που έχεις και πας σε κάποια νέα όπως την 760 που αναφέρουν παραπάνω. Αν σε ενδιαφέρει το PhysX σε games πας μονόδρομος σε nvidia.
chriscoolermaster Ιούλιος 29, 2013 Author #8 Ιούλιος 29, 2013 δηλάδη αμα φτιαξω SLI θα δω τρελες διαφορες (η δευτερη καρτα πρεπει να ειναι msi η οποιαδηποτε 560 ? με SLI ξερεις περιπου απο φπς ποσα θα πιανω ? αα κατι ακομα τι ειναι τα PhysX ? δεν τα ξερω ολα καλα ακομα απο τεχνικης πλευρας
vagsk Ιούλιος 29, 2013 #9 Ιούλιος 29, 2013 Η δεύτερη κάρτα πρέπει να έχει το ίδιο chipset, δηλαδή πρέπει να είναι 560. Δεν χρειάζεται να είναι MSI. Μπορείς να βρεις ASUS, Gigabyte και οποιαδήποτε άλλη μάρκα. Η ταχύτητα του SLI έχει να κάνει με το παιχνίδι. Με την δεύτερη SLI θα δεις διαφορές του +70-80% πάνω (κατιτίς λιγότερο δηλαδή από το διπλάσιο της απλής 560). Σε κάποια games θεωρητικά μπορεί να χτυπήσεις και +90%. Πρακτικά όσο χάλια και κακογραμμένο να είναι το game περιμένεις γύρω στο +60% επιπλέον απόδοση τουλάχιστον.
Trexx Ιούλιος 29, 2013 #10 Ιούλιος 29, 2013 Γράψε αναλυτικά και το υπόλοιπο σύστημά σου αν θες. Οθόνη, τροφοδοτικό κτλ κτλ
chriscoolermaster Ιούλιος 29, 2013 Author #11 Ιούλιος 29, 2013 είμαι σε διλλημμα και σκέφτομαι λοιπόν τι να κανω με την καρτα.... το μηχανημα ειναι τροφοδοτικό corsair 600 w gaming series Νομιζω intel core i7 2600k ψήκτρα επεξεργαστή corsair cooling A70 airseries 1tb HDD 8 gb ram ddr 3 msi geforce gtx 560 ( δεν είναι η ti δύστυχος επειδή ρώτησε ένα παιδί απο πάνω } moba zx68-ud3p-b3 της gigabyte samsungSA350 led
Trexx Αύγουστος 1, 2013 #12 Αύγουστος 1, 2013 H πιο σοφή επιλογή είναι να δώσεις τη δικιά σου κανα κατοστάρικο και να προσθέσεις όσα χρειάζονται για μια 760. Με την δεύτερη 560 θα έχεις μεν θεωρητικά πολύ δύναμη αλλά θα σε κόβει η μνήμη (1gb είναι, έτσι
chriscoolermaster Αύγουστος 1, 2013 Author #13 Αύγουστος 1, 2013 σωστό ακούγεται φίλε που να την πουλήσω έχεις κάποια ιδέα ?
Trexx Αύγουστος 1, 2013 #14 Αύγουστος 1, 2013 Καταρχήν εδώ, αλλά δεν ξέρω αν έχεις ακόμα το δικαίωμα. Αν δεν το έχεις υπάρχουνγειτονικά fora για τέτοια δουλειά. Γνώμη μου είναι να ξεκινήσεις στα 100 ώστε να φύγειστα 90 αν χρειαστεί. Κάτω από 90 μην την δώσεις. Κράτησέ την για άλλο μηχάνημα αν προκύψει.Το τροφοδοτικό είναι σίγουρα corsair αλλά δεν είσαι σίγουρος για το μοντέλο ή είσαι μόνο για τα watt σίγουρος;Αν έχεις όντως το gs 600, θα πάρει άνετα οποιαδήποτε κάρτα. Αν είναι κανα premier-turbox, αλλάζει πολύ το πράγμακαι θέλεις και τροφοδοτικό δυστυχώς.Εντελώς τυχαία βρίσκομαι στην ίδια θέση με σένα. Από 6870 που είναι περίπου σαν 560 πήγα σε 7950 που είναι στα ίδια με την 760 που σου προτείνω.Πιστεύω μετά από καιρό και πολύ gaming ότι η αλλαγή αξίζει και με το παραπάνω αν πρόκειται όμως να παιξεις. Αν είναι για μία στο τόσο δεν ξέρω, αμφιβάλλω.
chriscoolermaster Αύγουστος 1, 2013 Author #15 Αύγουστος 1, 2013 Οκ θα το κοιταξω λιγο ακομα θα περιμενω ναι ειναι το gs600 σημερα ανοιξα το κουτι για να το καθαρισω για gaming σκληρο την θελω οχι αστεια χαχα
winters Αύγουστος 1, 2013 #16 Αύγουστος 1, 2013 Οκ θα το κοιταξω λιγο ακομα θα περιμενω ναι ειναι το gs600 σημερα ανοιξα το κουτι για να το καθαρισω για gaming σκληρο την θελω οχι αστεια χαχα Τι οθόνη έχεις;
vagsk Αύγουστος 1, 2013 #18 Αύγουστος 1, 2013 Η μνήμη στο SLI και γενικά στην κάρτα γραφικών δεν θα σε περιορίσει αν μείνεις σε normal αναλύσεις. Το 1GB μνήμη είναι υπεραρκετό για Full HD (1920x1080). Παραπάνω μνήμη θα χρειαστείς αν ξεφύγεις σε πολύ ψηλές αναλύσεις ή αν συνδέσεις πολλά monitor πάνω στην κάρτα γραφικών για surround καταστάσεις.
Trexx Αύγουστος 2, 2013 #19 Αύγουστος 2, 2013 [MENTION=559]vagsk[/MENTION] Ακόμα και σε full hd ένα σωρό σύγχρονοι τίτλοι ζητάνε πάνω από 1GB. Στα γρήγορα μου έρχονται στο μυαλό hitman absolution, bioshock infinite, sleeping dogs και σίγουρα αρκετά ακόμα.
DwS Αύγουστος 2, 2013 #20 Αύγουστος 2, 2013 Με το sli μπλέκεις χωρίς λόγο. Καταρχήν από οικονομική άποψη δε συμφέρει το να πας σε καινούρια 560 και μετά άντε να βρεις 2η 560 μεταχειρισμένη και σε καλή κατάσταση και πες μετά ότι κάτι μπορεί να προκύψει(για καταπονημένες κάρτες μιλάμε), χώρια η παραπάνω κατανάλωση και ο θόρυβος. Γενικά πολύ κακό για το τίποτα. Χτύπα μια 760 και καθάρισες !
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.