Jump to content

DJ

Recommended Posts

Τo κεφάλι μου πόνεσε...

Απο το δεν έχω ασχοληθεί ποτε πηγαμε στα πνευματικά δικαιώματα κτλπ κτλπ.

Λοιπον οπως ειπαν και μερικά παιδιά πιο πάνω. Θελει γνώσεις σε ΟΛΑ τα είδη μουσικης, θέλει φαντασία, θέλει να ψυχολογείς τον κόσμο σε ενα μαγαζί, θέλει να έχεις αυτί.

Γνωμη μου για αρχή αφου δεν έχεις ασχοληθεί ακόμα βρες ενα φίλο που να παίζει και να ξέρει. Ασε τα virtual dj κονσόλες traktor (ασχολήσε αργότερα με αυτά) κτλπ πιάσε 2 CD μηχανήματα να σε δείξει ο φίλος σου πως πιάνεις μπότες πως μετράς το κομμάτι πως μιξάρεις (αν δεν τα ξέρεις αυτά ε..) και μετά πας σε virtual traktor κονσόλες κτλπ.

Απλά μάθε λίγο την όλη φάση.

Έγινε επεξεργασία από NooDle

• Replies 47
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Είχα την αίσθηση ότι οι ιδιοκτήτες ορίζουν τι μουσική θα παίξει ο dj κάθε φορά. Πχ μπορεί να διοργανώνουν πάρτι για disco, οπότε θα χρειαστεί και ανάλογη λίστα τραγουδιών. Συνήθως παίζονται τα τραγούδια που είναι στη μόδα. Μπορεί εγώ να συνδυάσω τρέχοντα κομμάτια με κομμάτια disco, ροκ κτλ των δεκαετιών '80, '90 κοκ, να αρέσει στον κόσμο, αλλά ο ιδιοκτήτης να είναι κανένας ιδιότροπος που να θέλει αποκλειστικά και μόνο φετινά τραγούδια. Τι τού λες μετά; Γιατί γκρινιάζεις, αφού ενθουσιάστηκαν οι πελάτες και έκαναν κατανάλωση; Ή νομίζεις ότι όλοι οι ιδιοκτήτες μπαρ και κέντρων διασκέδασης έχουν φαντασία και ξέρουν πώς να ξετρελαίνουν τον κόσμο με το περιβάλλον κτλ;

Πάντως για την ώρα σκέφτομαι να ασχοληθώ με τη μίξη χορευτικών κομματιών με λούπες. Αντί για λούπες, μπορώ να χρησιμοποιήσω μιξαρισμένα κομμάτια άλλων dj που διατίθενται στο διαδίκτυο. Αν και αυτά που έχω έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά και μόνο με λούπες από το μηδέν σε DAW, εννοείται σε συνδυασμό με την προσθήκη εξτρά οργάνων και εφέ. Για την ώρα, έχω ακόμη θέμα με το συγχρονισμό. Στο virtual dj ηχογράφησα κάποια καλά μιξαρίσματα του στυλ ποπ και ροκ, ηλεκτρονική με μπαλάντα, κά, αλλά δεν μπορούσα να συγχρονίσω το ρυθμό και τα κομμάτια μου ήταν... Λέω να ξαναδοκιμάσω και να ανεβάσω σε μερικές μέρες τα νέα "αριστουργήματά" μου.

My Files

Ο συγκεκριμένος φάκελος περιέχει τα κομμάτια που δημιούργησα την πρώτη μέρα πειραματισμού με το virtual dj. Δε λένε και πολλά, αλλά κάποια σημεία είναι κάπως πετυχημένα.

Έγινε επεξεργασία από ΣτοΠαράΠέντε

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=4djIw9YDIJQ]Λευκη Αμμος beach bar , 03-06-2012 - YouTube[/ame]

Ωραίο κομμάτι! Μια απορία: οι πυροσβεστήρες περιέχουν το γνωστό μείγμα ή φρόντισαν να τους γεμίσουν με νερό; Όχι τίποτα άλλο, αλλά αν πέσει κατά λάθος στο ποτό κανενός, καλή πλύση στομάχου. Πολλοί από τους dj του είναι μόνιμοι μεγάλων κλαμπ της Θεσσαλονίκης. Ίσως πρόκειται για παραθαλάσσιο παράρτημά τους. Για παράδειγμα, το Cabana Beach Bar ανήκει στον όμιλο διασκέδασης Monroe. Κι εννοείται ότι χρησιμοποιεί συγκεκριμένους dj. Πάντως τα beach bar έχουν πολλούς μπάρμαν, οπότε ακόμη κι αν δεν κάνω ούτε και για ερασιτέχνης dj, μπορώ να περνάω κι έτσι ευχάριστα τα καλοκαίρια μου. Το μόνο σίγουρο είναι πως τα ακούσματα που θα έχω θα με βοηθήσουν να αποκτήσω καλύτερη αντίληψη. Φαντάζομαι κάπως έτσι ξεκινούν οι περισσότεροι. Είναι σαν το γυμναστήριο: ξεκινάς μιμούμενος - αν και δεν πρέπει - τους πιο έμπειρους, μέχρι να βρεις τι ταιριάζει στο σώμα σου.

Αναρωτιέμαι πού πηγαίνει το σχόλιό σου: στους πυροσβεστήρες ή σε κάτι άλλο που είπα; Είναι ντροπή που σκέφτομαι ως εναλλακτική την μπάρα; Ξέρεις πόσοι dj ξεκίνησαν ως τακτικοί θαμώνες ή μπάρμαν; Όπως και πολλοί μπάρμαν ξεκίνησαν ως σερβιτόροι.

http://www.mixcrate.com/hasnhansl/-goa-session-1-802805?play=true

Τα κοομάτια αυτά έχουν συντεθεί από dj ή μουσικούς ηλ.μουσικής; Αποκλείεται να είνα με κονσόλα dj, άρα σίγουρα σε DAW. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δεν υπάρχει κάποιο ενδιάμεσο πρόγραμμα/κονσόλα; Δε μού αρκείνα παίρνω δύο κομμάτια και να τα ενώνω. Άμα γουστάρω να πάρω τα εφέ τους ενός ή κάποια φράση/στίχους και να τα προσθέσω στο άλλο, σιγά και δεν το έκανα με κονσόλα dj. Δε λέω, καλή η ζωντανή συνδρία των dj, αλλά εγώ γουστάρω να έχω και προκατασκευασμένα πράγματα στη διάθεσή μου. Εξάλλου, κάπως έτσι ξεκίνησε η ραπ.

Αλήθεια, πώς δημιουργούνται τα ρεμίξ γνωστών τραγουδιών; Πάντως σίγουρα όχι σε απλή κονσόλα dj. Δεν ξέρω αν οι ακριβές και σύνθετες έχουν δυνατότητα χρήσης λούπων ή λειτουργίες DAW, πάντως σίγουρα χρησιμοποιούν λούπες από άλλα είδη μουσικής, συνήθως ντίσκο, trance, club κτλ.

Χωρίς παρεξήγηση, πόσο χρονών είσαι ?

Γιατί εδώ όπως σε βλέπω κάνεις λες και μπορείς να μάθεις μόνος σου, σε μια στιγμή ένα σωρό πράγματα.

Για να κάνεις σωστό remix πρέπει να έχεις την multitrack έκδοση του τραγουδιού... που σημαίνει να είσαι γνωστός remixer, πολύ γνωστός, ή να έχεις μεγάλο, πολύ μεγάλο κονέ κάπου ( είτε σε μεγάλο στούντιο είτε σε μπάντα/παραγωγό... )

Γιατί κάτι μου λέει πως ακόμα δεν έψαξες και δεν έμαθες πως να μετράς τα beat και να κάνεις beatmatched αλλαγές ?

• 1 year later...

Για να μάθει κάποιος να κάνει σωστή μίξη και, ΑΝ είναι δυνατό, σε επαγγελματικό επίπεδο, τι σπουδές πρέπει να κάνει; Έχω κάνει προεγγραφή στη Σκηνοθεσία στο ΑΚΜΗ, αλλά σκέφτομαι να την αφήσω και να πάω στη Μουσική Τεχνολογία ή να κάνω πρώτα το ένα και μετά το άλλο, αρκεί να έχω το χρόνο και το χρήμα. Υποθέτω ότι η ειδικότητα του ηχολήπτη είναι άσχετη με αυτή του δημιουργού ηλ.μουσικής. Θα ήθελα να παρακολουθήσω την Παραγωγή ηλ. μουσικής στη SAE, αλλά δε με συμφέρει να πάω στην Αθήνα. Πάντως υποθέτω ότι ο Τόλης Κούτρας πρέπει να έμαθε πολλά από αυτό, καθώς δεν αρκεί μόνο το ταλέντο. Και δυστυχώς δεν αρκεί να έχεις μουσική παιδεία (εντάξει εγώ ξεκίνησα πριν καιρό σιγά σιγά να κάνω μαθήματα κιθάρας με αυτοδιδασκαλία), αλλά με φίλους μου μουσικούς που συζητώ δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε πώς να γίνει η διασκευή ενός κομματιού, λες και μιλάω κινέζικα. Βέβαια ούτε κι εγώ έχω γνώσεις της σχετικής ορολογίας ούτε και των απαραίτητων προγραμμάτων. Και για να συνθέσεις/επεξεργαστείς μουσική πρέπει να τα σκάσεις χοντρά στην Apple/Microsoft και στην αγορά καλού σταθερού υπολογιστή. Μια λύση είναι το Studio 24 ή το Ubuntu Studio, αλλά δεν υπάρχει αντίστοιχη εκπαίδευση στην Ελλάδα. Για την ώρα μ'ενδιαφέρει να κάνω το κέφι μου, αλλά αν δω ότι τα καταφέρνω κι έχω ταλέντο, γιατί όχι; 

https://athens.sae.edu/el/course/9225/electronic_music_production

http://www.iek-akmi.edu.gr/tomeis/ixolipsia-moysiki/moysiki-texnologia

http://www.iek-akmi.edu.gr/tomeis/ixolipsia-moysiki/ixolipsia

Γιατί κάτι μου λέει πως ακόμα δεν έψαξες και δεν έμαθες πως να μετράς τα beat και να κάνεις beatmatched αλλαγές ?

Έγινε επεξεργασία από ΣτοΠαραΠεντε