Jump to content

Οικονομικοί, αθόρυβοι και αποδοτικοί ανεμιστήρες για Corsair H100

SpirosKGR

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά, πετάω στα 20.000 πόδια αυτή τη στιγμή με την H100, boeing 747 :p

Μου έχει πάρει το κεφάλι δε μπορώ άλλο :(

Σοβαρά τώρα, παιδιά τα φώτα σας, ψάχνω ανεμιστήρες κάτω απο 30€ να είναι αθόρυβοι όσο πιο πολύ γίνεται, ποιοτικοί και συγχρόνως αποδοτικοί.

Χίλια ευχαριστώ

αποδοτικοί και αθόρυβοι είναι 2 έννοιες που δεν πάνε παρέα στα fans. Ρίξε μια ματιά σε beQuiet που είναι αθόρυβοι, σχετικά οικονομικοί και σχετικά αποδοτικοί. Αν σε παίρνει το budget κοιτάς και για Noctua.

Αν θελεις να τους λειτουργείς στο μαξιμουμ ή πανω απο τα 9V (στο περιπου) τότε θα σου έλεγα να ξεχάσεις τους NF-F12, κοιτα προς P12 αν θέλεις να παραμείνεις σε Noctua. Προσωπικά μου αρέσει το sound profile των Noctua αλλα οι F12 αθορυβοι δεν νομιζω να μπορουν να θεωρηθουν απο κανέναν ειδικά στις μαξ στροφές ή πανω απο τα "μισα" τους.

Προσωπικη εμπειρια απο Η100i με 4 F12 και παλαιότερα Η100 με 2 P12 και 2 S12 (σε open bench case παντα οπότε εκει δεν "κρύβεται" τίποτα).

EDIT: προφανως σε σχεση με τους μαμά corsair σε μεσαιες/υψηλες θα σου φανουν "αθορυβοι", τα παντα ειναι σχετικά.

ότι είπε και ο προηγούμενος (freedom). Έχοντας και S12 και P12 υπάρχει διαφορά. Οι P12 είναι καλοί άμα τους δουλέψεις στα 9V και full voltage μόνο αν υπάρχει ανάγκη. Οι S12 είναι αθόρυβοι. Πιο οικονομική λύση μετά σε beQuiet ειδικά αν φοράς και κάνα πλαϊνό με Plexiglas απλά να ξέρεις ότι σε απόδοση είναι χειρότεροι των Νoctua ή διαφορετικά για παραπλήσια επίπεδα θορύβου οι Noctua έχουν καλύτερη ροή και πιο ελεεινό χρώμα.

ότι είπε και ο προηγούμενος (freedom). Έχοντας και S12 και P12 υπάρχει διαφορά. Οι P12 είναι καλοί άμα τους δουλέψεις στα 9V και full voltage μόνο αν υπάρχει ανάγκη. Οι S12 είναι αθόρυβοι.

Στους F12 αναφερόμουν.

Οι P12 και οι S12 για τα δικα μου γουστα ειναι αθορυβοι και στις μαξ στροφές (12V),

Για την Η100 απο τους 2 θα προτεινα τους P12, οι S12 για μενα ειναι οκ για case fans αλλα τιποτα παραπανω.

Βασικα επειδή τα κριτήρια σου ειναι 3 (οικονομικοί, αθόρυβοι και αποδοτικοί) περιμενε να σου κανουν και άλλες προτασεις οι συμφορουμιτες γιατι οι Noctua και η λέξη "οικονομικος" δεν πανε παρέα.

Βασικα επειδή τα κριτήρια σου ειναι 3 (οικονομικοί, αθόρυβοι και αποδοτικοί) περιμενε να σου κανουν και άλλες προτασεις οι συμφορουμιτες γιατι οι Noctua και η λέξη "οικονομικος" δεν πανε παρέα.

όντως, βασικά μετά την 770, με 30 ευρώ έχω μείνει :(

Κατα την ταπεινή μου γνώμη πρέπει λίγο να σκεφτεις τι και γιατι ακριβως θελεις να το κανεις.

Βλέπω στην υπογραφή σου οτι έχεις εναν 2600Κ στα 4.4Ghz. Δεν ξέρω με τι vcore παιζεις αλλα αν ειναι "νορμαλ" κομμάτι λογικά θα παίζεις με λιγοτερο απο 1.3V (απολύτως max τιμη για πανβαρα stress progs, σε κανονικες συνθηκες με λιγοτερο).

Οπότε ξεκινάμε με το για τι θερμοκρασίες μιλάμε σε κανονικές συνθηκες με την Η100 στην χαμηλοτερη και την μεσαια σκάλα?

Μηπως θα ήταν πιο φθηνο να βελτίωνες το air flow σου (αν έχεις θέμα με αυτο) ή να εκανες fine tuning στον 2600Κ (αν δεν το έχεις κανει ήδη)?

Μηπως να επενδύσεις σε κανένα fan controller να ρυθμιζεις one off τους ανεμιστήρες σου ακριβώς εκει που σε "βολεύουν" τόσο στην αποδοση όσο και στον θορυβο?

"Αμαρτία" να δώσεις +45 ευρω για 2 ανεμιστήρες αν υπάρχουν άλλες λυσεις και αν δεν εχεις την οικονομική δυνατότητα.

Οπότε μάλλον για P12 θα πάω, έχει 2 εκδόσεις ? βλέπω και μια pwm https://www.skroutz.gr/c/674/case-fans.html?from=catspan&keyphrase=noctua+p12

Μια απλή εκδοση και μια PWM οπως εγραψες. Διαλέγεις και παιρνεις. Αν και δεν βλεπω καποιο λογο να μην επαιρνε καποιος κατευθειαν τους PWM. ακομα και εγω που ειμαι δεινοσαυρος και ολα περνάνε απο 12καναλο fan controller τους PWM θα επαιρνα, παιζουν και με 3 pins και αν ποτέ αλλάξει "ρόλο" τουλαχιστον θα μπορουσα να χρησιμοποιήσω και το PWM.

Παίζει 4.4 με 1.256ν ρεύμα, idle καταστάσεις είμαι από 35-37-40 λογω καλοκαιριού ( δεν έχω air condition ) σε παιχνίδι μέγιστη θερμοκρασία 66C. Σε prime / Intel burn test maximum στην τελευταίο σκάλα χτυπάει και 85 άρια ο θερμότερος πυρήνας , οι άλλοι μπορεί να είναι 75-78, έχω να αλλάξω πάστα από πέρυσι τον Αύγουστο κι επίσης είναι λίγο σκονισμένο το ψυγείο της Η100. Ανεμιστήρες έχω , βασικά έβαλα πάλι τον 200αρι της corsair τον κανονικό του κουτιού ο Οποιος είχε καλύτερη ροή αέρα και λιγότερο θόρυβο από τον cm megaflow και πίσω έναν 120αρη af 120 quiet corsair.

Παίζει 4.4 με 1.256ν ρεύμα, idle καταστάσεις είμαι από 35-37-40 λογω καλοκαιριού ( δεν έχω air condition ) σε παιχνίδι μέγιστη θερμοκρασία 66C.

Απο θερμοκρασιες είσαι μια χαρα μαν.

Idle δεν σε ενδιαφερει, τέλος.

Linx/Prime δεν σε ενδιαφερουν εκτος και αν αυτη την εποχη κανεις τεστ σταθεροτητας (κακη εποχη btw).

66C λοιπον, εχεις άπειρο headroom ακομα και αν αυτη την θερμοκρασια την πιανεις με τους ανεμιστηρες στις μεγιστες στροφες. Αν ειναι ετσι, ριξε μια σκάλα τις στροφες.

Ειλικρινα δεν βλέπω κανεναν λόγο να κάνεις τιποτα. Κρυος επεξεργαστης, οχι ακραια συχνοτητα, ουσιαστικα με στοκ vcore παιζεις, μια χαρα θερμοκρασιες, απειρο headroom αν θελεις να ριξεις χαμηλοτερα τις στροφες.

Βαλε την στην πιο χαμηλη, δοκιμασε, παρε μετρησεις. Ποσο θα ανεβει 5-6C σε πραγματικο gaming?

Και παλι έχεις απειρο headroom μεχρι να θεωρησεις οτι έχεις προβλημα.

Αλλο να εχεις OCD με τις θερμοκρασιες, άλλο να υπάρχει πραγματικο προβλημα.

Σορυ αλλα εγω προβλημα δεν βλέπω. Να ησουν στα 5Ghz με 1.45V και 32C ambient να το συζηταγαμε...not the case...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.