Jump to content

ΚΑΙΡΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

BeetleJuice

Recommended Posts

Ρε παιδιά , ρωτάω ποια η διαφορά του waterchill απο την ψύξη με φρέον και επιμπένουν πολλοί να με παραπέμπον στο review " phase change - φτιαχτο μόνος σου " ...

Καταρχήν υπάρχει review για waterchill ??

Εγώ έχω καταλάβει τα εξής :

Στο waterchill σύμφωνα με τη λέξη πάμε σε παγωμένο νερό με χρήση φρέον .

Δηλαδή ψύξη με νερό όπως την ξέρουμε αλλά με νερό παγωμένο μέσω χρήσης συμπιεστή και φρέον .

Αρα θελουμε ολα αυτά τα στοιχεία που χρησιμοποιεί ένα σύστημα με φρέον αλλά χωρίς το evaporator , με μικρότερο συμπιεστή , άλλο φρέον και 1-2 πραγματάκια ακόμα (δοχείο νερού)

Γιαυτό λοιπόν το waterchill είναι πιο οικονομική ψύξη με φρέον ?

To re view τοχω διαβάσει απο την πρώτη μέρα που γράφτηκε και συνεχίζω ναχω απορία

Πρώτον δεν έχω κατα΄λάβει το βήμα 6 , εκεί με την εύκαμπτη σωλήνα και την βαλβίδα τι γίνεται...

Δευτερον το σχέδιο που δίνεται εχει κάτι που λέγεται acumulator το οποίο τελικά δεν χρησιμοποιείται .Οπότε τελικά το σχέδιο πως γίνεται ?

Τρίτον , όλλως περιεργως , στο review χρησιμοποιείται μαλακό φρέον , μικρός συμπιεστής αλλά και EVAPORATOR ! ηλαδή το πρότζεκτ φαίνετια να πηγαίνει για waterchill και καταλήγει κανονικότατη ψύξη με φρέον .

Και όχι μόνο αυτό , αλλά πετυχαίνει και χαμηλή θερμοκρασία !!!!!!!!!

Τελικά ρε παιδιά τι γίνεται , με εχετε μπερδέψει !!!

To waterchill ειναι υδροψυξη,

το vapochill ειναι με φρεον,

το evaporator ειναι μου φαινεται σαν αυτο που εχουν τα ψυγεια....(ειναι μιξη waterchill & vapochill ,αν δεν κανω λαθος)

Κατα τη γνωμη μου πιο καλο αποδοση/τιμη ειναι το EVAPORATOR αλλα ειναι μανουρα!!

Εγώ πιστεύω οτι το waterchill είναι καλίτερο σε σχέση απόδοση-τιμή και πιο ευέλικτο

Αλλά εχεί πάρα πολύ ψάξιμο

Θέλει και πολύ δουλειά

Χρειάζεται για την γνώμη μου ξεχωριστό forum για waterchill και όχι μαζί με τα άλλα

Επίσης απαιτείται και οδηγός απο τους δασκάλους μας Ice , Unseen , JohnFish και Αχιλλέα

Για να δώ , θθα απαντήσουν , ανυπομονώ ....

Αρχική απάντηση από blade_pan

To waterchill ειναι υδροψυξη,

το vapochill ειναι με φρεον,

το evaporator ειναι μου φαινεται σαν αυτο που εχουν τα ψυγεια....(ειναι μιξη waterchill & vapochill ,αν δεν κανω λαθος)

Κατα τη γνωμη μου πιο καλο αποδοση/τιμη ειναι το EVAPORATOR αλλα ειναι μανουρα!!

νομιζο πως τα εχεις μπερδεψει λιγο. το evaporetor δεν ειναι συστημα ψυξης

Αρχική απάντηση από BeetleJuice

..........

Χρειάζεται για την γνώμη μου ξεχωριστό forum για waterchill και όχι μαζί με τα άλλα ....

Πρεπει να ανεβει παρα πολυ ακομα η κινηση στο συγκεκριμενο τομεα για να γινει κατι τετοιο

το evaporator είναι μερος απο συστημα με φρεον και που χρησιμποποιει direct die ,δηλαδή κατευθείαν εκτόνωση φρέον σε ειδική κατασκευή που τοποθετείται πάνω στην cpu.

Αμεση ψύξη με φρέον δηλαδή

Αυτο το πραγματάκι λέγεται evaporator , δηλαδή τυπικά οτι είναι το μπλόκ για τη υδρόψυξη είναι το evaporator για ψύξης με φρέον .

Beetlejuice: Πιο πανω μονος σου λες τι ειναι evaporator. Το review που διαβασες χρησιμοποιει ενα τετοιο για να ψυξει τον επεξεργαστη σε θερμοκρασιες υπο το μηδεν. Η διαφορα ενος συστηματος direct die με ενα waterchiller ειναι οτι το evaporator στα waterchillers ειναι σε συνεχη επαφη με το νερο το οποιο ψυχεται και αυτο με τη σειρα του. Τα evaps που χρησιμοποιουνται σε direct die συστηματα δεν μπορουν να χρησιμοποιηθουν σε waterchillers. Παρε και ενα link για περισσοτερες πληροφοριες link

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.