Spirosssss Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2013 Χαιρετώ Έστησα που λέτε το Pc μετά από μόντες διαρκείας (κάνα 4μηνο το είχα λυμμένο) και ενώ ήμουν γεμάτος χαρά που θα ξαναέχω πάλι pc, το μηχάνημα δεν δίνει σήμα καθόλου στην οθόνη ενώ όλα φαίνεται να λειτουργούν κανονικά και μου δίνει error 55 στα Q LEDs. Ο αριθμός σημαίνει οτι δεν έχουν εγκατασταθεί μνήμες, πράγμα που δεν ισχύει. Μνήμες έβαλα κάτι καινούριες Corsair Dominator Platinum @ 2400 αλλά και τις παλιές που δοκίμσα Kinsgton HyperX @ 2000 πάλι τα ίδια παρόλο που πριν το λύσιμο ήταν όλα καλά. Δοκίμασα clear CMOS και βγάλσιμο μπαταρίας και αλλαγές στα dimmάκια και στις θέσεις τους πάνω στη μητρική αλλά τπτ. Έχω κάτι sleeve extensions..λέτε να δημιουργούν πρόβλημα? Τι σκάλωμα έφαγε ρε γμτ. Το cpu δεν είχε βγει από τη μητρική να πείτε οτι κουνήθηκε κάνα πινάκι ή κάτι. Any ideas?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Ιούλιος 25, 2013 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2013 Δοκίμασε με 1 μόνο μνήμη στο κοντινότερο πρός τον CPU DIMM slot.Και επειδή δεν έβγαλες/έβαλες ψύκτρα, μην είσαι σίγουρος ότι δεν είναι θέμα επαφής CPU.Ειδικά με τις τελευταίες γενιές motherboard που τα PCB είναι πιο λεπτά και λιγότερο "ανθεκτικά" επίσης.Δοκίμασε να χαλαρώσεις το cooler λίγο, ειδικά αν φαίνεται να λυγίζει έστω λίγο το board. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Ιούλιος 25, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2013 Χμμμμ.. ενα-ενα τα dimm τα δοκίμασα αλλα τπτ.. Το cpu το ξανατσέκαρα, αλλά αντι να χαλαρωσω, εσφιξα παραπάνω!! Ψύκτρα άλλαξα, το cpu δεν έβγαλα απο το σοκετ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Ιούλιος 25, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2013 Έβαλα - έβγαλα cpu και υπήρξε πρόοδος. Πλέον μπουτάρει το Pc αλλά μόνο όταν οι μνήμες είναι στα slot 3-4 :/ Αν το ξανα βάλω-βγάλω θα δουλέψουν και τα υπόλοιπα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Ιούλιος 25, 2013 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2013 Κοίτα το socket για έστω και απειροελάχιστα πατημένα ή στραβωμένα pins.Ειδικά στα socket αυτά είναι πολύ εύκολο να συμβεί ( και χωρίς να παρέμβεις εσύ, ίσα ίσα από την πίεση της ψύκτρας ) και φαίνεται δύσκολα κιόλας ( κοίτα από διάφορες πλευρές και γωνίες ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Ιούλιος 25, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2013 Είναι κάπου συγκεκριμένα τα pins για τις μνήμες? να εστιάσω κάπου? αν και κοίταξα γενικότερα και δεν φάνηκε κάτι περίεργο, αλλά θα ξαναδώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Ιούλιος 25, 2013 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2013 Κάποια είναι ψιλο-μαζεμένα και κάποια σκόρπια.Δεν έχω συγκεκριμένα σημεία τώρα στο μυαλό μου, ούτε εύκαιρο το pdf.Θα κοίταγα αλλά τώρα πρέπει να έχω και τα 2 χέρια στο άλλο PC γιατί ήρθε η ώρα των manual benchmarks για ένα review.Αν έχεις μεγενθυντικό φακό, use it. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Ιούλιος 26, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2013 Οι μνήμες τελικά παίζουν μόνο στις θύρες 3-4.. 2600Κ με ένα χρόνο εγγύηση ακόμα στα 200 € είναι καλά? Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Ιούλιος 26, 2013 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2013 Δοκίμασε άλλη CPU στην ίδια mobo ή τον CPU σε άλλη mobo για να βεβαιωθείς 100% ποιό από τα 2 φταίει ( στραβό πιν ή η CPU ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosKGR Ιούλιος 26, 2013 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2013 Είχα ακριβώς το ίδιο προβλημα με p8z68 deluxe , έφτιαξε κάνοντας update το bios και βάζοντας στο off ένα κουμπάκι πάνω στη μητρική, νομίζω epu λεγεται ; εγώ είχα και θέμα άλλο τότε με την μητρική να κάνει μόνη της oc :-P ακόμα και clear cmos μα έκανα. Δε ξέρω τι αρρώστια έχει τελευταία η Asus, ίδιο περιστατικό έχουμε ξανασυναντησει άλλες 2 φορές εδω στο thelab !Φίλε μου σου εύχομαι να λυθεί το προβλημα σου, τότε εγώ έπαιζα με μνήμες σε Σλοτ 1,3,4 στο 2 δεν δούλευε > error 55 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Ιούλιος 26, 2013 Author #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2013 Συνονόματε στη διάρκεια της περιπέτειας μου έκανα clear cmos, έβγαλα μπαταρία για όλο το βράδυ κλπ και όταν βρήκα τον τρόπο τελικά να μπουταρω, τα OC settigs ήταν εκεί. Θα μας τρελάνει η asus δεν λες τίποτα. Εμένα παίζουν μόνο σε 3-4 μάλλον σκαλωμενο cpu δείχνει η περίπτωση μου αλλά θα το ψαξω λίγο ακόμα όπως είπε ο billSent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosKGR Ιούλιος 26, 2013 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2013 Συνονόματε στη διάρκεια της περιπέτειας μου έκανα clear cmos, έβγαλα μπαταρία για όλο το βράδυ κλπ και όταν βρήκα τον τρόπο τελικά να μπουταρω, τα OC settigs ήταν εκεί. Θα μας τρελάνει η asus δεν λες τίποτα. Εμένα παίζουν μόνο σε 3-4 μάλλον σκαλωμενο cpu δείχνει η περίπτωση μου αλλά θα το ψαξω λίγο ακόμα όπως είπε ο billSent from my GT-I9100 using Tapatalk 2Λες οτι μόλις μπεις στο bios βλέπεις κάτι auto oc πχ 4.2- 4.4 ;Αμάν αυτή η Asus ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Ιούλιος 26, 2013 Author #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2013 Ακριβώς όπως το είχα αφήσει με cpu @4.5 και μνήμες @2133 παρόλο που είχα αλλάξει κ μνήμες! Τρέλα! !Θα πειραματιστώ με ivy bridge πλατφόρμα, ελπίζω να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα. Η μητρικη είχε τελευταίο bios οπότε υποστηρίζει τα ivy cpu. Ελπίζω το z77 να είναι backwards compatibleSent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Ιούλιος 26, 2013 #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2013 Ακριβώς όπως το είχα αφήσει με cpu @4.5 και μνήμες @2133 παρόλο που είχα αλλάξει κ μνήμες! Τρέλα! !Θα πειραματιστώ με ivy bridge πλατφόρμα, ελπίζω να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα. Η μητρικη είχε τελευταίο bios οπότε υποστηρίζει τα ivy cpu. Ελπίζω το z77 να είναι backwards compatibleSent from my GT-I9100 using Tapatalk 2Εννοείται.Σε Z77 βάζεις ότι θες, Sandy Bridge ( Core i3/i5/i7 2XXX ) & Ivy Bridge ( Core i3/i5/i7 3XXX ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Ιούλιος 28, 2013 Author #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2013 Και με ivy cpu πάλι error 55.. θα πηδηχτώ από το παράθυρο. Θα το λύσω ολο και θα το απλώσω πάνω στο γραφείο να δω τι θα δείξει και μετά άμα είναι θα πάρω και το ivy mobo να δοκιμάσω τις μνημες και τον 2500κ εκεί. Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Ιούλιος 28, 2013 #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2013 Κατά 99.9% μητρική. Μην πάρεις άλλο. Έπρεπε να ψιλιαστείς από την αρχή που τελικά έπαιξε με βάλε βγάλε, έστω και στις 3,4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Ιούλιος 28, 2013 Author #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2013 Σκεφτόμασταν μπας και έχει σκαλώσει ο IMC του επεξεργαστή αλλά απ'οτι φαίνεται όχι.Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosKGR Ιούλιος 28, 2013 #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2013 Δοκίμασες να κλήσεις κάτι EPU , TPU κάτι τέτοια με διακόπτες για εξοικονόμηση ενέργεια κάτι τέτοια κουλά?4ο ή 3ο περιστατικό στο thelab.grΑυτα να τα βλέπουν μερικοί μερικοί που θεοποιούν τις ASUS. :giveup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Ιούλιος 28, 2013 Author #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2013 Νομίζω ο υπαίτιος βρέθηκε αν και δεν ξέρω αν διακρίνεται από ρη φώτο. . Κάτω ακριβώς από την αντανάκλαση του φλας είναι μια γρατζουνιά τόσο βαθιά που έχουν αποκαλυφθεί 2 χάλκινα συρματακια που καταλήγουν στα memory slots. No idea how this happened. Οπότε ξεχνάω και το RMA φαντάζομαι. . Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Ιούλιος 28, 2013 #20 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2013 Έχουνε ξυστεί αρκετά έντονα σε βαθμό που να βλέπεις ασυνέχεια στην γραμμή ? ίσως φτιάχνεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.