Jump to content

Αγορά Laptop μέχρι 500 Ευρώ

stereotype

Recommended Posts

Γεια χαρά!

Πρόκειται να προχωρήσω σε αγορά laptop για τον αδερφό μου, ο οποιός ξεκινά φοιτητική ζωή. Χρήση για multimedia center, web browsing, software τύπου CAD και ελαφρύ gaming (όχι max settings..). Τιμή μέχρι ~500 ευρώ και με δόσεις, οπότε μάλλον αποκλείονται τα skroutzο-μάγαζα και περιοριζόμαστε σε λύσεις όπως Κωτσόβολος και Public.

Μετά από έρευνα αγοράς στο ίντερνετ, κατέληξα στα εξής 2 μοντέλα, ένα Samsung κι ένα HP:

Samsung NP450R5E-X01GR - Μαύρο - Public.gr: υπολογιστές, τηλεφωνία, gaming, περιφερειακά, βιβλία & comics, μουσική & ταινίες

HP Pavilion G6-2304 ev - Μαύρο - Public.gr: υπολογιστές, τηλεφωνία, gaming, περιφερειακά, βιβλία & comics, μουσική & ταινίες

Το HP έχει ελαφρώς καλύτερο hardware (i5 3rd gen / AMD 7670m) σε σχέση με το samsung (i3 3rd gen / Nvidia GT 710) αλλα μικρότερη εγγύηση ( 1 χρόνο μόλις έναντι 2 του samsung). Η διαφορά στην τιμή είναι μόνο 43Ε.

Τι θα μου προτείνατε? Εγώ κλίνω προς το ΗP τόσο λόγω χαρακτηριστικών όσο και ονόματος στην αγορά, αλλά με προβληματίζει η εγγύηση που είναι βαρύνουσας σημασίας σε ενα laptop.

Αν έχετε κάποια άλλη πρόταση, ευχαρίστως να την ακούσω!

Γεια χαρά!

Πρόκειται να προχωρήσω σε αγορά laptop για τον αδερφό μου, ο οποιός ξεκινά φοιτητική ζωή. Χρήση για multimedia center, web browsing, software τύπου CAD και ελαφρύ gaming (όχι max settings..). Τιμή μέχρι ~500 ευρώ και με δόσεις, οπότε μάλλον αποκλείονται τα skroutzο-μάγαζα και περιοριζόμαστε σε λύσεις όπως Κωτσόβολος και Public.

Μετά από έρευνα αγοράς στο ίντερνετ, κατέληξα στα εξής 2 μοντέλα, ένα Samsung κι ένα HP:

Samsung NP450R5E-X01GR - Μαύρο - Public.gr: υπολογιστές, τηλεφωνία, gaming, περιφερειακά, βιβλία & comics, μουσική & ταινίες

HP Pavilion G6-2304 ev - Μαύρο - Public.gr: υπολογιστές, τηλεφωνία, gaming, περιφερειακά, βιβλία & comics, μουσική & ταινίες

Το HP έχει ελαφρώς καλύτερο hardware (i5 3rd gen / AMD 7670m) σε σχέση με το samsung (i3 3rd gen / Nvidia GT 710) αλλα μικρότερη εγγύηση ( 1 χρόνο μόλις έναντι 2 του samsung). Η διαφορά στην τιμή είναι μόνο 43Ε.

Τι θα μου προτείνατε? Εγώ κλίνω προς το ΗP τόσο λόγω χαρακτηριστικών όσο και ονόματος στην αγορά, αλλά με προβληματίζει η εγγύηση που είναι βαρύνουσας σημασίας σε ενα laptop.

Αν έχετε κάποια άλλη πρόταση, ευχαρίστως να την ακούσω!

Οταν λες δοσεις??Εννοεις χρηματοδοτηση(δανειο) χωρις πιστωτικη ??

Αν επιλεξεις τετοιο τροπο πληρωμης η φυσικη σου παρουσια ειναι απαραιτητη για να υπογραψεις τα χαρτια.Αφου εισαι απο θεσσαλονικη τοτε και το e-laptops.gr σε βολευει που ειναι στην πολη σου.

Παιδιά, άλλαξαν τα δεδομένα. Μπορώ να πληρώσω και τοις μετρητοίς με αντικαταβολή, οπότε μπαίνουν στο παιχνίδι και καταστήματα από skroutz.gr.

Ψάχνω κάτι αξιόπιστο σε i3 ή i5 καλύτερα, με διακριτή κάρτα γραφικών.

Βρήκα αυτό το HP Pavilion Sleekbook επίσης σε προσφορά

Notebook HP Pavilion Sleekbook 15-b002 ev (i3-3217U/6GB/500GB) | You.gr

Ποια είναι η γνώμη σας? Πιστεύω με μία επέκταση εγγύησης για +2 χρόνια από εδώ Msystems.gr - Προϊόντα - HP CarePack For Pavilion Notebooks (+2 years) Return to Depot είναι μία καλή επιλογή.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και σόρρυ αν κουράζω!

Αν και το HP που ανέφερα στην αρχή φαίνεται φοβερό μηχάνημα για την τιμή του, ωστόσο θα το αποφύγω λόγω περιορισμένης εγγύησης...( στο Public μου ζητήσαν 120 Ε για επέκταση έως 3 χρόνια!).

Η επέκταση ''CarePack For Pavilion Notebooks (+2 years) Return-to-Depot'' που πουλάει το Msystems δεν έχω καταλάβει ακόμα τί ακριβώς είναι...οπότε το αφήνω.

Τελικά, μετά από ώωωρες ψαξίματος, καταλήγω στην αξιόπιστη λύση της Dell...

Είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο Inspiron 15 3521 ( το 2ο υπάρχει σε απόθεμα στο κατάστημα και είναι στα 479 Ευρώ):

DELL INSPIRON 3521 I3-3217U/4GB/500GB Notebooks Αγορ*ς στη Media Markt

DELL Inspiron 15 3521 (i5-3317U/4GB/500GB) Notebooks Αγορ*ς στη Media Markt

i5 3317u και Intel HD 4000 ή i3 3217u και AMD 7670m?? Ιδού η απορία...

Το λάπτοπ προορίζεται όπως είπα και για ελαφρύ gaming του στυλ PES 2013, CS:GO, GRID 2 κλπ.

Αξίζει να πάω σε i5 (με Turbo Boost) αλλά να χάσω σε γραφικά? Η διαφορά των 2 CPUs είναι εμφανής? Προς τα πού θα έγερνε για σας η ζυγαριά?

Λεπτομέρειες θα μου πείτε, αλλά τι να κάνουμε...Ψάχνουμε πάντα το καλύτερο value for money :-) !

Τα ΗΡ έχουν τρισάθλια ποιότητα, γι' αυτό και ο 1 χρόνος εγγύηση. Μακριά από ΗΡ. Μιλάω από προσωπική πείρα δύο HP λαπτοπ κολλητών φίλων μου. Οι ίδιοι πολλές φορές ανέφεραν ότι ούτε καν θα ξανακοιτάξουν σε ΗΡ. Ελεεινά, τρισάθλια. Μακριά.

Ξέχνα την HD4000 για gaming.

TifoziF1, γιατί τόσο κάθετος σε αυτό?

Δεν την έχω δοκιμάσει βέβαια, απλά επικαλούμενος benchmarks και κάποια videos όπως αυτό [ame=http://www.youtube.com/watch?v=Ltun_c5SwEI]Intel HD 4000 (Intel Core i5-3210M) Graphics Accelerator Game Compability Part 2 HD - YouTube[/ame] δεν φαίνεται και άχρηστη. Δείχνει να σηκώνει μερικά πρόσφατα games σε playable frames, που είναι και το ζητούμενο για μένα.

Τα ΗΡ έχουν τρισάθλια ποιότητα, γι' αυτό και ο 1 χρόνος εγγύηση. Μακριά από ΗΡ. Μιλάω από προσωπική πείρα δύο HP λαπτοπ κολλητών φίλων μου. Οι ίδιοι πολλές φορές ανέφεραν ότι ούτε καν θα ξανακοιτάξουν σε ΗΡ. Ελεεινά, τρισάθλια. Μακριά.

dimgr δεν έχω λόγο να αντικρούσω αυτό που λες, απλά ίσως οι φίλοι σου έπεσαν σε περίπτωση ελλατωματικού. Γενικά, νομίζω η εμπειρία/εικόνα από τα HP, σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει, είναι θετική.

Δικός μου φίλος έχει HP και του έχει βγάλει 5 χρόνια τώρα απροβλημάτιστα.

Τέλος πάντων, ρώτησα στην Msystems να μου εξηγήσουν τι σόι εγγύηση είναι αυτή η "+2 years Return-to-Depot" και περιμένω απάντηση. Αν αξίζει, θα το σκεφτώ και για HP, αλλιώς DELL.

Συμφωνώ εν μέρη μαζί σου. Οι επαγγελματικές σειρές laptop HP, τα οποία βέβαια ξεκινούν από 1000-1200Ε και δεν είναι αυτά του 500άρικου, έχουν ποιότητα.

συμφωνω με dimgr. δεν ξερω τι κανουν πανω απο 1000 ευρώ αλλά δεν ειμαι καθολου ευχαριστημένος απο τα σχετικα νορμαλ μοντελα. δεν ξερω αν εχει τυχει αλλα εχουν πεσει στα χερια μου καποια, που εχουν παραδωσει πνευμα στη μητρική ή καρτα γραφικών πριν κλεισουν 2 χρόνια. δεν το λες και ποιοτητα...

το σαμσουνγκ θα επερνα χωρις δευτερη συζητηση.

Παιδες, θα περιμενω λιγο ακομα μεχρι και τελη Αυγουστου μπας και βγαλουν καμια καλυτερη προσφορα...

Παντως, κοιτωντας λιγο χθες στο γερμανικο Amazon.de, νομιζω πως βρηκα 2 τρομερες ευκαιριες ( η τουλαχιστον ετσι φαινεται εκ πρωτης οψεως)!

Η μια ειναι αυτο το Dell: [ame]http://www.amazon.de/Dell-15-3521-Inspiron-Notebook-schwarz/dp/B00BRBWW2K/ref=sr_1_9?s=computers&ie=UTF8&qid=1375901210&sr=1-9&keywords=notebook[/ame]

και η αλλη ενα Lenovo: [ame=http://www.amazon.de/Lenovo-IdeaPad-Notebook-Intel-NVIDIA/dp/B00B7BZAIS/ref=sr_1_8?s=computers&ie=UTF8&qid=1375898869&sr=1-8&keywords=notebook]Lenovo IdeaPad Z500 39,6 cm Notebook braun: Amazon.de: Computer & Zubeh[/ame]

Κατι μου βρωμαει...too good to be true! Αν δειτε στα δεξια, στη φορμα παραγγελιας, λεει για αγορα εγγυησης 2 χρονων στα 60 ευρω...Δηλαδη πουλανε τα λαπτοπ χωρις ουτε τη βασικη εγγυηση και την αγοραζεις εξτρα? Επιτρεπεται αυτο? Και μαλιστα στα Dell? :o

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.