Ilias83 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2004 Η ερώτηση έχει να κάνει ως εξής...Θέλω να φτιάξω με plexy-glass κάποια σχήματα και σχέδια που είναι αρκετά περίεργα...Εν ολίγοις δεν γίνεται να φτιαχτούν κόβοντας και ενώνωντας επίπεδα κομάτια plexy...Υπάρχει κάποιος τρόπος να δημιουργήσω το δικό μου plexy μέσα σε καλούπια?Δεν με νοιάζει να είναι plexy υποχρεωτικά... Θέλω να είναι οτιδήποτε που μπορώ να το διαμορφώσω σε καλούπι, να είναι διάφανο και να είναι και στερεό... (Το τελευταίο το λέω για να μην μου πει κανείς να φτιάξω κάτι με σιλικόνη...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Σεπτέμβριος 25, 2004 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2004 φτιαξε το σχεδιο και πηγαινε σε εναν τζαμα να σου το κοψει οπως θες....σε τζαμι γινεται...σε πλεξι δεν ξερω αν μπορει να γινει με μεγαλη ακριβεια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Σεπτέμβριος 25, 2004 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2004 πολυεστερας και καλουπια λαστιχου σιλικονης..... αλλα και παλι εαν θελεις κουφια και ογκωδη αντικειμενα μαλλον θα χρειαστει να θυσιασεις την διαφανεια προκειμενου να χρησιμοποιησεις καποιο πλεγμα.... καλυτερα δωσε μας μια πιο συγκεκριμενη ιδεα του τι θες να φτιαξεις για να σου πουμε τον καλυτερο τροπο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias83 Σεπτέμβριος 25, 2004 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2004 Ρε Κοπρίτη, όταν έκανα το θέμα σκέφτηκα οτι μάλλον θα είσαι ο πρώτος που θα απαντήσει...Λάστιχο σιλικόνης για καλούπι σίγουρα - αυτό το είχα βρεί...Συγκεκριμένα σκέφτομαι να αντικαταστήσω πολλά πραγματάκια - πλαστικά μέρη του κουτιού μου - με διάφανα...Αυτό που σκεφτόμουνα ήταν οι προσόψεις των drives, το καπάκι του σκληρού και γενικά, επειδή μπήκα στη διαδικασία να αρχίσω να Modάρω το κουτί, λέω να το κάνω σωστά (έτσι κι αλλιώς ασχολούμαι πολλά χρόνια με το μοντελισμό και έχω μια κάποια πείρα), οπότε θα υπάρξουν και διάφορα,διακοσμητικά, διάφανα, ίσως και φωτιζόμενα εσωτερικά (οπότε πρέπει να είναι κούφια) μικροαντικείμενα... Υπάρχει σκέψη επίσης για ένα duck (αυτό μπορεί να το παραβλέψω όμως) Το κακό είναι οτι είμαι πολύ κακός με τη ζωγραφική στο pc και δεν μπορώ να σας δείξω τι ακριβώς σκέφτομαι...Ερωτήσεις...Μπορείς να δώσεις link με τ΄λετοιες εργασίες με πολυεστέρα?Είναι εντελώς διάφανος? (έχω την εντύπωση οτι δείνει μια διαφάνια, αλλά με απόχρωση λευκού...)Ξέρεις μαγαζιά μου μπορώ να βρώ? (και τη σιλικόνη για καλούπια) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias83 Σεπτέμβριος 25, 2004 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2004 ’σχετο, αλλά για το καπάκι του σκληρού σκέφτηκα οτι μπορώ να δοκιμάσω να λιώσω (στο φούρνο) plexy πάνω στο καπάκι ή καλύτερα να φτιάξω κάποιο σχετικά ανθεκτικό στη θερμοκρασία καλούπι, οπότε θα πάρει το σχήμα του...Αυτό γίνεται? Δεν το έχω δει κάπου, αλλά λογικά δεν μπορεί να μην πετυχαίνει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Σεπτέμβριος 25, 2004 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2004 Αρχική απάντηση από Ilias83 [Σήμερα, στις 20:23] ’σχετο, αλλά για το καπάκι του σκληρού σκέφτηκα οτι μπορώ να δοκιμάσω να λιώσω (στο φούρνο) plexy πάνω στο καπάκι ή καλύτερα να φτιάξω κάποιο σχετικά ανθεκτικό στη θερμοκρασία καλούπι, οπότε θα πάρει το σχήμα του... Αυτό γίνεται? Δεν το έχω δει κάπου, αλλά λογικά δεν μπορεί να μην πετυχαίνει... αντιγραφεις το καπακι σε καλουπι γυψου βγαζεις ενα αντιγραφο σε πολυεστερα.... πρεσσαρεις το αντιγραφο αυτο σε ζεσταμενο πλεξυ μεσα ομως στο καλουπι.... τελειο, ειναι δυσκολο να βγει.... παρα μονο εαν χρησιμοποιησεις λεπτο πλεξυ.... παντως το συγκεκριμενο καπακι ειναι πιο ευκολο να γινει απευθειας με κομματια πλεξυ παρα με ζεσταματα κτλ.... για τα υπολοιπα εχεις π.μ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias83 Σεπτέμβριος 29, 2004 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2004 Γράφω απλά για να ενημερώσω... Δεν είχα ανοίξει ποτέ δίσκο μέχρι τώρα... Είχα δει απλα εικόνες... Είναι μαγική η στιγμή που τον ανοίγεις... Παιδιά είναι μακράν το πιο μουράτο εξάρτημα του υπολογιστή... Καμία σχέση με τις εικόνες. Δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα.. Ανοίχτε απλά τους δίσκους σας... Να ενημερώσω όμως οτι τελικά πολύ δύσκολα γίνεται να αντικαταστήσεις το καπάκι με plexy... Πρώτον λόγω του πολύ ιδιόμορφου σχήματος του καπακιού Δεύτερον γιατί έχει κάποια λαστιχάκια για να πατάει που δύσκολα θα βρώ για να τα αντικαταστήσω... Τρίτον λόγω μια ιδιόμορφης 7ης κρυφής βίδας μέσο περίπου του καπακιού... Τέταρτον και κυριότερο λόγω του οτι το Plexy αναπτύσει στατικό ηλεκτρισμό και είναι αρκετά κοντά στα μηχανικά μέρη του δίσκου με αποτέλεσσμα να είναι εύκολη μια ηλεκτρική εκκένωση... Εγώ πάντως δεν ρισκάρω το τελευταίο... Ο μόνος τρόπος λοιπόν να γίνει κάτι τέτοιο στο καπάκι του δίκσου είναι να μπεί ένα λεπτό κομάτι γυαλί σε ένα μέρος μόνο του δίσκου... (Αλλά γυαλί που αναπυτύσει δυσκολότερα στατικό ηλεκτρισμό) Το πρόβλημα απο εκεί και πέρα είναι το πως θα μπει και το πως θα στηριχθεί πάνω στο καπάκι... Αλλά αυτά τα βρίσκεις νομίζω... Κοπρίτης έχεις π.μ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SetoS Σεπτέμβριος 29, 2004 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2004 Πραγματικα ειναι πολυ γαματοι οι δισκοι απο μεσα. Ειχα εναν χαλασμενο παλιο δισκο και τον εχω ανοιξει και τον εχω βαλει για διακοσμηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
rayman144 Σεπτέμβριος 29, 2004 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2004 για να βρεις την υγεια σου πηγαινε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΓΩΝΙΑ ΚΥΠΡΟΥ και ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣο τυπος εχει εργαστηριο με PLEXIGLASS και φτιαχνει σχεδον τα παντα:worship: :worship: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias83 Σεπτέμβριος 29, 2004 Author #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2004 Μέσα στα πάντα σίγουρα δεν είναι αυτά που θέλω εγώ...Γιατί αντίγραφο της πρόσοψης των drive αποκλείεται να φτιάχνει...Εκτός και αν είναι γλύπτης...Έτσι και αλλιώς δεν με ενδιαφέρει να μου το φτιάξει κάποιος άλλος...Το κάνω από χόμπυ, οπότε θέλω να το κάνω μόνος μου...Ευχαριστώ πολύ πάντως για την πληροφορία... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.