Jump to content

Various HDDs and their problems. Any Help?

Arkan

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Τις καλημέρες μου παίδες.

Λοιπόν. Κατά καιρούς μου φέρνουν σκληρούς με δακρύβρεχτο βλέμα (τα δεδομένα μου, ουαααααα) και με ρωτάνε αν γίνονται ή έστω να πάρουν τα δεδομένα τους. Άλλες φορές είναι τελείως dead και συνήθως βαριέμαι να ασχοληθώ :p κι άλλες, όπως τώρα παράδειγμα με ένα Hitachi 1TB, είναι semi-dead.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι δίσκοι γυρνάνε κανονικά, αλλά οι κεφαλές κάνουν ένα συνεχόμενο loop. Μια και δεν ξέρω πως ακριβώς να το εξηγήσω, θα προσπαθήσω με απλά λόγια. Ξεκινάνε κανονικά από την park position, πηγαίνουν μέχρι το εσωτερικό του δίσκου, πετάγονται στην μέση του δίσκου λες και τις τράβηξε ελατήριο και μετά πηγαίνουν κανονικά στην park position. Αυτό συνεχίζεται όσο κι αν τον έχεις ανοιχτό. Να συμπληρώσω πως το παλικάρι που τον είχε, θεώρησε σωστό να τον ανοίξει τελείως και να τον έχει γυμνό να δει τι κάνει και εμφανίζεται το πρόβλημα...

Έχουμε καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει; Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με έναν Raptor 37GB δικό μου που ακούγεται να κάνει το ίδιο, αν είναι κάτι "εύκολο" να το κοιτάξω.

Δίσκος που ανοίχτηκε τέλειωσε imo

Του είπα να πάρει τους δίσκους να τους κάνει ονειροπαγίδα or something. Απλώς αναρωτιέμαι για την φύση του προβλήματος. Τι μπορεί να το προκαλεί; Chip, τροφοδοσία, γενικά πλακέτα;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.