forwardS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2004 Μετά από 1.5 μήνα αναμονής με πήραν τηλ από τον ΟΤΕ και μου λένε ότι υπάρχουν πλέον διαθέσιμες πόρτες και ότι κάποια στιγμή θα περάσει και ο υπέθυνος του ΟΤΕ να μου φέρει τη γραμμή κ.λ.π 1. Ξέρει κανένας πόσο καιρό περίπου παίρνει αυτό? 2. Να κάνω από τώρα αίτηση για adsl access ή να περιμένω να μου φέρουν τη γραμμή κ.λ.π (μόντεμ έχω αγοράσει και έχω ζητήσει να κάνω την εγκατάσταση μόνος) 3. Μπορώ να βάλω 256 σύνδεση στη γραμμή του ΟΤΕ (που είναι φυσικά 384)? 4.Σκέφτομαι να βάλω forthnet λόγω της προσφοράς που έχει- Έχετε να προτείνετε τίποτα ποιο οικονομικό? Thanx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Σεπτέμβριος 25, 2004 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2004 1. Εμένα απο τη στιγμή που έκανα την αίτηση μέχρι να ενεργοποιηθεί μου πήρε 3-4 μέρες. 2. Περίμενε να είναι έτοιμη η γραμμή. Αυτό θα σου πούνε και στον ISP.3. Φυσικά4. Βάλε Forthnet αλλά μακρυά από προσφορές του τύπου ADSL με χρονο/ογκοχρέωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Σεπτέμβριος 25, 2004 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2004 3) αφου η μικροτερη γραμμη που δινουν ειναι 384, γιατι να εχεις μονο τα 256; η διαφορα στην τιμη δεν ειναι τοσο τραγικη4) δυσκολα να βρεις κατι ποιο οικονομικο. αν δεν κανεις τα τρελα download, Πηγαινε σε ογκοχρεωση. συμφερει. ειδικα με την προσφορα της forthnet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Σεπτέμβριος 26, 2004 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2004 Γνώμη μου είναι οτι δεν συμφέρει γιατί έχεις περιορισμό στον όγκο δεδομένων που μπορείς να κατεβάσεις (αν θυμάμαι καλά το συνολικό κόστος δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 70 συνεπώς ούτε ο όγκος δεδομένων είναι απεριόριστος. Τώρα αν θες απλώς να βλέπεις κάποιες σελίδες πιο γρήγορα ή να κατεβάζεις λίγα πράματα το μήνα συμφέρει όντως. προσωπικά πάντως δεν θα έπαιρνα ποτέ με ογκο/χρονο χρέωση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
forwardS Σεπτέμβριος 26, 2004 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2004 ο τεχνικός του ΟΤΕ τι ακριβώς φέρνει? το καλώδιο και splitter? Κάνει και καμία εργασία ή απλά τα αφήνει και φεύγει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GdamprXP Σεπτέμβριος 26, 2004 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2004 Αν πω να βάλω dsl πόσο θα μου κοστίζει το μήνα ? Μιλάω για όλα. πχ τώρα έχω απλή 56 και δίνω στον (π)οτε 70 το 2μηνο μόνο για νετ + την συνδρομή. Δηλαδή περίπου 80. Κάτι άκουσα για vivodi με 25 το μήνα ισχύει ? θα πρέπει να πληρώσω και συνδρομή σε κάπιον φορέα ? Αυτό που θέλω να μάθω είναι να μου πείτε πρακτικά πόσο θα δίνω τον μήναΕυχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Σεπτέμβριος 26, 2004 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2004 Αρχική απάντηση από .38-.45 3) αφου η μικροτερη γραμμη που δινουν ειναι 384, γιατι να εχεις μονο τα 256; η διαφορα στην τιμη δεν ειναι τοσο τραγικη4) δυσκολα να βρεις κατι ποιο οικονομικο. αν δεν κανεις τα τρελα download, Πηγαινε σε ογκοχρεωση. συμφερει. ειδικα με την προσφορα της forthnet. στην φορθνετ βγαινει μεγαλουτσικη η διαφορα...η 384 ειναι στα 274.8+φπα ενω η 256 ειναι στα 238.8+φπα...αλλα με την 256 δινει αλλους 6 μηνες δωρεαν στον χρονο...αρα με μια δωδεκαμηνη συνδεση της καθε εταιριας σου βγαινει:1. με 384 στα 27,02ευρω τον μηνα2. με 256 στα 15,65ευρω τον μηναη διαφορα στην τιμη ειναι αρκετα μεγαλη και αν θα προπληρωσεις την συνδεση πιστευω πως απο τη μια συμφερει να βαλεις 256 αλλα απο την αλλη δεν ξερω κατα ποσο θα ειναι ικανοποιητικες οι ταχυτητεσ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris2004 Σεπτέμβριος 26, 2004 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2004 Ρε παιδιά που ζείτε.....τι 27 και 14 ακούω....57 η 38449 η 256 Μαζί με ΦΠΑ.Μαζί με το πάγιο της γραμμής, Τα μισά περίπου είναι συνδρομή και τα άλλα μισά πάγιο της γραμμής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Σεπτέμβριος 26, 2004 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2004 Αρχική απάντηση από haris1984 [Χθες, στις 23:19] ...αν θα προπληρωσεις... οχι, ευχαριστω.. δεν προπληρωνω υπηρεσιες. προτιμω να δινω 10 ευρω το μηνα για την ογκοχρεωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Οκτώβριος 3, 2004 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2004 Προσβάσεις ADSL Χρέωση high stream 384* 384 Kbps/ 128 Kbps Τέλος Ενεργοποίησης 34,99 Μηνιαίο τέλος 19,90 Tα ανωτέρω τέλη δεν περιλαμβάνουν: 1. ΦΠΑ 2. To κόστος του Modem ADSL που πρέπει να εγκατασταθεί στο χώρο σας. (ποσο??? ) 3. Τo κόστος για επιπλέον φίλτρα, πέραν του ενός, που τυχόν χρειαστείτε. Το πρώτο φίλτρο παρέχεται δωρεάν. (??? ) 4. Τα τέλη που θα σας χρεώνει ο Πάροχος (ISP) για την υπηρεσία του Fast Internet. (Μπορω να εχω και μηνιαια καρτα??? ) 5. Tο πάγιο μηνιαίο τέλος της τηλεφωνικής γραμμής (PSTN ή ISDN-BRA) με την αντίστοιχη χρονοχρέωση για τις τηλεφωνικές κλήσεις. (εχω isdn,οποτε μαλλον πρεπει να την κανω απλη για να μειωσω το κοστος??? ) Εάν με την πρόσβαση ADSL παραγγείλετε και modem από τον ΟΤΕ έχετε δύο (2) επιλογές: 1. Να γίνει η εγκατάσταση του τερματικού εξοπλισμού από το συνεργείο ΟΤΕ. Στην περίπτωση αυτή επιβαρίνεστε με το τέλος εγκατάστασης που ανέρχεται στο ποσό των 44,99 2. Ν' αναλάβετε εσείς την εγκατάσταση του τερματικού εξοπλισμού. Σε αυτή την περίπτωση ο εξοπλισμός θα σας αποσταλεί με Courier, χωρίς επιβάρυνση για σας. Αυτα εχει στο site του οτε. Δηλαδη πρεπει να πληρωσω καποια παραπανω στην αρχη και μετα καθε μηνα 19,90+provider? διοτι ψηνω τον daddy!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Οκτώβριος 3, 2004 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2004 1.Για modem υπολόγιζε γύρω στα 50. Ωστόσο εγώ (και πολλοί άλλοι) σου προτείνω να βάλεις router επειδή είναι πιο αξιόπιστα και δεν θέλουν drivers. Για router υπολόγιζε γύρω στα 100.2. Αγνόησέ το. Μην ζητήσεις να έρθει τεχνικός μιας και πληρόνεις νομίζω 50 και το μόνο που κάνει είναι να σου συνδέσει το modem/router και το splitter πράγμα που το κάνει και μωρό παιδί. 3. Επίσης αγνώησέ το. Μην βάλεις φίλτρα αλλά ένα splitter στην κεντρική πρίζα. Η δουλειά του είναι να διαχωρίζει τα ηχητικά σήματα από τα δεδομένα. Το φίλτρο είναι περίπου το ίδιο με τη διαφορά οτι μπαίνει ένα σε κάθε τηλέφωνο και αφήνει μόνο τα ηχ. σήματα να περάσουν. Το splitter πρέπει να κάνει γύρω στα 5 πιστεύω.4. Φυσικά.5. Ναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Οκτώβριος 3, 2004 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2004 Αρα παιρνω μονος ενα modem/router 50 ή 100 και ενα splitter 5Το router που αλλου χρησιμευει?Επειτα ποσο ειναι η μετατροπη σε dsl?Αυτα θα ειναι τα εξοδα της πρωτης φορας και καθε μηνα 20+provider? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Οκτώβριος 3, 2004 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2004 Το router βασικά διαφέρει στο οτι προορίζεται για LAN οπότε διαφέρει κάπως στη φιλοσοφία. Τα περισσότερα routers έχουν και ενσωματωμένο switch. Τα βασικά πλεονεκτήματά τους στην περίπτωσή σου είναι οτι συνδέεται μέσω LAN και όχι USB ή σειριακή πράγμα που σημαίνει οτι δεν χρειάζονται drivers ή κάτι άλλο. Επίσης δεν επιβαρρύνει παραπάνω το σύστημα. Η αξιοπιστία τους είναι μεγαλύτερη μιας και στοχεύουν σε εταιρίες και συνεπώς είναι πιο σοβαρά. Η μετατροπή είναι νομίζω γύρω στα 30. Τουλάχιστον κάπου τόσο ήταν όταν έκανα αίτηση εγώ (Μάρτιος 2004).Οπότε κάθε μήνα θα πληρώνεις το πάγιο της ADSL, το πάγιο του ISP και το πάγιο της PSTN ή ISDN τηλεφωνικής γραμμής. Δηλαδή περίπου 20+25+10=55 το μήνα ή 60 σε κάθε λογαριασμό του πΟΤΕ και τη συνδρομή στον ISP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Οκτώβριος 3, 2004 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2004 Πω πω ειναι ακριβα ακομη!!!Γυρω στα 70+ το μηνα!!!Α ρε πΟΤΕ !!!!Αυτο με τη vivodi το ξερετε που σου δινει δικο της αριθμο και sdsl? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.