fuz10n Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21, 2013 Καλησπερα στο φορουμ! Μετα απο 2 μηνες gaming με το νεο μου pc δηλωνω μετανιωμενος για την αγορα 7970 εναντι 680gtx. και ο λογος δεν ειναι αλλος απο την αδυναμια της καρτας να υποστηριξει πανω απο 100hz σε 1920χ1080. Αρχικα νομιζα ηταν μονο σε 2D το προβλημα (flash klp...) μεχρι που ειχα προβληματα και στο skyrim και νομιζα ηταν απο το overclock. Πλεον και σε 3D η καρτα δεν την παλευει. Παραδείγματα στα 144+120hz (και δεν κανει μονο στο νερο προβλημα): [ame=http://www.youtube.com/watch?v=bFZYwYL_rSE]@144hz - YouTube[/ame] [ame=http://www.youtube.com/watch?v=Owrh1FcFFyE]@120hz - YouTube[/ame] Βλεπετε και πανω δεξια τα 144 και 120 hz με vsync. Μονο στα 100 δεν εχω προβλημα. Εχω δοκιμασει διαφορα πραγματα, μονο ενα dual mini displayport -> dual link dvi δεν εχω αγορασει να δοκιμασω και αυτο ειναι ακριβο. Επισης δεν δοκιμασα και παλιους drivers δε πολυθελω... ΑΑΑΝ εχει κανενας καμια ιδεα-λυση γιατι εγω δε βρηκα ακρη πουθενα, ας την πει. Ειδαλλως να προσεχουν τις επιλογες οι νεοτεροι αγοραστες
AstraLgr Ιούλιος 21, 2013 #2 Ιούλιος 21, 2013 dual link dvi δεν εχω αγορασει? μέσα στο κουτί του monitor έχει.. όταν είχα παίξει skyrim σε μένα δεν έκανε τίποτε τέτοιο μήπως έβαλες mod στο game και σου το κάνει?εάν ήθελες 3D nvidia έπρεπε να είχες εκτος ότι είναι πολύ καλλίτερο το 3D τις nvidia το monitor είναι "οπτιμαζε" για Nvidia.. το 3D τις amd είναι για απλά 3D πράγματα. καλούτσικο δηλαδή όχι πλήρης εμπειρία 3Dη νέοι αγοραστές από τι να προσέξουν ?
fuz10n Ιούλιος 21, 2013 Author #3 Ιούλιος 21, 2013 δε με καταλαβες καλα!3d εννοω απλα σε παιχνιδια. δε δουλευει η καρτα καλα σε πανω απο 100hz refresh rate. ουτε στο desktop (2d)και εννοειται dual link dvi εχω αλλιως δε παει πανω απο 60. και υπαρχει ενας μετατροπεας που παιρνει εισοδο δυο displayport και στα κανει ενα dual link dvi, αυτο δεν εχω δοκιμασει.οι νεοι αγοραστες αν θελουν refresh rate αναλογο των gaming οθονων (120+ hz) απλα θα προτεινα να πανε σε nvidia....
AstraLgr Ιούλιος 21, 2013 #4 Ιούλιος 21, 2013 σε 3d νομίζω θέλει κάτι προγράμματα να δουλέψει καλά . και πάλι όχι σαν nvidia.i amd θέλει μονο hz για να δουλέψει το 3d τις δες εδώ [ame=http://www.youtube.com/watch?v=n-MPnCGWWlo]AMD HD3D Sterescopic 3D Gaming Setup Guide & Showcase NCIX Tech Tips - YouTube[/ame]δεν το έχω ψάξει καλά γιατί δεν με ενδιαφέρει σε μένα το 3dσε deskotp και games που παίζω με τα ίδια πράγματα δεν έχω πρόβλημα μια χαρά είναι.
Trexx Ιούλιος 21, 2013 #5 Ιούλιος 21, 2013 [MENTION=29541]AstraLgr[/MENTION]Δεν εννοεί το 3d που κατάλαβες ο φίλος, εννοεί το direct3d δλδ οποιοδήποτε game.
gdp77 Ιούλιος 21, 2013 #6 Ιούλιος 21, 2013 Κάπου πήρε το μάτι μου ότι το gpu έχει πάνω ένα micro switch για 120 Hz συμβατότητα. Για δες το. Επίσης -αν και δεν το αναφέρεις- δεν παίζει 120Hz με HDMI παρά μόνο με DVI ή display port.
fuz10n Ιούλιος 21, 2013 Author #7 Ιούλιος 21, 2013 ναι το ξερω για τις θυρες με dual link dvi το χω. δουλευει μεχρι 144hz αλλα παρουσιαζει (γνωστα τελικα) θεματα και αναγκαζομαι και το χω 100.αυτο το switch ειναι σε μερικες (πχ asus) για να κανει το ενα single link -> dual link και νομιζω απενεργοποιει το δευτερο τελειως. εμενα ειναι reference με ενα dual-link και το switch διαλεγει normal-GE ταχυτητες η κατι τετοιο.ξενερα αν δεν ειχα παρει και το full waterblock σιγουρα θα την ανταλλαζα-πουλαγα. θα μου πεις σιγα τη διαφορα 100-144... ειναι ομως κατι που κανει τον hardware enthusiast να μη κοιμαται τα βραδια :jump1::jump1:
fuz10n Ιούλιος 21, 2013 Author #9 Ιούλιος 21, 2013 δινει αλλα τι εννοεις; αν κανει προβληματα σε μικροτερες; η απλα αν τις εχει;
fatalara Ιούλιος 21, 2013 #11 Ιούλιος 21, 2013 φίλε μπορείς να μου πεις πόσα fps έχεις στο skyrim? Αν έχεις πάνω από 60 στα κάνει αυτά. Βάλε όριο 60 fps.
fuz10n Ιούλιος 21, 2013 Author #12 Ιούλιος 21, 2013 Αν έχεις πρόβλημα και σε χαμηλότερες αναλύσεις.ναι το κανει το προβλημα.φίλε μπορείς να μου πεις πόσα fps έχεις στο skyrim? Αν έχεις πάνω από 60 στα κάνει αυτά. Βάλε όριο 60 fps.αυτο παλι γιατι να το κανω...? και 100fps οριο που βαζω παιζει. αλλα ηθελα 144 οσα η οθονη..
fatalara Ιούλιος 21, 2013 #13 Ιούλιος 21, 2013 Το skyrim εχει πρόβλημα πάνω απο τα 60 FPS. Οτι κάρτα γραφικών και να έχεις μόλις το παιχνίδι περάσει τα 60 καρέ αρχίζουν και τρέμουν όλα, νερό, ζώα, αντικείμενα, αναβοσβήνουν τα γραφικα γενικά, κατέβασε ενα πρόγραμμα σαν το afterburner ή το precision και βάλε maximum fps 60. Κατα 90% αυτο ειναι.
fuz10n Ιούλιος 22, 2013 Author #14 Ιούλιος 22, 2013 μαλιστα αυτο δεν το ηξερα για το skyrim. παντως και με 100fps limit δεν παρουσιαζει τιποτα. θα δω κ με κανα αλλο παιχνιδι παντως τι παιζει.edit: σα να χει δικιο ο φιλος fatalara, διαβασα οτι εχει θματα το skyrim σε πανω απο 60fps και μαλιστα κανει και αυτο που τρεμουν τα ζωα που νομιζα ηταν επειδη το κατεβασα και δεν ειναι official! θα δοκιμασω και με 60 να δω αν φτιαχνει το συγκεκριμενο bug. Οποτε σαν 3d ελπιζω η καρτα να μην εχει θεμα (γιατι στο desktop εχει σιγουρα στα 144hz προβλημα - παραμενω μετανιωμενος :Ρ ) μενει να δοκιμασω κ αλλα games. κριμα παντως δε το χουν προσεξει καθολου σε μερικα σημεια αυτο το παιχνιδι και αξιζει.
fatalara Ιούλιος 22, 2013 #15 Ιούλιος 22, 2013 Κανε αυτο που σου είπα και θα τρέχει μια χαρα το skyrim. Τώρα για τα αλλα δεν γνωρίζω μόνο εκει είχα πρόβλημα.
artyom Ιούλιος 22, 2013 #16 Ιούλιος 22, 2013 Με τοσο παλιά μηχανή γραφικών που τρέχει το skyrim λογικό είναι να έχει τέτοια θεματα. Πανάθεμα τους απτο morrowind η ιδια μονταρισμενη μηχανη είναι. Και στο fallout τα ίδια
cabdik Ιούλιος 22, 2013 #17 Ιούλιος 22, 2013 δλδ, για να καταλαβω.... ο TS εβγαλε πορισμα για την καρτα γραφικων, εχοντας προβλημα σε 1 μονο παιχνιδι, και χωρις να δοκιμασει προηγουμενως αλλα παιχνιδια.! και μετα λεμε γιατι δημιουργουνται λαθος εντυπωσεις..! ετσι δημιουργουνται..!!!
fuz10n Ιούλιος 22, 2013 Author #18 Ιούλιος 22, 2013 δεν εχεις αδικο αλλα η καρτα εχει σοβαρο θμα σε 2d αρχικα. σε φλας και διαφορα αλλα που τρεχουν στο desktop κανει artifacts η κολλαει ολο το συστημα. Εχοντας αυτην την προιστορια θεωρησα οτι φταιει και για το skyrim, αφου μου διορθωνε στα 100hz (οπως διορθωνεται και στο 2d..)Η προταση μου ισχυει παντως, αν ξανααγοραζα θα πηγαινα σε 680-770 μιας και δεν παρουσιαζουν τετοια θεματα και υποψιες στα 144hz (συν οτι εχουν και lightboost)
Trexx Ιούλιος 22, 2013 #19 Ιούλιος 22, 2013 Αναφέρεις κολλήματα και δίπλα βάζεις τη λέξη flash και μετά μιλάς για artifactsενώ έχεις κάνει overclocking... Μάλλον δεν είναι η κάρτα που φταίει εκτός αν έχειςarifacts και σε στοκ κατάσταση.Οποιαδήποτε κάρτα και να είχες το flash θα ήταν ο νούμερο ένα ύποπτος για κολλήματα, όσογια τα artifacts, troubleshooting με κλοκαρισμένη κάρτα δεν γίνεται.
cabdik Ιούλιος 22, 2013 #20 Ιούλιος 22, 2013 κοιτα..., δεν αντιλεγω οτι μπορει να φταιει και η καρτα. ισως να εχει και καποιο προβλημα...!! δεν ξερω!! αλλα πως μπορεις να εισαι σιγουρος 100% γι αυτο, οταν μεσολαβουν και 1000 αλλοι παραγοντες που μπορει να σου προκαλουν το προβλημα?μια προταση θα ηταν - αν υπαρχει η δυνατοτητα- να δοκιμασεις τη δικη σου καρτα σε αλλο πισι, και μια αλλη καρτα (Νvidia) στο δικο σου πισι.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.