Jump to content

Ηχεια & Καρτα ηχου

Iraklis

Recommended Posts

με το dac θα εχεις καλυτερη ποιοτητα στην μετατροπη απ'οτι να γινεται αυτη στην καρτα ηχου ετσι?

αν εχει οπτικη εξοδο η μητρικη κ παει το σημα στην οπτικη του ενισχυτη χρειαζεσαι dac?

επισης μετα το dac χρειαζεσαι ενισχυτη για τα dali?

Για το 2) δεν εχω καταλαβει πως συνδεονται ολα πανω στη πλακετα!:help1:

ωραια φαινονται και τα Kef το κακο για να συγκρινεις με τα dali πρεπει να τα ακουσεις και τα 2 καπου και το βλεπω δυσκολο...

1)με το dac θα εχεις καλυτερη ποιοτητα στην μετατροπη απ'οτι να γινεται αυτη στην καρτα ηχου ετσι?

2a)αν εχει οπτικη εξοδο η μητρικη κ παει το σημα στην οπτικη του ενισχυτη χρειαζεσαι dac?

2b)επισης μετα το dac χρειαζεσαι ενισχυτη για τα dali?

Για το 2c) δεν εχω καταλαβει πως συνδεονται ολα πανω στη πλακετα!:help1:

3)ωραια φαινονται και τα Kef το κακο για να συγκρινεις με τα dali πρεπει να τα ακουσεις και τα 2 καπου και το βλεπω δυσκολο...

1)dac: Digital-to-analog converter - Wikipedia, the free encyclopedia &

soound card: https://en.wikipedia.org/wiki/Sound_card

δεν ειναι το ιδιο!:) (βαριομουν να γραφω!:hehe:)

2α)Ποιος ενισχυτης εχει οπτικη? εκει αναλαμβανει ο ενισχυτης την μετατροπη του σηματος.

2β)Το dac δεν ενισχυει το σημα το μετατρεπει,ανατρεξε στο λινκ στο 1.

2c)Απο το pc φευγει το usb συνηθως η οπτικη κτλ και παει στο dac,μετα το dac στον ενισχυτη και μετα στα ηχεια!

3)ολα υπαρχουν διαθεσιμα με λιγο ψαξιμο!:)

μονο τα soundwave two δεν βρηκα διαθεσιμα Ελλαδα. υπαρχει παρα πολυ μεγαλη ποικιλια. μαρεσαν πολυ αλλα δεν ηταν για την τσεπη μου και για το γουστο της κοπελας μου αυτα: Monitor Audio BX1 | Skroutz.gr τα οποια ειναι πανεμορφα και πολυ ποιοτικα αλλα δεν πανε με το imac και επιμενει..!:p

1)dac: Digital-to-analog converter - Wikipedia, the free encyclopedia &

soound card: https://en.wikipedia.org/wiki/Sound_card

δεν ειναι το ιδιο!:) (βαριομουν να γραφω!:hehe:)

2α)Ποιος ενισχυτης εχει οπτικη? εκει αναλαμβανει ο ενισχυτης την μετατροπη του σηματος.

2β)Το dac δεν ενισχυει το σημα το μετατρεπει,ανατρεξε στο λινκ στο 1.

2c)Απο το pc φευγει το usb συνηθως η οπτικη κτλ και παει στο dac,μετα το dac στον ενισχυτη και μετα στα ηχεια!

3)ολα υπαρχουν διαθεσιμα με λιγο ψαξιμο!:)

μονο τα soundwave two δεν βρηκα διαθεσιμα Ελλαδα. υπαρχει παρα πολυ μεγαλη ποικιλια. μαρεσαν πολυ αλλα δεν ηταν για την τσεπη μου και για το γουστο της κοπελας μου αυτα: Monitor Audio BX1 | Skroutz.gr τα οποια ειναι πανεμορφα και πολυ ποιοτικα αλλα δεν πανε με το imac και επιμενει..!:p

Most sound cards use a digital-to-analog converter (DAC), which converts recorded or generated digital data into an analog format. απο wiki

Εννοουσα οτι το dac κανει καλυτερη μετατροπη απο την onboard (Τωρα καταλαβα οτι δεν κανει amplification!).

ο pioneer που εβαλα πιο πριν εχει optical in αλλα δε ξερω τι ποιότητας dac εχει.Λογικα απο της onboard που εχω τωρα καλυτερο.

Oπως καταλαβες προσπαθω να γλυτωσω το χρημα του dac!:hehe:

αν τα ηχεια μπουν στο δωματιο στο πισι θα παρεις ολο αυτο το πραγμα απλα για να ενισχυει 2 ηχεια? αυτο δεν εχω καταλαβει!!!! αν το πας για σαλονι ειναι λιγα και μικρα τα ηχεια..!

Για να επανέλθουμε στο θέμα. Φίλε για μένα κανε αυτο που σου είπε ο venom. Πάρε μια καλή κάρτα ήχου για αρχή και βάλε πάνω τα ηχεία που έχεις και μετα αγόρασε αν θες κάτι καλύτερο. Τα ηχεία που έχεις στο λινκ ειναι οτι καλύτερο μπορείς να βρεις σε 5.1 για pc και θα κάνουν μια χαρα και για μουσική και για ταινίες και για παιχνίδια.

Για να επανέλθουμε στο θέμα. Φίλε για μένα κανε αυτο που σου είπε ο venom. Πάρε μια καλή κάρτα ήχου για αρχή και βάλε πάνω τα ηχεία που έχεις και μετα αγόρασε αν θες κάτι καλύτερο. Τα ηχεία που έχεις στο λινκ ειναι οτι καλύτερο μπορείς να βρεις σε 5.1 για pc και θα κάνουν μια χαρα και για μουσική και για ταινίες και για παιχνίδια.

ημασταν εκτος θεματος?

μπορει οντως να τα παρει αλλα δεν ειναι οτι καλυτερο ειναι οτι ευκολοτερο.

αν τα ηχεια μπουν στο δωματιο στο πισι θα παρεις ολο αυτο το πραγμα απλα για να ενισχυει 2 ηχεια? αυτο δεν εχω καταλαβει!!!! αν το πας για σαλονι ειναι λιγα και μικρα τα ηχεια..!

κοιτα το σκεφτομουν γιατι αν μελλοντικα παω σε 5.1 δε θα χρειαζεται να τον αλλαξω.

και στα ηχεια μεχρι 100watt λεει οποτε δε νομιζω οτι ειναι κανενα τερας!

βεβαια δεν εχω αποφασισει αν θα κινηθω προς ebay μερια με dac και ενισχυτη σαν αυτα που ειχες βαλει.

οικονομικα θα ειναι σιγουρα καλυτερο,ποιοτικα τι πιστευεις?

ημασταν εκτος θεματος?

μπορει οντως να τα παρει αλλα δεν ειναι οτι καλυτερο ειναι οτι ευκολοτερο.

Μπορείς να βρεις καλύτερο 5.1 για pc?
Μπορείς να βρεις καλύτερο 5.1 για pc?

ΤΙ να το κανεις το 5.1? να το ευχαριστηθεις που? για πισι δωματιου ~25τμ δεν νοειται να βαζεις 5ηχεια πανω στο γραφειο και το σαμπ στα ποδια σου, δεν εχει νοημα. το να αρχιζεις να πετας καλωδια γυρω γυρω στο δωματιο παλι δεν βγαζει καπου. ο ηχος ολων σχεδον εκτος ελαχιστων που ειναι για να επιβεβαιωνουν τον κανονα, ειναι πολυ κατω του μετριου. και δεν φταινε ουτε οι καρτες ηχων ουτε τα dac ουτε τιποτα,παρα μονο η ποιοτητα των ηχειων! μπορει να παρει ενα οικονομικο 2.1 υπολογιστη να τα αραδιασει ολα πανω στο γραφειο και τελος αλλα αφου δινει ~300€ μπορει να παρει κατι παραπανω ηχητικα απο τις κονσερβες.

ειμαι ασχετος με τον ηχο απλα ακουσα μια φορα καλα ηχεια τελευταια σπιτι ενος φιλου και επαθα πλακα. ειχα παλιοτερα και logitech z5500 και καρτες ηχου κτλ κτλ. σαν αυτο τον ηχο που ακουσα δεν ηταν και δεν γινεται.

Το λέει ο ίδιος που θα το ευχαριστηθεί, σε ταινίες και παιχνίδια. Εγω απο τότε που έβαλα 5.1 ηχεία στο pc για να παίζω τα παιχνίδια μου και να βλέπω ταινίες, μέχρι που πήρα home cinema, όταν ακούω δυο ηχεία σε παιχνίδια και ταινίες μου δίνει την εντύπωση οτι βλέπω τα μισά απο όσα γίνονται στην οθόνη. Αν έλεγε οτι θέλει μόνο για μουσική μαζί σου και με το παραπάνω επειδή όμως θέλει combo καταστάσεις το 5.1 θα του αρέσει καλύτερα και τα edifier που εχει στο λινκ ειναι οτι καλύτερο. Και προς θεού όχι πέντε ηχεία πάνω στο γραφείο μην τρελαθούμε τώρα.

και που να τα πας τοσα ηχεια στο δωματιο? αν θελει με 300ευρω εχω δειξει σε αλλο νημα πως μπορεις να παρεις αυτα: Samson Resolv A5 2.1 Bundle - Thomann Greece

ανεβαινει στο μπατζετ αλλα δεν εχει καμια σχεση. μετα θελει ενα ντακ/καρτα ηχου/γουατεβερ και τελος το παραμυθι. ανεβαινει ομως στην τιμη. με ενα ζευγαρι ποιοτικα ηχεια οπως τα νταλι κτλ δεν σου "λειπει" το μπασο και αποδιδουν πολυ καλα. το πολυ καλα ειναι αναλογο των χρηματων παντα.

KRK RP5 RoKit G2 Bundle - Thomann Greece και αυτο το κιτ με μια καρτα ηχου ειναι πολυ δυνατο. υπαρχουν απειρα κιτ για να ακουσει, οτι πληρωνεις παιρνεις σχεδον παντα και στα ηχεια.

Ναι ρε συ δεν σου λέω το αντίθετο αλλα όπως είπες ξεφεύγει στην τιμη και δε νομίζω να τον καλύψει το ίδιο σε παιχνίδια και ταινίες που λέει, εμένα τουλάχιστον δεν με κάλυπτε, εκτός και αν η προτεραιότητα του ειναι η μουσική πάω πάσο.

επειδη ειχα τα z5500 για πανω απο 3 χρονια και καποια στιγμη αποφασησα να τα αλλαξω γιατι δεν μου αρεσε η αποδωση του στην μουσικη παρολο που ειχα και καρτα ηχου (X-Fi Fatality)

σε παιχνιδια και σε ταινιες βεβαια ηταν παρα πολυ καλα

τωρα εδω και κατι μηνες ειμαι με τα KRK rp6 + xonar stx

Η διαφορα ειναι τεραστια-χαοτικη ειδικα στην μουσικη

και στις ταινιες δεν με χαλαει καθολου

μου λειπει βεβαια λιγο το σαραουντ γιατι τα ειχα στησει σωστα τα 5500

αλλα δεν γινεται να τα εχουμε ολα

καποια στιγμη θα τσιμπησω και το σαμπακι της KrK το rp10

τα λευτα ειναι πολλα το ξερω αλλα πραγματικα οτι πληρωνεις παιρνεις οπως πολυ σωστα ειπε και ο [MENTION=10518]panos444[/MENTION]

Ευχαριστω σε ολους για τις απαντησεις σας, με καλυψατε αρκετα ζητω συγνωμη προκαταβολικα που απουσιαζα λογο δουλειας,

τελικα δεν θα κινηθω σε τετοια αγορα ευτυχως, οχι οτι δεν ηθελα ηχεια απλα με κινησε αλλο ενδιαφερον και ετσι οπως το βλεπω θα κινηθω κατα κει :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.