Jump to content

Ηχεια & Καρτα ηχου

Iraklis

Recommended Posts

Σκεφτομαι να αγορασω ηχεια και καρτα ηχου πανω κατω 270 ευρω η χρηση προοριζεται μουσικη ταινιες και παιχνιδια δεν ασχολουμαι επαγγλεματικα με την μουσικη.

στο ψαξιμο κατεληξα για ηχεια

αυτα EDIFIER DA 5000 PRO

και για καρτα ηχου Sou PCI Asus Xonar D1( 90-YAA0B0-0UAN0BZ- ), Κάρτες Ήχου, HardWare, Ηλεκτρονικό Κατάστημα Ψηφιακής Τεχνολογίας,

θα ειναι συμβατα τα κομματια ; :p

στην κατοχη μου εχω τα ταπεινα μου logitech z506

με καρτα ηχου Trust 5.1 δεν γνωριζω τον τυπο. :p

να την κανω την αγορα με κλειστα ματια ;

Εγώ θα σου πω το εξής...

Τα ηχεία σου δεν αποδίδουν τα μέγιστα και ότι καλύτερο με την κάρτα ήχου σου.

Για αυτό πάρε αρχικά μια καλή κάρτα ήχου του στυλ xfi titanium,asus xonar...και τσέκαρε τότε τι γίνεται και πως είσαι.

Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα σου αρέσει περισσότερο και θα σε καλύπτει.

Και άμα και πάλι θέλεις κάτι περισσότερο, τότε κοιτάς και για άλλα ηχεία μετά!

δεν αγοραζεις ΠΟΤΕ με κλειστα ματια...!!!

ρωτας, ψαχνεις, ενημερωνεσαι και μετα αποφασιζεις!!!!

προσωπικα, δεν πιστευω οτι με οποιαδηποτε ηχεια για PC, οσο καλα κι αν ειναι, δεν θα ακουσεις σοβαρη διαφορα στον ηχο..!! αλλα αυτη ειναι καθαρα προσωπικη αποψη..!!

καλυτερα θα ειναι να μιλησουν οσοι το κατεχουν το θεμα!!

Εγώ πάλι πιστεύω ότι η κάρτα ήχου δεν έχει και τόση σημασία, αυτό που θα κάνει την πιο πολύ διαφορά είναι τα ηχεία.

Εδώ και οι μοντέρνες motherboard έχουν αρκετά καλό ήχο καλά καλά με την on board. Αν θες πάρε μια κάρτα ήχου βέβαια, για να σου φύγει η ιδέα, (πχ αυτήν που πρότεινες, η όποια τέλος πάντων πάρεις) και μετά άμα θες κάνε ένα πείραμα, να συγκρίνεις την on board με την εξωτερική και να δεις αν έχει διαφορά. Προσωπικά πιστεύω ότι η διαφορά θα είναι μικρή.

οτι θα υπαρχει διαφορα, θα υπαρχει, καθως οι καλες αυτονομες καρτες εχουν σαφως ανωτερα τσιπακια επεξεργασιας ηχου.

απλα το ζητουμενο -οπως πολυ σωστα λες phm- ειναι να εχεις τα καταλληλα ηχεια, ωστε να μπορεσεις να διακρινεις αυτες τις διαφορες.

το βαθυτερο μπασσο, τα ευκρινεστερα πριμα, τις γλυκιες μεσαιες, θα πρεπει να μπορει το ηχειο να τις αποδωσει. και η αποψη μου ειναι οτι τα πισο-ηχεια δεν ειναι σε θεση να αποδωσουν παρα πολυ καλο ηχο..!!!

μπορει να κανω λαθος, αλλα αυτη την αποψη εχω αποκομισει..!!

Παιζει η onboard να εχει αντίστοιχη η καλυτερη ποιότητα από τα τραστ που έχεις,αν έχεις ψιλοκαινουργιο pc.

Εγώ δεν πιστεύω ότι μπορεις να δεις διαφορά με τέτοιου τύπου ηχεία που συζητάμε,με μια asus καρτα ήχου τουλάχιστον.

Επίσης αν τα ηχεία σου έχουν usb υποδοχή ,μην ασχοληθείς καν με κάρτα ήχου.

Μη χαλάς τόσα πολλά λεφτα σε φούμαρα.

Παρε πρώτα τα ηχειακια που θα διαλέξεις,αν ειναι τοσο χάλια αυτά που έχεις,και ύστερα πας σε κάρτα αν σε χαλάει.

Μιλάω καθαρά για την περιπτωση σου,που είσαι ένας απλός casual χρήστης.

Με ταινίες και τέτοια,απλά κοιτα ποια ηχεια βγάζουν το μπουμ που θες.

Και να ξέρεις ότι πολλά ποιοτικά ηχεια,δε θα αποδίδουν πολυ καλά στις ταινίες .

Όπως ορίζουν οι πολλοί το καλά τέλος πάντων.

Σαν απτό ήχο οι κάρτες ήχου έχουν μείνει στο 2009. Δεν προσφέρουν τίποτα ανώτερο από μια high end motherboard ποιοτικά.

Η διαφορά είναι πως επεξεργάζονται τα κανάλια του ήχου ώστε να βγάλουν ένα διαφορετικό αποτέλεσμα πχ. 3D ήχο, surround κλπ. κάνοντας στην ουσία ταρζανιές στο σήμα του ήχου.

Με λίγα λόγια μπορεί στα αυτάκια σου να ακούγονται να έχει καλύτερη αίσθηση του "χώρου" η κάποι άλλο εφέ αλλά στην ουσία όλα αυτά είναι φίλτρα που κοροϊδεύουν το αυτί.

Θέλω να καταλήξω στο να μην καίγεσαι με τις κάρτες ήχου και σκάστα σε καλύτερα ηχεία! (Pioneer CS-5070 | Skroutz.gr)

Αν δεν σκέφτεσαι την αγορά αρκετά ακριβής κάρτας ήχου λόγω του κόστους εναλλακτικά μπορείς να πας σε ηχεία που να παίρνουν σήμα από την οπτική. Με αυτό τον τρόπο δεν παίζει ρόλο η κάρτα ήχου που χρησιμοποιείς αλλά ο αποκωδικοποιητής που είναι ενσωματωμένος στα ηχεία. Δεν υπάρχουν αρκετά reviews οπότε δεν ξέρω αν πραγματικά είναι καλή λύση αλλά ρίξε μια ματιά και σε αυτό. Εφόσον έχεις onboard κάρτα ήχου με οπτική κοιτάς και το παρακάτω.

Msystems.gr - Προϊόντα - Edifier C6XD 5.1 Multimedia Speakers

Επίσης, καμιά onboard κάρτα ήχου δεν είναι καλύτερη από dedicated (σε αναλογική λειτουργία). Οι περισσότερες είναι οικονομικές υλοποιήσεις που αναγκάζονται να δουλεύουν σε αρκετά θορυβώδες περιβάλλον από τα ηλεκτρονικά της μητρικές και πιο επιρρεπείς στο να μαζέψουν θόρυβο. Στα χαρτιά φαίνεται να συγκλίνουν αλλά το ακουστικό αποτέλεσμα είναι μεγάλο.

Οι xonar και τώρα τελευταία κάποιες της creative εκτός των ολοκληρωμένων χρησιμοποιούν πιο ποιοτικά ηλεκτρονικά που λόγω κόστους δεν είναι εφικτό σε onboard υλοποιήσεις. Μάλιστα να παρατηρήσεις όλες οι high end Xonar απαιτούν τροφοδοσία από το τροφοδοτικό και αποφεύγουν την παροχή ρεύματος από την μητρική.

high end υλοποιήσεις έχουν και δυνατότητα αλλαγής των op-amps αλλά εκεί ξεφεύγουμε από το σκοπό του thread όπως και επώνυμες onboard κάρτες ήχου σε gaming μητρικές.

Dali Zensor 1 | Skroutz.gr

SMSL Sad 25 TA2021B USB DAC Headphone Amplifier Amplifier Power Supply | eBay

αυτα μου ειχε προτεινει πριν κανα τριμηνο ενας γνωστης και πολυ καλος μοντερ!! αν βλεπει ας εμφανιστει!!:)

Μαμάτα είναι τα ζένσορ, αλλά λίγο ψόφιος δεν είναι ο Τ-amp; 25W στα 4Ω, φαντάζομαι θα πάει κάτω από 20ρικο στα 6Ω και τα ζένσορ θένε 25W στη ξεφτύλα. Νταξ θα παίζουν βέβαια αλλά υποθέτω ότι θα χρειαστεί κάνα 60ρι amp για να παίζουν "σωστά".

Ίσως κάνας μεταχειρισμένος nad 316/326 να είναι καλύτερα;

Ouch,πολυ ακριβα αυτά τα dali ε;

Σε τόσα λεφτα εχει παρα πολλές λύσεις ακόμη...

Τι διαφορά εχει το dac από ενισχυτή ακουστικών,ξέρει κανείς;

Υπάρχει λόγος κάποιος να προχωρήσει σε αγορά ενισχυτή -ηχειων και όλα αυτά για να βλέπει ταινίες στο pc ;δεν υπάρχουν πιο απλές προσεγγίσεις ;στην τελική ,αμα.ειναι να σκάσει τόσα φράγκα ,δεν πάει και σε ηχεια στουντιακα με δικια τους ενυσχηση;

Δε είμαι σιγουρος για τις απαντήσεις ουτε κι εγω ,έτσι;

Μαμάτα είναι τα ζένσορ, αλλά λίγο ψόφιος δεν είναι ο Τ-amp; 25W στα 4Ω, φαντάζομαι θα πάει κάτω από 20ρικο στα 6Ω και τα ζένσορ θένε 25W στη ξεφτύλα. Νταξ θα παίζουν βέβαια αλλά υποθέτω ότι θα χρειαστεί κάνα 60ρι amp για να παίζουν "σωστά".

Ίσως κάνας μεταχειρισμένος nad 316/326 να είναι καλύτερα;

και γω την ιδια αποψη εχω,αλλα o lepai 2020a που εχει ιδια βαση ενισχυτη με τον αποπανω "σηκωνει" πολυ καλα τα Dayton B652 ομοιων σχεδον χαρακτηριστηκων με τα νταλι.

επισης μπορει ts να δει αυτο το σετακι που κανει θραυση στο εξωτερικο: Dayton Audio B652 Review - Separate Speakers - CNET Reviews & Lepai LP-2020A+ Review - Amplifiers/Preamps/Processors - CNET Reviews

Ouch,πολυ ακριβα αυτά τα dali ε;

Σε τόσα λεφτα εχει παρα πολλές λύσεις ακόμη...

Τι διαφορά εχει το dac από ενισχυτή ακουστικών,ξέρει κανείς;

Υπάρχει λόγος κάποιος να προχωρήσει σε αγορά ενισχυτή -ηχειων και όλα αυτά για να βλέπει ταινίες στο pc ;δεν υπάρχουν πιο απλές προσεγγίσεις ;στην τελική ,αμα.ειναι να σκάσει τόσα φράγκα ,δεν πάει και σε ηχεια στουντιακα με δικια τους ενυσχηση;

Δε είμαι σιγουρος για τις απαντήσεις ουτε κι εγω ,έτσι;

το dac ειναι ενας digital to analog converter. ο ενισχυτης ακουστικων κανει αυτο που λεει.

οι ταινιες θελουν surround ηχο κατα βαση και δεν ειναι ιδανικο ουτε το σετ ηχειων βιβλιοθηκης ουτε φυσικα στουντιο. εφοσον δεν ακολοθουνται απο ενα subwoofer κτλ. τα ηχεια στουντιο που εχουν καλη αποδοση ξεφευγουν πολυ σε αποδοση ακομα και στα "μικρα" μεγεθη (~5"). δηλαδη ενα σετ 2 ηχειων με καρτα πανε γυρω στα 400..

για μουσικη σιγουρα. εχουν πολυ καλυτερη ποιοτητα. παρε εναν εναν οσοι τα εχουν στο σκρουτζ και οχι μονο και σιγουρα καποιος θα τα εχει! προσοχη!: πηγαινε με τον δικο σου ενισχυτη και μουσικη. και μην τα ακουσεις στο ραφι να στα βαλουν σε βασεις. προσπαθησε οσο μπορεις να "προσομοιωσεις" το δωματιο σου στην ακροαση.

για μουσικη σιγουρα. εχουν πολυ καλυτερη ποιοτητα. παρε εναν εναν οσοι τα εχουν στο σκρουτζ και οχι μονο και σιγουρα καποιος θα τα εχει! προσοχη!: πηγαινε με τον δικο σου ενισχυτη και μουσικη. και μην τα ακουσεις στο ραφι να στα βαλουν σε βασεις. προσπαθησε οσο μπορεις να "προσομοιωσεις" το δωματιο σου στην ακροαση.

για ενισχυτη σκεφτομουν αυτον:Pioneer VSX-322 | Skroutz.gr

αλλα δε ξερω ποσο καλα θα συνεργαζεται με τα ηχεια.

Γενικά λεει τίποτα σαν ενισχυτης ή να κοιτάξω τιποτα αλλο;

για την ακροαση θα κανω αυτο που ειπες γιατι απο το youtube δε βγαζεις ακρη

Η διαφορα απο 20 στα 60watt ειναι κατι παραπανω απο 3db (να πουμε 4?καπου εκει πεφτει).

Χονδρικα εχεις περι τα 100db spl(και λιγο παραπανω) στα 20watt ενω για να πεις (τα αυτια μας δλδ) οτι διπλασιασες την ενταση πρεπει να φτασεις τα 110db και τα πες χονδρικα (μη κανω πραξεις για το καθε ηχειο χωριστα) 160watt.

Που ουτως η αλλως τετοια ηχεια παιζουν στα 105-107-110δβ(αναλογα την ευαισθησια τους) και 100watt maximum.(αντε να φτανoυν μερικα 125 για να ξεχωρισουν απο τα υπολοιπα: p)

δεν ξερω αν και πως αποδιδει αυτος ο ενισχυτης που παραθετεις γιατι εγω καιρο τωρα ψαχνω κατι πολυ πιο "συμμαζεμενο".

μπορω να σου προτεινω ομως διαφορους κινεζικους που αν ψαξεις στην αναζητηση ειναι βαρβατοι (:p) :

1) SMSL SA-50 | eBay 2x50w

2)class d amp 80w | eBay 2x80w

και να παρεις και ενα dac. ξεφευγεις ομως και αυτο που σου εβαλα απο πανω κανει πολυ καλη δουλεια!:)

μεχρι τα 200$=~140€ το καλυτερο αποτι διαβαζω ειναι το aune t1. και dac και ενισχυτης ακουστικων και προενισχυτης. αυτο μαζι με ενα απο τα απο πανω κανεις καλη δουλεια!:)

επισης πολυ καλο σκετο dac ειναι το schiit modi: MODI - $99.00 : Schiit Audio, Headphone amps and DACs made in USA. οτι καλυτερο στα 100$=~70€. απλα δυσκολα να το βρεις γιατι δεν το φερνουν προς τα εδω οι φιλοι αμερικανοι.

εδιτ: επισης ηχεια μπορεις να δεις τα wavemaster two ολοιδια απο σπεκς με τα audioengine 5+ απλα χωρις το χειριστηριο. τους ειχα στειλει μειλ αν μπορω να τα ακουσω καπου γιατι δεν εβρισκα τον εδω συνεργατη τους αλλα απο support ειναι για κλαμματα..!:/

edit 2: εγω γύκοκοιταζω μεταξυ ολων των αλλων αυτα: http://www.skroutz.gr/s/345934/Kef-C3.html

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.