AIRETIKOS Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19, 2013 Σκέφτομαι να φτιάξω ένα ups χρησιμοποιώντας φορτιστή μπαταρίας αυτοκινήτουμπαταριά αυτοκινήτουinverter 600 η 800 wattΘα έχω κανένα πρόβλημα η να το προχωρήσω ?Έχω την εντύπωση ότι κάτι δεν έχω σκεφτεί καλα,κάτι δεν μου κολλάει.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Ιούλιος 19, 2013 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2013 Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά με τα ηλεκτρονικά, έχεις γνώσεις η δοκιμές θα κάνεις?Τα παραπάνω θα ξεπεράσουν σε κόστος τα 100 ευρώ σίγουρα, ενώ αν δεν πετύχει και κάψεις κανένα τροφοδοτικό (η δεν σκάσει καμιά μπαταρία από υπερφόρτιση) θα κάνεις και καμιά 100αρα ζημιά...Δεν αγοράζεις ένα ups να ξεμπερδεύεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AIRETIKOS Ιούλιος 19, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2013 Μονο inverter θα αγοράσω τα άλλα τα έχω,για την υπερφόρτιση μπαταρίας έχειπροστασία ο φορτιστής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Ιούλιος 19, 2013 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2013 Ανησυχίες βλέπω! Πολύ παρήγορο αυτό!! Τώρα για το συγκεκριμένο θέμα που θέτεις, θα ήταν πολύ χρήσιμο , για να μην πω απαραίτητο να μας περιγράψεις πως νομίζεις / θέλεις να δουλεύει αυτό που θα φτιάξεις! Για να σου δώσω ένα παράδειγμα: Λες ότι θα βάλεις ένα φορτιστή μπαταρίας αυτοκινήτου, ένα Inverter και φυσικά μια μπαταρία, με αυτά που ακούω μόνο , το σύστημα που σχεδιάζεις είναι ένα ON Line UPS , ένα UPS διπλής μετατροπής που λένε στην αγορά! Είναι αυτό που θες; Αυτό σημαίνει ειδικό φορτιστή και φυσικά ειδικό Inverter που θα παίρνει τα 12 VDC και θα βγάζει τι έξοδο; Square ? Steped "Sinus" ? Sinus ? Αυτά είναι λίγα από τα πολλά ερωτήματα στα οποία πρέπει να έχεις απαντήσεις πριν αποφασίσεις να προχωρήσεις ! Εντάξει καταλαβαίνω ότι μπορεί να σκέφτεσαι , έχω τα 12Volt θα βάλω κι ένα Inverter και έτοιμοοοοςςς!!! Δυστυχώς , δεν είναι τόσο απλό! Όπως και να έχει καλή συνέχεια σου εύχομαι και ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AIRETIKOS Ιούλιος 19, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2013 Όταν λες ειδικό φορτιστή και Inverter τι εννοείς?Δεν κάνει ένας απλός φορτιστής αυτοκινήτου?Φορτιστή έχω αυτόν,για Inverter έλεγα κάτι τέτοιο ίσως κανένα Ρυθμιστής φόρτισης για extra προστασία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ιούλιος 19, 2013 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2013 όπως τα λέει ο sefalco είναικαλό είναι να μην πας κουτουρούπρώτα πρέπει να έχεις ένα πλάνο και είτε κάποιο block διάγραμμα για να προχωρήσεις αλλιώς δεεεεδώ πας σύμφωνα με τα πλάνα και καμιά φορά βλέπεις ότι έχεις πρόβλημα, όχι χύμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AIRETIKOS Ιούλιος 19, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2013 Ολα τα πράγματα ειναι plug and play,δεν θα κάνω τπτ τρελό.Στο εξοχικό μου είχα βάλει δοκιμαστικά λιγα φωτοβολταϊκά και δεν είχα πρόβλημα με το πισι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ιούλιος 19, 2013 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2013 ναι αυτό είναι μια ιδιαιτερότητα των ηλεκτρονικών ότι τα αποτελέσματα μπορεί να πάρει καιρό μέχρι να φανούντι εννοώ πχτο pc σου έχει active pfc?το inverter που έχεις στα solar είναι pure sine wave?υπάρχει ένα θέμα "συμβατότητας" σε συστήματα με active pfc psu και modified sinewave λόγο της διόρθωσης που κάνουν τα psuδεν είναι ότι δεν παίζουν, μπορεί να μην έχεις και κανένα πρόβλημα για 10 χρόνια πχ Link to comment Share on other sites More sharing options...
AIRETIKOS Ιούλιος 19, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2013 Θέλω δώσω σε δυο πισι τα οποία φοράνε corair cx600 και hx1050 τι Inverter προτείνεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ιούλιος 19, 2013 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2013 κάτι συγκεκριμένο δεν έχω να σου προτείνω γτ δεν έχω ψάξει αλλά αυτό που προτείνω είναι ένα pure sinewave και να μπορεί να αντέξει παραπάνω από την έσχατη περίπτωση κατανάλωσης και των 2 psu btw το μόνο πράγμα που ξέρω για plug & play είναι τα usb όλα τα άλλα αν δεν ξέρεις θέλουνε τη μελέτη τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
AIRETIKOS Ιούλιος 19, 2013 Author #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2013 Αυτο Pure sine wave είναι,πως σου φαίνεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ιούλιος 19, 2013 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2013 δεν έχει τύχει να δουλέψω με αυτάήταν να έπαιρνα για τον ξάδελφο μου επειδή είναι πολύ φτηνάμια μάρκα που έχω δουλέψει σε dc τροφοδοτικό είναι η Mean Well η οποία είναι πολύ καλή Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Ιούλιος 19, 2013 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2013 Αυτό που έβαλες , έχει πολύ λίγη πληροφορία, δες ποιο κάτω τι δίνουν άλλοι Κινέζοι που σέβονται λίγο περισσότερο τον εαυτό τους και εμάς!Meanwell Power Supply ProductsMeanwell Power Supply ProductsΑν ο σκοπός σου είναι να έχεις τα PC συνεχώς πάνω στον Inverter, τότε σου κάνει οποιοδήποτε ποιοτικό από αυτά, αλλά θα πρέπει να πάρεις υπόψιν τα διαγράμματα ισχύος και θερμικής καταπόνησης των συσκευών, γιατί ανάλογα με τις συνθήκες που έχεις μπορεί να χρειαστεί να καταλήξεις σε συσκευή με πολύ μεγαλύτερη ισχύ προκειμένου να μπορεί να σε καλύψει σε πιο ανεβασμένες θερμοκρασίες!Αλλά και πάλι σου λέω ότι αυτό δεν είναι UPS του λείπει η λογική του UPS και αυτή είναι ένα πολύ βασικό πράγμα αν σε ενδιαφέρει η σχετική με το ζήτημα ασφάλεια (Hardware, data etc) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AIRETIKOS Ιούλιος 20, 2013 Author #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 20, 2013 Ok.κατάλαβα...άκυρη η πατέντα:cry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.