Jump to content

Πατεντα ups?

AIRETIKOS

Recommended Posts

Σκέφτομαι να φτιάξω ένα ups χρησιμοποιώντας

φορτιστή μπαταρίας αυτοκινήτου

μπαταριά αυτοκινήτου

inverter 600 η 800 watt

Θα έχω κανένα πρόβλημα η να το προχωρήσω ?

Έχω την εντύπωση ότι κάτι δεν έχω σκεφτεί καλα,κάτι δεν μου κολλάει....

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά με τα ηλεκτρονικά, έχεις γνώσεις η δοκιμές θα κάνεις?

Τα παραπάνω θα ξεπεράσουν σε κόστος τα 100 ευρώ σίγουρα, ενώ αν δεν πετύχει και κάψεις κανένα τροφοδοτικό (η δεν σκάσει καμιά μπαταρία από υπερφόρτιση) θα κάνεις και καμιά 100αρα ζημιά...

Δεν αγοράζεις ένα ups να ξεμπερδεύεις?

Ανησυχίες βλέπω!

Πολύ παρήγορο αυτό!!

Τώρα για το συγκεκριμένο θέμα που θέτεις, θα ήταν πολύ χρήσιμο , για να μην πω απαραίτητο να μας περιγράψεις πως νομίζεις / θέλεις να δουλεύει αυτό που θα φτιάξεις!

Για να σου δώσω ένα παράδειγμα:

Λες ότι θα βάλεις ένα φορτιστή μπαταρίας αυτοκινήτου, ένα Inverter και φυσικά μια μπαταρία, με αυτά που ακούω μόνο , το σύστημα που σχεδιάζεις είναι ένα ON Line UPS , ένα UPS διπλής μετατροπής που λένε στην αγορά!

Είναι αυτό που θες;

Αυτό σημαίνει ειδικό φορτιστή και φυσικά ειδικό Inverter που θα παίρνει τα 12 VDC και θα βγάζει τι έξοδο;

Square ?

Steped "Sinus" ?

Sinus ?

Αυτά είναι λίγα από τα πολλά ερωτήματα στα οποία πρέπει να έχεις απαντήσεις πριν αποφασίσεις να προχωρήσεις !

Εντάξει καταλαβαίνω ότι μπορεί να σκέφτεσαι , έχω τα 12Volt θα βάλω κι ένα Inverter και έτοιμοοοοςςς!!!

Δυστυχώς , δεν είναι τόσο απλό!

Όπως και να έχει καλή συνέχεια σου εύχομαι και ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ!!!!

:)

Όταν λες ειδικό φορτιστή και Inverter τι εννοείς?

Δεν κάνει ένας απλός φορτιστής αυτοκινήτου?

Φορτιστή έχω αυτόν,για Inverter έλεγα κάτι τέτοιο

ίσως κανένα Ρυθμιστής φόρτισης για extra προστασία.

όπως τα λέει ο sefalco είναι

καλό είναι να μην πας κουτουρού

πρώτα πρέπει να έχεις ένα πλάνο και είτε κάποιο block διάγραμμα για να προχωρήσεις αλλιώς δεεε

εδώ πας σύμφωνα με τα πλάνα και καμιά φορά βλέπεις ότι έχεις πρόβλημα, όχι χύμα...

ναι αυτό είναι μια ιδιαιτερότητα των ηλεκτρονικών ότι τα αποτελέσματα μπορεί να πάρει καιρό μέχρι να φανούν

τι εννοώ πχ

το pc σου έχει active pfc?

το inverter που έχεις στα solar είναι pure sine wave?

υπάρχει ένα θέμα "συμβατότητας" σε συστήματα με active pfc psu και modified sinewave λόγο της διόρθωσης που κάνουν τα psu

δεν είναι ότι δεν παίζουν, μπορεί να μην έχεις και κανένα πρόβλημα για 10 χρόνια πχ

κάτι συγκεκριμένο δεν έχω να σου προτείνω γτ δεν έχω ψάξει

αλλά αυτό που προτείνω είναι ένα pure sinewave και να μπορεί να αντέξει παραπάνω από την έσχατη περίπτωση κατανάλωσης και των 2 psu

btw το μόνο πράγμα που ξέρω για plug & play είναι τα usb :p

όλα τα άλλα αν δεν ξέρεις θέλουνε τη μελέτη τους

δεν έχει τύχει να δουλέψω με αυτά

ήταν να έπαιρνα για τον ξάδελφο μου επειδή είναι πολύ φτηνά

μια μάρκα που έχω δουλέψει σε dc τροφοδοτικό είναι η Mean Well η οποία είναι πολύ καλή

Αυτό που έβαλες , έχει πολύ λίγη πληροφορία, δες ποιο κάτω τι δίνουν άλλοι Κινέζοι που σέβονται λίγο περισσότερο τον εαυτό τους και εμάς!

Meanwell Power Supply Products

Meanwell Power Supply Products

Αν ο σκοπός σου είναι να έχεις τα PC συνεχώς πάνω στον Inverter, τότε σου κάνει οποιοδήποτε ποιοτικό από αυτά, αλλά θα πρέπει να πάρεις υπόψιν τα διαγράμματα ισχύος και θερμικής καταπόνησης των συσκευών, γιατί ανάλογα με τις συνθήκες που έχεις μπορεί να χρειαστεί να καταλήξεις σε συσκευή με πολύ μεγαλύτερη ισχύ προκειμένου να μπορεί να σε καλύψει σε πιο ανεβασμένες θερμοκρασίες!

Αλλά και πάλι σου λέω ότι αυτό δεν είναι UPS του λείπει η λογική του UPS και αυτή είναι ένα πολύ βασικό πράγμα αν σε ενδιαφέρει η σχετική με το ζήτημα ασφάλεια (Hardware, data etc)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.