Jump to content

Blue-ray recorder !

Alkis27

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σε όλους. Αποφάσισα να αντιγράφω blue-ray δισκάκια δημιουργώντας (νόμιμα) αντίγραφα 3D ταινιών καθότι η αποθήκευση τους σε σκληρούς δίσκους σε μορφή .iso μου φαίνεται περισσότερο ασύμφορη και δυσκολότερη στην αναπαρωγή στην TV μου.

Επειδή δε γνωρίζω τί παίζει στον τομέα των blue-ray αντιγραφών έχω κάποιες ερωτήσεις

α) Ποιο αξιόπιστο (και οικονομικό) blue-ray recorder μου προτείνετε για το σκοπό αυτό ?

β) Τί τύπου και μάρκας δισκάκια θα πρέπει να χρησιμοποιήσω ? (Βρήκα στο ebay δεκάδα TDK προς € 30.. )

γ) Ποιό πρόγραμμα να χρησιμοποιώ ?

Οποιαδήποτε άλλη παρατήρηση / οδηγία είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ πολύ.

Backup σε οπτικό μέσο = no go...

Τί εννοείς ? Δεν μπορώ να κάνω αντίγραφα 3D blue-ray ταινιών για αναπαραγωγή σε blue-ray player ? Δεν μιλάω για συμπίεση σε mkv και δεν θέλω να τα έχω rip σε σκληρούς δίσκους...

Εννοώ ότι αν κάνεις εγγραφή οπτικού δίσκου εσύ (και όχι πρέσσα laser), μετά από 4-5 χρόνια θα είναι για πέταμα ακόμα κι αν το έχεις σε θήκη χωρίς να το χρησιμοποιήσεις. Αν έχεις παλιά cd/dvd, δοκίμασε και θα δεις ότι πολλά από αυτά δεν αναγνωρίζονται καν.

Εννοώ ότι αν κάνεις εγγραφή οπτικού δίσκου εσύ (και όχι πρέσσα laser), μετά από 4-5 χρόνια θα είναι για πέταμα ακόμα κι αν το έχεις σε θήκη χωρίς να το χρησιμοποιήσεις. Αν έχεις παλιά cd/dvd, δοκίμασε και θα δεις ότι πολλά από αυτά δεν αναγνωρίζονται καν.

ΟΚ ανεξάρτητα από αυτό τί μου προτείνεις ?

Αυτό που κάνω εγώ, είναι rip χωρίς συμπίεση σε δίσκους. Ένας δίσκος 2ΤΒ χωράει περίπου 40 ταινίες 3D και κοστίζει 70-80€, δηλαδή 2€ η ταινία. Πιό φθηνά κι από τα δισκάκια. Μειονέκτημα είναι πως θέλεις κάποιο htpc/media player για να τα δεις και όχι blu-ray player. Αν όμως μιλάς για backup, δηλαδή "προφυλάσσω τα δεδομένα μου από καταστροφή", τότε δεν τις βλέπεις από εκεί, αλλά από το πρωτότυπο, όπου αν χαλάσει, μπορείς να φτιάξεις άλλο.

Σε αυτά που λέει ο wizard έχει απόλυτο δίκιο. Το να κάνεις backup σε TDk είναι σαν να χτίζεις στην άμμο. Πριν καμιά πενταετία στην χρυσή εποχή των dvd recorders είχα κάψει άπειρες ταινίες σε dvd, πολλές παιδικές γιατί τις χαλάγανε τα παιδιά. Στις αρχές ξεκίνησα με δισκάκια verbatim και tdk, στην συνέχεια έπαιρνα Taiyo Yuden made in japan. Όλες αυτές οι κασετίνες είναι πλέον στο εξοχικό στο χωριό. Μόνο οι περισσότερες από τις Taiyo Yuden μπορούν να παίζουν, ενώ από τις tdk ξέχασε το.

Riping σε ταινίες 3d κάνω με το any dvd hd, που το είχα από παλιά και δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα Βέβαια δεν κάνω μεγάλη χρήση - γύρω στις 15 φορές συνολικά (ενοικιάσεις από videoclub)

Ούτε οι εξωτερικοί hd είναι αξιόπιστοι. Χρειάζεσαι και backup του backup και φυσικά να έχεις σκεφτεί καλά πώς θα παίζεις τις ταινίες π.χ. με media player ή htpc ή laptop δίπλα στην tv κ.ο.κ.

ΥΓ: Πάντως εμένα τα παλιά cd/dvd μου ακόμα παίζουν...

docking station + θήκες σε κάθε δίσκο με αφρολέξ κλπ και με προσοχή

backup το κάθε δίσκο σε άλλο δίσκο να υπάρχουν όλα διπλά (in case of failure).

Είναι η βέλτιστη λύση που θα κάνω.

ακόμη καλύτερη λύση είναι NAS με Raid 1.

Μην το παρακάνουμε... Κάνει backup σε δίσκο και τον φυλάει σε ασφαλές μέρος. Ο δίσκος έχει 40 ταινίες. Και όλες να καταστραφούν τα dvd και όλες να χαθούν από το δίσκο, να τις αγοράσει από την αρχή, θα του κοστίσει λιγότερο από τους 2πλούς δίσκους και τα NAS. :slap:

40 ταινίες δεν κοστίζουν λιγότερο από 1 δίσκο, ούτε καν από 2.

Όταν τα 2 ΤΒ (external) ξεκινάνε από 75€, οι 2 δίσκοι 150€. Πόσο κοστίζει να αγοράσεις την κάθε BD ταινία κατά μέσο όρο; 20€ ? 20x40 = 800 €

Για NAS δεν ξέρω τιμές, αλλά νομίζω ότι ανεβαίνουμε σε πολυπλοκότητα και δεν έχει νόημα γι΄αυτή τη χρήση...

40 ταινίες δεν κοστίζουν λιγότερο από 1 δίσκο, ούτε καν από 2.

Όταν τα 2 ΤΒ (external) ξεκινάνε από 75€, οι 2 δίσκοι 150€. Πόσο κοστίζει να αγοράσεις την κάθε BD ταινία κατά μέσο όρο; 20€ ? 20x40 = 800 €

Για NAS δεν ξέρω τιμές, αλλά νομίζω ότι ανεβαίνουμε σε πολυπλοκότητα και δεν έχει νόημα γι΄αυτή τη χρήση...

Το υπολογίζεις εντελώς λάθος. Πόσες θα του χαλάσουν από τις 40; Όλες; Μία; Δύο; Δηλαδή να δώσει 75€ για δύο ταινίες που αν τις αγοράσει καινούριες θα κοστίσουν πολύ λιγότερα. Ταινίες βρίσκεις στο Amazon από 5£ μέχρι 50£, με σπάνιες εξαιρέσεις παραπάνω. Μέσος όρος είναι 20£ η ταινία αν δεν τις πάρεις με το που βγουν, όπου αν μιλάμε για "μου χάλασε", συνήθως δε θα είναι όταν είναι καινούρια.

Μιλάμε για backup σε κάτι που αντικαθίσταται εύκολα. Δεν είναι προσωπικές στιγμές, δεν είναι κάτι αναντικατάστατο. Μην υπερβάλλετε.

Εγώ απλά απάντησα στο επιχείρημά σου

Και όλες να καταστραφούν τα dvd και όλες να χαθούν από το δίσκο, να τις αγοράσει από την αρχή, θα του κοστίσει λιγότερο από τους 2πλούς δίσκους και τα NAS.

Από 'κει και πέρα κρίνει και αποφασίζει ανάλογα με τις ανάγκες του τι θα κάνει.

Ναι συμφωνώ ότι one way or another την ταινία τη βρίσκεις και στο προσεχές μέλλον. Όσο όμως ισχύει το επιχείρημα "μην κάνεις backup σε οπτικό μέσο γιατί χαλάνε", άλλο τόσο μπορεί να χαλάσει και ο δίσκος σε βάθος πενταετίας.

Ξαναγράφω λοιπόν, ότι έχει να κάνει με τις ανάγκες του καθενός και τι έχει στο μυαλό του να κάνει.

...άλλο τόσο μπορεί να χαλάσει και ο δίσκος σε βάθος πενταετίας.

Συνήθως συμβαίνει, αλλά όχι για δίσκους που έχεις χρησιμοποιήσει 40 φορές (αν έγραψες 40 ταινίες) και μετά τους έβαλες στο ντουλάπι.

Επειδή έχω από το 1997 Raid5 με 4 δίσκους, όταν πιά δε με χωράνε, αναγκαστικά αγοράζω άλλους 4. Οι παλιοί, συνήθως είναι τόσο παλιοί που δεν αξίζει να τους πουλήσεις, έτσι παίζουν ρόλο backup. Έχω ακόμα δίσκους 40GB από παλιό raid, που ενώ είχαν δουλέψει και 4-5 χρόνια (συνήθως εκεί τους αλλάζω), δεν έχουν πρόβλημα. Αν δεν παίρνει ρεύμα, και ειδικά αν δεν έχει καθημερινό σταμάτα-ξεκίνα, πολύ σπάνια χαλάει.

αλλά όχι για δίσκους που έχεις χρησιμοποιήσει 40 φορές (αν έγραψες 40 ταινίες) και μετά τους έβαλες στο ντουλάπι.

Αν δεν κάνω λάθος, η λογική του να κάνεις rip τα νόμιμα αγορασμένα BD στο δίσκο είναι για να τα παίζεις από το δίσκο και να σου μείνει στο ντουλάπι με μηδενική χρήση το BD.

Μιλάμε για backup σε κάτι που αντικαθίσταται εύκολα. Δεν είναι προσωπικές στιγμές, δεν είναι κάτι αναντικατάστατο. Μην υπερβάλλετε.

ακριβώς, χωρίς να έχω κάποια απάντηση στο ερώτημα του φιλου, πλέον όλα βρίσκονται. Το να χαθεί μια ταινία ή ένα mp3 δεν είναι big deal.

Αν δεν κάνω λάθος, η λογική του να κάνεις rip τα νόμιμα αγορασμένα BD στο δίσκο είναι για να τα παίζεις από το δίσκο και να σου μείνει στο ντουλάπι με μηδενική χρήση το BD.

Εγώ κι εσύ το κάνουμε έτσι. Ο φίλος μας, από όσο κατάλαβα, έχει blu-ray player και τις βλέπει από εκεί, απλά θέλει να τις κάνει backup για κάθε ενδεχόμενο. Για αυτό αρχικά σκέφτηκε τη λύση του dvd-writer, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιήσει απευθείας το μέσο.

Τοτε τις γραφει και βλέπει απο τα αντιγραφα. Τα πρωτοτυπα σε ασφαλές σημείο.

Αξιοπιστα για μενα βγηκαν τα Maxell ασχετα αν σταματησα τις εγγραφές και γυρισα στη λυση των HDDs.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.