Jump to content

Οθόνη Gaming και Γενική χρήσης 24" ή 27"?

Agelos_17

Recommended Posts

kii7Wc6.jpg

Welcome to the Club.

btw εχω 26αρα LCD-TV στο σπιτι με IPS και το bleed της ειναι απαλευτο αντε δες ταινια στο υπνοδωματιο με τα φωτα κλειστα :hehe:

Χαχαχαχαχα δεν θα κοιμηθω το βραδυ μεγαλη στενοχωρια.Χαχαχαχα αχχαχαχαχαχαχ

Αφου σε ενοχλει το ips LCD τι καθεσαι??Παρε ενα ΤΝ 27αρι να χορτάσεις εικονα.:tongue: :tongue: :tongue:

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Αφου σε ενοχλει το ips LCD τι καθεσαι??Παρε ενα ΤΝ 27αρι να χορτάσεις εικονα.:tongue: :tongue: :tongue:

Εγώ πάντως άφησα τα IPS και τα VA και πήγα ακριβώς σε αυτό που λες.

Σε ένα TN 27άρη monitor-tv με PIP . για να χορτάσω εικόνα ...:jump1: Κακό είναι ...

Με αυτά που γράφονται δεξιά και αριστερά, ο μέσος χρήστης όταν ακούει ips πάνελ

περιμένει να δει καμια high end panasonic plasma σε απόδοση σε σχέση με το tn

του αλλά η πραγματικότητα είναι δυστυχώς διαφορετική. Όντως υπάρχουν διαφορές

αλλά η υπερβολή πάει σύννεφο. Αναφορικά με τις γωνίες θέασης τώρα:

Κανείς μα κανείς δεν σκέφτηκε όταν ξαπλώνει στο κρεβάτι ή την καρέκλα να χαμηλώσει ή να ψηλώσει το μονιτορ; Ή μήπως αυτό είναι δύσκολο;

Ο Macgyver εισαι ?που το σκεφτηκες??

Λοιπον το μονο καλο που εχουνε οι tn ειναι οτι τωρα το καλοκαιρι μπορεις να βγαλεις το μονιτορ εξω στην βεραντα και να βλεπεις τσοντες αφοβα , με τις αθλιες γωνιες θεασεις οι διπλανοι δεν προκειται να σε παρουνε χαμπαρι προσοχη με τον ηχο...μπορει να σας προδωσει. :p

Πλακα κανω ετσι??Ολες καλες ειναι οι οθονες.

Ο Macgyver εισαι ?που το σκεφτηκες??

Πλακα κανω ετσι??Ολες καλες ειναι οι οθονες.

Αυτός είσαι, τώρα έπιασες το νόημα. Για εικόνα μιλάμε, ποιός ο λόγος το 2013 να ψάχνουμε κακές οθόνες;

Άλλωστε η εικόνα και ο ήχος είναι τα πιο ακριβά χόμπι. Ας μην κάνουμε σαν κάτι τύπους που μαλώνουνε

για τα αν τα φτηνιάρικα logitech speakers τους είναι καλύτερα από τα φτηνιάρικα edifier speakers τους.

Και δεν μιλάνε για pc speakers αλλά πετάνε και ένα "ηχεία"... δίπλα.

Τεσπα, για να πάρεις οθόνη θέλεις ένα χιλιάρικο. Πάντα έτσι ήτανε και πάντα έτσι θα είναι.

Το θέμα είναι όμως: Η δουλειά που κάνεις θα σε βοηθήσει να δεις τη διαφορά; Πόση διαφορά; Και αν την δεις

πόσο θα την δουλεύεις; Και αν την δουλεύεις πολύ έχεις τα φράγκα; Κτλ κτλ.

Κι εγώ ips προτείνω, αλλά υπάρχουν τύποι εδώ μεσα που μπορεί να προτείνουν να μείνει κάποιος χωρίς

οθόνη κανα διμηνο προκειμένου να πάρει το περιβόητο μαο-ταο ips. Κολοκύθια με τη ρίγανη δλδ..

Αναφορικά με τις γωνίες θέασης τώρα:

Κανείς μα κανείς δεν σκέφτηκε όταν ξαπλώνει στο κρεβάτι ή την καρέκλα να χαμηλώσει ή να ψηλώσει το μονιτορ; Ή μήπως αυτό είναι δύσκολο;

Πες ότι κάνεις πλάκα τώρα. Θα ανεβοκατεβάζουμε και θα στριφογυρνάμε το μόνιτορ γιατί αλλιώς δε δείχνει αυτά που πρέπει. Αυτό μοιάζει με οδηγία της Apple, σαν αυτή που μας έλεγε πως να κρατάμε το κινητό...

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4

Πες ότι κάνεις πλάκα τώρα. Θα ανεβοκατεβάζουμε και θα στριφογυρνάμε το μόνιτορ γιατί αλλιώς δε δείχνει αυτά που πρέπει. Αυτό μοιάζει με οδηγία της Apple, σαν αυτή που μας έλεγε πως να κρατάμε το κινητό...

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4

Τελικά σε πάνω κάτω γωνίες τα VA ή τα IPS είναι καλύτερα ?

Για αριστερά δεξιά ξέρω ότι τα IPS και το έχω διαπιστώσει , είναι καλά !

VA δεν έχω πάρει ποτέ, αλλά κάπου διάβασα πως το VA είναι καλύτερο για να κοιτάς από το κρεβάτι ....

Εμένα πάντως και το TN με βολεύει . Η 27A300 έχει και μια λειτουργία για να σου δίνει εικόνα σε πολύ μεγάλες γωνίες στο μενού ...

Δεν είναι τίποτα τρομερό, αλλά και οι περισσότερες DIVX ταινίες δεν είναι και ποιοτικές ... Να πάρω monitor IPS, VA κ.λ.π. και τα σκάσω για να βλέπω προχειράτζες ? Δεν ...:hehe:

Μπορεί οι περισσότεροι να προτιμούν τα 120hz αλλά προσωπικά στα race sims k περιστασιακά flight sims δεν κατάφερα να δω την τεράστια διαφορά.Βέβαια για να δουλέψω 120hz τις 3 Sammys 2233 που έχω χρειάζομαι κ περί τα 200 ευρά για αντάπτορες λόγω 7950,οπότε οι μετρήσεις έγιναν σε 1 μόνιτορ μόνο.

Το μόνο που πρόσεξα ήταν τα σπασίματα κατά τη διάρκεια του σκρόλινγκ,αλλά μέσα στο παιχνίδι τεράστιες διαφορές δεν είδα -σταθερά 125 fps κ αυστηρώς απενεργοποιημένο το vsync λόγω input lag στους τίτλους που έτρεχα: iRacing,netKarPro,LFS,rF2 κλπ- .Κ επειδή στα race sims θα με χαρακτήριζα ένα σκαλάκι πάνω από τον casual gamer,το απόλυτο συγκριτικό ήταν οι χρόνοι κ η απόδοσή μου σε συνθήκες αγώνα.Ε σας πληροφορώ δεν κέρδισα ούτε 0.001 σε χρόνο.

Οπότε μέχρι να πέσουν οι τιμές σε αποδεκτά επίπεδα,για την ώρα θα προτιμούσα 3 27άρια με χαμηλό input lag.

Επιπρόσθετα παρότι πήγα από pva πάνελ σε tn των Samsungs με τον καιρό συνήθισα κ δε μου φάνηκε χαώδης η διαφορά.

Κατακλείδα λοιπόν είναι κ το τι μπορεί να διακρίνει το κάθε μάτι.

Σας παραθέτω κ ένα input lag tester μαζί με το google doc απτις μετρήσεις που διεξήχθησαν απτα μέλη του iRacing.

Μπορει ο φιλος μας να παρει catleap απεξω που ειναι και IPS και 120hz αλλα ετσι θα εχει περισσοτερο ghosting και απο TN 60αρα, μονο στο mouse θα δει διαφορα ( που εκει η διαφορα στην αποκριση κανει μπαμ εκτος αμα εισαι ζομπι :cry: )

)

Το ιδανικο για mouse ξαναλεω ειναι 125fps/120hz + LightBoost, τωρα αμα θες casual gaming ή/και συμβιβαζεσαι παιζοντας στο 80% του skill σου τοτε κανεις το παραπανω κολπο με τα 58fps :)

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=Vdd0gnMJjLE]"Τι δεν καταλαβαίνεις" - YouTube[/ame]

:p

IPS vs TN vs PLS μετά από καλιμπράρισμα. Σαν να λέμε, σύγκριση καρτών ήχου και ενισχυτών μετά από ματσάρισμα της έντασης(που φυσικά δεν το κάνει κανένας):

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=7bq6fnNU4T4]IPS vs TN vs PLS - YouTube[/ame]

Υ.Γ: Δείτε αναλογία likes-dislikes. :D

Τα tn "καίνε" αποχρώσεις μαύρου και λευκού. Δηλαδή στα φωτεινά και σκοτεινά σημεία μιας ταινίας χάνουν λεπτομέρειες. Ωστόσο για games έχουν καλή πιστότητα.

Επίσης σχετικά με τη ζωηράδα των χρωμάτων παίζει ρόλο, εκτός από το κοντράστ, και το antiglare coating, πράγμα άσχετο με την τεχνολογία της οθόνης.

IPS vs TN vs PLS μετά από καλιμπράρισμα. Σαν να λέμε, σύγκριση καρτών ήχου και ενισχυτών μετά από ματσάρισμα της έντασης(που φυσικά δεν το κάνει κανένας):

Υ.Γ: Δείτε αναλογία likes-dislikes. :D

Βασικά δεν κατάλαβα ποιο το νόημα του συγκεκριμένου βίντεο. Ναι όντως, μπορεί χρωματικά να φαίνονται παρόμοιες μετά από καλιμπράρισμα, αλλά δεν μπορείς πραγματικά να καταλάβεις την ποιότητα την οθόνης έτσι :S

Βασικά δεν κατάλαβα ποιο το νόημα του συγκεκριμένου βίντεο. Ναι όντως, μπορεί χρωματικά να φαίνονται παρόμοιες μετά από καλιμπράρισμα, αλλά δεν μπορείς πραγματικά να καταλάβεις την ποιότητα την οθόνης έτσι :S

Το βίντεο είναι η απάντηση στους ισχυρισμούς περί "λάθος" και "ξεπλυμένων" χρωμάτων των tn panel. Όταν υπάρχει διαφορά στα χρώματα αυτή φαίνεται ακόμα και μέσα από βίντεο ή εικόνες. Υπάρχουν άπειρα βίντεο σύγκρισης ακαλιμπράριστων οθονών όπου τα tn φαίνονται θαμπά και άτονα.

Δεν ισχυρίζομαι ότι τα tn έχουν ίδια ποιότητα εικόνας με τα αξιοπρεπή ips, απλά δεν είναι "σκούπίδια" όπως θέλουν κάποιοι να τα παρουσιάσουν.

Παντως στο 23αρι ΤΝ του Τακη δεν βλεπω καποια διαφορα σε σχεση με το δικο μου..

Στο μονο πραγμα που χανουν τα ΤΝ ειναι οι γωνιες θεασης.

Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Μονο το VA διαφερει απο αυτα... λογου ποιότητας μαυρου (0.04-0.06) και υψηλού contrast (3.000-5.000) !

Στο ΤΝ θα πρεπει να εισαι καρφωμενος ευθεια μπροστα στο μονιτορ, εαν εισαι λιγο αριστερα, λιγο δεξια, λιγο πιο πανω ή λιγο πιο κατω παει η εικονα!

Το Benq GW2760HS το θεωρω overall το καλυτερο στα λεφτα του με βαση την αποδοση του...

Ισως να έχει απαντηθεί κ σε αλλο thread όμως θα ήθελα να μάθω άν σε ενα monitor 120 Hz, έχεις average frame κάτω απο 120 κ ποτέ δέν ξεπερνάνε τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης άν θα υπάρχει screen tearing?

Σκέφτομαι την μετάβαση απ τα 60 hz χωρίς όμως να πρέπει οταν εχω υψηλό frame rate 80/110 frame να παίζω με vsync on..

To tearring ακομα και οταν θα εχεις 110fps θα ειναι πολυ λιγοτερο στα 120hz απο οταν εχεις την ιδια οθονη στα 60, ειχα μεινει περσι τον νοεμβριο χωρις καρτα γραφικων για 2-3 μερες και δοκιμασα cs 1.6 στα 100fps/60hz στην iGPU του sandy ( οι πιο καινουργιες βγαζουν 120hz κανονικα νομιζω )

Περιττο να πω οτι μου γυρισανε τα αντερα αναποδα :sick:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.