Jump to content

Οθόνη Gaming και Γενική χρήσης 24" ή 27"?

Agelos_17

Recommended Posts

The difference between 60 Hz and 120 Hz is most noticeable when you're gaming, but it's clear a lot of people can see the difference just by looking at the screens, so it's not merely a matter of a ' smoother experience'.

Υποθέτω ότι η κύρια διαφορά εδώ είναι ότι με τα 60 Hz φαίνονταν πολύ περισσότερο το φαινόμενο του tearing.

Οκ άρα έχεις 2 επιλογές, η μία είναι να πάρεις οθόνη 120 Hz, και η low budget λύση είναι να πάρεις κανονική οθόνη που να είναι σχετικά γρήγορη, και κανονική κάρτα γραφικών ώστε να μην έχεις τρελά fps και tearing . Βέβαια οκ, προφανώς η δεύτερη λύση δεν δουλεύει πάντα :p

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply

η δευτερη λυση ειναι αυτη http://www.thelab.gr/gaming/vsync-on-off-thelab-gr-gamers-poll-100871-4.html#post1063525253 το g9 το αφηνω ασχολιαστο :p πολλες φορες ενα απλο περιφερειακο μπορει να ειναι πολυ πιο καταλληλο για competitive gaming απο ενα "gaming" και ας μην εχει 3200 dpi βαριδια και λοιπα κοκοψοψαρα

Στάλθηκε από το GT-S6500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

η δευτερη λυση ειναι αυτη http://www.thelab.gr/gaming/vsync-on-off-thelab-gr-gamers-poll-100871-4.html#post1063525253 το g9 το αφηνω ασχολιαστο :p πολλες φορες ενα απλο περιφερειακο μπορει να ειναι πολυ πιο καταλληλο για competitive gaming απο ενα "gaming" και ας μην εχει 3200 dpi βαριδια και λοιπα κοκοψοψαρα

Στάλθηκε από το GT-S6500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

:OT:

To αγόρασα πριν αρκετά χρόνια, όταν δεν υπήρχαν και πολλές καλύτερες επιλογές. Το μόνο που με χαλάει (τελικά) είναι το μικρό μέγεθός του, αν και το έχω συνηθίσει πλέον. Αν μου περίσσευαν σήμερα χρήματα θα το άλλαζα με κάτι καλύτερο, αν και δεν είμαι (πλέον) hardcore gamer. Θα ξεκινούσα από G500 και φυσικά θα κοιτούσα και άλλες εταιρείες που έχουν κατακλύσει την αγορά με gaming ποντίκια. Σίγουρα πάντως δεν θα ξέφευγα από την τιμή ενός (σημερινού) G500. Τι θα μου πρότεινες; Παίζω fps/strategy σε ποσοστό 70/30

[OT]Τα wmo 1.1 / imo 1.1 / ie 3.0 της microsoft παντα υπηρχαν και παντα θα υπαρχουν (ελπιζω :p ) επισης πανε 500hz χωρις κανενα προβλημα ( http://www.thelab.gr/genika-gia-tous-i-y/usb-mouse-ocing-guide-26251.html ) , το mx510 σου μια χαρα tracking ειχε αν εξαιρεσεις το angle snapping, υπαρχουν πλεον ενα σωρο με 1:1 response σε διαφορα καλουπια και τιμες, logitech G400 - deathadder 3G /3.5G / black edition - razer abyssus - cm storm spawn / recon ( αυτο μοιαζει πολυ στο g9 αν εξαιρεσεις τον υψωμενο πωπουδακο, επισης εχει ρυθμιζομενο LOD ) - zowie FK / AM / EC evo - roccat savu ενω σιγα σιγα ερχεται και το ninox aurora ESR - New gaming mouse development - Hardware Forum

FraGTaLiTy's Epic Gaming Mice Guide for PC Shooting Games

Μην παιρνετε laser ρε προβατα :p [/OT]

Πολλές πληροφορίες μαζεύτηκαν απο έμπειρους χρήστες. Εγώ σαν χρήστης μπερδεύτηκα λίγο να πω την αλήθεια. Προφανώς και δεν υπάρχει ιδανικό μόνιτορ απο τα λεγόμενα. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να καταλήξω. Θα ήθελα αν γίνεται να προτείνετε τι θα αγοράζατε εσείς με τα χαρακτηριστικά που έδωσα στο πρώτο ποστ αν ήταν δικό σας μηχάνημα. Η εμπειρία που υπάρχει εδώ με κάνει να ζητάω πρόταση αγοράς....

Το πιο all around μονιτορ που να μην χάνει σε γενικές γραμμές σε κάτι. 24" (16¨10) ή (16:9).

Καλο θα ηταν να ξεκαθαρισεις και εσυ τι ζητας απο ενα μονιτορ.

Αν σε ενδιαφερει μονο το gaming χωρις να σε ενδιαφερει η ποιοτητα της εικονας και των χρωματων πας σε 120-144Hz, benq ή asus.

Επειδη αναφερεις οτι το θελεις και για γενικη χρηση πχ το θες για να δεις καποια ταινια προσωπικα θα ξεχναγα τα tn και θα πηγαινα σε ips ή ακομα καλυτερα VA καθως τo ips στα pc μονιτορ δεν ειναι και οτι καλυτερο σε σχεση με τις τηλεορασεις ή κινητα που χρησιμοποιειται.

Λοιπον εγω θα πρoτεινα σε 24 Dell u2412 το οποιο ειναι ips και 16:10 αν δεν σε ενοχλει το λεγομενο bleeding και glow των ips το οποιο εμενα με ενοχλει ή Dell S2440L με VA και 16:9 το οποιο ομως ειναι με glass, αν δεν θες glass benq gw2460.

• 2 weeks later...

Παιδες ευχαριστω πάρα πολυ για τις συμβουλες σας, τελικα κατέληξα στο dell u2412 το οποίο για γενικη χρηση και Gaming θεωρω οτι είναι το πιο all around monitor αυτή τη στιγμή. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας και τις γνώμες σας.

καλά αμαρτολε κάτσε και παίξε εσύ σε αυτές τις γωνίες θέασης με την ψευτο IPS των €200 και άσε εμάς να ευχαριστηθούμε τα υπόλοιπα :yes4:

καλά αμαρτολε κάτσε και παίξε εσύ σε αυτές τις γωνίες θέασης με την ψευτο IPS των €200 και άσε εμάς να ευχαριστηθούμε τα υπόλοιπα

H Dell U2412 έχει από τα χαμηλότερα Input lag που έχουν μετρηθεί.

Όντας κάτοχος πολλών ετών ΤΝ και πρόσφατα IPS (DELL U2412), φυσικά και υπερτερεί το IPS για all around χρήση!!!! Έβλεπα ταινία και μόλις έβαζα την καρέκλα στην ανάκληση και άλλαζε η γωνία θέασης, έβλεπα άλλη ταινία!!! Στα games το ίδιο πρόβλημα μόλις κουνούσες λίγο το κεφάλι σου μπροστά από την 24άρα. Το ίδιο με τα χρώματα στην επεξεργασία κειμένου / εικόνας. Όσο για το bleeding, χέστηκε η φοράδα στ'αλώνι - με το συμπάθειο-. Μόνο στο boot το βλέπω και σε κανένα άλλο σενάριο χρήσης δεν είναι αντιληπτό και άρα δεν ενοχλεί.

καλά αμαρτολε κάτσε και παίξε εσύ σε αυτές τις γωνίες θέασης με την ψευτο IPS των €200 και άσε εμάς να ευχαριστηθούμε τα υπόλοιπα :yes4:

Το φθηνιαρικο ιps πανελ εχει 1000 φορες καλυτερες γωνιες θεασης απο το σουπερ ντουπερ ΤΝ.

Θαυμα

Μονο οταν παιζεις να θυμασαι να μην κουνας το κεφαλι σου για να μην ασπριζουνε τα χρωματα(και χαλαει η σπολυτη gaming εμπειρια), ενα τετοιο θα σε βοηθησει.

444px-%CE%9A%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%BF_%CE%B1%CF%85%CF%87%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82_Miami.jpg

Καλο gaming.

Να πω και εγω κατι ρε παιδια... Αντικειμενικα για το 70% των μεσων χρηστων ενος υπολογιστή η έντονη διαφορά της εικόνας φαίνεται όταν εχεις περισσοτερες απο μια οθόνες τη μια δίπλα στην άλλη. όταν μια οθόνη είναι μόνη της και έχει καλά χαρακτηριστικά δεν φαίνονται οι διαφορές της από κάποια καλύτερη ή χειρότερη στις τεχνικές λεπτομέρειες. Εγώ μέχρι στιγμής που είχα μια 17" 1280x1024 γιατι άλλαξα θέση στην τηλεόραση την 42 που χρησιμοποιούσα πριν, βλέπω την μέρα με την νύχτα. Συν ότι με ευχαριστεί και το 16:10 πολύ.

H Dell U2412 έχει από τα χαμηλότερα Input lag που έχουν μετρηθεί.

Όντας κάτοχος πολλών ετών ΤΝ και πρόσφατα IPS (DELL U2412), φυσικά και υπερτερεί το IPS για all around χρήση!!!! Έβλεπα ταινία και μόλις έβαζα την καρέκλα στην ανάκληση και άλλαζε η γωνία θέασης, έβλεπα άλλη ταινία!!! Στα games το ίδιο πρόβλημα μόλις κουνούσες λίγο το κεφάλι σου μπροστά από την 24άρα. Το ίδιο με τα χρώματα στην επεξεργασία κειμένου / εικόνας. Όσο για το bleeding, χέστηκε η φοράδα στ'αλώνι - με το συμπάθειο-. Μόνο στο boot το βλέπω και σε κανένα άλλο σενάριο χρήσης δεν είναι αντιληπτό και άρα δεν ενοχλεί.

Το οτι δεν ενοχλει εσενα το bleeding δεν σημαινει οτι δεν ενοχλει καποιους αλλους. Δυστυχως το ips στα pc monitor ειναι υπερεκτιμημενο και δεν εχει καμια σχεση με το ips των κινητων και των τηλεορασεων. Το glow και bleed που εχουν η πλειοψηφια τους καταστρεφει ολα τα πλεονεκτηματα του panel. Μοναδικη τιμια προταση προς το παρον για μενα ειναι τα VA monitor.

kii7Wc6.jpg

Welcome to the Club.

btw εχω 26αρα LCD-TV στο σπιτι με IPS και το bleed της ειναι απαλευτο αντε δες ταινια στο υπνοδωματιο με τα φωτα κλειστα :hehe:

Δυστυχως το ips στα pc monitor ειναι υπερεκτιμημενο

Για all around λύση είναι η καλύτερη επιλογή imo. Υπερεκτιμημένο στα 200-300 που κοστίζει ένα 24άρι; Γιατί;

Μοναδικη τιμια προταση προς το παρον για μενα ειναι τα VA monitor.

Παίζεις και games με VA? Σε ποια τιμή είπαμε;

Για all around λύση είναι η καλύτερη επιλογή imo. Υπερεκτιμημένο στα 200-300 που κοστίζει ένα 24άρι; Γιατί;

Παίζεις και games με VA? Σε ποια τιμή είπαμε;

Υπερεκτιμημενο ναι σε σχεση με τo VA. Και εμενα μου αρεσει το ips πανελ αλλα στο pc monitor με το glow και bleed απλα το θεωρω απαραδεκτο.

Γιατι να μην παιξεις games σε VA? Σε input lag και χρονο αποκρισης εχουν βελτιωθει πολυ και σε ορισμενες περιπτωσεις ειναι καλυτερα απο το ips. Η τιμη τους κυμαινεται στα ιδια επιπεδα με το ips πχ https://www.skroutz.gr/s/2445108/Dell-S2440L.html?from=autocomplete&keyphrase=dell+s2440l

Αλλο overrated αλλο overpriced.

Και εγω αμα δεν ειχα την 40αρα στο σαλονι, θα συμβιζαζομουνα με τις ιντσες μιας dell για casual gaming + ταινιες, εφοσον ειχε ομως μια αξιοπρεπη αποδοση σε σκοτεινες σκηνες αντι για αυτα τα χαλια ! Η 2233RZ εχει ελαφρως μεγαλυτερο input lag κιολας.

Εδώ το απόλυτο input lag (από το κλικ του ποντικιού μέχρι τον πυροβολισμό στο game) της DELL U2412m. Προς το παρόν δε νομίζω ότι υπάρχουν VA panels που μπορούν να πετύχουν τέτοιες τιμές. Δεν μιλάμε για GtG μπούρδες και άλλα χαζά που τα μετράνε με flash-άκια, αλλά για το πραγματικό input lag

absinputlag.png

Ένας ανταγωνιστικός gamer έχει περίπου 200ms χρόνο αντίδρασης σε αυτό που βλέπει.

Εδώ μπορείτε να μετρήσετε το δικό σας χρόνο αντίδρασης http://www.humanbenchmark.com/tests/reactiontime/index.php

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.