Jump to content

Οθόνη Gaming και Γενική χρήσης 24" ή 27"?

Agelos_17

Recommended Posts

Καλησπέρα και από μένα,

Προσπαθώντας να βρω μέσα απο τα ποστ και τα θέματα μια λύση μπορώ να πω ότι έχω μπερδευτεί λίγο για το τι είναι το καλύτερο για μια οθόνη gaming κυρίως.

Λοιπόν τα δεδομένα είναι τα εξής,

i7 2600k

8gb memory

2x Radeon HD 6970 σε crossfire.

Δεν υπάρχει περιορισμός στην τιμή, απλά με ενδιαφέρει ένα καλό value for money ratio.

(Δηλαδή δεν με νοιάζει αν κοστίζει 1Κ ευρώ αρκεί να αξίζει τα χρήματα της.)

Οι κατηγορίες πιστεύω είναι δύο:

24" και 1920x1200 (1080)

27" και 2560x1440

Νομίζω ότι πολύς κόσμος έχει παρόμοιο δίλλημα και αμφιταλαντεύεται.

Υπάρχει καλύτερη λύση? Προφανώς υπάρχει σε κάθε κατηγορία χωριστά. Όμως μεταξύ των δύο? Δεδομένου ότι θα το υποστηρίζει σωστά και το harware του PC.

Ευχαριστώ και ακούω απόψεις.

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply
Με 24 θα είσαι πιστεύω μιά χαρά. Με 27 θα χρειάστεις άλλη μία 6970 να παίξεις αξιοπρεπώς σε αυτήν την ανάλυση...

Εννοείς ότι θα χρειαστώ Τρίτη Κάρτα γραφικών; έχεις κάποια μοντέλα στο νου σου;

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Αν μπορείς να δώσεις 1Κ, πήγαινε σε 30".

Για gaming όμως θα έμενα στο 24άρι.

Το 30 αρι είναι υπερβολή νομίζω για νορμάλ απόστασή γραφείου..ποιο 24" πιστεύεις ότι είναι καλύτερο;

Για "normal απόσταση" γραφείου, οι 24" και τα 1920x1200 είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι. Για 27" και παραπάνω ανάλυση θα πρέπει να πας άλλους 10 πόντους πίσω (οπότε θα πρέπει να μεγαλώσεις και τα fonts επί της οθόνης), ενώ για gaming θα χρειαστείς αναβάθμιση gpu.

Εφόσον διαθέτεις 1k μπορείς να κάνεις και τα 2.

Προσωπικά θεωρώ ότι στο γραφείο μου δε θα βάλω ποτέ κάτι μεγαλύτερο από 24". Για την απόσταση που έχω από την οθόνη, αν πήγαινα >24" θα χρειαζόταν να παίζουν τα μάτια μου αριστερά δεξιά σαν να παρακολουθώ αγώνα τένις. Άσε που η "ταπεινή" GTX 275 με βγάζει ακόμα ασπροπρόσωπο (1920x1200)...:D

Μου κάνει εντύπωσή αυτό που μου λέτε για την αναβάθμισή gpu. 2 κάρτες 6970 2 gb η κάθε μια δεν θα καταφέρει να υποστηρίξει την ανάλυσή της 27 σε παιχνίδια;

Όπως και να χει μου λέτε ότι η 24αρα είναι καλύτερή..θέλω λοιπόν να μου πείτε ποιο είναι το καλύτερο μοντέλο 24αρας ώστε να καταληξω σε αγορά..

Ενδεικτικά μπες εδώ και διάβασε παλαιότερα reviews των 6970 και νέοτερα (7950,7970 κ.λ.)

και σύγκρινε επιδόσεις σε παιχνίδια. Όπως είπαν τα παιδιά και άπό πάνω , η 27αρα σε γραφείο για πρακτικούς λόγους δε βολεύει και δεύτερον αφου το ψάξεις και το καλοσκεφτείς θα δεις πως αγοράζοντας 2560*1600 monitor θα σε κάνει να μπεις σε άλλα μονοπάτια ολίγον τι ακριβά...Η άλλη λύση είναι να πας σε 27αρι αλλά σε 1980*1200 ή αλλιώς TV.

Το 30 αρι είναι υπερβολή νομίζω για νορμάλ απόστασή γραφείου..ποιο 24" πιστεύεις ότι είναι καλύτερο;

Οθόνες (Μέγεθος: 24", Ανάλυση: 1920x1200) | Skroutz.gr

Εδώ είσαι. Τώρα το ποιο ακριβώς καλύπρει τις ανάγκες σου δεν το γνωρίζω. Δες στο tftcentral και στο FlatpanelsHD κάποια reviews και διάλεξε.

IMO Eizo, Nec, Lacie > Dell, HP > ASUS

Πάντως χωρίς να το έχω ψάξει και τόσο, μια καλή ιδέα δεν θα ήταν και 27άρα 1080;

Δοκίμασα τις προάλλες να παίξω game σε 27άρα και δεν με χάλασε, το αντίθετό ήταν πιο κινηματογραφική η εμπειρία :p

Βέβαια οκ είναι και θέμα γούστου στην τελική.

Δεν είναι θέμα γούστου.... Για να μην κλαις τα λεφτά σου είναι και θέμα απόστασης από την οθόνη. Για normal απόσταση γραφείου η 27άρα μπορει να είναι δύσχρηστη

ΥΓ Η παραπάνω κινούμενη εικόνα δείχνει λάθος την 16:10 διάσταση καθώς δεν φαίνονται τα 120 περισσότερα pixel στην κάθετη διάσταση. Κατά τα άλλα η 16:10 είναι σαφώς καλύτερη για δουλειά χωρίς να χάνεις κάτι στο gaming

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.