music Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17, 2013 Καλησπέρα,Διαθέτω εδώ και 6 μήνες περίπου αυτό το καταπληκτικό τροφοδοτικό το οποίο από χθές ξαφνικά δεν ανάβει. Έλεγξα το καλώδιο τροφοδοσίας, το σύνδεσα χωρίς το πολύπριζο, το άφησα εκτός ρεύματος όλη νύχτα.Σήμερα το πρωί το σύνδεσα ξανά και πάτησα το δοκιμαστικό κουμπί που διαθέτει, πάει να ανάψει, υπολειτουργεί (δεν ανάβει στο full, παίζει πολύ χαμηλά) για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου και κλείνει.Να ενημερώσω πως έχει αγοραστεί χωρίς εγγύηση οπότε αν ξέρει κάποιος να βοηθήσει να το φτιάξω ή να αναλάβει την επισκευή με το αζημείωτο φυσικά, μήπως καταφέρω και γλυτώσω την αγορά νέου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Ιούλιος 17, 2013 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2013 Tι εννοείς χωρίς εγγύηση? Οτι δεν έχεις απόδειξη? Είναι εντός εγγύησης και η corsair φημίζεται για RMA κτλπ. Μίλα απευθείας μαζί τους, είναι πολύ πιθανό να βρεθεί κάποια λύση αν έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Ιούλιος 17, 2013 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2013 Αν ειναι review sample ΔΕΝ παρεχεται εγγυηση ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
crmaris Ιούλιος 17, 2013 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2013 αν δεν έχει ανοιχτεί, δηλαδή το ταμπελάκι ασφαλείας είναι οκ, τότε μπορείς να να το κάνεις RMA.Αν είναι review sample μίλα με αυτόν που το πήρες μήπως και μπορεί να κάνει κάτι...επίσης έλεγξε καλωδιώσεις κτλ. μήπως βρακυκυκλώνει κάτι. Αφαίρεσε τες όλες και πάτα το κουμπί να δεις αν ξεκινά. Αφού δεν άκουσες μπαμ στο δευτερεύον κύκλωμα είναι το πρόβλημα. Κάτι πάει στραβά και το κύκλωμα προστασίας δεν αφήνει το PSU να εκκινήσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
music Ιούλιος 17, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2013 Είναι review sample και για αυτό δεν έχει εγγύηση guys, ήξερα τι αγόρασα απλά δεν περίμενα τόσο γρήγορα να δημιουργηθεί κάποιο θέμα σε τόσο ποιοτικό τροφοδοτικό. [MENTION=403]crmaris[/MENTION] Η αλήθεια είναι πως περίμενα από σένα να μου πεις κάτι μιας και είσαι "guru" σε αυτό τον τομέα. Εχεις δίκιο, ίσως να βραχυκυκλώνει κάτι, είναι το μόνο που δεν έχω κάνει, να το λύσω εντελώς από τα εξαρτήματα. Θα το δοκιμάσω το βράδυ και ενημερώνω ξανά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crmaris Ιούλιος 17, 2013 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2013 το αυτό. Βγάλε όλα τα καλώδια από πάνω ή άφησε μόνο το ATX και ένα EPS ή PCIe. Νομίζω ότι δε θα έχει πρόβλημα απλά κάτι βραχυκύκλωσε και το PSU δεν ξεκινά για να μη γίνει ζημιάεπίσης να επαναλάβω. Αν το PSU δεν έχει ανοιχτεί (δηλαδή δεν έχει παραβιαστεί το ταμπελάκι της εγγύησης), τότε μπορείς να το κάνεις κανονικά RMA. Και ας είναι review sample. 99.99% δε θα έχεις πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
music Ιούλιος 17, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2013 επίσης να επαναλάβω. Αν το PSU δεν έχει ανοιχτεί (δηλαδή δεν έχει παραβιαστεί το ταμπελάκι της εγγύησης), τότε μπορείς να το κάνεις κανονικά RMA. Και ας είναι review sample. 99.99% δε θα έχεις πρόβλημα.Έιχε διευκρινιστεί πριν την αγορά πως δεν έχει εγγύηση, ήταν es το οποίο δεν έχει ταινία, κωδικό κτλ. Μετά τις 10 το βράδυ θα σας πω παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crmaris Ιούλιος 17, 2013 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2013 αν είναι es τότε είναι pre-production sample και δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να αγοράσεις es PSU. Προσωπικά δεν τα πουλάω καθόλου αυτά ακόμη και αν τα έχω δοκιμάσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
music Ιούλιος 17, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2013 αν είναι es τότε είναι pre-production sample και δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να αγοράσεις es PSU. Προσωπικά δεν τα πουλάω καθόλου αυτά ακόμη και αν τα έχω δοκιμάσει.Σεβαστή η άποψη, απλά ήταν μεγάλη ευκαιρία λόγο της τιμής, πούλησα το παλιό που δεν είχε και αυτό εγγύηση και η διαφορά που μου προέκυψε ήταν μηδαμινή, η διαφορά ποιότητας όμως τεράστια, οπότε δεν το πολυσκέφτηκα και προχώρησα στην αγορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doc1355 Ιούλιος 17, 2013 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2013 Να πω πληροφοριακά ότι φίλος με το ίδιο τροφοδοτικό είχε ακριβώς το ίδιο θέμα μια βδομάδα μετά την αγορά του τροφοδοτικού από την Corsair..Πάταγες να ανάψει,έκανε το χαρακτηριστικό "κλικ-κλικ" που θα ακούς και εσύ και τίποτα!!!Tου το άλλαξαν άμεσα βέβαια αλλά παρατηρείτε και στο forum τους αρκετά μπορώ να πω αυτό το φαινόμενο με τα "νεκρά" AX***i... Link to comment Share on other sites More sharing options...
music Ιούλιος 17, 2013 Author #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2013 Να πω πληροφοριακά ότι φίλος με το ίδιο τροφοδοτικό είχε ακριβώς το ίδιο θέμα μια βδομάδα μετά την αγορά του τροφοδοτικού από την Corsair..Πάταγες να ανάψει,έκανε το χαρακτηριστικό "κλικ-κλικ" που θα ακούς και εσύ και τίποτα!!!Tου το άλλαξαν άμεσα βέβαια αλλά παρατηρείτε και στο forum τους αρκετά μπορώ να πω αυτό το φαινόμενο με τα "νεκρά" AX***i...Μας έκανες την καρδιά περιβόλι γιατρέ..., σε κάνα 2ώρο περίπου θα σας ενημερώσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doc1355 Ιούλιος 17, 2013 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2013 Μας έκανες την καρδιά περιβόλι γιατρέ..., σε κάνα 2ώρο περίπου θα σας ενημερώσω Φιλαράκο σου εύχομαι να μην είναι τίποτα με όλη μου την καρδιά! Απλά δηλώνω ένα fact που έχω παρατηρήσει εδώ και μήνες Link to comment Share on other sites More sharing options...
music Ιούλιος 17, 2013 Author #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2013 Λοιπόν, αφαιρέθηκαν όλα τα καλώδια από το τροφοδοτικό, το δοκίμασα μόνο του απευθείας στην πρίζα, πάτησα το test button και προς μεγάλη μου έκπληξη άναψε πράσινο και λειτούργησε κανονικότατα. Συνδέοντας από την αρχή ένα ένα τα καλώδια χωρίς να είναι συνδεδεμένα στα εξαρτήματα διαπίστωσα πως μόνο όταν συνδέω το ένα από τα 2 κομμάτια του 24pin τότε βραχυκυκλώνει και δεν ανάβει! Πλέον δύο ενδεχόμενα υπάρχουν, είτε έχει βραχυκυκλώσει στο τροφοδοτικό η συγκεκριμένη υποδοχή, είτε απλά το καλώδιο τα έχει παίξει και δημιουργεί όλη την φασαρία. Παρακαλώ όποιος διαθέτει αντίστοιχο τροφοδοτικό με καλώδιο τροφοδοσίας 24pin, ή του έχει ξεμείνει από κάποιο corsair που είχε και επιθυμεί να βοηθήσει ας επικοινωνήσει μαζί μου για να κάνω τουλάχιστον μια δοκιμή μερικών δευτερολέπτων ώστε να διαπιστώσω τι φταίει. (Αττική) Παραθέτω και την εικόνα για να καταλάβετε πως είναι: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doc1355 Ιούλιος 18, 2013 #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2013 Στειλε μου pm που εισαι να παρω το καλωδιο του φιλου μου και να στο φερω για δοκιμη!Στάλθηκε από το GT-I9001 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
music Ιούλιος 23, 2013 Author #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2013 Επανέρχομαι για να ενημερώσω... Με την σημερινή επίσκεψη του [MENTION=21174]Doc1355[/MENTION] (εξαιρετικό παιδί) το μυστήριο λύθηκε, ένα πραγματικό μυστήριο αφού δοκιμάζοντας το δικό του καλώδιο έδωσε κανονικά ρεύμα και άναψε το pc όπως και στην νέα δοκιμή του δικού μου πάλι άναψε κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα! :jump1: Δεν εντοπίσαμε κάποια αιτία αλλά το καλό είναι πως επανήλθε σε κανονική λειτουργία και γλυτώσαμε την ανέξοδα. Ευχαριστώ πολύ όσους έδωσαν συμβουλές και φυσικά τον "μάγο" Doc, που με την παρουσία του και μόνο μετέφερε την θετική του ενέργεια και λειτούργησε το τροφοδοτικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doc1355 Ιούλιος 23, 2013 #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2013 Επανέρχομαι για να ενημερώσω...Με την σημερινή επίσκεψη του [MENTION=21174]Doc1355[/MENTION] (εξαιρετικό παιδί) το μυστήριο λύθηκε, ένα πραγματικό μυστήριο αφού δοκιμάζοντας το δικό του καλώδιο έδωσε κανονικά ρεύμα και άναψε το pc όπως και στην νέα δοκιμή του δικού μου πάλι άναψε κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα! :jump1: Δεν εντοπίσαμε κάποια αιτία αλλά το καλό είναι πως επανήλθε σε κανονική λειτουργία και γλυτώσαμε την ανέξοδα. Ευχαριστώ πολύ όσους έδωσαν συμβουλές και φυσικά τον "μάγο" Doc, που με την παρουσία του και μόνο μετέφερε την θετική του ενέργεια και λειτούργησε το τροφοδοτικό. Χαχαχαχα Δεν εκανα και πολλα πραγματα φιλε αλλα χαρηκα πολυ που δουλεψε το κτηνος!!! Χαρηκα πολυ για την γνωριμια Βασιλη και πιστευω οτι θα τα ξαναπουμε συντομα...you know :-) Στάλθηκε από το GT-I9001 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τζώρτζης Ιούλιος 23, 2013 #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2013 Περίεργο πάντως πολύ το πρόβλημα. Το λογικό θα ήταν μετά από 5-6 ώρες κλειστό χωρίς ρεύμα, μετά να δούλευε εφόσον ήταν τέτοιας φύσεως το πρόβλημα. Τι να πεις, εφόσον λύθηκε όλα καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούλιος 23, 2013 #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2013 Χαίρομαι που λύθηκε το θέμα του φίλου [MENTION=22029]music[/MENTION] αλλά ποστάρω για να εκφράσω την απορία μου για την αιτία. Πραγματικά περίεργο το θέμα με τα καλώδια και η αλήθεια είναι ότι προσωπικά δεν το ξανασυνάντησα. Όχι μόνο σε δικά μου τροφοδοτικά αλλά γενικά. Διδακτικό λοιπόν το ζήτημα για να δίνεται και εκεί προσοχή. Άλλο ένα + τελικά στα κατ εμέ εντελώς υπερτιμημένα modular. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.