Jump to content

Ψήνονται τα laptop

hurin

Recommended Posts

Έχω πρόβλημα με 2 laptopάκια που ψήνονται, ένα acer 17αρι και ένα hp 15αρι. Έβαλα aida64 και το 17αρι χτυπά 95C ενώ το hp 85C στη gpu, ενώ οι cpu παίζουν στους 70C. Δοκίμασα μια φτηνή βάση αλλά δεν είχε καμία διαφορά. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι τα εσωτερικά ανεμιστηράκια τους δεν γκαζώνουν όταν ανέβει η θερμοκρασία, ακούγονται ανεπαίσθητα και στο aida64 είδα ότι το ανεμιστηράκι του hp κοιμάται στο 30%, του acer δεν το βλέπει.

Τί να κάνω? Έχω ήδη καθαρίσει τα ανεμιστηράκια από σκόνη, σκέφτομαι να αλλάξω και πάστα αλλά δεν μου φαίνεται ότι θα έχω αποτέλεσμα.

Για αρχή άλλαξε πάστα, μιας και μπορεί ο αισθητήρας που ελέγχει τις στροφές του ανεμιστήρα να είναι πάνω στην ψύκτρα, οπότε αν δεν ζεσταίνεται αρκετά η ψύκτρα να μην ανεβάζει στροφές. Τραβηγμένο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Απλά με προσοχή γιατί λάπτοπ που ψήνονται για καιρό σε τέτοιες θερμοκρασίες, παραείναι ευαίσθητα...

Χθές το έβγαλα το ανεμιστηράκι και το φύσηξα με blower καθώς και καθάρισα την μάκα που είχαν πιάσει τα φιν που δείχνει η αποπάνω φώτο. 10 βαθμούς έπεσε η θερμοκρασία.

Τώρα ψάχνω για βάση ψύξης, όχι πλαστική, που να κάνει καλή δουλειά για 17αρι laptop.

Πρέπει να ανοίξεις το ανεμιστηράκι. Πολλές φορές το στρώμα σκόνης δε φεύγει με αέρα.

Πριν καμια βδομάδα η σκόνη είχε γίνει ένα συμπαγές τετράγωνο πράγμα σαν σοκολατάκι της ιον

Καθαρισμα λαπτοπ εσωτερικα και αλλαγης παστας και θα εισαι μια χαρα.Δεν λεω θα κανεις δουλεια και με την βαση αλλα κατα τη γνωμη μου ειναι να μην πεταξεις λεφτα αφου υπαρχει λυση.

• 3 weeks later...

Τρία πράγματα μπορείς να κάνεις:

1)Ξεβίδωμα λάπτοπ και καθάρισμα. Βάλε και καινούριες θερμοαγόγιμες πάστες.

2) Undervolting. Κατεβάζεις τα βολτ του επεξεργαστή χωρίς να χάνεις σε απόδοση. Θα δεις αρκετή διαφορά,ειδικά αν ζορίζεις την CPU

3) Αγόρασε μια καλή βάση με ανεμιστηράκια. Θα δεις μεγάλη διαφορά. (Η αν πιάνει το χέρι σου μπορείς να φτιάξεις μόνος σου). Αν αγοράσει βάση πάρε μεταλλική,όχι πλαστική.

Aeolous η καπως ετσι λεγεται, ειναι αλουμινένια και έχει 25αρη ανεμιστήρα. Εγώ έχω μια zalman με 25αρη ανεμιστήρα και αυτή, αλουμίνιο πάνω πλαστικά πόδια. Γενικά υπάρχουν πολλές λύσεις.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Beta

Πρέπει να ανοίξεις το ανεμιστηράκι. Πολλές φορές το στρώμα σκόνης δε φεύγει με αέρα.

Πριν καμια βδομάδα η σκόνη είχε γίνει ένα συμπαγές τετράγωνο πράγμα σαν σοκολατάκι της ιον

Αυτό με το σοκολατάκι μου αρεσε!:p

Συνηθες φαινομενο αυτο με το χτισιμο εσωτερικα. απέξω φαινεται τζαμι και μεσα εχει χτιστει...Συνηθως ειναι αναμεσα σε ψυκτρα και ανεμιστηρα (εκει που εφαπτονται) ή σε καποιες ψυκτρεσ που είναι 2 κομματια και ακουμπα η μια διπλα στην αλλη. 3 laptop έχω σενιάρει μεχρι τωρα (εσβηναν απο θερμοκρασία, και οι βάσεις δεν έκαναν τίποτα). λυσιμο βγαλσιμο η μάκα , νέα παστουλα και θα εισαι 15 - 20 βαθμους κάτω.

Α! τσέκαρε και στο μενού εξοικονόμησης ενέργειας αν με μπαταρία η ψύξη είναι ορισμένη ως ενεργή και όχι παθητικη! το είδα και αυτο. Σε ενα Dell ήταν ορισμένη παθητική με μπαταρία. παρ ότι ο χρηστης το είχε με μπαταρία φορεμένη επάνω και μόνιμα στο ρεύμα το ανεμιστηράκι έμενε off. Μεχρι που το έβαλα "ενεργη ψύξη" και δούλευε κανονικα.

• 2 weeks later...
15-20 βαθμούς κάτω με αλλαγή πάστας και καθάρισμα πρώτη φορά το ακούω έχω δει τέτοιες διαφορές αλλά σε desktop που δεν εφάρμοζε καλά η ψύκτρα πάνω στην μητρική
.

3 στα 3 σου λέω. επιαναν aida 94 έσβηναν, και τωρα δουλευουν ολη νυχτα aida 74 βαθμους.

Η φτηνοπάστα που βάζουν , με τον καιρο 1+χρονο μετα γινεται πέτρα , με ξυσιμο την εβγαλα. και εκεί που εφαρμόζει ο ανεμιστήρας με την ψυχτρα χτίζεται χνούδι 5mm παχος που δεν φευγει αν δεν την ανοίξεις...ούτε σε βενζινάδικο με αέρα..(δεσ τη φωτό παραπάνω που ποσταραν)

Προσοχή έχω δει και διάφορα 20+ βαθμούς από πάστα ότι ναναι με επώνυμη γνωστή μάρκα σε laptop. Δεν περίμενα τέτοια διάφορα κ έφαγα 4 ώρες χαζα λόγο παστας σε laptop

Σε laptop έχω πετύχει με καθάρισμα κ πάστα 40 βαθμούς διάφορα σε idle

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.