Jump to content

Σχετικά με μηχανικό keyboard + switches

Jerichox

Recommended Posts

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα μηχανικό keyboard και έχω ρίξει πολύ ψάξιμο επί του θέματος. Μέχρι τώρα είμαι με τα κλασσικά keyboards του 10ευρου. Θέλω ένα keyboard το οποίο να βολεύει κυρίως για gaming (rpgs,mobas,mmo κυρίως) αλλά να μπορείς να γράφεις και καμιά φορά. Τώρα απ'ότι έχω δει filco,das,ducky είναι κορυφαία αλλά δυσεύρετα και ίσως ψιλοακριβά. Κοίταξα razer blackwidow tournament (δεν ξέρω αν αξίζει με αυτά που διαβάζω αν και το deathadder μου ακόμα καλά κρατει - στο sphex έχει αρχίσει και χαλάει το υλικό αλλά ακόμα κολλάει και παίζει να έφταιξα και γω...) και το steelseries 6gv2 (με χαλάει λίγο που δεν σηκώνεται μιας και μια ζωή ήθελα να ναι ψηλότερα το keyboard αλλά κατά τα άλλα φαίνεται κομπλέ). Τι έχετε να προτείνετε ?

PS : Παρότι διάβασα για τα switches δεν μπορώ να τα δοκιμάσω (επαρχιακή πόλη ftw) οπότε δεν έχω καταλάβει τις μικροδιαφορές τους (κυρίως μεταξύ red,black,brown) και το πόσο διαφορά έχουν με τα κλασσικά αν δεν πιάσω στα χέρια μου ένα. Τσέκαρα και τα άλλα threads στο forum αλλά δεν έβγαλα άκρη.

Για Ελλάδα έχεις λίγες επιλογές. το Razer Blackwidow δεν είναι άσχημο αλλά είναι με blue switches που δεν είναι και τα καλύτερα για gaming. Δες και το CM trigger. Είναι σε προσφορά στα 69 με black switches και red backlight. Πολύ καλό value. Έχει και thread εδώ. Για οτιδήποτε πιο ποιοτικό μόνο από εξωτερικό.

Διάβασα αρκετά από αυτό το thread αλλά δεν έβγαλα άκρη καθώς αυτοί που γράφουν ξέρουν τι τους γίνεται....ενώ εγώ δεν έχω πιάσει στα χέρια μου μηχανικό...

Για Ελλάδα έχεις λίγες επιλογές. το Razer Blackwidow δεν είναι άσχημο αλλά είναι με blue switches που δεν είναι και τα καλύτερα για gaming. Δες και το CM trigger. Είναι σε προσφορά στα 69 με black switches και red backlight. Πολύ καλό value. Έχει και thread εδώ. Για οτιδήποτε πιο ποιοτικό μόνο από εξωτερικό.

το CM trigger έχει προσφορά που?

Οι brown είναι οι καλύτεροι διακόπτες κατά γενική ομολογία, καθώς συνδυάζουν gaming και typing. Στην Ελλάδα brown θα βρεις μόνο στο Logitech G710+ Mechanical Gaming Keyboard | Skroutz.gr που είναι πανάκριβο και στο Περιφερειακά & Οθόνες :: Περιφερειακά Η/Υ :: Πληκτρολόγια :: CoolerMaster Storm QuickFire TK Gaming Keyboard Brown SGK-4020-GKCM1-UI - E-Gate | Computer Store

Προσωπικά προτείνω το 2ο.

Διάβασα αρκετά από αυτό το thread αλλά δεν έβγαλα άκρη καθώς αυτοί που γράφουν ξέρουν τι τους γίνεται....ενώ εγώ δεν έχω πιάσει στα χέρια μου μηχανικό...

το CM trigger έχει προσφορά που?

Coolermaster Trigger SGK-6000-GKCC1

Cherry MX Black - 69€ και δωρεάν μεταφορικά.

Coolermaster Trigger SGK-6000-GKCC1

Cherry MX Black - 69€ και δωρεάν μεταφορικά.

και μόνο η τιμή με ωθεί να το αγοράσω...εδώ σκεφτόμουν ότι τα 80 ευρώ (χωρίς μεταφορικά) της razer ήταν πολλά (για μένα προφανώς και όχι για τα mechanical keyboards όπως φαίνεται...)

ξέρουμε μέχρι πότε θα είναι αυτή η προσφορά ?

επίσης κωτσόβολος και electroworld είναι το ίδιο?

και μόνο η τιμή με ωθεί να το αγοράσω...εδώ σκεφτόμουν ότι τα 80 ευρώ (χωρίς μεταφορικά) της razer ήταν πολλά (για μένα προφανώς και όχι για τα mechanical keyboards όπως φαίνεται...)

ξέρουμε μέχρι πότε θα είναι αυτή η προσφορά ?

επίσης κωτσόβολος και electroworld είναι το ίδιο?

Ναι, είναι παρακλάδια το ένα του άλλου οπότε αν έχεις πρόβλημα εξυπηρετείσαι από Κωτσόβολο. Σε σχέση με το razer θα έχεις επιπλέον red backlight. Σε αυτή την τιμή δεν θέλει πολύ σκέψη. Δεν ξέρω μέχρι πότε θα ισχύει η προσφορά αλλά δεδομένου ότι έχουμε πέσει σαν κοράκια από το forum και αγοράσουμε 2-2 τα πληκτρολόγια δεν νομίζω να κρατήσει και τόσο πολύ.

Τελικά το πήρα και το συνηθίζω σιγά σιγά ... Το κακό είναι ότι διαπίστωσα ένα μικρό ελάττωμα...στην κάτω αριστερά γωνία φαίνεται σαν να μην έχουν κουμπώσει καλά το πάνω και το κάτω κομμάτι με αποτελεσμα όταν το πιέζεις με δύναμη να ψευτοκουμπώνει και να ανοίγει πάλι επιτόπου...παίζει να δημιουργήσει κανα πρόβλημα ή να το στείλω πίσω καλού κακού?

Τι διαλο συμβαινει με αυτον τον Κωτσοβολο ?

To ολο σκηνικο μου θυμιζει την σουπερ προσφορα που ειχανε τα Carrefour πριν 6 χρονια (http://www.thelab.gr/ti-pou-poso/xbox-360-premium-2-games-200-euro-44274.html)

Μηπως πουλανε εν γνωσει τους σκαρτη παρτιδα σε τιμες χωμα για να φανουνε κουβαρνταδες ? :hm:

Από τη στιγμή που σου κάνουν επι τόπου αντικατάσταση χωρίς πολλά-πολλά δεν με πειράζει καθόλου.

Πάντως γενικά έχει ένα θέμα και η CM με το quality control αν ψάξεις σε ξένα forum.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.