Jump to content

πρόταση για ήσυχο ανεμιστήρα που να φυσάει προς τα έξω του case

stavpal

Recommended Posts

Έχω το atcs 840 (coolermaster) και θέλω να βάλω στο external air duct (είναι για να τραβάει τον ζεστό αέρα από τις κάρτες γραφικών). Μέγεθος είναι 120mm αλλά θέλω να είναι ήσυχος και να τραβάει καλά. Κάτω έχω έναν noctua 12αρη που σπρώχνει μέσα και οι άλλοι δύο είναι 230mm στοκ του κουτιού.

Καμιά καλή πρόταση?

edit: o noctua δεν κάνει καθόλου θόρυβο αλλά δεν τραβάει και πολύ αέρα οπότε γι'αυτό ρωτάω για άλλον

• 4 weeks later...

Κοίτα να τραβάει πολύ αέρα και να μην κάνει και πολύ θόρυβο ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Για να τραβάει πολύ αέρα θα χρειαστεί πολλές RPM και όσο πιο πολλές RPM έχει τόσο πιο πολύ θόρυβο θα κάνει. Αθόρυβοι δυνατοί ανεμιστήρες δεν υπάρχουν και ούτε πρόκειται να υπάρξουν ποτέ!

Η επόμενη σκέψη, -αφού εξαντληθούν οι ανεμιστήρες με παχος 25mm- είναι αυτοί που έχουν πάχος 38 mm.

Εδώ βέβαια θέλει λίγο προσοχή, γιατί ενώ το duct του ανεμιστήρα χωράει τον 25ρη , χωρίς θέμα, αυτά τα επιπλέον 13 mm του 38ρη, ίσως προκαλέσουν κάποιο ζήτημα.

Μια πρόταση που σου έχω :

SilenX Corporation - Effizio Quiet Fans

SilenX 120x120x38mm - 18dBA - 90CFM iXtrema Pro Fan (IXP-76-18) - FrozenCPU.com

Δες αν σε παίρνει να τον βάλεις μέσα, αλλιώς μπορεί να μπει και έξω από το duct, χώρος υπάρχει άφθονος και μια συρμάτινη σήτα απέξω , και όλα καλά!

Καλή συνέχεια!!:)

Η επόμενη σκέψη, -αφού εξαντληθούν οι ανεμιστήρες με παχος 25mm- είναι αυτοί που έχουν πάχος 38 mm.

Εδώ βέβαια θέλει λίγο προσοχή, γιατί ενώ το duct του ανεμιστήρα χωράει τον 25ρη , χωρίς θέμα, αυτά τα επιπλέον 13 mm του 38ρη, ίσως προκαλέσουν κάποιο ζήτημα.

Μια πρόταση που σου έχω :

SilenX Corporation - Effizio Quiet Fans

SilenX 120x120x38mm - 18dBA - 90CFM iXtrema Pro Fan (IXP-76-18) - FrozenCPU.com

Δες αν σε παίρνει να τον βάλεις μέσα, αλλιώς μπορεί να μπει και έξω από το duct, χώρος υπάρχει άφθονος και μια συρμάτινη σήτα απέξω , και όλα καλά!

Καλή συνέχεια!!:)

Λογικά αυτό θα δουλεύει καλύτερα σε αυτό που θέλει το παιδί από ότι ένας 25mm:T:

• 2 weeks later...

ο τυφωνας 1850rpm που προτεινει ο [MENTION=21984]fatalara[/MENTION] η καλυτερη αναλογια δυναμης/θορυβου σε 12αρη σε πραγματικες συνθηκες (και οχι σε inflated νουμερα που δινουν αρκετοι κατασκευαστες). Ωστοσο εχω την εντυπωση πως δεν ειναι ο ιδανικος για τη δουλεια που θες αφου ειναι εξαιρετικος σε πιεση και οχι σε cfm, συνεπως για χρηση πανω σε ψυκτρα/ψυγειο και οχι για απλη μετακινηση αερα χωρις αντισταση...

Και παλι βεβαια νομιζω θα κανει πολυ καλη δουλεια για το επιπεδο θορυβου του, αλλα ισως υπαρχουν και καλυτερες λυσεις... Παντως εγω αυτον θα επαιρνα γιατι ειναι universally πολυ καλος ανεμιστηρας και ποιος ξερει μεθαυριο μπορει να τον χρησιμοποιησεις και αλλου...

• 3 weeks later...

Έχει δοκιμάσει κανείς τον Zalman ZM-F3 FDB - Coolbytes που είναι fluid dynamic bearing? Έχει άποψη για το αν είναι ή όχι όσο αθόρυβος θέλει να φαίνεται ότι είναι; Για το αν κάνει καλή δουλειά στην δημιουργία ρεύματος αέρα;

Έχει δοκιμάσει κανείς τον Zalman ZM-F3 FDB - Coolbytes που είναι fluid dynamic bearing? Έχει άποψη για το αν είναι ή όχι όσο αθόρυβος θέλει να φαίνεται ότι είναι; Για το αν κάνει καλή δουλειά στην δημιουργία ρεύματος αέρα;

Zalman ZM-F3-FDB & ZM-SF3 120mm Cooling Fan Review - Legit ReviewsIntroduction - The Zalman Brothers

Από ένα γρήγορο search στο google φαίνεται ότι είναι σχετικά αθόρυβος αν και το fluid dynamics bearing δεν φαίνεται να κάνει διαφορά.

Zalman ZM-F3-FDB & ZM-SF3 120mm Cooling Fan Review - Legit ReviewsIntroduction - The Zalman Brothers

Από ένα γρήγορο search στο google φαίνεται ότι είναι σχετικά αθόρυβος αν και το fluid dynamics bearing δεν φαίνεται να κάνει διαφορά.

Μου αρέσει ο τίτλος του Review, "The Zalman Brothers". Ο συντάκτης πρέπει να είναι... fan των The Allman Brothers και του κορυφαίου Duane.

by the way ... οι silentX είναι η μεγαλύτερη "απάτη" όσο αναφορά τα specs και τον πραγματικό θόρυβο. Έτυχε και την πάτησα με έναν 12άρι SilentX τον οποίο και χρυσοπλήρωσα. Όχι μόνο κάνει έντονο θόρυβο αλλά έχει και ιδιαίτερη συχνότητα που τον κάνει και ξεχωρίζει ανάμεσα σε τόσα fan σε οποιοδήποτε κουτί και αν μπήκε. Γενικά το marketing πάει σύνεφο σε silentX. Αν είναι να δώσει τόσα χρήματα χαλαρά σε Noctua. Έχουν απαίσιο χρώμα αλλά είναι όντως αθόρυβοι όπως και διαφημίζονται.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.