k30taas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2013 Γειά σας παιδιά. Θέλω να μοιραστώ το προβλημά μου μαζί σας για να μου πείτε την γνώμη σας. Εχω ένα λάπτοπ HP το οποίο το είχα χθές συνδεμένο με μια κεραία TP-LING 5210 στο χωριό, ξαφνικά ενώ έβρεχε πέφτει ένας πολυ δυνατός κεραυνός πολύ κοντά ίσως δίπλα, και η κόρη μου που καθόταν στο λάπτοπ εκείνη την στιγμή πήγε να συνδέσει ένα φλασάκι και έβγαλε λέει ένα μικρό σπινθήρα ακριβώς στην θύρα usb. Για να μην πολυλογώ απο τότε ενώ το λάπτοπ δουλεύει κανονικά δεν δουλεύει ούτε το Ethernet ούτε όμως και το wifi του λάπτοπ. Μένει συνέχεια αναμμένο το εικονίδιο του ίντερνετ στην μπάρα δεξιά άσχετα αν το απενεργοποιείς η όχι. Οταν συνδέσεις οτιδήποτε στο Ethernet είναι σαν να μην το βάζεις καθόλου. Τι ζημιά λέτε να έγινε? Αν έπαθε ζημία πάνω στην μητρική και δεν επισκευάζεται δεν γίνεται με κάτι εξωτερικό να συνδέω το λάπτοπ στο ίντερνετ εφόσον κατά τα άλλα δουλεύει κανονικά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Ιούλιος 13, 2013 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2013 Καταρχάς δοκίμασε να το αποσυνδέσεις τελείως από την πρίζα και να αφαιρέσεις την μπαταρία για 5-10 λεπτά. Μετά ξαναδοκίμασε μήπως έχει απλά βραχυκυκλώσει η συγκεκριμένη υποδοχή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k30taas Ιούλιος 13, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2013 Καταρχάς δοκίμασε να το αποσυνδέσεις τελείως από την πρίζα και να αφαιρέσεις την μπαταρία για 5-10 λεπτά. Μετά ξαναδοκίμασε μήπως έχει απλά βραχυκυκλώσει η συγκεκριμένη υποδοχή. το πρωτο που εκανα ηταν αυτο, δεν εγινε τιποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeoNaXe Ιούλιος 13, 2013 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2013 Εμένα μου φαίνεται πως έχεις κάψει μερικά μέρη στην μητρική αλλά ήσουν τυχερός που δεν την πήρε μαζί όλη. Αν είναι έτσι λύση δεν βλέπω να υπάρχει αλλά ούτε κάποιο άλλο πρόβλημα να σου βγάλει στα άλλα, θα μείνεις απλά χωρίς αυτά Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Ιούλιος 14, 2013 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2013 ... Αν έπαθε ζημία πάνω στην μητρική και δεν επισκευάζεται δεν γίνεται με κάτι εξωτερικό να συνδέω το λάπτοπ στο ίντερνετ εφόσον κατά τα άλλα δουλεύει κανονικά?Αν δουλεύουν οι θύρες USΒ, πάρε αυτό (για κοντινές αποστάσεις). Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, και υπό τη συνθήκη πως όντως έχει υποστεί βλάβη ο ελεγκτής ethernet, αλλά η κεραία εξακολουθεί να λειτουργεί, και το laptop έχει ανάλογη υποδοχή, ψάξε για κάτι τέτοιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k30taas Ιούλιος 14, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2013 Αν δουλεύουν οι θύρες USΒ, πάρε αυτό (για κοντινές αποστάσεις). Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, και υπό τη συνθήκη πως όντως έχει υποστεί βλάβη ο ελεγκτής ethernet, αλλά η κεραία εξακολουθεί να λειτουργεί, και το laptop έχει ανάλογη υποδοχή, ψάξε για κάτι τέτοιο. το λαπτοπ ειναι το hp dv6000 περνει καποια καρτα απο δεξια αλλα δεν ξερω τι ακριβως ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιούλιος 14, 2013 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2013 Να ρωτήσω κάτι άσχετο: πώς ακριβώς είχες internet με την κεραία αυτή; Από πού έπαιρνες σήμα;ΥΓ το laptop σου διαθέτει expresscard 54 slot, άρα αν δεν έχει καεί και αυτό μπορείς να αγοράσεις μια αντίστοιχη wifi κάρτα.Επίσης θα έλεγα να κάνεις μια δοκιμή με ένα ubuntu live cd μήπως και το πρόβλημα βρίσκεται σε "φλασιά" των win και όχι σε hardware πρόβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
k30taas Ιούλιος 14, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2013 Να ρωτήσω κάτι άσχετο: πώς ακριβώς είχες internet με την κεραία αυτή; Από πού έπαιρνες σήμα;ΥΓ το laptop σου διαθέτει expresscard 54 slot, άρα αν δεν έχει καεί και αυτό μπορείς να αγοράσεις μια αντίστοιχη wifi κάρτα.Επίσης θα έλεγα να κάνεις μια δοκιμή με ένα ubuntu live cd μήπως και το πρόβλημα βρίσκεται σε "φλασιά" των win και όχι σε hardware πρόβλημα Σημα επερνα απο το ιατρειο 100 μετρα ποιο κατω που ειχαμε βαλει κεραια. Δεν ειναι θεμα των windows το τσεκαρα. Με μια τετοια καρτα μπορω να εχω μια θυρα Ethernet? το ασυρματο δεν με ενδιαφερει!!! αυτη πχ κανει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιούλιος 14, 2013 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2013 Ναι κάνει. Σιγουρέψου ότι παίζει με win7 γιατί γράφει ότι έχει drivers μέχρι vista Link to comment Share on other sites More sharing options...
k30taas Ιούλιος 14, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2013 Ναι κάνει. Σιγουρέψου ότι παίζει με win7 γιατί γράφει ότι έχει drivers μέχρι vista δηλαδη με τα 8 που εχω πρεπει να κοιταξω καποια αλλη!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιούλιος 14, 2013 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2013 Δεν αποκλείεται να παίζει και αυτή. Δες το site του κατασκευαστή για να είσαι σίγουρος. Πώς επιβεβαίωσες ότι δεν είναι θέμα win το πρόβλημά σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
k30taas Ιούλιος 14, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2013 Δεν αποκλείεται να παίζει και αυτή. Δες το site του κατασκευαστή για να είσαι σίγουρος. Πώς επιβεβαίωσες ότι δεν είναι θέμα win το πρόβλημά σου; εβγαλα τον σκληρο και εβαλα τον δικο του μαζι με το λειτουργικο, τον ειχα αλλαξει πριν κατι μηνες με ssd. τελος παντων το πηγα σε ενα τοπικο μαγαζι για ελεγχο και περιμενω απαντηση για την βλαβη. Αν τελικα εχει βλαβη στην μητρικη που δεν συμφερει να το φτιαξω θα δω!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.