snakes Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2013 Καλησπέρα σε όλους!Φίλος αποφάσισε (επιτέλους καιρός ήταν) να φτιάξει κομμάτι - κομμάτι ενα high gaming pc. Θα χρειαστεί να πάρει εκτός από τον πύργο και τα περιφερειακά (monitor, mouse/keyboard και ενα καλό set ηχεία 5.1 ή 7.1 ) Οι προτεινόμενες συνθέσεις να είναι αυστηρώς με Intel cpu καθώς με το budget του (1.300 €) μπορεί να πάει άνετα προς τα 'κεί. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις προτάσεις σας:-P Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeoNaXe Ιούλιος 12, 2013 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2013 Ας ποια συμβουλή εγώ σχετικά με τα περιφερειακά, για ηχεία άσκοπο θα είναι να πας σε 7.1, τα 5.1 είναι πλέον τις εποχής μας. Εφόσον θα παίζει παιχνίδια θα χρειαστεί άνετα ένα καλό headset, θα πάρεις πολλές απόψεις απλά η άποψη μου είναι να βρεις αυτό που σε βολεύει (όχι κανένα Α4 tech όμως) ακουστικά που να καλύπτει όλο το αυτή χωρίς να το πιέζει και μικρόφωνο με noise cancellation θα κοιτάς. Για ποντίκι/πληκτρολόγιο επίσης θα πρέπει να βρεις αυτό που σε βολεύει κατεμε, υπάρχουν πολλά καλά όλοι το ξέρουμε αλλά επειδή η logotech έχει τα πιο ακριβά δεν σημαίνει ότι κάνει και για όλους, τόσο; ποντίκια άλλαξα σαν το sidewinder δεν με βόλεψε κανένα (δεν έχουμε όλοι το ίδιο χέρι), αυτό πάει και με το πληκτρολόγιο. Εγώ αυτό που έκανα ήταν να πάω mediamarkt όπου έχει πολλές ποικιλίες και δοκίμαζα ποιο μου ταιριάζει, άσχετα όπου δεν μου άρεσε κανένα. Για τον υπολογιστή θα πάρεις πολλές απόψεις και καλές βέβαια. Η δικιά μου η άποψη είναι ΑΝ (και το τονίζω) είναι να πάρεις καλύτερη γραφικών με διαφορά με σκοπό να στερηθείς το ssd καντο, ssd μπορείς να βάλεις και μετά γραφικών να αλλάξεις όμως δύσκολα. Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
snakes Ιούλιος 12, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2013 Ας ποια συμβουλή εγώ σχετικά με τα περιφερειακά, για ηχεία άσκοπο θα είναι να πας σε 7.1, τα 5.1 είναι πλέον τις εποχής μας. Εφόσον θα παίζει παιχνίδια θα χρειαστεί άνετα ένα καλό headset, θα πάρεις πολλές απόψεις απλά η άποψη μου είναι να βρεις αυτό που σε βολεύει (όχι κανένα Α4 tech όμως) ακουστικά που να καλύπτει όλο το αυτή χωρίς να το πιέζει και μικρόφωνο με noise cancellation θα κοιτάς. Για ποντίκι/πληκτρολόγιο επίσης θα πρέπει να βρεις αυτό που σε βολεύει κατεμε, υπάρχουν πολλά καλά όλοι το ξέρουμε αλλά επειδή η logotech έχει τα πιο ακριβά δεν σημαίνει ότι κάνει και για όλους, τόσο; ποντίκια άλλαξα σαν το sidewinder δεν με βόλεψε κανένα (δεν έχουμε όλοι το ίδιο χέρι), αυτό πάει και με το πληκτρολόγιο. Εγώ αυτό που έκανα ήταν να πάω mediamarkt όπου έχει πολλές ποικιλίες και δοκίμαζα ποιο μου ταιριάζει, άσχετα όπου δεν μου άρεσε κανένα. Για τον υπολογιστή θα πάρεις πολλές απόψεις και καλές βέβαια. Η δικιά μου η άποψη είναι ΑΝ (και το τονίζω) είναι να πάρεις καλύτερη γραφικών με διαφορά με σκοπό να στερηθείς το ssd καντο, ssd μπορείς να βάλεις και μετά γραφικών να αλλάξεις όμως δύσκολα. Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2 Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου θα τις μεταφέρω στον φίλο μου όμως περισσότερη βάση θα δοθεί στον πύργο και το monitor και δευτερεύοντος στα περιφερειακά (ανάλογα με αυτά που θα περισσεύουν) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούλιος 13, 2013 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2013 Δες το παρακάτω:Corsair Carbide Series 300R | Skroutz.grXFX ProSeries 550W Core Edition Full Wired (Bronze) | Skroutz.grGigabyte GA-H87-D3H | Skroutz.grGeil PC3-12800 1600MHz C9 Evo Veloce Dual Channel 8GB | Skroutz.grIntel Core i5-4570 Box | Skroutz.grKingston SSDNow V300 120GB w/Adapter | Skroutz.grWestern Digital Caviar Blue 1TB 3.5" SATA ΙΙΙ | Skroutz.grGigabyte GeForce GTX770 2GB WindForce 3X OC | Skroutz.grLG 24EA53VQ | Skroutz.grMicrosoft SideWinder X4 | Skroutz.grLogitech Gaming Mouse G300 | Skroutz.grLogitech Speaker System Z323 | Skroutz.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeoNaXe Ιούλιος 13, 2013 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2013 Ωραίο το σύστημα φίλε απλά να πω την άποψή μου. Ssd αν είναι να βάλει όχι ssdnow, προτίμηση Samsung. Για τον επεξεργαστή δεν γνωρίζω αλλά προτιμάμε unlocked. Το πληκτρολόγιο προσωπικά το έχω εδώ και 2 χρόνια και δεν το αλλάζω με κανένα. Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούλιος 13, 2013 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2013 Να σου πω τη γνώμη μου, διαφορά δεν θα δει όποιον ssd και να βάλει απλά επειδήθεωρητικά ας πούμε ο kingston υπερέχει του samy, θα τον προτιμούσα. Αν βρίσκειβέβαια πιο εύκολα τον samy ή σε καλύτερη τιμή, ένα και το αυτό είναι. Επεξεργαστή δεν βλέπω κάποιο λόγο να δώσει ένα 50αρικο παραπάνω για ουσιαστικάίδιο επεξεργαστή απλά ξεκλείδωτο. Δεν αναφέρει overclocking ο φίλος και η γνώμημου είναι ότι δεν χρειάζεται κιόλας. Άσε που οι haswell δεν είναι και ότι καλύτερογια o/c + ότι μετά πρέπει να πάρει και ακριβότερη μητρική, ψύκτρα κτλ κτλ. Θα δώσει δλδ ένα 100αρικο παραπάνω για το ο/c και το μόνο που θα κερδίσει θα είναιότι θα πουλήσει αργότερο τον επεξεργαστή ευκολότερα, αν ενδιαφέρεται να τονμεταπωλήσει πάντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snakes Ιούλιος 14, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2013 Δες το παρακάτω:Corsair Carbide Series 300R | Skroutz.grXFX ProSeries 550W Core Edition Full Wired (Bronze) | Skroutz.grGigabyte GA-H87-D3H | Skroutz.grGeil PC3-12800 1600MHz C9 Evo Veloce Dual Channel 8GB | Skroutz.grIntel Core i5-4570 Box | Skroutz.grKingston SSDNow V300 120GB w/Adapter | Skroutz.grWestern Digital Caviar Blue 1TB 3.5" SATA ΙΙΙ | Skroutz.grGigabyte GeForce GTX770 2GB WindForce 3X OC | Skroutz.grLG 24EA53VQ | Skroutz.grMicrosoft SideWinder X4 | Skroutz.grLogitech Gaming Mouse G300 | Skroutz.grLogitech Speaker System Z323 | Skroutz.grΩραία η σύνθεσή σου, μόνο που σκεφτόταν κάτι σε i7 (αν και διάφορα στο gaming δεν θα δει) Επίσης, με αυτό το τροφοδοτικό δεν θα είναι οριακά το σύστημα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Ιούλιος 14, 2013 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2013 Επίσης, με αυτό το τροφοδοτικό δεν θα είναι οριακά το σύστημα;Δεν θα το έλεγα. Ι7 4770Κ (@4GHz) + 16GB + 3HDD +1 SSD + ΑΤΙ4890 + Corsair CX500 + οθόνη dell 2312 (μόνο η oθόνη είναι ~30watt)idle : 90Watt, full load (cpu + gpu) : 260Watt, μετρημένα με APC UPS, στην πρίζα. Ένα καλό 400άρι ή 450άρι είναι αρκετό. Για διπλή gpu (Xfire, Sli) τότε πρέπει να φτάνει και ένα 600άρι ή 650άρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snakes Ιούλιος 14, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2013 Στην σύνθεση του Trexx έκανα τις εξής τροποποιήσεις..:case Enermax Ostrog ECA3253 | Skroutz.grmouse Roccat Lua | Skroutz.grkeyboard B-Move BM-TC02 keyboard & desktop | Skroutz.grram Kingston HyperX Black 8GB DDR3-1600MHz Dual Kit | Skroutz.grΑξίζουν οι αλλαγές αυτές..? Επίσης, αξίζει το 20αρικο παραπάνω ο i5 4670 ή δεν υπάρχει ανάμεσά τους καμία σημαντική διαφορά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούλιος 14, 2013 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2013 [MENTION=30075]snakes[/MENTION] Δεν χωράει i7 και to τροφοδοτικό είναι υπεραρκετό. Δεν αξίζει το 20αρικο ο 4670, όχι. Από τα άλλα που έβαλες, δεν ξέρω, το keyboard δεν με πείθει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Ιούλιος 14, 2013 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2013 [MENTION=30075]snakes[/MENTION] αφού σε παίρνει στο budget γιατί δεν βάζεις Ζ87 + 4670Κ ? Gigabyte GA-Z87-HD3 | Skroutz.gr (+ ~10Ε)Intel Core i5-4670K Box | Skroutz.gr (+ ~40ε)ένα 50άρι ευρώ παραπάνω είναι και αν χρειαστεί στο μέλλον ακόμα και με την stock ψύξη ανεβαίνει στα 4.2-4.3 άνετα από τα 3.6 του 4570 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούλιος 14, 2013 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2013 [MENTION=4796]TifoziF1[/MENTION] To παραπάνω μου βγήκε 1305 ευρώ οπότε είπα να μην το ξεπεράσω καθώς εμένα το 50αρι που λες μου βγαίνει 80αρι αφού σε κάθε περίπτωση θα έβαζα και ψύκτρα. Αλλά και αν ήταν να δοθεί αυτό το 80αρι, προσωπικά θα το έδινα για i7 επίσης κλειδωμένο με πλήρη συναίσθηση ότι θα πάει χαμένος βέβαια. Απόψεις είναι αυτές, ο ts αποφασίζει ανάλογα με τα γούστα και τις ανάγκες του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DwS Ιούλιος 14, 2013 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2013 1300€ για pc θα δώσει ο φίλος σου... γιατί να μην πάρει ένα μηχανικό keyboard(80-90€) να το ευχαριστηθεί;γιατί να τα δώσει σε i7 που στην τελική δεν θα δει ουσιαστική διαφορά στα games; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούλιος 14, 2013 #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2013 Από που να κόψει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
DwS Ιούλιος 14, 2013 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2013 Εδώ σκέφτεται i7, στο να κόψει είμαστε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Ιούλιος 14, 2013 #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2013 Συμφωνώ με [MENTION=4796]TifoziF1[/MENTION] για πολλούς και διάφορους λόγους που δε θέλω να τους αναλύσω.Επίσης αξίζει αντί να πάει στο χ4 keyboard να πάει στα 62 ευρώ του trigger.Γνώμη μου πάντα το να ανεβάσει λίγο το budget ΤΩΡΑ θα τον βγάλει από έξοδα μετά. Αν δεν γίνεται να ανέβει με τίποτα το πράμα προς τα πάνω τότε θα πρέπει να ξαναγίνει μία σκέψη στη σύνθεση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snakes Ιούλιος 14, 2013 Author #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2013 Συμφωνώ με [MENTION=4796]TifoziF1[/MENTION] για πολλούς και διάφορους λόγους που δε θέλω να τους αναλύσω.Επίσης αξίζει αντί να πάει στο χ4 keyboard να πάει στα 62 ευρώ του trigger.Γνώμη μου πάντα το να ανεβάσει λίγο το budget ΤΩΡΑ θα τον βγάλει από έξοδα μετά. Αν δεν γίνεται να ανέβει με τίποτα το πράμα προς τα πάνω τότε θα πρέπει να ξαναγίνει μία σκέψη στη σύνθεση.H άλλη σκέψη είναι να τα δώσει για ένα καλό πύργο και monitor και τα υπόλοιπα στο μέλλον (και νομίζω πως αυτό είναι συμβατό ) επομένως, σε τέτοια περίπτωση θα του προτείνω τον k ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.