Jump to content

Αδυναμία ένταξης κατεβαστηριού στην οικιακή ομάδα

jimisballjohn

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γειά σας. Έχω πρόβλημα με το κατεβαστήρι μου. Δεν μπορώ να το βάλω μέσα στην οικιακή ομάδα ΄που έχω μέσα τον σταθερό μου και τον λάπτοπ μου. Πατάω λοιπόν να βάλω και το κατεβαστήρι αλλά δεν. Βάζω τον κωδικό, περνάει η πράσινη γραμμή από την οθόνη της οικιακής ομάδας και μου γράφει το συννεφάκι: Δεν είναι δυνατός ο ορισμός οικιακής ομάδας σε αυτό τον υπολογιστή.

1) Του απενεργοποίησα την κοινή χρήση με χρήση κωδικού πρόσβασης(είναι επιλογή μέσα στο μενού "ρυθμίσεις κοινής χρήσης για προχωρημένους")

2) Άνοιξα τις υπηρεσίες

- DNS Client

- Function Discovery Provider Host

- Function Discovery Resource Publication

- Peer Networking Grouping

- HomeGroup Provider

- HomeGroup Listener

- SSDP Discovery

- UPnP Device Host

3) Τα μηχανήματα έχουν διαφορετικό όνομα υπολογιστή και χρήστη

4) Η ώρα είναι ίδια και συγχρονίζει από το time.windows.com

5) Έβαλα στο HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Currentcontrolset\Control\Lsa στα everyoneincludesanonymous 1, limitblankpassworduse 0, restrictanonymous 0 και σε 1 άλλη καταχώριση που δεν θυμάμαι ποια είναι.

6) Μπήκα στην κοινή χρήση για προχωρημένους στον εσωτερικό και σοτν εξωτερικό και τους έβαλα ανοιχτούς σε κοινή χρήση.

7) Δοκίμασα να δω κοινή χρήση σε safe mode, αλλά δεν έγινε τίποτα.

8) Όλα τα μηχανήματα τρέχουν malwarebytes antimalware pro, τα απενεργοποίησα, αλλά δεν μπόρεσε το κατεβαστήρι και πάλι να μην στην οικιακή ομάδα.

9) Αρκετά restart στο router, χωρίς αποτέλεσμα και αυτά.

Τι γίνεται τώρα. Από τον σταθερό μπορώ να συνδεθώ ελεύθερα στον εξωτερικό δίσκο που έχω πάνω στο κατεβαστήρι και να τον διαβάσω όλο και να πάρω τα αρχεία που θέλω. Και στο φάκελο C μπορώ να μπω ελεύθερα και στο φάκελο Users, μέσα στον οποίο βλέπω και το φάκελο Δημήτρης που έχω όλα τα έγγραφά μου.Στη σχέση λάπτοπ->κατεβαστήρι: Μπορώ από το λάπτοπ να δω τον εξωτερικό σκληρό και να πάρω πράγματα από αυτόν, αλλά δεν μπορώ να ανοίξω τον εσωτερικό σκληρό, γιατί μου βγάζει το μήνυμα: Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο \\Katevastiri-PC\ από τα Windows. Δεν έχετε δικαίωμα πρόσβασης στο \\Katevastiri-PC\. Επικοινωνήστε με τον διαχειριστή. Ο διαχειριστής είμαι εγώ αλλά δεν μπορώ να μου πω κάτι :haha:. Σημειωτέον, το ίδιο μήνυμα μου έβγαζε και όταν έμπαινα από το σταθερό στο φάκελο C στο κατεβαστήρι, αλλά τώρα για κάποιο περίεργο λόγο άνοιξε και τα βλέπω όλα, όπως αναφέρω παραπάνω. Τον φάκελο Users τον ανοίγω κανονικά από το λάπτοπ, αλλά μου δείχνει μέσα μόνο το φάκελο Κοινόχρηστος. Δεν μου δείχνει το φάκελο Δημήτρης που έχω τα έγγραφά μου.

Από την μεριά του κατεβαστηριού:

1) Δεν μπορώ να μπω στην οικιακή ομάδα, όπως είπα.

2) Δεν μπορώ να μπω στο φάκελο C και στο φάκελο Users του λάπτοπ, μου βγάζει το ίδιο μήνυμα που περιέγραψα στην από πάνω παράγραφο.

3) Μπορώ να μπω στο φάκελο C και στο φάκελο Users του σταθερού, χωρίς κανένα περιορισμό, τα βλέπω όλα.

4) Μπορώ να χρησιμοποιήσω τον εκτυπωτή που είναι συνδεδεμένος στον σταθερό και να τυπώσω 1 έγγραφο που φτιάχνω στο κατεβαστήρι.

Θέλω να μου προτείνετε κάποια λύση για να βάλω το κατεβαστήρι στην οικιακή ομάδα, να μπορέσουν οι άλλοι υπολογιστές να συνδεθούν στο δίσκο του, γενικά η κοινή χρήση να δουλεύει κανονικά. Όλοι οι υπολογιστές έχουν Windows 7 Ultimate x64.

• 2 weeks later...

Και τσεκαρε αν στο κατεβαστηρι ειναι ενεργοποιημενο το ipv6 στην καρτα δικτυου.

Να χρησιμοποιησεις κοινο Username ΚΑΙ password και στους 2 υπολογιστες.

Το password το έχω απενεργοποιήσει και στην αρχή είχα βάλει ίδιο Username και στο σταθερό, και στο κατεβαστήρι... Δεν έπιασε.

Αν δε βάλεις password πρέπει να πας στα security policies να ενεργοποιήσεις την επιλογή για blank password αλλιώς δε θα μπαίνει.

Βαλε και ιδιο pass. Χρειάζεται!

Γιατί να χρησιμοποιήσω password; Δεν θέλω να βάζω κωδικό για να μπω στα Windows. Είναι προτιμότερο να δουλεύω χωρίς καθόλου κωδικούς. Γίνεται αυτό φαντάζομαι, έτσι;

Αν δε βάλεις password πρέπει να πας στα security policies να ενεργοποιήσεις την επιλογή για blank password αλλιώς δε θα μπαίνει.

Το limitblankpassworduse εννοείς.. Είναι καταχώριση στη registry αυτό, έτσι δεν είναι; Το έχω βάλει 0.

Στην δικιά μου registry το συγκεκριμένο δεν είναι ένα κλειδί απλά για να του βάλεις τιμή 0 αλλά κατηγορία με 4 κλειδιά.

Τι να σου πω δε το ξέρω απο την registry πάντως.

Στην δικιά μου registry το συγκεκριμένο δεν είναι ένα κλειδί απλά για να του βάλεις τιμή 0 αλλά κατηγορία με 4 κλειδιά.

Τι να σου πω δε το ξέρω απο την registry πάντως.

Πού το βρίσκω αυτό; Είναι στον πίνακα ελέγχου:

1) το πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής τοπικής ομάδας;

ή

2) Τοπική πολιτική ασφαλείας;

Αυτό που βλέπω στην τοπική πολιτική ομάδας είναι Ρυθμίσεις ασφαλείας->Τοπικές πολιτικές->Επιλογές ασφαλείας->Λογαριασμοί¨Περιορισμός χρήσης κενών κωδ. πρόσβασης σε συνδέσεις κονσόλας μόνο. Αυτή την επιλογή εννοείς;

OFF Topic:

Πώ πω αναθεματισμένα ελληνικά.

Μια ζωή θα μου σπάνε τα νεύρα. Χτες έψαχνα σε ελληνικά win xp το Windows Audio Service. Ακόμα το ψάχνω...

ON Topic:

Ναι αυτό λέω.

• 2 weeks later...

Ευχαριστώ. Την Δευτέρα στις 12 του μήνα θα είμαι σπίτι να τσεκάρω τα policies. Θα ενημερώσω σχετικά με το τι πρόοδο θα έχω κάνει.

• 3 weeks later...

Η επιλογή εκεί που μου είπες Λογαριασμοί: Περιορισμός χρήσης κενών κωδ. πρόσβασης σε συνδέσεις κονσόλας μόνο είναι Απενεργοποιημένη. Μόνο να την ενεργοποιήσω μπορώ. Δεν έκανε όμως προκοπή γενικά.. Εσύ τι μου έλεγες για κατηγορία με 4 κλειδιά;

Για πες μου και τη διαδρομή στη registry και τι να βάλω, μπας και ξεσκαλώσει. Έβαλα το κατεβαστήρι να έχει τις ίδιες ρυθμίσεις σε services και στην Τοπική πολιτική ομάδας με τον desktop, αλλά δεν μπόρεσα πάλι να το βάλω στην οικιακή ομάδα. Ίσως να έρθει στα ίσα του άμα κάνω αυτό που μου λες στην registry. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Δυστυχώς είμαι διακοπές κ δεν μπορώ να βοηθήσω περαιτέρω

Αν δεν βρεις άκρη μη φτιάξεις home group αλλά γυρνά σε work το δίκτυο κ παίξε με workgroup

Εγώ όλα έτσι τα στήνω για να είμαι ήσυχος

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Δεν το βιάζομαι. Εδώ είμαι και περιμένω :T: Δοκιμαστικά απενεργοποίησα το firewall των windows και στο desktop και στο κατεβαστήρι. Πάλι τίποτα.

• 2 weeks later...

Λοιπόν, update της ιστορίας και μάλλον κλείσιμο: Όπως έγραφα και στην αρχή, έχω 3 υπολογιστές, τον Desktop, τον laptop και το κατεβαστήρι. Ο desktop είναι συνδεδεμένος με ethernet απευθείας πάνω στο router. Ο ασύρματος βρίσκεται αρκετά μακριά από το Router, οπότε αγόρασα 1 access point TP-Link images?q=tbn:ANd9GcSuGmqXeng4vRtKTVVABF9sJyStSL8eEzgMxnbf_UnZLTmTCYM5iQ και πλέον το μεν λάπτοπ συνδέεται ασύρματα μέσω του access point στο ίντερνετ (το access point το έχω κάνει universal repeater του Belkin router μου, γιατί αλλιώς δεν έπιανε το σήμα του), το δε κατεβαστήρι συνδεόταν από τη θύρα ethernet του access point στο ίντερνετ. Άλλαξα χτες θέση στο κατεβαστήρι και υποχρεωτικά αγόρασα 1 κεραιούλα ASUS WIFI N13 Dongle για να συνδέεται στο ίντερνετ. Αυτή τη φορά δεν το έφερα κοντά στο wifi που βγάζει το access point. Η σύνδεση έγινε με wifi του router. Ε, αποφάσισα να το δοκιμάσω και να το συνδέσω στην οικιακή ομάδα και, τσουπ, μπήκε κανονικά. Οπότε, μάλλον κάπου είχε λόξυγγα η σχέση router-access point-ethernet.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.