Sakis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2004 Παιδια γεια σας,μετα τον θανατο της VNF3 επρεπε να διαλεξω γρηγορα ενα mobo μια και ημουνα χωρις back up,διαλεξα λοιπον ενα gigabyte k8ns την απλη version οχι την pro καθοτι ηταν οτι πιο γρηγορο μπορουσα να αγορασω.Τα δυο πιο βασικα μου προβληματα ειναι.Α)Το bios δεν με αφηνει να κανω υπερχρονισμο,εαν δωσω λιγο πιο πολυ ρευμα σην cpu η βαλω την μνημη στα 200 στο reboot χανει τις ρυθμησεις και κανει load τις αρχικες ρυθμησεις λες και του εκανα clear cmos.Δεν αφηνει καθολου να πειραξω το htt το οποιο ειναι βεβαια στα 200 που ειναι το default αλλα δεν μου ανοιγει για να μπορω να το ανεβασω,το μονο overclock που καταφερα εινα μεσω του easy tune τις gigabyte 220x10Εχω δοκιμασει το F4-F5-F7 bios αλλα δεν ειδα καμια διαφορα.Β)Το mobo δεν δεχεται με τιποτα την a-data vitesta pc500,μολις την βαλω επανω αρχιζουν οι συρηνες λες και δεν υπαρχουν μνημες η ειναι καμενες.Οι a-data δουλευουν κανονικα δοκιμαστηκαν σε epox και asus με nforce2 καθως και σε ενα via kt333.Αυτη την στιγμη ειμαι με μια infineon pc333@440 μεσω του easy tune φυσικα.Samsung 120 gbGigabyte k8nsA 64 3000+ CG,AREnermax 465Wδωστε μου τα φωτα σας ρε παδια . Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Σεπτέμβριος 23, 2004 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2004 δεν ξερω εαν ειναι απολυτα σωστο αυτο που θα πω και εαν το εχεις δοκιμασει........με επιφυλαξη παντως.........στις gigabyte εαν πατησεις ctrl+F1 σου βγαζει αρκετες παραπανω ρυθμισεις τις οποιες αρχικα εχει κρυμεννες.δες μηπως παιζει κατι τετοιο.....οσων αφορα το ΗΤΤ......τον πολλαπλασιαστη μπορεις να τον πας 3χ?γιατι εαν τον ανεβασεις με 4χ σιγουρα δεν θα σε αφηνει............τσεκαρε και τα errors settings.....ελπιζω να βοηθησα.........δεν εχει και κανενας απο δω μεσα την συγκεκριμενη μητρικη ωστε να ξερουμε και τι παιζει....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakis Σεπτέμβριος 23, 2004 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2004 Το εχω ψαξει ηδη αλλα δεν εχω καταφερει τιποτα.Με τον πολαπλασιαστη δεν νομιζω να παιζει τετοιο πραγμα δηλ.αν το πηγαινα 210χ4=840 δεν νομιζω να υπηρχε καποιο προβλημα,παντως θα ξαναμπω να κοιταξω μπορει να βγει κατι.Παντως ευχαριστω,οτι αλλο σου ερθει πεστο.Ο kbilly εχει την pro version αλλα που να τον βρεις τωρα,και στο net δεν βρηκα τιποτα αντιστοιχο,το mobo εχει καποια προβληματα να τρεξει 2χ μνημες στα 400 αλλα κατι παρομοιο σαν το δικο μου προβλημα δεν βρηκα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbilly13 Σεπτέμβριος 23, 2004 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2004 έχω την pro έκδοση, και από αυτά που λές σίγουρα κάποια ρύθμιση δεν κάνεις σωστά ή σου διαφεύγει κάτικαι εγώ έχω A-Data Vitesta ddr/500 και μάλιστα 2*512: στο auto, το bios τις βάζει στα 166, αλλά εγώ τις πάω χειροκίνητα στα 200 και είναι ΟΚ - κανένα πρόβλημα! Πόσο μάλλον σε εσένα που έχεις 1*512 (έτσι δεν είναι?)... και στο auto να την έβαζες, στα 200 θα την πήγαινε..Τσέκαρε τις ρυθμίσεις σου αφού πατήσεις CTRL+F1 μέσα στο bios! και πες μας τι ρυθμίσεις έχεις βάλει... (timings - volts - HT κτλ... ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakis Σεπτέμβριος 23, 2004 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2004 μα δεν καταλαβες αν βαλω την a-data δεν μπουταρει καθολου ειναι σαν να μην εχει μνημη μονο beep κανει.Θα ποσταρω ξανα για τις ρυθμισεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakis Σεπτέμβριος 23, 2004 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2004 ελπιζω αυτα να φτανουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakis Σεπτέμβριος 23, 2004 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2004 και αυτο αν χρειαζεται και κατι αλλο πεστε μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hellrider Σεπτέμβριος 23, 2004 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2004 Παιξε και λιγο με την ταση της cpu!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Σεπτέμβριος 23, 2004 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2004 Αρχική απάντηση από Hellrider Παιξε και λιγο με την ταση της cpu!!!! Αρχική απάντηση από Sakisεαν δωσω λιγο πιο πολυ ρευμα σην cpu η βαλω την μνημη στα 200 στο reboot χανει τις ρυθμησεις ^^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakis Σεπτέμβριος 23, 2004 Author #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2004 Αρχική απάντηση από Hellrider Παιξε και λιγο με την ταση της cpu!!!! και τι θα βγαλω; προς το παρων μονο απο easy tune μπορω να κανω κατι αλλιως οτι πειραξω μου πεταει defaults loaded,με το ζορι πηρε την ινφινεον στα 200 mhz. στο cpu over clock in mhz παταω το εντερ και δεν ανοιγει,το ιδιο και στο AGP OVER CLOCK IN MHZ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Σεπτέμβριος 23, 2004 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2004 bios update εκανες μπας και? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakis Σεπτέμβριος 23, 2004 Author #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2004 Αρχική απάντηση από haris1984 bios update εκανες μπας και? Αρχική απάντηση από SakisΕχω δοκιμασει το F4-F5-F7 bios αλλα δεν ειδα καμια διαφορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbilly13 Σεπτέμβριος 23, 2004 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2004 έτσι όπως έχεις τη μνήμη στα 200, πήγαινε βάλε ram timings: by autoεπίσης βάλε το cpu clock ratio, ΚΑΙ αυτό autoκάνε αυτά για αρχή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakis Σεπτέμβριος 24, 2004 Author #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2004 Εγινε αυτο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbilly13 Σεπτέμβριος 24, 2004 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2004 κάνε και enable το 2Τ , με τα timings στο auto, και άλλαξε και θέση στη μνήμη (αν και επειδή δοκίμασα και εγώ, δεν είχα πρόβλημα με κανένα slot)μήπως έχεις ξεχάσει και κανα jumberάκι σε λάθος θέση? λέω τώρα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakis Σεπτέμβριος 24, 2004 Author #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2004 Αρχική απάντηση από kbilly13 κάνε και enable το 2Τ , με τα timings στο auto, και άλλαξε και θέση στη μνήμη (αν και επειδή δοκίμασα και εγώ, δεν είχα πρόβλημα με κανένα slot)μήπως έχεις ξεχάσει και κανα jumberάκι σε λάθος θέση? λέω τώρα.... Ελα μου ντε το σκεφτηκα αλλα που; δεν βλεπω και κανενα να υπαρχει,μονο στο F_audio blepv 2.τεσπα μην σας κουραζω και πιο πολυ,θα δοκιμασω και αυτο και αν δεν γινει τιποτα αυριο το πρωι τα λυνω ολα, επνατοποθετω τον επεξεργαστη και δοκιμαζω χυμα να δω μηπως αλλαξει κατι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbilly13 Σεπτέμβριος 24, 2004 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2004 έλα ντε! τι να πω.... δοκίμασε ότι μπορείς...δεν είναι δυνατόν να έχει τέτοιο πρόβλημα με A-Data (εδώ το κατάφερα να δουλέψει στα 304htt 1:1 με αυτές τις μνήμες για benchmarks! - είναι δυνατόν να μην δουλεύει στα 200?!!! ) :wassat: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakis Σεπτέμβριος 24, 2004 Author #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2004 ποια 200 ρε βασιλη εδω λεμε οτι με αυτες δεν ανοιγει το pc,κανει τα κλασικα μπιπ οπως οταν δεν εχει μνημες επανω η ξερω γω;με την ινφινεον ειμαι τωρα,αυτη μπουταρει τωρα στα 200 κανονικα αλλα δεν μπορω απο το βιος να δωσω ουτε vcore γιατι στην επανεκινηση κανει μονο του clear cmos ουτε με αφηνει να δωσω htt,γιαυτο σκεφτομε μηπως εκανα καμια παπαρια στο σεταρισμα ειμαι και λιγο αγαρμπος παναθεμαμε. Α ξεχασα εκανα οτι ειπαμε πιο πανω αλλα......μη πω τι πηρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbilly13 Σεπτέμβριος 24, 2004 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2004 ξεκίνα λοιπόν από την αρχή, λύστα όλα, ξαναβάλτα προσεκτικά, και ξεκίνα από την αρχή (και κουράγιο!) - αν πάλι δεν γίνει τίποτα, rma it...δεν δικαιολογείται, ούτε μπορώ να εξηγήσω τέτοιο πρόβλημα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakis Σεπτέμβριος 24, 2004 Author #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2004 νασαι καλα ρε βασιλη που καθεσε τετοια ωρα και μου συμπαραστεκεσαι ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,με ολα αυτα ξεχασα να στο πω.:flower: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.