Jump to content

μπερδεμένα γράμματα και κάθετες μπλε γραμμές στο boot

jsmith6

Recommended Posts

Τα Winows 7 πετάξανε μπλε οθόνη, έκανα reboot και τα μυνήματα στο boot time (εκεί που λέει "Press DEL to enter Setup") είναι μπερδεμένα. Βλέπω και κάτι κάθετες μπλε γραμμές. Boot-άρα με ένα live CD Και συνεχίζω να βλέπω τις μπλε γραμμές.

Τα έπεξε η VGA ή μπορεί να είναι και κάτι άλλο;

VGA θα έλεγα. Αν ήταν οτιδήποτε άλλο δεν νομίζω να μπορούσες να μπουτάρεις σε λειτουργικό. Θα κρέμαγε αργά ή γρήγορα κατά το φόρτωμα. Αν είναι και καμιά παλιά Nvidia π.χ. 8800/9800 είναι κατά 99% σίγουρα VGA.

Δεν είναι εγκατεστημένο το dsl να υποθέσω. Από live environment θέλει λίγο παραπάνω :-p

Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με dsl (π.χ. στο ubuntu live environment είναι 2 κλικ υπόθεση).

Με λίγο ψάξιμο βρήκα από εδώ:

apt-get install console-data

ή αν είναι ήδη εγκατεστημένο

dpkg-reconfigure console-data

Επιλέγουμε πληκτρολόγιο pc/qwerty/greek/standard/standard Στο αρχείο /etc/X11/xorg.conf αλλάζουμε/προσθέτουμε τα εξής

Option          "XkbLayout"     "us,el"                             
Option "XkbVariant" ",extended"
Option "XkbOptions" "grp:alt_shift_toggle"

apt-get install locales Επιλέγουμε μόνο en_US.ISO-8859-1, el_GR.ISO-8859-7, el_GR.UTF-8 με το τελευταίο ως προεπιλογή Στο αρχείο /etc/skel/.bashrc προσθέτουμε

export LANG=el_GR.UTF-8
export LANGUAGE=gr

Οι νέοι χρήστες θα έχουν ελληνικά ακόμα και στο openoffice

adduser newuser

Όπως υποσχέθηκα, τα ξαναέγραψα σε ελληνικά.

Ευχαριστώ αυτούς που μου απάντησαν Όσο για τα greeklish...

Για τα greeklish ρε μάστορα πέρνα από online converter, με ένα search βρίσκεις...

Έχεις δει τον Firefox να τρέχει σε μηχάνημα του 2001 με 1.5GHz Pentium 4, 512MB RAM, και δίχως OpenGL acceleration;

Όποια διανομή linux και να έχεις είναι υπόθεση 1 λεπτού να βάλεις ελληνικό πληκτρολόγιο...

Challenge accepted, μάστορα. Βρες μου σε 1 λεπτό πως θα γράψω ελληνικά σε Slackware 14.0. Όχι, καλύτερα πάρε μια ώρα. Μάλλον, νοιώθω γενναιόδωρος, πάρε μια μέρα. Μην μου έρθεις όμως με το πρώτο αποτέλεσμα από το google. Εγκατέστησε το σε VM και κάντο εκεί μέσα. Μόλις το κάνεις, ξαναέλα.

Κι αν αυτό που διακρίνω τώρα να γυρίζει στο κεφάλι σου είναι η ερώτηση "γιατί Slackware;" - γιατί το μηχάνημα είναι server, το DSL doesn't cut it, το Debian είναι untrusted μετά το OpenSSL fiasco, και το software που θέλω δεν τρέχει καλά σε BSD.

Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Σκεφτήκατε πως μπορεί να μην γινότανε;

Πως ακόμα κι αν ήτανε, θεωρητικά, τεχνολογικά εφικτό, κάπου, κάπως, με κάποιο τρόπο, ίσως να μην ήμουν σε πλήρη διαύγεια πνεύματος μετά από μια δύσκολη μέρα; Πως γυρίζοντας είδα το ένα PC να μην λειτουργεί και όταν boot-άρω στο δεύτερο βλέπω πως ένα χτεσινό update του dbus έσπασε τον Firefox και μαζί όλα τα GTK apps; Πως για κάποιο λόγο, μετά από όλο αυτό, δεν μου έκοψε να βάλω το live CD στο μικρό PC;

Πως θα ήτανε ανθρώπινο να δείξετε λίγη κατανόηση και να πείτε από μέσα σας πως "Κάποιος λόγος υπάρχει ρε διάολε που γράφει με greeklish! Αυτός από το 2006 είναι εδώ και δεν έγραψε ποτέ με greeklish και δεν προκάλεσε ποτέ πρόβλημα".

Ήτανε τόσο μεγάλη η δυσαρέσκειά σας βλέποντας δύο posts με greeklish, που δεν αντέξετε να δείξετε λίγη ανοχή;

Όμως δεν ήσασταν μόνοι - με βρήκε και ένας moderator prive. "Λύσεις υπάρχουν", και έδωσε link σε greeklish translator. Και αμέσως μετά "στο επόμενο greeklish μήνυμα έχεις ban". Και από κάτω "Με εκτίμηση".

Τώρα τα είδα τα notifications. Μικρά γραμματάκια. Εκεί πάνω. Άααααντε να το προσέξω. Ιδιαιτέρως στην φάση που ήμουν Πως κάτι τόσο σημαντικό όσο ένα warning για ban, είναι σχεδιασμένο για να περνάει τόσο απαρατήρητο;

Αλλά να σου πω, μην περιμένεις, κάνε με ban τώρα. Κατά βασιλιά, κατά υπήκοοι Γι αυτό αυτοί εδώ φέρονται έτσι, επειδή εσύ, και οι από πάνω σου είστε έτσι. Τυπικολαγνικοί.

Αν σας είχα τώρα μπροστά μου, και μαζί κι εσένα, moderator, θα σας έδειχνα τι πάει να πει "δύσκολη μέρα". Αφού δεν έχετε την ευαισθησία να δώσετε το όφελος της αμφιβολίας στον άλλο, τουλάχιστον να το νιώσετε για να το θυμάστε έτσι.

[MENTION=4348]jsmith6[/MENTION]

Μην παρεξηγείς τον [MENTION=1066]gdp77[/MENTION], απλά δεν χάνει ευκαιρία να προμοτάρει το linux. Εδώ μια πλακίτσα του έκανα και μου πέταξε ολόκληρη ανάλυση από κάτω (η οποία απλά επιβεβαιώνει ότι δεν είναι 1' υπόθεση, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία :hehe: )

Όπα, όπα....

1) Εγώ δε σε κατηγόρησα για τα greeklish, απλά από την εμπειρία μου σου έγραψα ότι μπορείς εύκολα να γράψεις ελληνικά με οποιαδήποτε διανομή. Λάθος μου, διότι η εμπειρία μου δεν περιλαμβάνει DSL (στο οποίο αναφέρθηκες αρχικά) και slackware στο οποίο αναφέρθηκες σε δεύτερη φάση.

2) Για το DSL απλά βρήκα κάποιες οδηγίες που μου φάνηκαν καλές, για να κάνεις τη δουλειά σου και όχι για να σου την "πω" που γράφεις greeklish.

3) Προσωπικά δεν έχω θέμα με greeklish (με χαλάνε να τα διαβάζω, αλλά παρατηρήσεις δεν θα κάνω, το πολύ πολύ να μην απαντάω σε όσους τα χρησιμοποιούν). Όπως είδες όμως, κατανόησα το πρόβλημά σου και σου απάντησα.

edit: Τώρα κατάλαβα ότι ο topic starter δεν έχει DSL αλλά slackware και ότι ο yanni πόσταρε για το DSL. Δεν το είχα προσέξει...

[MENTION=188]yanni[/MENTION] Κανένα promotion... Όπως είδες έχω ήδη απαντήσει επί του θέματος. Σε 2η φάση νόμιζα ότι ο ποστερ είχε DSL και απλά του έγραψα τις οδηγίες που βρήκα για ελληνικά.

Εχεις δει τον Firefox να τρέχει σε μηχάνημα του 2001 με 1.5GHz Pentium 4, 512MB RAM, και δίχως OpenGL acceleration;

Δεν χρειαζεται. Εχω ενα Compaq Pressario 2500 ιδια Specs αλλα 384 μνημες απο τα οποια 64 τα τρωνε τα γραφικα. Τρεχει CentOS 5.0 και ο firefox τρεχει ομαλα. Φυσικα δεν περιμενω να δω 720p....

Α...Και εχει Ελληνικα φυσικα

Όμως δεν ήσασταν μόνοι - με βρήκε και ένας moderator prive. "Λύσεις υπάρχουν", και έδωσε link σε greeklish translator. Και αμέσως μετά "στο επόμενο greeklish μήνυμα έχεις ban". Και από κάτω "Με εκτίμηση".

Αν σας είχα τώρα μπροστά μου, και μαζί κι εσένα, moderator, θα σας έδειχνα τι πάει να πει "δύσκολη μέρα". Αφού δεν έχετε την ευαισθησία να δώσετε το όφελος της αμφιβολίας στον άλλο, τουλάχιστον να το νιώσετε για να το θυμάστε έτσι.

Σου εστειλα προσωπικο μυνημα για να μην γεμιζω με Off Topic το θεμα σου. Εγω ξερω "οτι οποιος πειναει, σκαβει και βρισκει φαγητο". Θα μπορουσες καλλιστα να ψαχουλεψεις στο νετ λιγο και να βρεις ακρη. Δεν αμφεβαλλα οτι δεν εχεις Ελληνικα η οτι εχεις μια "δυσκολη μερα". Σκεψου σαν εσενα υπαρχουν αλλοι χιλιαδες τοσοι με προβληματα πιο μεγαλα απο τα δικα σου/μου/μας.

Κλεινω εδω. Δεν εχω κανενα προσωπικο μαζι σου.

Τα Off Topic θα σβηστουν συντομα

edit: Τώρα κατάλαβα ότι ο topic starter δεν έχει DSL αλλά slackware και ότι ο yanni πόσταρε για το DSL. Δεν το είχα προσέξει...

[MENTION=188]yanni[/MENTION] Κανένα promotion... Όπως είδες έχω ήδη απαντήσει επί του θέματος. Σε 2η φάση νόμιζα ότι ο ποστερ είχε DSL και απλά του έγραψα τις οδηγίες που βρήκα για ελληνικά.

Όντως σε μπέρδεψα. Αλλά βρήκες οδηγίες και για αυτό(εντάξει Debian είναι αλλά όσο να ναι....). Ωραίος!!! :T::T::T:

Εχεις δει τον Firefox να τρέχει σε μηχάνημα του 2001 με 1.5GHz Pentium 4, 512MB RAM, και δίχως OpenGL acceleration;

Δεν χρειαζεται. Εχω ενα Compaq Pressario 2500 ιδια Specs αλλα 384 μνημες απο τα οποια 64 τα τρωνε τα γραφικα. Τρεχει CentOS 5.0 και ο firefox τρεχει ομαλα. Φυσικα δεν περιμενω να δω 720p....

Α...Και εχει Ελληνικα φυσικα

Όπως δεν δίνεις εσύ ανοχή στους άλλους, ζητάς να μην δείξουν κι εκείνοι σ' εσένα, εφ' όσον τα έχεις καταφέρει καλύτερα σε παρόμοια κατάσταση με 'μένα. Και ξέρεις τι, δεν θα δείξουν! Διότι αυτό που δίνεις αυτό παίρνεις, και αυτό που δέχεσαι να πάρεις, αυτό δίνεις.

Ήτανε λάθος να γράψω γιατί δεν μπόρεσα να γράψω ελληνικά. Γιατί κάποιος θα βρισκόταν και θα έλεγε αυτό που είπες. Είμαι σίγουρος πως κάπως θα γινότανε. Εγώ δεν το βρήκα, δεν το σκεύτικα.

Δεν λέω να γίνεται συνέχεια, αλλά κάποια στιγμή κάποιος θα βρεθεί σε μια κατάσταση που για οποιοδήποτε λόγο δεν θα μπορεί να τηρήσει έναν κανόνα. Μια φορά, μια στιγμή. Δεν πρέπει να έχουμε μια ανοχή απεναντί του; Οι κανόνες είναι για να υπηρετούν τον άνθρωπο ή ο άνθρωπος να υπηρετεί τους κανόνες;

Σου εστειλα προσωπικο μυνημα για να μην γεμιζω με Off Topic το θεμα σου.

Okay, καλή σκέψη, αν και δεν θα με πείραζε, αλλά δεν ήτανε αρκετό για να το δώ. Κάτι που να ξεχωρίζει περισσότερο;

Εγω ξερω "οτι οποιος πειναει, σκαβει και βρισκει φαγητο". Θα μπορουσες καλλιστα να ψαχουλεψεις στο νετ λιγο και να βρεις ακρη.

Και εγώ ξέρω οτι αν κάποιος κάνει ένα λάθος ή μια παραδρομή δεν του παίρνουμε το κεφάλι.

Δεν αμφεβαλλα οτι δεν εχεις Ελληνικα η οτι εχεις μια "δυσκολη μερα". Σκεψου σαν εσενα υπαρχουν αλλοι χιλιαδες τοσοι με προβληματα πιο μεγαλα απο τα δικα σου/μου/μας.

Αυτό που τώρα σκεύτομαι είναι σε πόσο κόσμο ακόμα έχει θα του έχει συμβεί αυτό που συνέβει σ' εμένα, και κανένας δεν το έμαθε.

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.