FANISTELROOY Απρίλιος 23, 2012 #2761 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2012 μπες σε chatroom καλυτερα.... :lock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Απρίλιος 23, 2012 #2762 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GradDille Απρίλιος 23, 2012 #2763 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2012 Πείτε μου πώς να πάω σε chat roomΕίμαι νέος σε αυτό το forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Απρίλιος 23, 2012 #2764 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Μάϊος 14, 2012 #2765 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2012 zArrAs636#2756 Ε, όχι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
l2phile Μάϊος 17, 2012 #2766 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2012 moar Σύριζα's πατριωτικές θέσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Μάϊος 17, 2012 #2767 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2012 [MENTION=8837]l2phile[/MENTION] Ποιο είναι το ανθελληνικό της υπόθεσης θα μας πεις? EDIT: Its outdated, και είναι "Νεολαία ΣΥΝ" όχι ΣΥΡΙΖΑ. EDIT2: Αν η ΝΔ είναι "Αλτσχαϊμερ" (δεκτό), και η ΔΥ/ΣΗ είναι "κοινή λογική", τώρα που θα κατεβούνε μάλλον μαζί τι θα είναι? "Αλτσχάϊμερ με διαλύματα λογικής" :hehe: Και πως ακριβώς 3 Μνημονιακές δυνάμεις είναι λογικές, ενώ το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν είναι? Α ξέχασα, αυτοί θα το εφάρμοζαν διαφορετικά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiohkor3 Μάϊος 17, 2012 #2768 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2012 .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
darien Μάϊος 17, 2012 #2769 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2012 Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει γιατί το όνομα της Κωνσταντινούπολης/Ιστανμπουλ/γουατεβα πρέπει να αποτελεί πατριωτική θέση και έχει και τόση σημασία;Λογικά επιχειρήματα παρακαλώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Μάϊος 17, 2012 #2770 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2012 Δεν έχω θέμα όπως και να λέγεται, εξάλλου δεν είναι δική μας για να αποφασίζουμε.Όμως, μη τρελαθούμε... επίτηδες τη λένε Ινσταμπούλ σε κάτι τέτοιες εφημερίδες συγκεκριμένων πολιτικών πεποιθήσεων και σκοπών. Καμμία ανοχή, σε κανέναν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
LL_NEO Μάϊος 17, 2012 #2771 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2012 Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει γιατί το όνομα της Κωνσταντινούπολης/Ιστανμπουλ/γουατεβα πρέπει να αποτελεί πατριωτική θέση και έχει και τόση σημασία;Λογικά επιχειρήματα παρακαλώ.Να στο πω διαφορετικά. Υπάρχει λόγος που το Βερολίνο το λες Βερολίνο και όχι Μπερλιν; Ναι το γεγονός ότι υπάρχει η αντίστοιχη λέξη στο ελληνικό λεξιλόγιο και η οποία χρησιμοποιείται ευρέως (αν αντιθέσει πχ με το Άμστερνταμ/αμστελοδαμο, Δανία/δανιμαρκια κτλ). Το να πας το έξτρα μίλι και να χρησιμοποιήσεις μια λέξη η οποία έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για τον μέσο Έλληνα σημαίνει είτε ότι θες να προκαλεσεις (θεμιτό αλλα βλακωδες) είτε το προφανές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Μάϊος 17, 2012 #2772 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2012 Δεν έχω θέμα όπως και να λέγεται, εξάλλου δεν είναι δική μας για να αποφασίζουμε.Όμως, μη τρελαθούμε... επίτηδες τη λένε Ινσταμπούλ σε κάτι τέτοιες εφημερίδες συγκεκριμένων πολιτικών πεποιθήσεων και σκοπών. Καμμία ανοχή, σε κανέναν! Εξηγείς λίγο το γιατί είναι κακό αυτό και ποιους σκοτινούς σκοπούς εξυπηρετεί? Έτσι λέγεται επίσημα η Πόλη 80 χρόνια τώρα, δικιά μας (σαν Ελλάδα) δεν ξέρω αν ήταν και ποτέ, γιατί τότε λεγόμασταν Βυζάντιο, και σταμάτησε να είναι "δική μας" από το 1453 μ.Χ. Αν είναι να σκεφτόμαστε έτσι για κάθε πόλη που κάποτε κατακτήθηκε από κάποιον που τότε είχε και τον Ελλαδικό χώρο τότε να πάμε να διαμαρτυρηθούμε για όλη αυτή την μικρή περιοχή Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiohkor3 Μάϊος 17, 2012 #2773 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2012 Να μας φωναζουν γραικους τοτε γιατι το ελληνες ειναι ντεμοντε...μιας και αποφασισαν οτι το greek μας ταιριαζει παραπανω...Και γιατι να εχει λογικα επιχειρηματα; Αυτοι με λογικη τα κανανε οτι κανανε ή απο μισος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavliban Μάϊος 17, 2012 #2774 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2012 moar Σύριζα's πατριωτικές θέσεις αυτό αφορά την θέση της νεολαίας του κόμματος η οποία συνήθως διαφέρει πολύ αυτής του κόμματος...ως γνωστό πολλοί φοιτητές δεν έχουν σχηματίσει ακόμα ολοκληρωμένη άποψη και αυτό ισχύει σε πολλά θέματα... Εγώ είμαι από αυτούς που χρόνια τώρα λένε οτι οι μετανάστες είναι αυτοί που κινούσαν την ελληνική οικονομία τόσα χρόνια...αν ήθελε ο έλληνας ας μείωνε τις τιμές του, επίσης αν ήθελε ας δούλευε χτίστης και οτιδήποτε άλλο..όλοι ξαφνικά σπουδάσαμε και δεν γουστάρουμε να γίνουμε εργάτες...sorry άλλα τόσο απλό είναι...επίσης φτου στους εργοδότες που εκμεταλεύτηκαν τους λαθρο/μετανάστες και δεν τους έδιναν ούτε ΙΚΑ ούτε πλήρωναν φόρους...κουτοπονηριά/δουλεμπόριο στο max. τώρα επειδή οι ακροδεξιοί θα με φάτε, πιστεύω επίσης ότι το ελληνικό κράτος πρέπει να κάνει μια εκαθάριση στους μετανάστες που έχουν εισέρθει παράνομα και πολύ απλά να τους στείλουν με τα ΕΛΤΑ σπίτι τους..ή να τους δώσει ελληνικό διαβατήριο (χάρη θα τους κάνεις)...έτσι λοιπόν αυτοί με την άνεση τους θα μπούνε σε όλη την Ευρώπη...να δούμε μετά τι σκ@τ@ θα λέει η Merkel... EDIT: επειδή στο Βυζάντιο μιλούσαν Ελληνικά και ήταν ορθόδοξοι, δεν σημαίνει ότι ήταν ελεύθερο ελληνικό κράτος...Οι ελληνικές πόλεις κράτη υποδουλώθηκαν στους Ρωμαίους το 146π.χ. από τότε έως το 1821 δεν υπήρχε ελληνικό κράτος και πάρτε το χαμπάρι. Αυτά είναι βλακείες που μας μάθαιναν στο Γυμνάσιο/Λύκειο...Αυτό που δεν πέθανε ποτέ όμως ήταν και το ελληνικό στοιχείο που μας χαρακτηρίζει και όπως αυτό εκφυλίστηκε κατά την διάρκεια 2000 περίπου χρόνων κατοχής... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vic Μάϊος 17, 2012 #2775 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2012 Και η Αλεξάνδρια λέγεται Al Iskandariyah τώρα, αλλά εμείς Αλεξάνδρεια τη λέμε. Αφού έχουμε ελληνική λέξη στο λεξιλόγιο δεν είναι παράλογο να χρησιμοποιούμε αυτή. Θα μπορούσαμε να τη λέμε και Βυζάντιο θα μου πεις () αλλά είναι όνομα το κωνσταντινούπολη που λόγω καταστάσεων έχει μείνει και θα μείνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darien Μάϊος 17, 2012 #2776 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2012 Δεν ξέρω με τί κίνητρα το κάνανε, αλλά εγώ δεν βγάζω συμπεράσματα από υποθέσεις. Η λογική και η ιστορία λένε κάποτε η πόλη άνηκε στο Βυζάντιο και λεγότανε Κωνσταντινούπολη και τώρα ανήκει στην Τουρκία και λέγεται Ιστανμπουλ. Και εγώ λόγω συνήθειας Κωνσταντινούπολη τη λέω, αλλά δεν με πειράζει να την πω και Ιστανμπουλ. Όποιος έχει πρόβλημα με την άλλη ονομασία είναι καθαρό κόμπλεξ. Ακόμα και αν το κουβαλάει όλη η Ελλάδα, κόμπλεξ παραμένει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiohkor3 Μάϊος 17, 2012 #2777 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2012 Κομπλεξ; Κομπλεξ ειναι να μη δεχεται καποιος οτι ιδρυθηκε κωνσταντινουπολη, απο τον συνονοματο της, αλλα την ονομαζει με το δευτερο ονομα. Κομπλεξ ειχανε αυτοι που της αλλαξανε το ονομα γιατι τους ενοχλουσε χριστιανικο-ελληνικο οπως θες πες το ονομα...ΕλεοC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Μάϊος 17, 2012 #2778 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2012 [MENTION=2868]Myralis[/MENTION]Θα σου πω.Έχει διαφορά ποιός το λέει και γιατί το λέει. Εγώ λέω Κων/πολη, αλλά δεν με ξενίζει το Instanbul όταν το ακούω. Μπορεί εγώ και ο ΣΥΝ να λέμε το ίδιο πράγμα. (που όντως δεν έχω θέμα με το όνομα Ινσταμπούλ), αλλά ο ΣΥΝ πάω στοίχημα, αν θες, ότι ποτέ των ποτών δε θα την πει Κωνσταντινούπολη. Κοινώς, είναι σαν να μιλάμε για ΑΟΖ, να συμφωνώ εγώ ότι πρέπει να ορισθεί, να συμφωνεί και ο Χρυσαυγίτης και να είμαστε το ίδιο πράγμα. Όχι. :big_boss: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Μάϊος 17, 2012 #2779 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2012 Είναι ντροπή ακόμα και να συζητάτε το πως λέγεται η Κωνσταντινούπολη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
darien Μάϊος 17, 2012 #2780 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2012 Κομπλεξ; Κομπλεξ ειναι να μη δεχεται καποιος οτι ιδρυθηκε κωνσταντινουπολη, απο τον συνονοματο της, αλλα την ονομαζει με το δευτερο ονομα. Κομπλεξ ειχανε αυτοι που της αλλαξανε το ονομα γιατι τους ενοχλουσε χριστιανικο-ελληνικο οπως θες πες το ονομα...ΕλεοC.Δεν ξέρω από που τα συμπέρανες αυτά περί ίδρυσης. Εγώ είπα ότι δεν έχω πρόβλημα με κανένα από τα δύο ονόματα. Κόμπλεξ είναι όταν αρνείται κάποιος το ένα για συναισθηματικούς λόγους, ειδικά όταν αυτό είναι το επίσημο όνομα πλέον. Γι'αυτό ζήτησα λογικά επιχειρήματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.