Jump to content

OffTopic Archive

DJD

Recommended Posts

• Replies 3,8k
  • Created
  • Last Reply
Εκείνο το κυρτό εξάρτημα τι είναι; Δεσμίδα από AK-47;
Κατω απο τον φλογοκρυπτη? ναι,δεσμιδα ειναι...

Αρχικά λέγεται "γεμιστήρα". Δεσμίδες είναι των χρημάτων :p

Δεύτερον, είναι πολύ πιό κοντά σχεδιαστικά σε γεμιστήρα M16-A4, παρά σε AK-47. Άλλωστε και η "σφαίρα" που φαίνεται, είναι μάλλον διαμετρήματος 5.56, παρά 7.62 :triniti:

7.62x51-vs-5.56x45-2-267x300.jpg

Αρχικά λέγεται "γεμιστήρα". Δεσμίδες είναι των χρημάτων :p

Δεύτερον, είναι πολύ πιό κοντά σχεδιαστικά σε γεμιστήρα M16-A4, παρά σε AK-47. Άλλωστε και η "σφαίρα" που φαίνεται, είναι μάλλον διαμετρήματος 5.56, παρά 7.62 :triniti:

7.62x51-vs-5.56x45-2-267x300.jpg

:clap::clap::clap:

Επίσης να συμπληρώσω ότι είναι λίγο άσχετο, γιατί κανένας sniper που σέβεται τον εαυτό του δεν κουβαλάει όπλο με τέτοια διαμετρήματα... Ειδικά το 5.56, και στο κεφάλι να σε πετύχει μπορεί να ζήσεις...

To 1o από αριστερά είναι .50 bmg, το 3ο είναι το 7.76 και το 4ο το 5.52. Οι διαφορές δε χρειάζονται να εξηγηθούν νομίζω...

cartridges.jpg

Αλλά τι να κάνουμε, όλα στο βωμό του marketing...

Δεν είχα προσέξει ότι φαίνεται και σφαίρα στο πλάι!!!

Το 5.56 εξυπηρετεί καλύτερα στα ακόλουθα ζητήματα:

1) Είναι μικρότερο, άρα μπορείς να μεταφέρεις περισσότερα

2) Δεν σκοτώνει εύκολα μια-κι-έξω το οποίο είναι καλό γιατί

ένας τραυματίας απασχολεί 2-3 άλλους για να τον συμμαζέψουν,

μεταφέρουν, κτλ

@wizzard

έπρεπε να βάλεις κι ένα από αντιαεροπορικό - είναι πιο χορταστικό

Πολύ σωστά. Αλλά μην ξεχνάμε το moto των sniper:

One shot, one kill

O sniper, βγαίνει για να σκοτώσει, όχι για να κάνει μάχη. Άρα χρειάζεται ένα διαμέτρημα που θα κάνει αυτό ακριβώς. Όσο για το βάρος, συνήθως κουβαλάει το πολύ 2η γεμιστήρα που είναι και 10άρες οι περισσότερες, όχι 20άρες-30άρες-40άρες σαν αυτή της μητρικής. Ιδανικό διαμέτρημα είναι το .338. Το .50 είναι για ειδικές περιπτώσεις :)

(το χ3σαμε και θα μας κυνηγάει ο astro...)

The main purpose for the big .50 sniper rifles is to engage hard targets at extreme range, much like the British SAS used Barrett M82A1's to engage Scud missile launchers in the first Gulf War. In this realm, nothing can touch the .50 when it comes to extreme range. There really is not a lot of purpose engaging human targets with a 750gr bullet.

• 1 month later...

Νομίζω πως το παρακάνεις... Ας αφήσουμε στην άκρη το "αξιόλογο". Αξιόλογο είναι κατι το οποίο ειναι, κατα γενική ομολογία, αχεμ, αξιόλογο. Επίσης, δεν είναι εικόνα.

Επίσης, δεν είναι εικόνα.

Δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου νήμα για quotes. Εάν τα έλεγε σε video θα το πόσταρα στα αξιόλογα videos.

Ας αφήσουμε στην άκρη το "αξιόλογο". Αξιόλογο είναι κατι το οποίο ειναι, κατα γενική ομολογία, αχεμ, αξιόλογο.

Πώς κρίνουμε κάτι ως αξιόλογο "κατά γενική ομολογία"; Ποτέ δε γίνεται να συμφωνούν όλοι με κάτι. Φαντάζομαι θα εννοείς να το θεωρεί αξιόλογο ένα εύλογο ποσοστό ανθρώπων. Νομίζω πως στο Thelab όντως θα το βρει αξιόλογο ένα μεγάλο μέρος μελών. Αυτή είναι η μοναδική εξήγηση που μπορώ να αποδώσω στην πρότασή σου. Όπως επίσης να τονίσω το ότι το να μην αρέσει κάτι σε μερικούς ανθρώπους ή ομοίως να αρέσει κάτι σε μερικούς ανθρώπους δεν το κάνει de facto αξιόλογο. Ούτε το κάνει de facto μη αξιόλογο.

Νομίζω πως το παρακάνεις...

Εδώ είμαστε για να το συζητήσουμε. Από τη στιγμή που δεν παραβιάζω κάποιον κανόνα (ή τουλάχιστον όπως τους κατανοώ τους κανόνες) δε νομίζω πως ένα τέτοιο ποστ δεν έχει θέση όχι μόνο στο νήμα αυτό αλλά και στο TheLab γενικότερα.

ΥΓ. Μία άλλη "λύση" θα ήταν η μετακίνησή του στο νήμα "Γιατί πιστεύετε στο θεό;".

Δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου νήμα για quotes. Εάν τα έλεγε σε video θα το πόσταρα στα αξιόλογα videos.

http://www.thelab.gr/off-topic/best-quotes-ever-70837.html

Πώς κρίνουμε κάτι ως αξιόλογο "κατά γενική ομολογία"; Ποτέ δε γίνεται να συμφωνούν όλοι με κάτι. Φαντάζομαι θα εννοείς να το θεωρεί αξιόλογο ένα εύλογο ποσοστό ανθρώπων. Νομίζω πως στο Thelab όντως θα το βρει αξιόλογο ένα μεγάλο μέρος μελών. Αυτή είναι η μοναδική εξήγηση που μπορώ να αποδώσω στην πρότασή σου. Όπως επίσης να τονίσω το ότι το να μην αρέσει κάτι σε μερικούς ανθρώπους ή ομοίως να αρέσει κάτι σε μερικούς ανθρώπους δεν το κάνει de facto αξιόλογο. Ούτε το κάνει de facto μη αξιόλογο.

Εδώ είμαστε για να το συζητήσουμε. Από τη στιγμή που δεν παραβιάζω κάποιον κανόνα (ή τουλάχιστον όπως τους κατανοώ τους κανόνες) δε νομίζω πως ένα τέτοιο ποστ δεν έχει θέση όχι μόνο στο νήμα αυτό αλλά και στο TheLab γενικότερα.

ΥΓ. Μία άλλη "λύση" θα ήταν η μετακίνησή του στο νήμα "Γιατί πιστεύετε στο θεό;".

Τον κανόνα "Στις καταχωρήσεις απαγορεύεται η χρήση υβριστικής γλώσσας. Λέγοντας υβριστική γλώσσα εννοούμε οποιαδήποτε χρήση λέξης/πρότασης που προσβάλει/μειώνει/θίγει μέλος ή ακόμα και τον ίδιο τον δικτυακό τόπο." τον εφαρμόζουμε πολύ χαλαρά. Το θέμα της θρησκείας είναι προσωπική υπόθεση. Εσύ έχεις επιλέξει μια πλευρά. Μην μας την χώνεις στο λάρυγγα κάθε λίγο και λιγάκι. Και άλλοι έχουν τα πιστεύω τους αλλά δεν κάνουν όπως εσύ.

http://www.thelab.gr/off-topic/best-quotes-ever-70837.html

Τον κανόνα "Στις καταχωρήσεις απαγορεύεται η χρήση υβριστικής γλώσσας. Λέγοντας υβριστική γλώσσα εννοούμε οποιαδήποτε χρήση λέξης/πρότασης που προσβάλει/μειώνει/θίγει μέλος ή ακόμα και τον ίδιο τον δικτυακό τόπο." τον εφαρμόζουμε πολύ χαλαρά. Το θέμα της θρησκείας είναι προσωπική υπόθεση. Εσύ έχεις επιλέξει μια πλευρά. Μην μας την χώνεις στο λάρυγγα κάθε λίγο και λιγάκι. Και άλλοι έχουν τα πιστεύω τους αλλά δεν κάνουν όπως εσύ.

1) Υβριστική δεν είναι σε καμία περίπτωση. Ίσα ίσα έχει άκρως επιστημονικό υπόβαθρο.

Παρομοιώς στο θέμα στης χρεωκοπίας υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, οι οποίες πολλές φορές συγκρούονται. Εκεί δεν υπάρχει κάποια υπόνοια "χωσίματος" απόψεων μόνο και μόνο με την αναφορά της. Και δικαίως συμβαίνει αυτό. Μπροστά στο οικονομικό πρόβλημα υπάρχει πληθώρα απόψεων και αντιλήψεων όπου μέσα από τη συζήτηση προκύπτει, αν όχι η λύση του προβλήματος, σίγουρα μία καλύτερη κατανόησή του.

2) Μπορείς κάλλιστα να συζητήσεις επί μίας άποψης. Μπορείς κάλλιστα να υπεραμυνθείς μίας άποψης. Μπορείς να διαφωνήσεις με μία άποψη. Μπορείς ακόμα πιο απλά να αγνοήσεις μία άποψη. Είναι σα να λες σε οπαδό του Ολυμπιακού Βόλου ότι η ομάδα του ή καλύτερα η διοίκηση της ομάδας του είναι διεφθαρμένη. Είναι μία άποψη που ούτε προσβλητική είναι ούτε θεωρείται "χώσιμα". Θα μπορούσες να πεις ότι οι αναφορές μου σε διάφορα thread είναι πολύ περισσότερες από χώσιμο για τον Ολυμπιακό Βόλου. Σε αυτό απαντώ με δύο επιχειρήματα. Πρώτον σε παραπέμπω στο thread της χρεωκοπίας. Το δεύτερο επιχείρημα ακολουθεί παρακάτω.

3) Αν έχω κατανοήσει ορθώς την ανταπόκριση μέσα στο forum αυτό, διακρίνω ενδιαφέρον από άτομα για αναρτήσεις που προσάπτουν στην ευρύτερη αυτή θεματολογία. Είτε απλό ενδιαφέρον είτε συμπνέουν με παρόμοιες απόψεις. Προσωπικά παίρνωντας ως παράδειγμα τη συγκεκριμένη ανάρτηση δε νομίζω ότι αγγίζει τα όρια του προσβλητικού, του υβριστικού και του αντίθετου με τους κανόνες. Εφόσων επιπροσθέτως υπάρχει και ενδιαφέρον, δε βρίσκω το λόγο για τον οποίο δεν έχει θέση. (σσ. προφανώς με μεταφορά στο thread για quotes)

Και μία τελευταία ερώτηση. Θα ήταν "σωστή" αυτή η ανάρτηση στο θέμα με τα quotes; Αν όχι, θα είχε θέση στο θέμα "Γιατί πιστεύετε στο θεό;" Φαντάζομαι ότι συμφωνούμαι ότι ούτε στις Funny Pictures έχει θέση.

ΥΓ. Μιας και κινούμαι/κινούμαστε πολύ εκτός των ορίων του θέματος, δεν ξέρω εάν κρίνεται σκόπιμη η μετακίνηση των τελευταίων αναρτήσεων.

Θα σβηστούν.

Όταν σε κάποιο θίγεις τα πιστεύω του προσβάλλεται. Πίστευε αυτό που πιστεύεις αλλά πίστευε το για σένα. Όπως δε θα σου άρεσε εσένα να εκφράζονται υπέρ της θρησκείας ή δε ξέρω εγώ τι, σκέψου ότι υπάρχουν και άνθρωποι εδώ που ενοχλούνται και από το αντίθετο.

Όπως δε θα σου άρεσε εσένα να εκφράζονται υπέρ της θρησκείας ή δε ξέρω εγώ τι, σκέψου ότι υπάρχουν και άνθρωποι εδώ που ενοχλούνται και από το αντίθετο.

Μπορεί να μη συμφωνώ με μια τέτοια άποψη, ποτέ δεν είπα όμως ότι δε μου αρέσει ή δε θέλω να υποθεί καν. Κάτι τέτοιο πέρα από ανεπίτρεπτο θα ήταν και τελείως υποκριτικό.

Πίστευε αυτό που πιστεύεις αλλά πίστευε το για σένα.

Προφανώς, αλλά όπως ανέφερα και στην προηγούμενη ανάρτηση υπάρχουν άτομα τα οποία είτε συμφωνούν είτε βρίσκουν ενδιαφέροντες και αξιόλογες τέτοιες αναρτήσεις. Από τη στιγμή που δεν είναι υβριστικές δε νομίζω πως δεν έχουν θέση.

Όταν σε κάποιο θίγεις τα πιστεύω του προσβάλλεται.

Δεν είναι κακό να προσβάλλεσαι. Κακό είναι να ζητάς την αποσιώπηση των απόψεων, λόγων, εικόνων, video που σε προσβάλλουν. Ειδικά όταν αυτά κινούνται σε ένα ευπρεπές πλαίσιο.

ΥΓ. Άσε που μπορείς να βρεις κάτι αξιόλογο χωρίς απαραίτητα να συμφωνείς μαζί του.

Αν κατανόησα σωστά ζητάς ελλάτωση διότι είναι ευαίσθητο ζήτημα και όχι διότι κινούνται σε πλαίσια ανεπίτρεπτα από τους κανόνες του TheLab.

Μερικές ακόμα απορίες και τέλος το off-topic από εμένα. Με το Funny Pictures και Αστεία Videos τι γίνεται; Και τέλος το "Γιατί πιστεύεται στο θεό;" είναι το κατάλληλο θέμα για παρόμοιες αναρτήσεις;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.