Jump to content

PSU και παραπάνω απο 12v στην +12

SkaL-

Recommended Posts

Καλησπέρα, θα θελά να ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος να βγάλουμε απο ένα ΑΤΧ PSU παραπάνω απο 12v στην +12 πχ 15-18v αλλά και να έχουμε πολλά Α στην διάθεση μας γύρω στα 9-10είναι οκ. Κάποτε κάναμε ένα μικρό overvolt mod και ανεβάζαμε την +12 στα 12.5-12,7v για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στο oc, αυτά προ 10έτιας τώρα θέλω να βρώ ένα ανάλογο mod αλλά για άλλο λόγο έχει κάποιος κάτι στο μυαλό του ?

Καλησπέρα !

Το ερώτημα ενδιαφέρον, αλλά έχει κάποια εμπόδια η λύση του.

Κατ΄αρχήν η τεχνική βασίζεται στο να παρέμβεις και να αλλοιώσεις τις παραμέτρους του βρόχου ανάδρασης της βαθμίδας των 12 volt.

Εντάξει λογικό είναι αυτό, απλά θέλει να δεις καλά ποιο είναι το σχέδιο και να παρέμβεις εκεί που πρέπει.

Το κακό στην ιστορία , είναι ότι όσο πιο σύγχρονο είναι το τροφοδοτικό , τόσο πιο ολοκληρωμένο είναι, τόσο όσον αφορά στο γενικότερο δικτύωμα ανάδρασης, αλλά και όσον αφορά, τις παράπλευρες προστασίες του PSU.

Το θέμα εδώ είναι ότι η αύξηση της τάσης που θες είναι πολύ μεγάλη ( 50%), οποτε σίγουρα θα παρέμβει η προστασία υπέρτασης του PSU.

Από εκεί και πέρα είναι πολύ πιθανόν να παρουσιαστούν προβλήματα σταθερότητας του βρόχου ανάδρασης και άλλα πολλά!

Συνεπώς, δοσμένος τρόπος για "μαρκάλεμα" ενός τροφοδοτικού γενικά, δεν....

Ειδικά , με συγκεκριμένο PSU, και πειραματισμό μπορεί να γίνει προσπάθεια.

Οπότε ερχόμαστε στο ερώτημα , που ήθελα να σου κάνω εξ αρχής, και μου απαντάς αν μπορείς /θες.

Γιατί θα πρέπει η τάση αυτή να βγεί από ένα PSU υπολογιστή?

Διότι αν δεν υπάρχει δέσμευση σε σχέση με αυτό, τότε υπάρχουν λύσεις αξιόπιστες και πολλές

με κάποιο κόστος βέβαια! (π.χ. Mean Well 200W Single Output Switching Power Supply NES- 2 0 0 series - 15 Volt).

Όπως και να έχει, καλό είναι να μας πεις μερικά πράματα παραπάνω! :)

Συγνώμη που άργησα να απαντήσω, λοιπόν σε ευχαριστώ για την απάντηση σου και την ανάλυση σου, πάνω κάτω γνωρίζω τις έτοιμες λύσεις της αγοράς απλά ήθελα κάτι οικονομικότερο και να κάνω ανακύκλωση υλικών που κάθονται, πχ ένα psu hec 460 και πολλά άλλα. Η χρήση του θα είναι σε ένα TEK ή σε σαντουιτσ απο TEK μια που έχω 1-2 μικρά tek και καθονταί 10 χρόνια:p Βρήκα αυτό που έψαχνα όχι στο 100% αλλά ένα mod για 13,5V και μπόλικα Α.

Λοιπόν να τα πω όλα ως έχουν το ένα τεκ είναι 70W σίγουρα και το άλλο 70 ή 90. Δεν ξέρω και δεν γράφει και κάτι πάνω. Η αλήθεια είναι πως θέλω ένα ΤΕΚ γύρω στα 150w και δεν έχω πρόβλημα να το βάλω και μόνο με 12v. Τώρα ψάχνομαι με λίγα παραπάνω Volt για να ξεζουμίσω τα μίκρα. Δεν ήθελα να σπαταλήσω χρήματα για νέες αγορές αλλά όπως έγραψα να δουλέψω με ότι έχω. Πάντως αν έχει κάνεις σας κάνα tec έως 200w σε καλή τιμή με ενδιαφέρει :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.