Jump to content

Περιπέτειες στον κόσμο των WiFi

TifoziF1

Recommended Posts

Παίρνω ένα TP-Link WA901ND wir.access point από την δουλειά για να το δοκιμάσω στην θέση του TP-Link WA801ND που έχω σπίτι. Του βάζω και τις 2 8dbi κεραίες και στην ίδια θέση με τις ίδιες ρυθμίσεις. Δεν βλέπω ούτε 1 bit παραπάνω ταχύτητα.

Διαβάζω στο internet ότι παίρνει dd-wrt και ότι γίνεται "g@maW" ψάχνω λοιπόν βρίσκω firmware, οδηγίες, κλπ και ξεκινάω. Εν το μεταξύ στις λίστες του dd-wrt είναι supported 100%.

settings backup: έτσι για να μην κάθομαι να ξαναπερνάω ΙΡ και ΜΑC adr.

30-30-30: reset σύμφωνα με τις οδηγίες πρίν το 1ο flash.

flash πρώτο και περιμένω boot. δεν δουλεύει το lan !!!

30-30-30: παλεύω με το 30-30-30 τρεις φορές και ωωωωωω επιτέλους δουλευει το wifi, το lan dead.

flash δεύτερο: κάνω το 2ο flash σύμφωνα με τις οδηγίες μέσω wifi (αν και δεν ενδείκνυται) αλλά αφού δεν δουλεύει το lan τι άλλο μπορώ να κάνω.

30-30-30: μετά το 2 flash πάλι δεν έχω lan. έτσι κάνω πάλι 2-3 reset. αλλά μάταια.

ψάχνω στα φόρα του dd-wrt (ευτυχώς που έχω internet από τον γείτονα) και όλοι γκρινιάζουν για αυτό. βρίσκω δοκιμάζω από telnet διάφορα αλλά μάταια.

παίρνω την απόφαση να το γυρίσω στο mama-firmware αλλά ένα νέο search δίνει ελπίδες. δοκιμάζω και αυτό και ξανα μανα αλλά τίποτα. έτσι ξαναγυρίζω στο μαμά.

30-30-30: ως πρέπον.

flash τρίτο μαμά: και εύχομαι να δουλέψει. και όντος δουλεύει, έχω μαμά firmware αλλά αρκετά παλιότερη version. Κατεβάζω από το site της TP-Link το τελευταίο που ήταν και αυτό που φόραγε στην αρχή.

30-30-30: χ3σ3 μας δεν το κάνω :p

flash τεταρτο μαμά: και όλα οκ

30-30-30:αυτό δεν το κάνω ούτε με 100ευρώ

restore settings: για να το γυρίσω όπως το πείρα από την δουλεία.

testing: FINE !!! (φιουυυ)

3 ώρες ΧΑΜΕΝΕΣ

αν δηλαδή το ήθελα για repeater θα ήταν jet, :hehe: θα μου πείς τώρα καλά θές dd-wrt σε χαζο-repeater ? :no: :no: :hehe:

για client δεν...

για access point δεν...

για router .... :rofl::rofl::rofl:

τότε τι σκ@τα firmware ανεβάζουν ? Πείτε ότι δεν είναι supported ή ότι δεν δουλεύει το lan να μην παιδεύετε ο κόσμος jamba.

και στο τέλος το κερασάκι :

kyroz wrote:

excuse me, but who made the STUPID decision to put the firmware in the 'Downloads' page like it's ready to use?! Evil or Very Mad

THE FIRMWARE DISABLES THE LAN PORT AND MAKES THE DEVICE ALMOST UNUSABLE!

Thanks to 'thedriver' for the restore instructions.

ADMINS: I know we're not paying for those firmwares, but at least show some responsibility.

This is a free piece of software, if you dont like it, go elsewhere.

και εδώ, άλλη μια περιπέτεια στον κόσμο του wifi τελείωσε. Ευτυχώς ομαλά, γιατί μπορεί Δευτέρα πρωί να έσκαγα 50E από την τσέπη μου για αντικατάσταση του brikarismenoy TP-Link.

:spam:

[MENTION=4796]TifoziF1[/MENTION] Έχω το ίδιο ακριβώς AP και του έβαλα από την πρώτη βδομάδα openWRT και δουλεύει μια χαρά. Πρόσφατα είδα ότι "υποστηρίζεται" και από το ddWRT και επειδή ψηνόμουν για την αλλαγή, το έψαξα λίγο και διάβασα για το τραγικό θέμα με το lan.

Το 30-30-30 που λες τι είναι?

Είναι το reset που χρειάζετε: 30 δευτερόλεπτα με αναμένη στην συσκευή και πατημένο το reset, χωρίς να αφησεις το reset βγαζεις το ρέυμα για 30 secs και το ξαναβάζεις και περιμένεις άλλα 30secs με το reset πατημένο. Hard reset or 30/30/30 - DD-WRT Wiki

το 901ND ήταν version 2.3!!!

Δεν έχει πέσει στα χέρια μου το WA901ND αλλά υπάρχει ένα παρόμοιο θέμα με το WR1043ND που έχω. Έβαλαν κάποιο έλεγχο σε νεότερες εκδόσεις όταν γίνεται αναβάθμιση και ουσιαστικά απενεργοποιεί την wan port κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης για ασφάλεια υποτίθεται. Η παρενέργεια είναι αν περάσεις σε ddwrt η wan δεν επανέρχεται. Αυτό παίζει σε rev 1.8 και πάνω (ευτυχώς έχω 1.6) και το 'fix' είναι να περάσεις πρώτα ένα παλιό γερμανικό firmware πριν το ddwrt.

TP-Link TL-WR1043ND DD-WRT No WAN fix | Nearly Deaf

^^ από το πρωί ψάχνω. work-around ουδεν !

τεσπα. Άφησα warning και καλά θα κάνουν να το λάβουν υπόψιν !!

attachment.php?attachmentid=57216&stc=1&d=1373148401

:hehe: :hehe:

Διαφορετικά πάω και παίρνω ένα dual-band access point και βάζω στην άλλη γωνία του σπιτιού το 801ND+2*8dBi σαν repeater στα κανάλια 6+2 (2.4Ghz) και ας μην χρειάζεται :devil: :devil: και αναγκαστικά θα παίζουν μόνο 12 και 13 :hehe: :devil: :rofl: :rofl: :hehe:

post-4796-1416077538,7012_thumb.png

To 1043 είναι αρκετά καλό πλέον με ddwrt, ήταν αρκετά unstable αλλά έχει στρώσει πολύ και δεν είχα προβλήματα κανα χρόνο τώρα. Δεν ξέρω αν παίζει κάτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά για δοκιμές με 3 κεραίες, gigabit και usb με ένα μειονέκτημα οτι είναι 2.4GHz μόνο.

Ποτε δε μου άρεσαν τα repeaters, τζάμπα θόρυβος και σπατάλη bandwidth. Πέρνα ένα καλώδιο καλύτερα.

Συμφωνώ για τα repeaters. Και μόνο που συνδέεσαι πάνω του είσαι 50% κάτω (by design) σε ταχύτητα ακόμα και αν σου λέει ότι είσαι συνδεμένος με 300Μbits.

Είναι πήχτρα τα 2.4Ghz εδώ !!! ενώ στα 5GHz .... του τάφου σιωπή !!

Στα 5Ghz θα παίζω (αν πάρω την απόφαση) αλλά το repeater δεν θα μπει για να συνδέομαι πάνω του αλλά για "βαβούρα !!!" :devil: :devil: :p

Τα 2.4 έχουν πήξει η αλήθεια είναι. Γενικά είμαι τυχερός και η γειτονιά είναι σχετικά ήσυχη. Μόνο ένας γείτονας κάγκουρας παίζει extended 5 με 13, τα διαμερίσματα δεν είναι αρκετά μεγάλα εδώ γύρω για να χρειάζεται κάτι τέτοιο.

post-35-1416077539,5258_thumb.png

συμφωνώ και εγώ για το 1043 αυτό έχω 1.8ver

μου βγήκε λίγο η παναγία για να βρω stable dd-wrt fw στην αρχή αλλά από τότε που το βρήκα είμαι κρέμα

ούτε έχω ξανά ασχοληθεί άπειρα stable

(btw το command που έχουνε και στα dd-wrt και στα stock αν θυμάμαι υπάρχει τα σπάει πολύ άσχημα για αποσφαλμάτωση)

καλό χρυσό το 1043 (μακάρι να το ήξερα πριν 2 χρόνια που αγόρασα το 801ND) αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω ούτε 1ευρώ για 2.4GHz πλέον.

Ότι πάρω (AP ή router) θα είναι dual band !

και εγώ σκέφτομαι το ASUS RT-AC66U αλλά τα 150Ε είναι πολλά, και στο κάτω κάτω με τόσα γιατί να μην έχει και μια usb3 της προκοπής με +30ΜΒ/s read/write ?

Παίρνει και dd-wrt και asuswrt merlin!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.