gio7 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2013 Καλησπερα!!Τις τελευταιες 6-7 μερες προσπαθω ανεπιτυχως να εγκαταστησω 4 x 2gb mushkin (996558) στα πλαισια αναβαθμισης απο 4 x 1gb transcend axeram...Ειμαι με 7aria 64bit κ τελευταιο beta bios...δοκιμασα ανεπιτυχως και 17official...Οι μνημες δοκιμαστηκαν με memtest+ επιτυχως...Οταν βαλω ,με οποιοδηποτε συνδυασμο, πανω απο 2 στικακια παιρνω BSOD...'αλλες φορες φαινεται οτι διαβαζει τα 6 ή 8gb στην αρχικη οθονη αλλα κολλαει μετα...Εννοειται οτι εχω βαλει manual πολυ χαλαρα timings κ τις δοκιμασα και κατω απο default ,στα 700 αντι 800...Εδωσα MCH 1.54 k ddr2 2.2V....τα ιδια....Υπαρχει κατι αλλο να δοκιμασω ή να τις βαλω στις αγγελιες (απο εδω τις ειχα παρει..) ? Γιατι κ μονο η σκεψη να αλλαξω μητρικη κ να πειραματιζομαι παλι για ρυθμισεις ,oc κτλ...με τρελαινει..Το ICH voltage μπορει να βοηθησει καπου?ΥΓ αναλογη αναφορα βρηκα στο νετ (με αλλες ομως μνημες) και τελικα του επαιξαν μονο με 14bios...αλλα εχω τον Q9400 κ δεν θελω να γυρισω σε 14 απο 18....
chroma Ιούλιος 6, 2013 #2 Ιούλιος 6, 2013 MCH θέλει για 4x2 αλλά οχι τόσο πολύ για default. Δες πως είναι τα δικά μου settings μήπως σε βοήθησει, οι μνήμες είναι 4x2 ballistix 800 CL4 και το MCH 1.35v, τα υπόλοιπα stock. Ε8400 9x400 και 5:6 διαιρέτης. Τα ίδια είχα και με QX9650 οπότε δεν είναι θέμα το οτι έχεις quad. Μήπως προσπαθείς να παίξεις σε command rate 1; Το bios που έχει εδώ και πολύ καιρό είναι 2010-07-05 IP35 Pro 18ZZZ από εδώ ABIT IP35 Pro Motherboard BIOS's
gio7 Ιούλιος 6, 2013 Author #3 Ιούλιος 6, 2013 Οχι,το χω βαλει 2Τ μεσα απο το bios.. αρα θεμα bios δεν εχω (το ιδιο φοραω).. λες να δοκιμασω με 5:6 αντι για 1:1 που ειμαι τωρα? αν κ απο οτι θυμαμαι το 1:1 ειναι πιο "safe" απο διαιρετες ή οχι? Απο MCH δεν εχει νοημα να δοκιμασω πιο πανω..απο ddr2 V επισης.. τι να πω...να δοκιμασω να βαλω manual τιμη στο tWTR και στο performance level (ταχω στο auto τωρα..)? Αλλιως μου πουλας τις μνημες σου
chroma Ιούλιος 6, 2013 #4 Ιούλιος 6, 2013 Δοκίμασε ένα clear cmos και ασε όλα τα timings auto με 1:1 και 266 fsb. Μπες windows και ποσταρε ενα memset μαζί με το spd, όπως το έχω παραπάνω. Μπορεί το spd να βάζει κάτι πολύ σφικτό για 4x2. Οι μνήμες δεν πάνε πουθενά, είναι limited run.
gio7 Ιούλιος 6, 2013 Author #5 Ιούλιος 6, 2013 Δυναμη!!:smoke:με τα 2χ2gb να κανω το παραπανω που γραφεις,ετσι?ΥΓ δεν μπορω να επιλεξω τιποτα στο memset 4.1..μονο exit και about..
chroma Ιούλιος 6, 2013 #6 Ιούλιος 6, 2013 Καλύτερα με 4x2 αν ανοίγει έτσι. Υποθέτω έχεις δοκιμάσει single 2x2 (μαύρο, μπλε) και για τα δύο κανάλια και 2x2 σε μπλέ και σε μαύρο ξεχωριστά και παίζουν όλα;memset-> run as administrator
gio7 Ιούλιος 6, 2013 Author #7 Ιούλιος 6, 2013 μεχρι τωρα δεν εχω καταφερει με κανενα συνδυασμο να ανοιξει οταν εχω 4 x2gb ...θα δοκιμασω ετσι οπως λες (266fsb και ολα auto..)κοιταξε τα memory slots δουλευουν σιγουρα και τα 4 γιατι ειχα 4x1gb πριν....τωρα απο συνδυασμους εχω δοκιμασει σχεδον τα παντα....το μονο που δεν εχω βαλει ειναι 2χ2gb στα slots 1-4 και 2-3...δοκιμαζα μονο 1-3 και 2-4.....
gio7 Ιούλιος 6, 2013 Author #8 Ιούλιος 6, 2013 memset-> run as administratorετσι το τρεχω αλλα τιποτα..απο εδω το κατεβασα..
chroma Ιούλιος 6, 2013 #11 Ιούλιος 6, 2013 Μάλλον παίζει κάτι με το bios σου γιατί δεν έχει επιλογή spd και mchbar ενώ τα bios από lejabeach.com είναι modded και το mchbar είναι ξεκλείδωτο, κοινώς κάνεις αλλαγές on the fly. Κατέβασε το memset από εδώ καλύτερα: Tweakers.fr
gio7 Ιούλιος 6, 2013 Author #12 Ιούλιος 6, 2013 πρωτη φορα που μπηκα windows με 2x4gb!!:magic::magic: ξεχασα να βαλω το λινκ πιο πανω..απο εκει που γραφεις το κατεβασα...(απο tweakers.fr) παντως το bios απο εδω το εβαλα.. http://www.lejabeach.com/ABIT/IP35Pro/ να σου πω την αληθεια δεν ξερω τι ειναι το mchbar που αναφερεις..παντως επιλογες για performance leven kai write to read delay εχω...
chroma Ιούλιος 6, 2013 #13 Ιούλιος 6, 2013 Μόνο τα bios που τελειώνουν σε ΖΖΖ είναι μονταρισμένα, το ξεκλείδωτο mchbar απλά εξυπηρετεί για να αλλάζεις τα timings μέσα από το memset χωρίς επανεκκίνηση. Εφόσον μπήκες λοιπόν και έχεις μια ιδέα τώρα τι timings βάζει η μητρική σου, μπορείς να πάρεις σημειώσεις και να τα εφαρμόσεις στο bios με κάποιες αλλαγές. Πχ. το trfc = 42 είναι πολύ σφικτό για 4x2 και δύσκολα θα μπουτάρεις παραπάνω αν δεν το χαλαρώσεις. Δοκίμασε 64 και tref κάτι μεγαλύτερο πχ. 3120. Κατα τα άλλα μου φαίνεται οκ.Κάτι που δεν θυμόμουν, για να είναι ενεργές οι μόντες του bios πρέπει να έχεις το LAN boot agent enabled και dram timing στο manual, τα timings μπορούν να ειναι auto.Note: LAN Boot must be enabled for the added assemply code to execute. I had set it enabled by default. Also DRAM Timing must be set to "Manual". This is saftey net in case the system won't boot due to the setting being too tight. Clearing CMOS will reset DRAM Timing to SPD and the code will not execute.....The New Rebels Haven Forum!!: Rebels Haven Adds Performance Level & Trcf to Mod BIOS For IP35 Pro!
gio7 Ιούλιος 6, 2013 Author #14 Ιούλιος 6, 2013 Κάτι που δεν θυμόμουν, για να είναι ενεργές οι μόντες του bios πρέπει να έχεις το LAN boot agent enabled και dram timing στο manual, τα timings μπορούν να ειναι auto. The New Rebels Haven Forum!!: Rebels Haven Adds Performance Level & Trcf to Mod BIOS For IP35 Pro! αυτο διαβαζα τωρα... κατι αλλο.. στο cpu gtlref τι τιμη εχεις? εγω 63% και στα 2.. Σε ευχαριστω πολυ για το χρονο σου!!:banging: διαβαζα εδω.. Tweakers.fr οτι για το tref μεγαλυτερες τιμες->μεγαλυτερη αποδοση αρα ισως πιο σφιχτο..μηπως να ταφησω στο 2600?αυτο αλλαζει μονο με memset ή και στο bios? edit: συμφωνα με το spd παντως του memset ειναι ακυρο αυτο που ανφερουν για το tRef..
chroma Ιούλιος 6, 2013 #15 Ιούλιος 6, 2013 To tref καθορίζει κάθε πότε γίνεται refresh σε όλη τη μνήμη, τα κελιά έχουν μια μέγιστη διάρκεια refresh που μπορούν να διατηρήσουν τα περιεχόμενα και περιοδικά χρειάζονται ανανέωση. Ο λόγος που έλεγα για το spd παραπάνω είναι οτι δίνει και τα tref για κάθε συχνότητα, ουσιαστικά το νούμερο είναι κύκλοι ρολογιού και υπολογίζεται ως tref = refresh σε usec / nsec ( = 1/συχνότητα μνήμης) . Αν δεις το screenshot που έχω 7.8 / (1 / 400) = 7.8 * 400 = 3120 Συνήθως αυτό υπολογίζεται από το spd και τη συχνότητα, δεν χρειάζεται ψάξιμο παρά μόνο σε αρκετό overclock. Μπορείς να το αφήσεις 2600, ρεαλιστικά 2600 με 3120 είναι πολύ κοντά. Δεν θυμάμαι αν υπάρχει στο bios της abit. Το gtlref έχει να κάνει με το vtt , αν δεν αλλάζεις το vtt του cpu άφησε το stock. Αν ανεβάζεις το vtt δοκίμασε να κατεβάσεις λίγο gtlref, γενικώς δεν έχω δει τρελές διαφορές σε σταθερότητα σε κοντινές τιμές. Αν πας ακραία μπορεί και να μην κάνει post καν. [edit] Βλέπω μπήκες στα 420 οπότε μάλλον το πρόβλημα ήταν το trfc.
gio7 Ιούλιος 7, 2013 Author #16 Ιούλιος 7, 2013 :banging:με 440fsb και 6-6-6-20(2,1volt) δεν bootarei καν παντως...ρυθμιση για trc (row cycle time) δεν βλεπω ουτε στο bios ουτε στο memset παντως...κ συμφωνα με το spd βλεπω οτι πρεπει να το αυξανουμε οταν αυξανουμε συχνοτητα...θα τρεξω ενα memtest+ στα 420 5-5-5-18-63(trfc) να δω τι κανω και βλεπουμε....Thanks!!
chroma Ιούλιος 7, 2013 #17 Ιούλιος 7, 2013 Ισχύει για tRC = tRAS + tRP όπως γράφει η σελίδα. Δυστυχώς δεν υπάρχει επιλογή tRC και αν υποθέσουμε οτι κρατά την τιμή που έχει το spd των mushkin για τα 400, δηλαδή 23, όταν έβαλες tRP 6 και tRAS 20 θα έπρεπε να έχει tRC τουλάχιστον 26 και ίσως για αυτό δεν πόσταρε καν. [edit] Υπάρχει και το spdtool με το οποίο μπορείς να κάνεις edit το spd των μνημών αλλά προφανώς έχει κάποιο ρίσκο. http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=20349 http://derpybird.tk/TPU/SPDTool_063.zip
gio7 Ιούλιος 7, 2013 Author #18 Ιούλιος 7, 2013 αν ειναι αυτο που υποψιαζομαι...θα ΤΡΕΛΛΑΘΩ για 7 μερες ταλαιπωρια.... εβαζα στο bios cas latency 6...με auto (οπως μου προτεινες αρχικα το βαζει 5) κ ολα ειναι τελεια! δοκιμασα κ στο memset να βαλω 6 και ενω μου δινει την επιλογη δεν το κανει apply! τεσπα αν στα 880 με 5-6-5-18 δε μου βγαζουν λαθη...εννοειται μενω εδω..(πριν με 4x1gb ημουν στα 900)... Να σαι καλα φιλε μου!Καλο σου βραδυ και ενημερωνω αυριο!!!
Kallisti Ιούλιος 7, 2013 #19 Ιούλιος 7, 2013 Μάλλον παίζει κάτι με το bios σου γιατί δεν έχει επιλογή spd και mchbar ενώ τα bios από lejabeach.com είναι modded και το mchbar είναι ξεκλείδωτο, κοινώς κάνεις αλλαγές on the fly. Κατέβασε το memset από εδώ καλύτερα: Tweakers.frΈχεις βάλει ssd στην μητρική αυτή και παίζει κανονικά?Το πειραγμένο bios απο το σιτε πως το κανω flash ? χρειάζομαι καποιο προγραμμα?
chroma Ιούλιος 7, 2013 #20 Ιούλιος 7, 2013 Έχω βάλει ενα σε AHCI και δυο σε RAID, μια χαρά παίζουν. Το τελευταίο ZZZ bios όμως έχει νεότερα AHCI και RAID rom περασμένα, δε θυμάμαι αν είχα ποτέ SSD με τα official.Οδηγίες και flasher έχει μέσα στο .rar.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.