Jump to content

Πρόβλημα με κάρτα γραφικών ή κάτι άλλο;

gokuthelegend

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν παιδιά χαιρετώ και μπαίνω κατευθείαν στο θέμα.

Στον υπολογιστή μου εδώ και μερικά χρόνια είχα σαν κάρτα γραφικών την Sapphre HD 3650 512MB DDR2 AGP, η οποία σύμφωνα με το λινκ που σας έδωσα ζητάει 450W τροφοδοτικό και θέλει έξτρα τροφοδοσία με καλώδιο από το τροφοδοτικό (δεν ξέρω αν έχει σημασία, απλώς το αναφέρω). Επειδής είμαι πολύ της καθαριότητας κάθε 2-3 μήνες αποσυναρμολογώ όλο τον υπολογιστή και καθαρίζω από σκόνες. Με τα πολλά πολλά χάλασε το βύσμα της κάρτας που συνδέω το καλώδιο του τροφοδοτικού με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί πλέον. Επειδής είναι εκτός εγγύησης και επειδής μένω σε χωριό είναι λίγο δύσκολο να βρω κάποιον να μου την φτιάξει, οπότε τελικά αποφάσισα να αγοράσω μια άλλη κάρτα γραφικών και συγκεκριμένα την Inno3D GeForce FX 5500, την έκδοση με την 256MB μνήμη (ξέρω ότι είναι πισωγύρισμα σε σχέση με την προηγούμενη κάρτα αλλά ο υπολογιστής χρησιμοποιείται για πολύ βασικές δουλειές, μου αρκεί να δουλεύει κανονικά). Να σημειώσω ότι η συγκεκριμένη κάρτα δεν παίρνει εξωτερική τροφοδοσία απευθείας από το τροφοδοτικό, αλλά τροφοδοτείται μόνο από την μητρική (να σημειώσω ότι στην επίσημη σελίδα δεν αναφέρει κάτι αλλά κάπου βρήκα ότι χρειάζεται τροφοδοτικό 350W για να δουλεψει, ενώ η άλλη κάρτα που είχα ήθελε 450W). Αυτό σχετικά με την τροφοδοσία δεν ξέρω αν είναι σημαντικό αλλά εγώ το αναφέρω.

Τώρα το πρόβλημα ποιό είναι; Αφού απεγκατέστησα τους drivers της 1ης κάρτας για να μην γίνει κάποιο conflict με τους drivers της 2ης κάρτας, απενεργοποιώ τον υπολογιστή και συνδέω την πρόσφατα αγορασμένη κάρτα. Ενεργοποιώ τον υπολογιστή, κάνει κανονικά post η μητρική, φορτώνουν τα Windows (να σημειώσω ότι έχω XP), και φτάνει στο σημείο που λέει Welcome. Εκεί παγώνει εντελώς ο υπολογιστής και δεν μπαίνει στην Επιφάνεια Εργασίας με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κάνω τίποτα. Όσες φορές και αν έκανα επανεκκίνηση τον υπολογιστή, πάντα κολλούσε στο συγκεκριμένο σημείο. Αφού κολλάει αμέσως πριν ανοίξει η επιφάνεια εργασίας, δεν μπορώ να εγκαταστήσω τους drivers, ούτε να κάνω κάτι άλλο. τι ενέργειες έκανα, καταρχήν αποσύνδεσα τα πάντα από τον υπολογιστή και άφησα μόνο τον ssd που έχω εγκατεστημένο το λειτουργικό, συν τη κάρτα γραφικών. Τον 2ο σκληρό καθώς και τα dvd-rom που είχα τα αποσύνδεσα εντελώς, αφαίρεσα ακόμη και το dialup modem. Κατά την ενεργοποίηση έκανε πάλι το ίδιο, κόλλησε στο Welcome. Επίσης δοκίμασα να μπω σε safe mode καθώς επίσης και στις υπόλοιπες επιλογές του μενού F8, αλλά κόλλησε σε όλες τις περιπτώσεις. Δοκίμασα ακόμη και Linux Live CD, αλλά κόλησε κατά το loading πριν μπει στην επιφάνεια εργασίας. Τέλος δοκίμασα ακόμη να κάνω φορμάτ και εγκατάσαστη των Windows από την αρχή μήπως ήταν κάποιο πρόβλημα του λογισμικού αλλά κόλλησε πριν ξεκινήσει η εγκατάσταση.

Τέλος να σημειώσω και κάτι άλλο. Επειδής είχα κάποιες δουλειές, κλείνω τον υπολογιστή και αποφάσισα να συνεχίσω το βράδυ. Το βράδυ λοιπόν επανέρχομαι για να δω τι μπορεί να γίνει. Αυτή την φορά άφησα το καπάκι της κεντρική μονάδας ανοιχτό για να βλέπω τι γίνεται μέσα στην μονάδα. Ενεργοποιώ τον υπολογιστή και κόλλησε πάλι στο "Welcome" και πριν μπει στην επιφάνεια εργασίας. Αφού το άφησα 2-3 λεπτά έτσι μέχρι να σκεφτώ τι να κάνω (δηλαδή ο υπολογιστής ήταν ενεργοποιημένος και είχε κολλήσει στο Welcome), παρατήρησα ότι οι ανεμιστήρες στην μονάδα λειτουργούσαν στο full χωρίς να κάνω κάτι βαρύ, αφού από την στιγμή που είχε κολλήσει δεν μπορούσα να τρέξω τίποτα, ούτε βίντεο, ούτε παιχνίδια ούτε κάτι άλλο. Βάζω το χέρι μου κοντά στην κάρτα γραφικών και παρατήρησα ότι είχε ανεβάσει αρκετά θερμοκρασία, ίσως λίγο παραπάνω από φυσιολογικά επίπεδα, την ακούμπησα και κάηκε το δάκτυλό μου, και ανέβασε θερμοκρασία σε μόλις 2-3 λεπτά που είχα ενεργοποιημένο τον υπολογιστή και χωρίς να έχω κάνει τίποτα.

Για να μην τα πολυλογώ λέτε να έχει κάποιο πρόβλημα η κάρτα; Υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον υπολογιστή και το τροφοδοτικό και να μην μπορεί να την "σηκώσει"; ή κάτι άλλο;

η μητρική μου είναι η ms-7222, έχω 2GB ram, έναν ssd, έναν hdd, 2 dvd-rom, και τροφοδοτικό 450W.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Παρατήρησα ότι έβαλα το θέμα μου σε λάθος περιοχή του φόρουμ, παρακαλώ όποιος mod να μετακομίσει το θέμα μου στην σωστή κατηγορία. Ευχαριστώ και συγνώμη για το μπέρδεμα.

Κανείς; Ούτε ένας mod για να μετακινήσει το θέμα; Τέλος πάντων, παιδιά μετά από πολλά τεστ το μόνο που μπόρεσα να διαπιστώσω είναι ότι η κάρτα είναι προβληματική διότι δεν λειτούργησε κανονικά σε καμιά περίπτωση. Αύριο θα κάνω αίτηση RMA και θα την στείλω πίσω. Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Το θέμα μπορεί να κλειδωθεί.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.