gkagg Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2013 Καλημέρα. Εγκατέστησα στο HTPC της υπογραφής μου πρόσφατα μια Palit GTX 650 1GB για λίγο light gaming. Η κάρτα είναι PCIe 3.0 αλλά μέσω GPU-z στο Bus Interface παρατήρησα ότι το μέγιστο link speed που σου δίνει είναι 2.0. Υπάρχει κάποιος τρόπος να ενεργοποιήσω το spec PCIex 3.0; Σημειωτέον ότι τόσο η κάρτα όσο και το MB είναι PCIex 3.0. Στο Bios το Link Speed έχει τις επιλογές Auto και Gen1 UPDATE!! Παιδία μάλλον το βρήκα. Πρέπει να έχεις Ivy Bridge CPU για να ενεργοποιηθεί το PCIex 3.0. Οι Sandy υποστηρίζουν 2.0... Σορυ!! Ευχαριστώ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούλιος 6, 2013 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2013 Να ξέρεις πάντως ότι δεν χάνεις απολύτως τίποτα με το 2.0 έναντι του 3.0. Δεν θα έχανες ούτε στην περίπτωση που είχες δυνατότερη κάρτα. Η μόνη που δείχνεινα επηρεάζεται (2% περίπου μη φανταστείς τίποτα...) είναι η gtx 690 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gkagg Ιούλιος 6, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2013 Άμα είναι έτσι εντάξει. Μια χαρά! Σε ευχαριστώ πολύ. Δεν περίμενα να έχει τόση μικρή διαφορά. Marketing trick μου μυρίζει... Στάλθηκε από το Galaxy Nexus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούλιος 6, 2013 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2013 Στην κάρτα σου δεν έχει καμία διαφορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.