Doc1355 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2013 Καλησπέρα παιδιά. Ήρθε στα χέρια μου ένας 3570k τον οποίο τον έβαλα στο σύστημα μου όπως ήταν με τις προηγούμενες ρυθμίσεις του 2500k.. @4500Mhz 1.26v κτλ κτλ.. Είναι σε custom loop για όσους δεν έχουν δει το Animus Project και αυτή την στιγμή τον ψύχει ένα 2x120 και ένα 200mm ψυγείο,καθώς το μονό το έβγαλα επειδή οι νέες κάρτες δεν μπήκαν ακόμα στο loop. Το θέμα μας τώρα Ανοίγω κανονικά και μπαίνω να δω θερμοκρασίες! Idle 40c (κλάιν αυτό) και under load σε Prime95 82c και IBT 86c Tο max vcore σε load είναι 1.27 και κάτι ψιλά..οι θερμοκρασίες είναι double checked με διάφορα προγράμματα και το block το έχω κουμπώσει 2 φορές όσο πάει..δεν το κάνω και πρώτη φορά άλλωστε! Θερμοκρασία δωματίου στους 27c. Μητρική είναι η p8z68-v pro (non gen3) και το block είναι το Raystorm της XSPC. Mε τον 2500k ακόμα και στα 5Ghz με 1.42v δεν είδα ποτέ πάνω από 87c..στα 4.5Ghz με 1.26 είχα max 60-62c Και ρωτώ εγώ τώρα,είναι τόσο χάλια το συγκεκριμένο κομμάτι ή είναι όλοι τόσο ζεστοί; Από όσο διαβάζω στο net οι περισσότεροι για να βρούν την υγεία τους αφαιρούν το IHS και αλλάζουν την πάστα,η αλήθεια είναι ότι είδα τρελές διαφορές θερμοκρασίας αλλά και πάλι είναι ρίσκο... Για πείτε ρε παίδες καμία γνώμη,κυρίως χρήστες με τον ίδιο επεξεργαστή ώστε να συγκρίνω θερμοκρασίες! Thanks in advance guys :hi: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnny6RED Ιούλιος 3, 2013 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2013 Το πρόβλημα είναι ο επεξεργαστής ο ίδιος και όχι κάτι στο σύστημα σου. Βλέπεις η INTEL είπε να γλυτώσει λεφτά και αντί να σιδεροκολλησει το IHS με το die σε Ivy Bridge και Haswell αποφάσισε να βάλει μια απλή θερμική πάστα και να τα κολλήσει με κόλλα! Το μοναδικό που μπορείς να κάνεις είναι το γνωστό delid. [ame=http://www.youtube.com/watch?v=fbZTF5PYdgE]Αυτό το βίντεο[/ame] δείχνει την ασφαλέστερη μέθοδο. Η άλλη με το ξυράφι έχει 30% ποσοστό αποτυχίας.Δες και αυτό το θέμα όπου ο yo-so thoth το έκανε στον 4670k του.Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό φταίει. Η υδρόψηξή σου αφαιρεί όσο πιο γρήγορα μπορεί την θερμότητα από το IHS, αλλά λόγω της χαζομάρας της INTEL, αυτή δε μεταφέρεται γρήγορα στο IHS από το die με αποτέλεσμα τα temps να παραμένουν υψηλά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doc1355 Ιούλιος 3, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2013 Το πρόβλημα είναι ο επεξεργαστής ο ίδιος και όχι κάτι στο σύστημα σου. Βλέπεις η INTEL είπε να γλυτώσει λεφτά και αντί να σιδεροκολλησει το IHS με το die σε Ivy Bridge και Haswell αποφάσισε να βάλει μια απλή θερμική πάστα και να τα κολλήσει με κόλλα! Το μοναδικό που μπορείς να κάνεις είναι το γνωστό delid. δείχνει την ασφαλέστερη μέθοδο. Η άλλη με το ξυράφι έχει 30% ποσοστό αποτυχίας.Δες και αυτό το θέμα όπου ο yo-so thoth το έκανε στον 4670k του. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό φταίει. Η υδρόψηξή σου αφαιρεί όσο πιο γρήγορα μπορεί την θερμότητα από το IHS, αλλά λόγω της χαζομάρας της INTEL, αυτή δε μεταφέρεται γρήγορα στο IHS από το die με αποτέλεσμα τα temps να παραμένουν υψηλά Τα εχω δει τα βιντεο με την μεγγενη και σιγουρα ειναι πιο καλος τροπος.. Ξερεις τι ειναι το πιο κουλο; Εγω με την custom εχω 80+ δηλαδη ατομα με αεροψυκτρες ποσο θα εχουν..100+;;; Στάλθηκε από το GT-I9001 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnny6RED Ιούλιος 3, 2013 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2013 Λογικά ίδιες θα έχουν. Το γιατί το εξηγώ παραπάνω. Αν τελικά αποφασίσεις να το κάνεις τότε πολύ προσοχή! Διάβασε guide και γενικά ψάξ' το το θέμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doc1355 Ιούλιος 3, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2013 Λογικά ίδιες θα έχουν. Το γιατί το εξηγώ παραπάνω.Αν τελικά αποφασίσεις να το κάνεις τότε πολύ προσοχή! Διάβασε guide και γενικά ψάξ' το το θέμα Το εχω ηδη ψαξει παρα πολυ και επειδη εχω δει απο φιλο με 3770k να "τρωει" τον επεξεργαστη με αποτελεσμα να τον χαλασει η λυση με την μεγγενη φανταζει μονοδρομος!!! Βεβαια το κολλησαμε παλι και εφυγε κανονικα rma (δεν ειχε σημαδια εξωτερικα του IHS) αλλα το θεμα ειναι να γλιτωσεις την διαδικασια και το αν θα στον αλλαξουν.. Στάλθηκε από το GT-I9001 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
LazyGreek Ιούλιος 3, 2013 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2013 [MENTION=21174]Doc1355[/MENTION] Βασικα παίζει με πάρα πολύ ρεύμα 1.27 θέλει εμένα ο 3770Κ για να πάει στα 4.6 και πιάνει και εμένα 85 αρια φυσικά.. αλλά με Hyperthreading και με H80..αλλά έχεις C1/C6 ανοιχτά κτλπ..Εσυ έπρεπε να έχεις πιο κάτω θερμοκρασίες εστω και με αυτο το ρευμα και με το WCΔοκιμασε για 4.2 κανονικά ενας μετριος 3570Κ για τα 4.2 θέλει 1.15 και κάτω μην 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doc1355 Ιούλιος 3, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2013 [MENTION=21174]Doc1355[/MENTION] Βασικα παίζει με πάρα πολύ ρεύμα 1.27 θέλει εμένα ο 3770Κ για να πάει στα 4.6 και πιάνει και εμένα 85 αρια φυσικά.. αλλά με Hyperthreading και με H80..αλλά έχεις C1/C6 ανοιχτά κτλπ..Εσυ έπρεπε να έχεις πιο κάτω θερμοκρασίες εστω και με αυτο το ρευμα και με το WCΔοκιμασε για 4.2 κανονικά ενας μετριος 3570Κ για τα 4.2 θέλει 1.15 και κάτω μην 1Πολυ το 1.27;Θα το δοκιμασω αυριο και θα σου πω.Αν και δεν νομιζω να το γλιτωσει το σφαξιμο :-PΣτάλθηκε από το GT-I9001 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
LazyGreek Ιούλιος 3, 2013 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2013 [MENTION=21174]Doc1355[/MENTION] εεε ναι πάρα πολύ για 3570Κ εκτός άμα έπεσες σε μαπα κομμάτι τι να πω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doc1355 Ιούλιος 3, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2013 [MENTION=21174]Doc1355[/MENTION] εεε ναι πάρα πολύ για 3570Κ εκτός άμα έπεσες σε μαπα κομμάτι τι να πω..Κοιτα η αληθεια ειναι οτι δεν το κοιταξα για λιγοτερη ταση γιατι το ανοιξα με τις ρυθμισεις που ειχα στον 2500k αλλα θα το κοιταξω αυριο και θα σου πω αποτελεσματα :-)Στάλθηκε από το GT-I9001 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doc1355 Ιούλιος 4, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2013 [MENTION=21436]sfirculitu[/MENTION]Λοιπόν τελικά με 1.21 στα 4.5Ghz max temp 70!Και πάλι όμως πιστεύω ότι για αυτό το ρεύμα η θερμοκρασία είναι τραγική και ας είναι -10 από πρίν.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LazyGreek Ιούλιος 4, 2013 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2013 [MENTION=21174]Doc1355[/MENTION] Λοιπόν Τα Temps ενώς 3770Κ Max Temp 75 και είμαι με Auto Ρευμα στα 4.2 το ρευμα έχει παίξει.. Τωρα έτσι είναι το PC όλη την ημέρα.. Οταν έπαιζα BF3 εφτασε μέχρι 70 αλλά ξέρεις το έπιασε μια στιγμή στο Game που θα ζορίστικε, αλλά όταν παίζω είναι ανάμεσα στα 60-65 Και το 75 το έπιασε με CineBench 11.5 Άμα βάλω Prime 95 μπορεί να πιάσει και παραπάνω αλλά με το Cinebench 11.5 από την στιγμή που το κάνεις Run και δεν Failαρει είσαι πιο Stable από ότι Prime... Στο Prime μπορεί να δουλέυει μια χαρά με αυτά τα Hz/Volt αλλά στο Cinebench να είσαι Fail.. απλά δεν είσαι Stable.. Για αυτό πλέον εγώ το Overclock το Testarω με το Cinebench και όχι με το Prime95... Αλλά υπολόγισε τώρα έχω 3770Κ στα 4.2 με την H80 και 2 Gentle Scythe Typhoon 1850RPM στα 75 Έχεις 3570Κ στα 4.5 με WC στα 70 και με Prime95 δωκιμασε μια το Cinebench 11.5 ποσο σου πάει εκεί Max? Επίσης μπορείς πιο κάτω ακόμα το Ρευμα η όχι? Εμενα το Temp μια χαρά μου φαίνεται και για το Ρευμα και για το CPU και για το Ambient Temp που θα έχεις. Edit: Επίσης το τι εννοεις Τραγικό δεν ξέρω τα CPU (Ivy) έτσι δουλεύουν.. δεν είσαι σε Sandy Bridge πλεόν.. και φαντάσου ότι οι Haswell είναι σε πιο χειρότερη δευτερη μοίρα στα Temps! Απλά συνήθισε τον CPU και "νιωσε" ότι δουλεύει έτσι.. Εμένα μου φαίνονται πολύ νομραλ τα νουμερά σου μπορείς και πιο κατώ αλλά άμα εχεις και 30 βαθμούς μέσα στο δωματιο πιστεψε με είσαι ΜΑΜΑΩ ΤΑΩ ΠΙΟΥ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doc1355 Ιούλιος 4, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2013 [MENTION=21174]Doc1355[/MENTION]Λοιπόν Τα Temps ενώς 3770Κ Max Temp 75 και είμαι με Auto Ρευμα στα 4.2 το ρευμα έχει παίξει.. Τωρα έτσι είναι το PC όλη την ημέρα.. Οταν έπαιζα BF3 εφτασε μέχρι 70 αλλά ξέρεις το έπιασε μια στιγμή στο Game που θα ζορίστικε, αλλά όταν παίζω είναι ανάμεσα στα 60-65 Και το 75 το έπιασε με CineBench 11.5 Άμα βάλω Prime 95 μπορεί να πιάσει και παραπάνω αλλά με το Cinebench 11.5 από την στιγμή που το κάνεις Run και δεν Failαρει είσαι πιο Stable από ότι Prime... Στο Prime μπορεί να δουλέυει μια χαρά με αυτά τα Hz/Volt αλλά στο Cinebench να είσαι Fail.. απλά δεν είσαι Stable.. Για αυτό πλέον εγώ το Overclock το Testarω με το Cinebench και όχι με το Prime95... Αλλά υπολόγισε τώρα έχω 3770Κ στα 4.2 με την H80 και 2 Gentle Scythe Typhoon 1850RPM στα 75 Έχεις 3570Κ στα 4.5 με WC στα 70 και με Prime95 δωκιμασε μια το Cinebench 11.5 ποσο σου πάει εκεί Max? Επίσης μπορείς πιο κάτω ακόμα το Ρευμα η όχι? Εμενα το Temp μια χαρά μου φαίνεται και για το Ρευμα και για το CPU και για το Ambient Temp που θα έχεις. Edit: Επίσης το τι εννοεις Τραγικό δεν ξέρω τα CPU (Ivy) έτσι δουλεύουν.. δεν είσαι σε Sandy Bridge πλεόν.. και φαντάσου ότι οι Haswell είναι σε πιο χειρότερη δευτερη μοίρα στα Temps! Απλά συνήθισε τον CPU και "νιωσε" ότι δουλεύει έτσι.. Εμένα μου φαίνονται πολύ νομραλ τα νουμερά σου μπορείς και πιο κατώ αλλά άμα εχεις και 30 βαθμούς μέσα στο δωματιο πιστεψε με είσαι ΜΑΜΑΩ ΤΑΩ ΠΙΟΥ! Ναι μάλλον είναι ψυχολογικό το θέμα σε σύγκριση με τον 2500k.. Ορίστε το Cinebench 11.5: Max Vcore 1.22 θερμοκρασία δωματίου 24 και στροφές ανεμιστήρων 1500 (2x120mm @pull) και 700 (200mm)! Link to comment Share on other sites More sharing options...
LazyGreek Ιούλιος 4, 2013 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2013 Ναι μάλλον είναι ψυχολογικό το θέμα σε σύγκριση με τον 2500k..Ορίστε το Cinebench 11.5: Max Vcore 1.22 θερμοκρασία δωματίου 24 και στροφές ανεμιστήρων 1500 (2x120mm @pull) και 700 (200mm)! Μια χαρά είσαι και σε Cinebench 11.5 σου λεω Real Life Apps τόσο πολύ δεν θα το καίνε τον CPU.. Υπαρχουν και αλλοι με 3570Κ εδω μέσα.. Εμένα σαν Temps καλα μου φαίνονται Τώρα όσοι έχουν τον ίδιο ας ποστάρουν.. Για παράδειγμα σου είπα BF3 τι γίνεται όταν παίζω DOTA 2 πιάνει μέχρι 65 Max μπορεί να πιάσει στο Game αλλά όταν παίζω δουλεύει 55-60 60-65 γενικά είναι το Max Temp που πιάνω σε Stock 3.9 Αυτά πάνω κάτω.. και στα 4.5 δεν τον έχω γιατί μόνο όταν κυνηγάς τα νουμερα θα βοηθισει στα Benches σε Real Life η Games @@ στα 4.2 είναι ότι πρέπει για να μην έχει και Bottleneck από τα 3.5 και τα σχετικά σε κάρτες γραφικών SLI/CF Δηλαδή στα δικά μου τα ματια το BF3 είναι πιο Smooth στα 4.2 (στα 4.5 τα ιδια πράγματα.. Τσαμπα να καις το CPU) από τα 3.5 και αναλόγος το Boost που δίνει στα 3.7-3.9 παίζει σε αυτές τις τιμές.. αλλά σου μιλάω για 3770Κ αυτήν την στιγμή τον 3570Κ δεν τον έχω δωκιμάσει δεν ξέρω πως συμπεριφερετε αλλα σε δινω λιγο την ιδεα για τα ivy! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doc1355 Ιούλιος 4, 2013 Author #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2013 Μια χαρά είσαι και σε Cinebench 11.5σου λεω Real Life Apps τόσο πολύ δεν θα το καίνε τον CPU..Υπαρχουν και αλλοι με 3570Κ εδω μέσα..Εμένα σαν Temps καλα μου φαίνονταιΤώρα όσοι έχουν τον ίδιο ας ποστάρουν..Για παράδειγμα σου είπα BF3 τι γίνεταιόταν παίζω DOTA 2 πιάνει μέχρι 65 Max μπορεί να πιάσει στο Game αλλά όταν παίζω δουλεύει 55-6060-65 γενικά είναι το Max Temp που πιάνω σε Stock 3.9Αυτά πάνω κάτω..και στα 4.5 δεν τον έχω γιατί μόνο όταν κυνηγάς τα νουμερα θα βοηθισει στα Benches σε Real Life η Games @@ στα 4.2 είναι ότι πρέπει για να μην έχει και Bottleneck από τα 3.5 και τα σχετικά σε κάρτες γραφικών SLI/CFΔηλαδή στα δικά μου τα ματια το BF3 είναι πιο Smooth στα 4.2 (στα 4.5 τα ιδια πράγματα.. Τσαμπα να καις το CPU) από τα 3.5 και αναλόγος το Boost που δίνει στα 3.7-3.9 παίζει σε αυτές τις τιμές..αλλά σου μιλάω για 3770Κ αυτήν την στιγμή τον 3570Κ δεν τον έχω δωκιμάσει δεν ξέρω πως συμπεριφερετε αλλα σε δινω λιγο την ιδεα για τα ivy!Ναι φιλαρακι μαλλον εχεις δικιο και βλεπω να το γλιτωνει το σφαξιμο ο επεξεργαστης..Το μεσημερι θα σου πω και θερμοκρασιες σε BF3,Crysis3 κτλ αλλα προς το παρον παω να την πεσω γιατι γυρισα πριν 2 ωρες απο την δουλεια και το πρωτο που εκανα, αναψα το pc κατευθειαν να τεσταρω :-PΣτάλθηκε από το GT-I9001 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
billst21 Ιούλιος 4, 2013 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2013 ένα CineBench στα 4,2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doc1355 Ιούλιος 4, 2013 Author #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2013 ένα CineBench στα 4,2Βασίλη ξέχασες να πεις τι ψύκτρα είναι (άσχετα που εγώ προσωπικά γνωρίζω) και πόσο πήγε το max Vcore! Link to comment Share on other sites More sharing options...
billst21 Ιούλιος 4, 2013 #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2013 έχω βάλει την υπογραφή μου αλλά δεν ξέρω για ποιό λόγω δεν φαίνετε...έχω την h70 και το max Vcore φαίνετε απο το cpu-z 1.104 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doc1355 Ιούλιος 4, 2013 Author #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2013 έχω βάλει την υπογραφή μου αλλά δεν ξέρω για ποιό λόγω δεν φαίνετε...έχω την h70 και το max Vcore φαίνετε απο το cpu-z 1.104Φαίνεται αλλά για την συγκεκριμένη στιγμή,μπορεί να πήγε και παραπάνω.Με τι ρυθμίσεις είσαι στα 4.2; (μάλλον με όλα auto και μόνο multiplier στα 42 φαντάζομαι) Link to comment Share on other sites More sharing options...
billst21 Ιούλιος 4, 2013 #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2013 ναι 4,2 και manual volt στο 1,1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
billst21 Ιούλιος 4, 2013 #20 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2013 στα 4,5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.