skatopaido Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2013 καλησπερα σε ολους.στηνω ενα συστημα με z77+3770k .εχω καμια 5ετια την πρωτη coolermaster hyper 212 Hyper 212 - Cooler Master και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος (δουλευε σε εναν phenon ii x3).βρηκα απο το ευρωπαικο καταστημα της cm bracket για 1155 με 7ε στην πορτα μου.το ερωτημα ειναι:αξιζει τον κοπο να την κρατησω?θελω να εχω τον i7 στα 4,5 πανω κατω μονιμα.ποια ειναι η γνωμη σας για την ψυκτρουλα?(τις εχω και δευτερο pull ανεμιστηρα):whistling.ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanos1972 Ιούλιος 3, 2013 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2013 το σιγουρο ειναι οτι θα ειναι πολυ καλυτερη απο την stock.απο εκει και περα,7 euros ειναι αυτα,δεν ειναι μεγαλο το ποσο οποτε μπορεις να την χρησιμοποιησεις.εκτος και εαν εννοεις να την αφησεις στην ακρη και να παρεις καποια αλλη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skatopaido Ιούλιος 4, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2013 ενταξει το παρήγγειλα το μπρακετ.μεχρι τι θερμοκρασιες σε load (gaming -dvd rip)ειναι φυσιολογικες στον 3770? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούλιος 6, 2013 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2013 Ανάλογα με το κομμάτι που έχεις και το ρεύμα που θα θέλει, είναι πολύ πιθανόακόμα και το καλοκαίρι να σε καλύψει η 212 στα 4.5. Σε real life σενάρια βέβαια,αν θέλεις να τρέχεις stress test δεν είναι ότι καλύτερο. Όλα αυτά με δεδομένο ότι αφιερώνεις ώρες για να βρεις το χαμηλότερο δυνατόρεύμα στα ρολόγια που σε ενδιαφέρουν και τσεκάρεις σταθερότητα. Αν μιλάςγια auto overclocking πιθανόν να μην σε καλύπτει καμία ψύκτρα κάτω των 100 ευρώκαθώς είναι πολύ πιθανόν η μητρική σου να δώσει ένα ωραιότατο 1.30v για αυτά τα GHz. Για 1.30v και πάνω η 212 δεν κάνει όπως δεν κάνει και καμια ψύκτρακάτω των 80 ευρώ.Γιατί θέλεις να τον έχεις μόνιμα στα 4.5; Σκέψου και την προοπτική να πέσεις λίγοσε MHz αλλά να έχεις πολύ λιγότερο αναλογικά ρεύμα. Οι διαφορές στις επιδόσειςθα είναι απο ελάχιστες έως μηδαμινές αλλά οι θερμοκρασίες με την κατανάλωσηθα πέσουν κατακόρυφα. Π.χ εγώ βρήκα τη χρησή τομή στα 4.2 με στοκ ρεύμα καιψύκρα αντίστοιχη με τη δικιά σου (έχω την 412s). Σε οποιοδήποτε real life scenarioδεν ιδρώνει ο cpu αλλά ούτε και σε stress test όπου μένει κάτω από τους 80.Η κάρτα γραφικών σου ποιά είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
skatopaido Ιούλιος 6, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2013 σε ευχαριστώ φιλε για την απάντηση.ο ι7 θα μπει πανω σε sabertooth z77 και έλεγα να εκμεταλευτω την δυνατότητα της για o/c αλλα δεν μπορώ να παρω ακριβη ψύξη. Ίσως δωσω την 212 μου κανα 20αρικο και παρω την evo στα 30.απο καρτες εχω 5850 triple crossfire.δεν κανω ποτε stress tests ,benchmarks κτλ.απλα θελω να εκμεταλευτω την γερη μητρικη και τον ξεκλειδωτο επεξεργαστη.Στάλθηκε από το Ascend G300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Ιούλιος 7, 2013 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 7, 2013 δεν κανω ποτε stress tests ,benchmarks κτλ.Kαλό θα ήταν να ξεκινήσεις όμως. Ειδικά το stress testing δεν θα το γλυτώσεις καθώς πρέπει να το κάνεις για να δεις αν έχεις σταθερότητα. Ναι, εκεί θα ανεβούν οι θερμοκρασίες. Βenchmarks, ok δεν είναι απαραίτητο αλλά καλό θα ήταν να τρέξεις και μερικά για να δείς μόνος σου τις διαφορές σε αλλαγές που κάνεις. Οχι βέβαια πως θα είναι και αντιπροσωπευτικές της real world χρήσης αλλά αυτό είναι άλλο μεγάλο κεφάλαιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούλιος 10, 2013 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2013 δεν κανω ποτε stress tests ,benchmarks κτλ.απλα θελω να εκμεταλευτω την γερη μητρικη και τον ξεκλειδωτο επεξεργαστη.Τότε καλύτερα να μην κάνεις o/c. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skatopaido Ιούλιος 10, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2013 εννοώ ρε παιδιά οτι δεν κάνω στρες τεστ στο ξεκάρφωτο, μόνο για να σιγουρεψω το o/c κανω. θα σας ποσταρω temps μόλις παραλαβω το μπρακετ. Ελπίζω να τη παλεύει αλλιώς θα παρω την evo Στάλθηκε από το Ascend G300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
skatopaido Ιούλιος 20, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 20, 2013 λοιπον το εστησα το συστηματακι μου!τρεχει στα 4,3 ghz 1,112 vcore με θερμοκρασιες γυρω στους 35 βαθμους idle Και 73 full load οταν κανω rip dvds πολλες ωρες.εχω βαλει 2 ανεμηστηρες push pull και παστα Prolimatech PK-1.Μια χαρα δεν ειμαι?6 χρονων ψυκτρα ειναι !btw σε 5 εργασιμες ηταν σπιτι μου το bracket απο την cm europe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.