Jump to content

Αγορά μητρικής

Efialtis

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Όπως έγραψα και στο sub των μνημών προσανατολίζομαι για αγορά σύγχρονης μητρικής (sata3/usb3 κλπ) για τον τωρινό μου AMD x4 955 και μελλοντικά να μπορώ να αναβαθμίσω σε steamroller.

Επειδή δεν με ενδιαφέρει το xfire κοιτάω για 990Χ.

Βλέπω λοιπόν οτι οι σχετικές μητρικές έχουν 2xPCIe x16 και συνήθως 1xPCIe x4.

Αυτό που παρατηρώ είναι οτι με κάρτες και στα 2 x16 slots αυτά λειτουργούν ως 2 x8.

Φυσικά θα βάλω μια κάρτα γραφικών στο πρώτο αλλά θέλω να βάλω έναν Perc 6i στο 2ο x16 slot.

Αν λειτουργεί η VGA x8 είναι μεγάλη πτώση επιδόσεων ή είναι καλύτερα αν βάλω τον Perc στο x4;

Στον Perc θα στηθούν 2x Raid 5 και μελλοντικά κάποιο Raid 6.

Δεν με ενδιαφέρει να βάλει φωτιά στην άσφαλτο ο Perc αλλά μήπως τον κόψει πολύ το x4?

Δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω έξτρα χρήματα για 990FX.

Απλα πράγματα, αμα σκοπευεις να κανεις overclock σοβαρο και όχι mild πας σε asus sabertooth και πάνω.... Διαφορες ουσιαστικές δεν υπαρχουν μεταξυ pcie*16 και pcie*8 οποτε δεν υπαρχει και λόγος να ξηλωθεις... Μια καλή λύση είναι η motherboard που έχω εγω Asus Μ5Α99Χ .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.