paris_rx8 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2013 Υπάρχει τις τελευταίες ημέρες ένα δίλλημα μιάς κ έχω αποφασίσει το καινούργιο μου setup πάνω σε x79.... Αυτό θα απαρτίζεται απ το corsair 600t κ τα περι υδρόψυξης θα είναι τα εξής τα οποία θα ψύχουν cpu κ ίσως να αποφευχθεί να ψύξει τις 2 7870 μιάς κ μάλλον το στήσιμο θα γίνει για αρχή με μία gtx 770 full cover block κ ίσως μετέπειτα μια 2η. Waterblock Koolance CPU-380I Radiators 1)Alphacool NexXxoS UT60 Full Copper 240 (60αρι) {Κάτω Μπροστά} 2)Alphacool NexXxoS ST30 Full Copper 120mm (30αρι) {Πίσω} με ενδεχόμενο να μήν χωρέσει να μπεί.... Και 3ον στο οποίο είναι κ το δίλλημα μου είναι το εξης αναμεσα στα δύο αυτά τα 30αρια.. Alphacool NexXxoS UT60 Full Copper 360 vs Alphacool NexXxoS ST30 Full Copper 240. Αξίζει τον κόπο να κοπεί το κουτί + καποιες μόντες για να μπεί το τριπλό λεπτό ή οι διαφορές θερμοκρασίας θα είναι μικρές κ αν οντος θα έχει διαφορες,ποσους βαθμούς πιο κατω θα αποδόσει το τριπλό εναντι του διπλού? Αν κ δέν παίζει ρόλο ποιος cpu θα είναι πάνω να πώ αναφορικά οτι θα ειναι ο 3820. Ανεμιστήρες ακομα δέν εχω καταλήξει αν κ ειναι το τελευταίο που θα ασχοληθώ μιας κ τωρα θελω να δω τι θα μου προτεινεται για τα παραπανω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιούνιος 30, 2013 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2013 Και 3ον στο οποίο είναι κ το δίλλημα μου είναι το εξης αναμεσα στα δύο αυτά τα 30αρια..Alphacool NexXxoS ST30 Full Copper 360 vs Alphacool NexXxoS ST30 Full Copper 240.fixed... Η διαφορά είναι ανάμεσα σε τριπλό 30άρι με διπλό 30άρι.Είναι st30 και τα δύο απλά το ένα 240 και το άλλο 360. Σου είπα και στο τηλ και στο λέω και τώρα.Διαφορά θα υπάρχει και είναι λογικό.Το πόση θα είναι είναι σχετικό.Αλλά αν υποθέσουμε ότι και στις δύο περιπτώσεις όλα είναι σταθερά και τα φανς και το μόνο που αλλάζει είναι το ψυγείο, τότε η διαφορά θα είναι από 2-4 βαθμούς,περίπου 3 βαθμούς πάνω κάτω.Με δεδομένο ότι θα είσαι και στις δύο περιπτώσεις είτε push είτε pull είτε push-pull και χωρίς αυτό να αλλάξει στην σύγκριση.Τώρα το αν αξίζει το κόψιμο του κουτιού σου είναι σχετικό και υποκειμενικό. Για κάποιον αυτοί οι 4 βαθμοί μπορεί να είναι θέμα.Για κάποιον άλλον περιττό.Συνήθως επεμβαίνουμε στο κουτί όταν πάμε για κάτι μεγαλύτερο με μεγαλύτερη διαφορά στην απόδοση.Δλδ να γινόταν κόψιμο και να έμπαινε είτε χοντρό είτε push-pull τότε ναι θα υπήρχε μια πιο ουσιαστική διαφορά.Δλδ το κόψιμο και η μόντα γίνεται συνήθως όταν είμαστε για παράδειγμα με διπλό λεπτό και πάμε σε κάνα τριπλό χοντρό είτε σε push-pull τριπλό. Στην περίπτωσή σου η διαφορά θα είναι μικρή σχετικά ή με άλλα λόγια η διαφορά που θα έχεις ίσως να μη σε βοηθήσει ουσιαστικά κάπου.Αλλά υπάρχει και το άλλο σκεπτικό που λέει ότι αφού μπορεί να γίνει και να κερδίσεις κάτι, χωρίς πολλά πολλά και το κόψιμο αυτό δε φέρνει αρνητικά παρά μόνο θετικά και ακόμα και μετά να θες να το δώσεις ο άλλος θα μπορεί να βάλει με έτοιμο κόψιμο 3 φανς πάνω είτε τριπλό και αυτό δεν επηρεάζει το κόστος μεταπώλησης, τότε κάνε το.Εγώ είμαι άτομο που από αυτά που έχω θέλω το όσα περισσότερα μπορώ να πάρω.Δλδ μπορεί να μπει τριπλό μέσα στο κουτί,τότε το κάνω.Ένας άλλος μπορεί να πει ότι η διαφορά είναι σχετικά μικρή και δεν αξίζει. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο καθένας είναι μοναδικός και έχει τις δικές του απόψεις.Οπότε για το αν αξίζει ή όχι στην προκειμένη περίπτωση είναι καθαρά δική σου απόφαση.Πάντως οι περισσότεροι θα σου πουν ότι δεν αξίζει και είναι λογικό το θέμα είναι εσύ τι θέλεις.Με άλλα λόγια για μένα μπορεί να μην αξίζει αλλά θα το έκανα γιατί αφού μπορώ, γιατί όχι.Αυτά.Τα υπόλοιπα είναι δικά σου.Ας μας πουν και άλλοι την άποψή τους και ΠΑΡΕ την απόφασή σου γιατί ο χρόνος περνάει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolom Ιούλιος 1, 2013 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2013 μπορεις να μη κοψεις το κουτι και να βαλεις ενα 200ρι ψυγειο στον μπροστινο ανεμιστηρα και να μετατοπισεις μια θεση το cage των δισκων . διαφορά 360 με 240 ψυγειο 30μμ παχος πολυ μου φαινεται για 3,4 βαθμοι 1,2 ισως εκτος αν εννοεις συνολικα σε cpu gpu Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris_rx8 Ιούλιος 1, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2013 Γιάννη ξέρεις οτι σέβομαι τις απόψεις σου σε κάθε περίπτωση καθώς και μόνος μου το παραδέχομαι οτι δέν είμαι γνώστης στο θέμα υδρόψυξης.....Θέλω ομως να μου απαντήσεις σε κάτι ειλικρινά...Θα έμπαινες εσύ σε διαδικασία να βάλεις πάνω τριπλό λεπτό έναντι διπλού λεπτού οταν η χρηματική διαφορά θα ήταν :διπλό λεπτό = 41ευρώ - τριπλό λεπτό = 56ευρώ+ 1 έξτρα fan = 8 έως 10 ευρώ+ κόψιμο κουτιού = το ελάχιστο ένα 15 ευρώσύνολο 40 έως 45 ευρώ παραπάνω για να πείς οτι κερδίζεις 1 εώς 3 βαθμόυς ?μπορεις να μη κοψεις το κουτι και να βαλεις ενα 200ρι ψυγειο στον μπροστινο ανεμιστηρα και να μετατοπισεις μια θεση το cage των δισκων . διαφορά 360 με 240 ψυγειο 30μμ παχος πολυ μου φαινεται για 3,4 βαθμοι 1,2 ισως εκτος αν εννοεις συνολικα σε cpu gpuabsolom δέν εχει να κάνει το κόψιμο του πανω μέρους του κουτιού με το 200αρι καθώς κατω θα μπεί διπλο χοντρό 60αρι που δέν επιβαρίνει το κουτί σε καποια μόντα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Ιούλιος 1, 2013 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2013 Aυτο που ρωτάς για να απαντηθεί πρέπει να σκεφτείς τι θα ψύξεις. Αν θέλεις να ψύξεις αυτήν την cpu (130tdp δεν έχει?) μαζί με μία 770 τότε μιλάμε για ένα 60αρι 3πλό για καλές θερμοκρασίες και λογικά rpm σαν minimum που σημαίνει καλύτερα τετραπλό.Το πιο λογικό απο άποψη χρημάτων είναι να ψύξεις μόνο τον επεξεργαστή με ένα διπλό ψυγείο και να το αφήσεις εκεί το θέμα. Η μάλλον πιο σωστά και απλά για να το καταλάβεις καλύτερα:1) cpu only --> st30 2402) cpu+vga --> st30 συνολικά 360 και πάνωΕχε υπόψιν σου οτι και στις 2 περιπτώσεις λόγω st30 μάλλον θα χρειαστεί να τρέχεις τους ανεμιστήρες σου πάνω απο 1300rpm σε load. Θα το κρίνεις καλύτερα αυτό μόλις το στίσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolom Ιούλιος 1, 2013 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2013 Γιάννη ξέρεις οτι σέβομαι τις απόψεις σου σε κάθε περίπτωση καθώς και μόνος μου το παραδέχομαι οτι δέν είμαι γνώστης στο θέμα υδρόψυξης.....Θέλω ομως να μου απαντήσεις σε κάτι ειλικρινά...Θα έμπαινες εσύ σε διαδικασία να βάλεις πάνω τριπλό λεπτό έναντι διπλού λεπτού οταν η χρηματική διαφορά θα ήταν :διπλό λεπτό = 41ευρώ - τριπλό λεπτό = 56ευρώ+ 1 έξτρα fan = 8 έως 10 ευρώ+ κόψιμο κουτιού = το ελάχιστο ένα 15 ευρώσύνολο 40 έως 45 ευρώ παραπάνω για να πείς οτι κερδίζεις 1 εώς 3 βαθμόυς ?absolom δέν εχει να κάνει το κόψιμο του πανω μέρους του κουτιού με το 200αρι καθώς κατω θα μπεί διπλο χοντρό 60αρι που δέν επιβαρίνει το κουτί σε καποια μόντα...που θα μπει κατω διπλο χοντρο 60ρι χωρις μοντα? κατω στο πατωμα εννοεις ή ορθιο ? ορθιο δεν χωραει και κατω πρεπει να κοψεις το πατωμα για να παιρνουν αερα οι ανεμιστηρες τουCorsair 600t water cooled!!! - EXTREME Overclocking Forums Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris_rx8 Ιούλιος 1, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2013 Το γνωρίζω οτι πρέπει να κοπεί το κάτω μέρος για να αναπνέουν οι ανεμιστήρες ομως εγώ αναφέρομαι για την μόντα του πάνω μέρους,γι αυτό ανοιξα κ το topic καθώς πάνω για το τριπλό λεπτό θα χρειαστεί να κοπεί κ το πλαστικό μέρος στο καπάκι του κουτιού...Αναφορίκά πάντως κ όρθιο χωράει,ακόμα κ τριπλό χοντρό όρθιο χωράει αρκεί να βγούν τα rack των 5.25 που κάτι τέτοιο πάντως δεν απευθύνεται σε μένα..Μόντα θεωρώ μόνο την πάνω καθώς το τριπλό ψυγείο δέν κανει για τις προδιαγραφές του κουτιού οπότε κ γίνεται η μόντα να χωρέσει κ να είναι λειτουργικό..Για το κάτω κόψιμο του κουτιού εφόσον χωράει δέν θεωρώ μόντα απλά το κόψιμο για τα fan... Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιούλιος 1, 2013 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2013 [MENTION=14176]paris_rx8[/MENTION]Κοίτα, αν μιλάς μόνο για cpu τότε δεν αξίζει αλλά αν είναι στο κύκλωμα και άλλες δύο κάρτες τότε εγώ θα το έκανα.Και το κόστος είναι κάνα 35άρι με κάρα μαξ 40(που δεν).Αλλά όπως σου είπα και πριν άλλο εγώ και άλλο εσύ και ο κάθε άλλος.[MENTION=12897]absolom[/MENTION]Δεν είναι το θέμα μας η μόντα για τα κάτω αλλά η μόντα για το πάνω μέρος με 240άρι αντιθέσει 360άρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris_rx8 Ιούλιος 1, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2013 @venom7 Εννοείται οτι δέν μιλάω μόνο για cpu....Αν ήταν μόνο γι αυτό πήγαινα κ σε μια H100 κ δέν ανοιγα καν το θέμα π.χ...Γράφω κ παραπάνω οτι μπορεί να μήν ψύξω τις τωρινές μου 2 7870 κ απλά να μπεί single 770 για αρχή κ μετέπειτα ανάλογα απο θεμα temp/χρημάτων μπορεί να εμπαινε άλλη μία....Aυτο που ρωτάς για να απαντηθεί πρέπει να σκεφτείς τι θα ψύξεις. Αν θέλεις να ψύξεις αυτήν την cpu (130tdp δεν έχει?) μαζί με μία 770 τότε μιλάμε για ένα 60αρι 3πλό για καλές θερμοκρασίες και λογικά rpm σαν minimum που σημαίνει καλύτερα τετραπλό.@ppkstatΜα αν βγάλεις τον μέσο όρο των ψυγείων που θα μπούν στο κουτί ξεπερνάει το 3πλό 60αρι που αναφέρεις καθώς αν μπεί τελικά 3πλό λεπτό πάνω θα έιναι:3πλό λεπτό 30άρι + Μονό λεπτό 30άρι = 4πλό 30άρι -> Διπλό 60άριΜε το ήδη 2πλό 60αρι κάτω θα είναι σύνολο 4πλό 60αριΑν δέν αρκεί 4πλό 60αρι συνολικά να ψύξει cpu/vga τότε....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιούλιος 1, 2013 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2013 Σου είπα...με τα μπορεί και με τα ίσως και δε ξέρω, εγώ θα το έκανα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.Πάρη από το να το κουράζεις τόσο το θέμα απλά μην το κάνεις.Αλλά δεν είναι λογικό από τη μία να μου σκέφτεσαι τα 40€ και από την άλλη να μου θες rampage iv extreme ή 2 full cover blocks για τις όποιες κάρτες μόνο και μόνο για την εμφάνιση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris_rx8 Ιούλιος 1, 2013 Author #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2013 Επειδή το χοντραίνεις το θέμα...Πρώτον:Το να κάνουμε συζήτηση περι μητρικών στις αρχές πριν αποφασίσω το setup ναι μου άρεσε...Είναι κακό?Θα με κρίνεις γι αυτό?Εσύ ο ίδιος έλεγες κ δόξαζες την rampage για τα τρελά clokia...Που κατέληξα? Ascrock extreme 4.Δεύτερον:Εννοείται να θέλω να δώσω χρήματα για full cover block παρά να είμαι με το απαθέστατο αισθητικά/λειτουργικα fanaki για να ψύχω τα vrm των καρτών...Ακυρη τελείως η συγκριση που έκανες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Ιούλιος 1, 2013 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2013 Θές να ψύξεις έναν καυτό επεξεργαστή και 2 κάρτες που η κάθε μία βγάζει 230watt με διπλό ψυγείο. Απλά δεν γίνεται. Θα ψάχνεις να το πουλήσεις για να πάρεις μεγαλύτερο.ΕDIT: Ακυρο, τώρα είδα το ποστ σου. Μάλλον δεν κατάλαβα κάτι καλά. Αν μιλάμε για συνολικά 4πλο 60αρι τότε ναι, αλλάζει το θέμα. Μην σκέφτεσαι κάτι μικρότερο απο αυτό όμως. Είναι μεγάλο το heatload. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιούλιος 1, 2013 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2013 Δε σε κρίνω για αυτό και μεγειά σου και χαρά σου.Και ναι εγώ έλεγα τα καλύτερα λόγια για την extreme αλλά όπως είπες επειδή μου έδινε κάτι ουσιαστικό...better overclockability.Δεν την έκανα θεά και δε δικαιολογούσα την τιμή της λόγω εμφάνισης!Τα πάθη του Χριστού πέρασα για να σε πείσω να μην τα σκάσεις(όπου θα μπορούσα να μην ασχοληθώ και να μη γινόταν όλο αυτό αλλά υποτίθεται ότι έτσι κάνουν οι φίλοι!) απλά και μόνο για την εμφάνισή της όπου για σένα ήταν ο μόνος λόγος για να δώσεις 350+€, αφού δε θα αξιοποιούσες την μητρική.Οπότε δεν είναι άκυρη! [MENTION=21050]ppkstat[/MENTION]Αυτό είναι το θέμα...δεν πρόκειται για συνολικά τετραπλό 60άρι αλλά για συνολικά τετραπλό 45άρι.Όπου πρόκειται για κάτι όπως λες και εσύ λιγότερο...Αλλά και πάλι για μένα(για τον Πάρη) είναι οκ.Άλλο το τι θα έκανα εγώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris_rx8 Ιούλιος 1, 2013 Author #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2013 Το ξαναείπα κ πιό πάνω...Συζητήσεις καναμε Γιάννη.Ποτέ δέν σου είπα (αύριο παραγγελνω rampage extreme).Μήν γ@μ@με το topic...Γιατί βγαίνει 4πλό 45αρι κ όχι 4πλό 60αρι?Είναι λάθος το παραπάνω συμπερασμά μου κ άν ναί πού κανω το λάθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolom Ιούλιος 1, 2013 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2013 Το γνωρίζω οτι πρέπει να κοπεί το κάτω μέρος για να αναπνέουν οι ανεμιστήρες ομως εγώ αναφέρομαι για την μόντα του πάνω μέρους,γι αυτό ανοιξα κ το topic καθώς πάνω για το τριπλό λεπτό θα χρειαστεί να κοπεί κ το πλαστικό μέρος στο καπάκι του κουτιού...Αναφορίκά πάντως κ όρθιο χωράει,ακόμα κ τριπλό χοντρό όρθιο χωράει αρκεί να βγούν τα rack των 5.25 που κάτι τέτοιο πάντως δεν απευθύνεται σε μένα..Μόντα θεωρώ μόνο την πάνω καθώς το τριπλό ψυγείο δέν κανει για τις προδιαγραφές του κουτιού οπότε κ γίνεται η μόντα να χωρέσει κ να είναι λειτουργικό..Για το κάτω κόψιμο του κουτιού εφόσον χωράει δέν θεωρώ μόντα απλά το κόψιμο για τα fan...εγω απλα επισημανα οτι μπορει να μπει μπροστα 200ρη χωρις να χρειαστει να κοπει το κουτι κατω για διπλο 60ρη Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppkstat Ιούλιος 2, 2013 #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2013 @ppkstatΑυτό είναι το θέμα...δεν πρόκειται για συνολικά τετραπλό 60άρι αλλά για συνολικά τετραπλό 45άρι.Όπου πρόκειται για κάτι όπως λες και εσύ λιγότερο...Αλλά και πάλι για μένα(για τον Πάρη) είναι οκ.Άλλο το τι θα έκανα εγώ.Nαι...βέβαια υπάρχει πιθανότητα να την γλυτώσει ακόμα και με 4πλο 45αρι, με ψηλά rpms όμως. Το κρίμα της υπόθεσης είναι οτι στα 45αρια η ψύξη μειώνεται λίγο δυσανάλογα μετά τα 1800 λόγω πάχους. Όπως και να έχει αν βάλει 2 κάρτες μιλάμε για συνολικό φορτίο κάπου στα 590 max. Είναι πολύ, είναι κάπως οριακή κατάσταση. Θα εξαρτηθεί δηλαδή απο το πόσο άνετος είναι κάποιος με τον θόρυβο και τις θερμοκρασίες όπως φυσικά και απο την συνολική χρήση. Αλήθεια Πάρη τι ανεμιστήρες σκέφτεσαι να βάλεις? Είναι και αυτό πολύ βασικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιούλιος 2, 2013 #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2013 διπλό 60άρι κάτω=τετραπλό 30άριδιπλό λεπτό πάνω+μονό λεπτό πίσω=τριπλό 30άριΑυτά λες να βάλεις!Οπότε...τετραπλό 30άρι+τριπλό 30άρι=(παρά κάτι)τετραπλό 60άρι.όλα αυτά στο περίπου.Όμως δεν είναι ακριβώς έτσι γιατί μόλις περνάει από το ένα διπλό ζεσταίνεται το υγρό αφού πρώτα και πριν περάσει από το άλλο ψυγείο περνάει είτε πρώτα από τις κάρτες είτε από το cpu.Οπότε είναι σαν να έχεις ένα τετραπλό 45άρι και άμα στην τελική.Αυτά αρκούν.Βελτίωση όμως μπορεί να γίνει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.