Jump to content

Ο 2600Κ τα' παιξε;

SpirosKGR

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά , προσπαθώντας να λύσω τα θέματα περι επεξεργαστή-overclocking- BSOD σε OC κλπ κλπ έτρεξα σήμερα στα στοκ 10 λούπες IntelBurnTest στο maximum.

Ο CPU είχε 1.208-1.216 Vcore και σε full load σταμάτησε στα 3.5MHz, κανονικά δεν πρέπει να πάει 3.8;

επίσης έτρεξα και OCCT

Σας ευχαριστώ πολύ, ελπίζω να καταφέρουμε να βρούμε μία λύση, πραγματικά μου έχει σπάσει τα νεύρα δε ξέρω τι να κάνω....:hmm:

με τα εξής αποτελέσματα:

gzpn.pngauzg.png9zn.png

ihu.png8rks.pngcri8.pngvv9.png7vvn.pngfgo8.png

r0c.pngx9yv.pnggvub.png

e9ef.pngl8oj.pngj72i.png

d8ui.png

Τα drops αυτά στο usage% είναι το end/start της κάθε λούπας έτσι; Γιατί αν εξαιρέσουμε αυτό, δε βλέπω κάτι το ιδιαίτερο..λογικές temps, λογικά Volt...

Για το θέμα της συχνότητας, δες στο bios στα turbo core settings ή πως το λέει η μητρική σου τα settings.

Μεχρι 3,5 θα δεις να δουλευει σε turbo boost ο 2600κ οταν δουλευουν ολοι οι πυρηνες.

Αμα χρησιμοποιουσε μονο τον ενα θα εφτανε τα 3,8, με τους 2 πυρηνες τα 3,7 και με τους 3 τα 3,6...

σε καθημερινη χρηση , εφαρμογες παιχνιδια internet σου παρουσιαζει προβληματα ? γιατι να παει 3.8? ενεργοποιηται το turbo σε full load?

Δε κολλάει. Απο ρεύμα πώς σας φαίνεται είναι καλά ;

EDIT:

στα 4.4 ήταν σταθερός με πολλες ώρες prime 95 + intelburntest ΜΟΝΟ σε ένα παιχνίδι κόλλησε και έκανε αυτό το περίεργο ΤΖζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ και ήθελε αναγκαστικά spamm του restart button ή 10 sec το power.

Δε κολλάει. Απο ρεύμα πώς σας φαίνεται είναι καλά ;

EDIT:

στα 4.4 ήταν σταθερός με πολλες ώρες prime 95 + intelburntest ΜΟΝΟ σε ένα παιχνίδι κόλλησε και έκανε αυτό το περίεργο ΤΖζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ και ήθελε αναγκαστικά spamm του restart button ή 10 sec το power.

τον τεσταρες με τις μνημες στα 1333 στα 4.4 ? θα κολαγε και σε αλλα παιχνιδια, πρεπει να βρεις τη χρυση τομη γυρω στα 4, 4.2 και να τον αφησεις εκει ,οι μνημες δεν ειναι απαραιτητο να τρεχουν στα 1600

τον τεσταρες με τις μνημες στα 1333 στα 4.4 ? θα κολαγε και σε αλλα παιχνιδια, πρεπει να βρεις τη χρυση τομη γυρω στα 4, 4.2 και να τον αφησεις εκει ,οι μνημες δεν ειναι απαραιτητο να τρεχουν στα 1600

θα δοκιμάσω 4.4, 1333mhz

να ανάψουμε και καμιά λαμπάδα :hmm:

έτρεξα intel burn test

-> maximum

4.4 - max vcore 1.304v

1333 ram

g93x.jpg

ok δοκιμασε και ενα high και βαλε 10 runs , αν ολα οκ παιξε και κανενα παιχνιδακι να δεις αν βγαζει αυτο το προβλημα και αν δεν το κανει αστο ετσι , μια χαρα ειναι

ok δοκιμασε και ενα high και βαλε 10 runs , αν ολα οκ παιξε και κανενα παιχνιδακι να δεις αν βγαζει αυτο το προβλημα και αν δεν το κανει αστο ετσι , μια χαρα ειναι

maximum όχι ?

noob ( εγώ είμαι αυτός ) spotted :haha:

με οnboard τι παιχνίδι ; να βάλω κανα bench;

EDIT

έφαγε κρασάρισμα σε idle.

BSOD : 0x124 υποψιάζομαι για μνήμες ( αν και πέρασαν memtest ) . Τι άλλο μπορεί να είναι.

maximum όχι ?

δοκιμασε το στο high και βαλε 10 runs αντι 2, δεν προσεξα οτι εισαι με onboard , παιξε το παιχνιδι που σου κολαγε την τελευταια φορα.

maximum όχι ?

EDIT

BSOD : 0x124 υποψιάζομαι για μνήμες ( αν και πέρασαν memtest ) . Τι άλλο μπορεί να είναι.

ενα κλικ παραπανω ρευμα ή με το ιδιο ρευμα τον κατεβαζεις στα 4.3

maximum όχι ?

EDIT

για vdroop μου φαινεται δεν παιρνει αρκετο ρευμα σε idle και σου πεταει bs. το LLC πως το εχεις ?

Solving / Fixing BSOD 124 on sandybridge. READ OP FIRST!!

Βρήκα και αυτό ψάχνοντας στο Google, επίσης το LLC είναι LEVEL 2

αυτο υπεθεσα οτι το χεις κανει ηδη με τα c states , φτιαξε τα c states και τα power saving κανε disable το turbo και ξαναδοκιμασε να δεις , αν το ξαναπεταξει bs ανεβασε μια σκαλα πανω το llc

O επεξεργαστης σου δεν τα παιξε μια χαρα ειναι.

Στο τελος παντως βλεπω οντως να τα παιζει, μιας και εχεις βαλθει καλοκαιριατικα να τον "καψεις" στο στρεσσαρισμα:hehe:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.