Johnny6RED Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2013 Καλησπέρα! Σκέφτομαι να βάψω το HAF 922. Κάτι τέτοιο έχω στο μυαλό μου. Το πρόβλημα είναι ότι δε ξέρω τί πριτσίνια χρειάζομαι, τί πριτσιναδόρο, τί σπρέι και ποια βήματα να ακολουθήσω. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Έχω διαβάσει μερικούς οδηγούς οπότε δεν είμαι εντελώς άσχετος αλλά θα ήθελα να ακούσω και από εσάς καθώς έχουμε πολλούς ειδικούς στο θέμα εδώ. Ακόμη, αν το βάψω όλο άσπρο(εκτός της σχάρας και των μαύρων πλαστικών που βγαίνουν), μήπως δεν θα χρειαστεί να το λύσω; Τέλος, θα χρειαστεί τρίψιμο; Αν ναι, τότε μέχρι να φύγει η εργοστασιακή μπογιά ή ένα απλό χέρι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrkon Ιούνιος 30, 2013 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2013 Eνδιαφέρον...έχω και εγω haf 922 μόνο που θέλω να το βάψω μόνο μέσα μαύρο-mat + να μεγαλώσω τη τρύπα για το backplate της ψύκτρας της cpu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnny6RED Ιούνιος 30, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2013 Η ιδέα μου έχει μπει στο μυαλό πολύ καιρό τώρα αλλά φέτος λόγω πανελληνίων δεν είχα τον χρόνο που απαιτεί η υλοποίησή της. Τώρα θα ήθελα πραγματικά να την πραγματοποιήσω αλλά θα χρειαστώ καθοδήγηση, ειδικά ως προς τα σπρέι που απαιτούνται και τις προφυλάξεις που θα πρέπει να πάρω για να καθίσει καλά η μπογιά και να έχω ένα ωραίο αποτέλεσμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosKGR Ιούλιος 1, 2013 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2013 Κάτι που θα ήθελε να ρωτήσει και ο Γιάννης, ξέρετε κάποια βαφή ( σπρέι ή μαρκαδόρο ) για βαφή ( άσπρο χρώμα - ο Γιάννης θέλει μαύρο ) βιδών του case ;Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotoscorfu Ιούλιος 2, 2013 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2013 Η ιδέα μου έχει μπει στο μυαλό πολύ καιρό τώρα αλλά φέτος λόγω πανελληνίων δεν είχα τον χρόνο που απαιτεί η υλοποίησή της. Τώρα θα ήθελα πραγματικά να την πραγματοποιήσω αλλά θα χρειαστώ καθοδήγηση, ειδικά ως προς τα σπρέι που απαιτούνται και τις προφυλάξεις που θα πρέπει να πάρω για να καθίσει καλά η μπογιά και να έχω ένα ωραίο αποτέλεσμα.μάζεψε λίγα χρηματα παραπάνω και κανε μια ηλεκτροστατικη πηγαινε σε σίγουρα πράγματα οσον άφορα την ποιότητααν δεν κάνεις τα πλαστικά δεν ειναι μεγαλο το κόστος ρίξε και μια ματιάhttp://www.thelab.gr/cases-psu-and-mods/aksizei-na-episkeyastei-to-kouti-haf-932-a-112943.html http://www.thelab.gr/cases-psu-and-mods/voitheia-kserei-kaneis-apo-vapsimo-p-82784.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnny6RED Ιούλιος 2, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2013 Ηλεκτροστατική θα ήταν ασύμφορη οικονομικά, αφού τότε καλύτερα να αγόραζα το Fractal Design R4 που μου αρέσει πολύ. Το βάψιμο θέλω να το κάνω για μια ανανέωση στο κουτάκι. Με σπρέι θα μου βγει οικονομικό και αν δε πάει καλά ή σε ένα δύο χρόνια χαλάσει τότε αγοράζω νέο κουτί.Τα σπρέι που θα χρησιμοποιήσω για μέταλλο και για πλαστικό είναι καλό να είναι ακρυλικά ή κάτι άλλο; Μέχρι στιγμής έχω σκεφτεί αστάρι σε σπρέι και μετά ακρυλικά σπρέι για την βαφή(πολλές στρώσεις). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitos175 Ιούλιος 2, 2013 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2013 Ηλεκτροστατική θα ήταν ασύμφορη οικονομικά, αφού τότε καλύτερα να αγόραζα το Fractal Design R4 που μου αρέσει πολύ. Το βάψιμο θέλω να το κάνω για μια ανανέωση στο κουτάκι. Με σπρέι θα μου βγει οικονομικό και αν δε πάει καλά ή σε ένα δύο χρόνια χαλάσει τότε αγοράζω νέο κουτί.Τα σπρέι που θα χρησιμοποιήσω για μέταλλο και για πλαστικό είναι καλό να είναι ακρυλικά ή κάτι άλλο; Μέχρι στιγμής έχω σκεφτεί αστάρι σε σπρέι και μετά ακρυλικά σπρέι για την βαφή(πολλές στρώσεις).Τσάμπα και αυτά τα ελάχιστα λεφτά που θα δώσεις αλλά και ο κόπος που θα ρίξεις.Βέβαια άμα πάρουμε σαν γνώμονα την λογική σου ψιλο-χάνεται η ουσία του modding. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrkon Ιούλιος 2, 2013 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2013 Το θέμα για μένα είναι πως το συγκεκριμμένο κουτί με έχει κρατήσει απόλυτα ικανοποιημένο απλά του λείπει κάτι ...και αυτό είναι μια βαφή στο εσωτερικό...εντάξει δε χάλασε και ο κόσμος , την παλεύει και έτσι όπως είναι . Να ένας αρκετά χρήσιμος οδηγός θα έλεγα για την περίπτωση μου-μας.Είναι διαδικασία χρονοβόρα (για εμένα που δεν έχω ξανασχοληθεί) , από θέμα χρημάτων δε ξέρω κατα πόσο συμφέρει να το κάνω εγώ ή επαγγελματίας ή στο τέλος να πάρεις άλλο συν του οτι πρέπει να υπολογίσεις και τον παράγοντα του λάθους όπου πειράματα με βαφές στο κύριο κουτί σου δε παίζουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnny6RED Ιούλιος 2, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2013 Δε το λες και τρελό μοντάρισμα ένα βάψιμο σε ένα κουτί 3 χρόνων. Δε θέλω να γίνομαι αρνητικός αλλά παρακαλώ μην προσπαθείτε να μου αλλάξετε γνώμη.. Είμαι αγύριστο κεφάλι Λίγη βοήθεια με το τί σπρέι να πάρω(τί βάση να έχουν) θέλω. EDIT: Σ' ευχαριστώ chrkon. Πραγματικά χρήσιμος οδηγός! Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrkon Ιούλιος 2, 2013 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2013 Παρεξήγησες...κάθε άλλο, το να κάνεις το χόμπυ σου είναι διακαίωμα σου ... απλά είπα μια γνώμη , όσο αναφορά εμένα μετά από σκέψη μάλλον είμαι για εδώ. Άντε όρμα και περιμένω φωτογραφίες με τη μόντα!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
spH3RiCal Ιούλιος 2, 2013 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2013 Παρε μια προσφορα για ηλεκτροστατικη, μπορει να σου βγει λιγοτερο απο οσο νομιζεις. Στο λεω γιατι κι εγω προσφατα επελεξα να βαψω ενα κουτι με spray και καταριεμαι την ωρα και τη στιγμη. Μια βιδα να σφιξεις λιγο παραπανω, την εχασες τη βαφη στο σημειο κοκ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotoscorfu Ιούλιος 2, 2013 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2013 οτι καλύτερο έχω δοκιμάσει σε σπρέι ασταρι τρομερή καλυπτικότητα MOTIP DUPLI Group : 1K Epoxy Primerγια χρώμα δες σε κάποιον που εχει σπρέι αυτοκινήτωνισχύει οτι είπαν τα παιδιά για το βάψιμο με σπρέι να ξέρεις καλή επιτυχία Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Ιούλιος 2, 2013 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2013 σε μοντες κουτιων χαμηλου-μεσαιου budgetθα προτεινα παντα να κοιτατε ποσο θα σας βγει το συνολο της μετατροπηςκαι ποσο θα σας βγει εαν πουλαγατε το υπαρχον caseκαι αγοραζατε ενα νεο που καλυπτει τις μετατροπες που θελετε να κανετεΣτην προκειμενη περιπτωσηπουλας ~60/70ευρω το 922 και με +70€παιρνεις καινουριο Carbide 500R (@133€) ετοιμο Λευκο με μαυρο εσωτερικοεφοσον φυσικα σου αρεσει εξισου και σε καλυπτει και λειτουργικα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SotosLg Ιούλιος 21, 2013 #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2013 Εγω θα προτεινα απο, προσωπικης αποψης, ασταρι της hb body με κωδικο 360!!Ειναι ψιλο και δεν χρειαζετε απαραιτητα τριψιμο!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.